Nya saker i hästväg, igen!

 
Om jag säger så här så är jag och har varit riktigt pigg hela dagen. Galet skön känsla! Men det är väl rätt självklart efter 13 timmars sömn igår natt!!! 

Så i morse vaknade jag, pigg och lite brydd över att jag hade sovit så pass många timmar. Det blev en snabbfrulle direkt och sen stack jag iväg till hästaffären Kvalitet Häst & Hund i Flen. Jag åkte dit för att köpa ett par vita ridbyxor, jag åkte därifrån med en ny kandarstång och ett par ridstrumpor. Men jag provade faktiskt ett flertal fina vita pikeur ridbyxor. Sköna - ja visst. Dyra - Mmh! Snygga - jaaaa! Genomskinliga - tyvärr! Alltså okej att det sägs att pikeurs ridbyxor är så tunna att dom knappt känns av, typ som ett extra lager skinn. Men pikeur, vem vill ha genomskinliga vita ridbyxor? Inte jag! Så i morgon fortsätter jag mitt sökande efter vita ridbyxor... Däremot hittade jag en ny kandarstång till Theo. Ett med rörliga sidostänger. Jag var först lite fundersam till att köpa det pga att det fanns endast med tungfrihet. Theo föredrar/föredrog utan tungfrihet. Men jag chansade och testade det idag när jag red. Till min stora förvåning fungerade det mycket bra (fanfar)! Theo verkade gilla stången och gick riktigt bra . Känns lovande! 

Fabbe gick också bra idag, dock på hans vanliga tredelade bett. Han får lov att vänta ett tag innan det blir dags att fundera vad för kandarkombination som han tycker bäst om. Idag fick Fabbe göra en övning som vi har gjort för Hasse. Skritt på en fyrkant, typ 20x20 m. I hörnen - bakdelsvändning, därefter galoppfattning från skritt - galopp ett par språng - ner till skritt - bakdelsvändning. Jag gjorde övningen lättare och la in bakdelsvändningarna och fattningarna när jag hade fått koll och ramat in honom korrekt. Hellre kvalité istället för kvantitet. Eller hur? 






Strålande sol!


Här i Katrineholm har det varit ett så fantastiskt fint väder! Det var så varmt ute att det räckte med att ha på sig en vanlig tröja. Med jacka eller väst blev det på toook för varmt. Theo och jag joggade runt ett par varv på den stoooora ridplanen. Det blev inget anvancerat utan bara några övergångar. Fabbe fick vila idag

Jag har knäppt lite bilder och här har ni Fabbes hem. 


Framsidan av stallet. 


Så här ser stallet ut på insidan. Det är 8 hästar som står i det stallet. Fabbes Box är första till vänster. 


Några av våra hagar. Om ni är intresserade av att veta så är Fabbes hage den andra från vänstersida. 


Det var så varmt och skönt ute så Fabbe fick vara utan täcke ett tag.



Dessutom att han försökte bita och krafsa sönder täcket när det låg på marken. Buse ! ;) 

Onsdag


Dagens hästande började hos Theo. Jag skyndade mig ut och red en stund på den stoooooora ridplanen. Det har snöat/regnat idag så det var stora vattenpölar lite överallt. Vilket är bra träning, man vet som sagt aldrig hur tävlingsbanorna kan vara. Theo gick en riktigt bra pass igår så idag fick han ta det lite lugnare dvs jobba i en lägre form.  

Fabbe fick också gå ett lättare pass idag, men det blev inte ridplanen för han uran ridtältet. Jag gick till ridtältet idag med ett leende på läpparna. Det finns så bra rid och träningsmöjligheter här. Så pass bra att jag tror att jag stannar kvar här längre ;) 







12


Det är svårt att hitta ett stall som har ALLT. Ridplan, ridhus, spolspilta, stora boxar, trevligt folk, få stallpass dvs utsläpp, fordringar, insläpp. Stallet hemma i Ås är ett bra stall. Lagomt mycket stallpass, en helg var 11:e vecka och ca 1 kväll i veckan. Tyvärr finns det dåligt om ridhus, ridplaner och ridtält på gården. Här i Katrineholm har jag däremot en kanon anläggning! Alltså wow vad jag gillar ridskolan här! Men det är som sagt svårt att få allt. Därför har jag ikväll skrivit upp mig på 12 stallpass. Lätt värt med tanke på att jag fick rida själv i ett ridtält idag. Trots att det var fullfart på ridskoleverksamheten. Det kan man kalla vardagslyx! 





  • Leran uppskattas av Fabbe och Theo


    Lera, gammalt gräs och fint väder är något de flesta hästar uppskattar! Därför hade jag idag två leriga (men nöjda)  hästar att putsa och borsta på idag. 

    Båda hästarna fick jogga runt på en stor ridplan. Båda kändes helt okej med tanke på den långa resan igår. Men de var välförberedda, Theo fick laser pch Fabbe fick Biolight behandling i fredags.  Måste ärligt säga att det var skönt att rida i 10 + grader och med solen skinandes på oss. Häääärligt!


    Alltså jag hade nytvättade ridbyxor och nyputsade skor och chaps när jag började stalla idag. Så här såg jag ut när jag åkte hem ett par timmar senare. Vad hände?! 


    Livsnjutaren passar på att ta årets första rullning i lera & gräs. Fler lär det bli.

    Tid


    Att ens egen säng är skön är rätt självklart. Men att en "ny" säng som den jag ligger i just nu kunde vara så himmelsk skön är ett tydligt tecken på att man är trött. Hehe.. Men det är helt okej efter dagens resande, packande och fix. Nu ska jag se till att sova ordentligt och skönt, i morgon är det  utsläpp i två stall. Nattti! 

     Jämfört med hur tidigt alarmet ringde i morse så är det rena rama sovmorgonen för mig i morgon ;) 




    Glada Hudik


    I morse ringde klockan alldeles för tidigt. Alldeles för sent slängde jag ihop det sista jag ansåg att jag behövde och packade in mina saker i bilen. Som vanligt är jag ute i sista minuten.. Hehe. Men däremot så var allt klart hos hästarna, så de fick kliva in i transporten efter frukosten. 

    Nu kör vi förbi Glada Hudik. Vi har kört ett par timmar, och har ett par till att se framemot! 



    Två klara, en kvar.


    Nu är allt packat och klart till hästarna. Nu är det tråkigaste kvar, att packa mina egna saker och kläder. Jag gör allt istället för det. Promenerad med Isa, duschar, bloggar och kolla på tv är något som lockar och har lockat mer än att börja med packningen... Men nu ska jag rycka tag i mig själv och börja packa, hade varit skönt om allt är klart tills i morgon.. 


    Istället för att ta med allt jag äger och har så har jag faktiskt bara tagit med det nödvändiga. Typ... 



    Det närmar sig .. :D

     
    Det kommer hända mycket roligt framöver för mig och hästarna!! Det som gäller nu är till att plugga in dressyrprogram och rida igenom de tills både jag och hästarna kan vägarna och rörelserna utan och innantill. Det är så att tävlingssäsongen drar snart igång! Så det blir ett par tävlingar och även en programridning som jag och mina ädla springare har att se fram emot. YEEEY!!! 
     
     
     
     
     
     
     
     

    Tidig morgon, ridning, lagning och laser


    Idag vaknade jag 06,30 och var jätte pigg. Jag klev upp, gick på "Damernas" och därefter gick jag tillbaka till sängen. Jag gjorde verkligen allt för att somna om igen. Blundade hårt, räknade får och låtsas snarkade, inget funkade. Så därför klev jag upp och åkte till stallet och red Theo. Eftersom jag var borta i veckan fick han ta det lugnt. Jarek gick några promenader med honom och Nartina tömkörde honom en dag. Så idag joggade vi runt. Jag kände att något inte stor rätt till för han ville inte räta ut sig i högersidan. Vid det här laget har jag lärt mig vad som då behövs, nämligen laser. Kim berättade att vi  igår hade haft en lös häst på gården och Theo hade blivit helt Carzy och sprungit som en galning i hagen. Vilket är dumt eftersom bitvis är den hård och knölig.. Så nu på eftermiddagen fick Carl-Uno alias Lasermannen kolla igenom Theo. Lite öm var Theo så han fick laserbehandling . Så nu har jag återigen en fräsch och glad häst! 

    Eftersom vi, jag Theo och Fabbe ska iväg på äventyr nästa vecka passade jag på idag att fixa alla småsaker på hästtransporten. Den trasiga mattan täcktes över med en plåt, lampan lagades, alla gångjärn mm smörjdes. Enda som nu är kvar är att fixa så att reservdäcket hamnar på sin plats i transporten, men tyvärr hade vi inga muttrar som passade. 

    Jag hann även tvätta nästan allt som Theo ska ha med sig. Benskydd, benlindor och schabrak. Det enda som är kvar att tvätta är ett par täcken. Himla skönt att vi har en tvättmaskin i stallet!! 


    Isa hjälpte mig och Pappa väldigt mycket när vi höll på med transporten ;) 



    Somriga ljuvliga Skåne


    Jag har haft ett par riktigt riktigt trevliga och grymma dagar nere i Skåne hos Hasse! 

    Det blev typ som en spontanresa. Jag bokade biljetten i tisdags och åkte på Onsdagen. Väl framme i (somriga) Skåne åkte jag och Hasse direkt till Flyinge för att kika på bruksprovet. I onsdags var det gångarter som stod på schemat för årets hingstar. Det var en salig blandning bland fina, mediokra och några var faktiskt (med handen på hjärtat) riktiga soffpotatisar till hingstar. Alltså inget man själv hade valt att avla på. Favoriterna i år är Van Vivaldi som är efter den fina hingsten Vivaldi och RayMore efter JJ RayBan. Trevliga och välridna hingstar! 

    Trots att vi har flängt runt på flyinge har det även blivit mycket ridning. Hasse har köpt sig en riktig guldklimp som trots sina 4 år inte har gjort så mkt annat än att promenera runt i en lösdrift. Annat har Niro (som hästen heter) att se fram emot nu. I torsdags red vi in honom och vi testade även på att svänga själv, stanna, gå fram i både skritt och trav. Saker och ting går väldigt lätt och odramatiskt när man gör det på rätt sätt. Fast man kan inte förvänta sig annat när Hasse har ett finger med i spelet. Själv är man bara glad och tacksam att man får vara med och lära sig. Man kan aldrig bli mätt på kunskap, tänk på det! :) 

    Jag fick även hoppa upp och rida den andre guldklimpen som Hasse har i stallet. Jag red den hästen för ca 1,5 år sedan och skillnaden från då till nu är så pass stor att trots att Lyxen gick runt och körde med mig från början, tycktejag  att han kändes fin. Efter ett tag fick Hasse nog och tyckte att det var dags att jag och Lyxen fick arbeta. Han instruerade och berätta hur jag skulle rida och vips så blev det en annan häst, och jag insåg att han hade kört med mig :P Det var kul att sitta på en häst som är såpass inriden efter Hasse. Nu vet jag vad jag ska sträva efter på både Fabbe och Theo. 

    Tiden går fort när man har roligt, och jag hade mer än gärna stannat kvar i Skåne längre. Däremot är det snart dags att bege sig ut mot ett nytt äventyr, så om ett par veckor kanske jag tom längtar hem till Östersund ;) 

     





    En av favoriterna RayMore e. JJ RayBan 

    Jag råkade även gå förbi en ridsportaffär som hade 50% på allt i butiken. Så det blev nya skydd till Theo, boxgardin och ett par nya ridskor till mig. 




    Det blev en bilddagbok idag.

    Alltså blääääääääää vad less jag blir när bloggappen stänger ner sig och hela inlägget försvinner. Just nu orkar jag inte skriva om det. Klockan ringer 04:30 i morgon, så jag behöver sova. God natt. 


    Jag träffade min brors dotter i helgen. Här på bilden har vi varit ute på promenad med Käcken. 


    Jag har varit på en skoter/fiske weekend söndag-tisdag. Tyvärr fick jag ingen fisk... Men de andra fick stora och fina fiskar och denna var den finaste. Kolla så härlig rödfärg den har! 


    Vädret växlade från strålande sol till snö och blåst. Det gällde att ha mkt kläder på sig, ibland.. 


    Farsan var på hugget. Newj. Men det var fisken som slet sönder linan och drog med sig kroken och blinken. 


    Jag träffade min bror och hans (nästan) nyfödda dotter i söndags! Så ja, jag är nu faster till två söta tjejer. 



    Idag när jag kom till verkstan dansade och skrattade Isa när hon såg mig. Hon hade nämligen köpt en födelsedagspresent till mig, söt - vovven!! :) Jo, för er som inte vet så fyller jag år idag. 24 år. 


    Theo

    Gårdagen


    Igår 22:31 låg jag utslagen i sängen. Härligt. Kroppen var trött och hjärnan var trött. Vilket var helt ok med tanke på att jag hade hunnit med hur mkt som helst igår. 
     
    07.00 var jag hos Theo och fodrade samt släppte ut hästarna. När alla hästar var ute åkte jag och Theo iväg och trimmade lite i ridhuset. Han var fin och duktig, men inte jag. Att försöka rida på tom mage är ingen hit. Man har ingen ork eller koncentrationsförmåga. Men han fick iaf röra på sig. Efter jag hade ridit klart upptäckte jag att klockan var mer än vad jag trodde! Snabba puckar och sen en sekund senare var jag på travet för att agera hästskötare! Jag vet dock inte hur duktig jag var eftersom det är flera år sedan jag delade en häst. Men jag stod mest och kollade på och sa några väl utvalda ord då och då. Mamii skötte dig nämligen ypperligt själv! 
     
    Efter travet blev vi ridsugna. Så Mamii tog Åman och jag snodde Elvira från Frida. Och vilken racertur vi hade! Båda hästarna var galet pigga. Elvira, 25 år vet inte om att hon är en gammal och skör tant, utan hon var den som låg på mest och var skit förbannad för att hon inte fick springa förbi Åman. 
     
    Efter den racerturen åkte jag pch red ett dressyrpass på Fabbe i ridhuset. Han var väldigt fin och avslappnad. Vi joggade runt, gjorde några skänkekvikningar och ett par galoppfattningar.  
     
     
     
     


    Elviras berömda skitfläck... 
     
     
     
     
    Mamii och Åman 

     
    Fabbe har fått ett nytt pannband, så fint! 

    Lite nytt


    Förutom att man har två lediga dagar att se fram emot så gillar jag fredagar för oftast brukar jag sluta tidigare. Idag var det en sådan dag, så 1500 gick jag ut från verkstan, hoppade in i bilen och åkte till butik Häst e Bäst. Idag blev det pälsglans, lädertvål och även en påse hästgodis som jag köpte där. Hästarna och även hundarna är helt galna i det godiset. 





    Fokuserad på hästgodiset ;) 

    Jag har nog ingen karriär som fotograf.


    När man inte alltid har en privat fotograf som springer runt och fotograferar får man helt enkelt försöka offra en minut till att knäppa kort själv. Resultatet ser ni här nere. Klassiska stilrena och tråkiga bilder tagna av mig från hästryggen. 


    Bilderna togs igår när jag och Sanna var ute på en skogstur. Det är fortfarande väldigt isigt och tråkigt på våra ridvägar så det blir just nu mestadels skritt. Igår gjorde inte det mig och Fabbe något. Vi har nämligen trimmat i ridhuset i veckan. Fokus har legat på att få en avslappnad häst, rak häst och en "öppnare" häst. Hos mig låg fokus på att känns efter och korrigera Fabbe när han inte var rak, mjuka fotleder och att följa ned hans kropp i rörelserna. Främst i högervarv. Jag ska börja stretcha efter ridning, det kan faktist vara så enkelt som att mina muskler är lite kortare på ena sidan'. Värt ett försök! 







    Älskade häst!


    Känslan att gå ifrån ridhuset med ett leende är obeskrivlig. Inte nog med att man är jätte nöjd över dagens pass, det tänds även en liten gnista. Man vill ha mer. Tävlingar, träningar och mer ridning. Det är så kul! Fina fina Theo var då fin och ambitiös idag. Full fokus på arbete mellan bocksprången. Det är svårt att bli arg när han är full av glädje och energi, och ibland kryper det till lite för mkt i kroppen på honom. Jag brukar låssas som ingenting och fortsätter att rida. Men idag kunde jag inte låta bli, det bara bubblade av skratt och glädje i mig med. Fina fina älskade Theo! 

    Jag tror att vi (Hasse, jag & Theo) har hittat ett koncept inom ridningen som fungerar väldigt bra. Idag fick jag som sagt kvitto på det. Alla rörelser satt som en smäck! Öppna, diagonala slutor, enkla byten, tempoväxlingar och vanliga byten vara flöt på som om vi inte hade gjort annat! Så kul!! Nu gäller det att komma ihåg dagens ridning och fortsätta med samma upplägg. Övergångar övergångar, rakriktning, lossande och "öppnande", är just vad vi kommer fortsätta att nöta. 





    Theo i nya färger

     
    Den konstnärliga ådran som finns inom mig börjar helt klart blomma ut. Nu fick jag det att låta som om att jag själv kan måla, rita eller skapa saker. Tyvärr kan jag inte det. Däremot tycker jag att det är intressant med konst. Tilltalande. 
     
    För ett par veckor sedan satt jag på facebook och bara kikade runt. Som man brukar göra. Men just den dagen hade jag turen att jag av en slump kom in på Ateljé Cecilia Weinholts facebooksida. Det blev kärlek direkt. Inte till henne utan till hennes konst. Så fint. Så vackert. Så vet ni vad? Jag skickade direkt in en beställning och idag fick jag leverans från henne. Sagt från hjärtat så är jag riktigt nöjd med resultatet. Bilden ska genast ramas in och sättas upp i lägenheten. Nu kommer Theo att få hänga med mig och mitt hem i flera flera år. Jag ska bara hitta en passande plats. Där han verkligen syns.
     
     
     
     
    Inte nog med att hon har gjort ett jätte fint jobb med Theos bild, utan jag fick även med denna bild med. Läckert! 
     
     
     
     https://www.facebook.com/ateljececilia   - om ni är intresserade av att beställa :) 

    Besök av Harry och Amanda


    I fredags kom min brors lillasyster Amanda, som även är en god vän till mig. Hon och hennes boxer Harry har bott hos mig i helgen. Harry älskar Isa. Och vill helst av allt leka och vara med Isa varje sekund som går. Det har verkligen varit fullfart! 

    Amanda är en gammal hästtjej så igår hängde hon med till Theo. Hon fick mocka, borsta och kollade snällt på när jag red Theo som var piggare än pigg! Jag fick vara psykolog istället för ryttare. (Som herr Kristian von Krusenstierna uttryckte sig om fredagens ritt på Biggles..) Men däremot var Theo med på noterna idag. Det blev övergångar. Övergångar och åter igen övergångar. Skritt-trav-skritt-galopp-skritt-galopp. Det är just övergångar som är lite av vår svaga sida, så nu ska det mötas och tränas så vi tillslut drömmer om övergångar.. ;) 

    Lite bilder från helgen. 










    RSS 2.0