Såå fin

Idag: Theo var såå fin att rida! Tränade lite ur LA:3 då vi ska starta den klassen om ett par veckor. Wiie!
I morgon: Jag har planerat att skutta runt några små hinder med honom.
Nu: Mot sängen och boken vattenmelonen. Jag har stallet i morgon - utsläpp, lunch, middag, insläpp+kväll, så det blir en heldag och jag orkar inte gå och vara trött. Så därför blir det tidigt ikväll. ME like!
Fina hästen! Och vad jag gillar denna bild  :)

Kaos.,

Rhmm. Det ska väl gå dåligt ibland, men vem tycker att det är skoj? Inte jag.
¨
¨
Igår stod Theo mer på sina framben än på alla fyra. Hans bakdel bara flög upp för allt. Bockade hit och dit. Blev jätte spänd och spände ryggen. Jo ni förstår att det var en traktorjävel som grejade runt och grusade på nytt grus runt stallplanen. Eftersom ridplanen ligger bredvid så förstår ni varför theo var som han var. Jag försökte kämpa på genom att jobba ut bogen, rolla, in med bogen, skänkelvikningar på volt och sist försökte jag med samling i traven, och då gav jag upp. Han var så spänd så det fanns ingen mening med att fortsätta. Vissa dagar är det så här, men jag har blivit så bortskämd då han har bara dansat fram i flera veckor. Nya tag idag! Ska försöka ta mig till ridhuset innan lektionerna börjar, om jag inte hinner med det så HOPPAR VI!

Gårdagen.

Eftersom Theo gick träning i tisdags så hade jag planerat att han bara skulle få bli longerad ett par varv på ridplanen. Så jag borstade min leriga fina häst (underbart nu när hagarna börjar bli leriga..), satte på skydd, longergjorden, tränset och sen gick vi till ridplanen. Vi promenerade runt i det fina vädret ett par varv på ridplanen och sen skulle jag spänna in honom för att longera. TRODDE JAG JA! För jag hade glömt inspänningstyglarna. haha! Tankspridd? Så han fick bara trava och galoppera runt i lina fritt. Men det var nog han gladast över för han busade på lite.
'
'
Sen försökte jag även på lite frihetsdressyr, ni vet det som Tobbe Larsson håller på med. Men Theo stod som ett fån när jag försökte få honom att stegra och snurra. Haha, det är bara till att inse att det är bäst om vi håller oss till "vanlig dressyr".

Härlig dag


Det var dags för dressyrträning för den bäste Hasse i morse. Det gick så bra. Eller rättare sagt fantastiskt! Berättar mer ikväll, för nu måste jag fortsätta jobba ..
ffina
Det blev några bilder idag för min priva fotograf Zickan var där och fotade   :)

Dressyrträning

Idag var det äntligen dags för dressyrträning. Eftersom jag oftast tränar på tisdagar är det lätt den bästa dagen på hela veckan. För vem blir inte lycklig när ens egna häst bara är såå duktig?
Jessica följde med och knäppte några bilder idag. Av 150 bilder tyckte vi att 13 bilder var fina. Kräsna? Haha.
Jag jobar för kung och fosterland, vilket syns då jag lyckas sitta lite konstigt. Men hästen är fin!

Tisdag


Idag begav jag och Zickan oss till ridhuset för att trimma hästarna.
Jag började med att jogga fram. Då brukar jag oftast bara jogga runt fyrkantspåret, men idag var han lite stark och ville inte gå i en låg form (det kanske har något att göra med att vi busade runt lite i trav innan vi började med arbetet ;)) Så jag jobbade honom på en ått-volt och la in lite halvhalter - tempoväxlingar och då kom han till en balanserad arbetstrav och sökte sig framåt-neråt. Sen efter uppvärmingen var det dags för lite ordentligt arbete. Just nu jobbar vi mycket med att han ska behålla schvunget i arbetstraven. Det är väldigt svårt för han tappar lätt ryggen vilket han gör när jag inte känner "känslan". Och rygg i ridningen är något vi vill ha, eller hur?!
.
Galopparbetet i dag bestod av det vanliga, tempoväxlingar och förvänd. Han jobbade verkligen på kanon. Jag red som en fyrkant och samlade upp galoppen i "hörnen på fyrkanten" för att sen fortsätta i arbetsgalopp.
.
.
Sen lyckades vi även hoppa idag! Det var några som kom in och började bygga upp en bana, och ja det var allt det farliga (om vi frågar Theo), vattenmattor, mur, tunnor, blommor och hinder! Så vi passade på att skutta över ett hinder på hela 50 cm. Men det mest otroliga var att vi även lyckades hoppa över vattenmattan 2 ggr!! Det är otroligt, för Theo har aldrig gillat dem.. Men det var helt kravlöst, jag småtravade mot vattenmattan med halvlånga tyglar och då hoppade han. Duktig häst!
I morgon är det dags för dressyrträning för min tränare Hasse!  :)
Jag hittade en gammal bild på honom när han blev löshoppad för typ 4 år sen.

Hej

Jag insåg ikväll - Att nu är det dags att skaffa mig en egen hästblogg. Så det är väl lika bra att starta direkt?
Idag fick Theo ta det lugnt. Haha. Snarare JAG fick ta det lugnt. Jag var på dans igår och kände att kroppen inte var på topp för att rida. Men, åter till Theo. Jag såg direkt när jag ledde in honom från hagen att han var laddad. Han bara utstrålade bus.. Dessutom var han väldigt spänd och orolig när han stod i stallet, vilket han i stort sett aldrig är. Så jag var förberedd på en riktig bus-kille idag! Dessutom kändes det väldigt passande att han skulle bli longerad när han betedde sig som han gjorde. Men, eftersom jag var förberedd på det värsta så var han väääldigt lugn. Han jobbade på relativt bra. Han fick jobba på mycket framåt --> låg form. Det blev ett kortpass på ca 15 min då jag hade en tid att passa. Men det gjorde mig inget eftersom det blev yrväder, den jäkla snön bara yrde ner. huvva.
I morgon är det dags för ett pass i ridhuset! YEY!
Theo och min kompis Kristina

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0