Borta bra men hemma bäst


Nog för att det är kult att vara ute och resa, upptäcka världen och träffa nya människor. Kult är helt fel ord, jag älskar det. 

Men inga resor eller människor (bortsett från Petter Northug) kan ersätta glädjen och kärleken till mina fantastiskt fina djur. Som jag har saknat både hästar och hundar i 3 hela dagar. Isa log och skrattade när hon såg mig i morse, medans Käck gjorde allt för att få min uppmärksamhet. Theo mötte mig i hagen och gick nöjt in i stallet utan skor. Jajjamen, han hade tappat ännu en framsko. Faida skulle mysa och klia tillbaka och ville inte att jag skulle rycka mamma Farbas man. Hon är som Käck, vill ha all uppmärksamhet ;) 

Det var ingen evighet jag var borta, men 3 dagar räckte gott och väl. Framöver blir det kvalitetstid med alla mina favoriter! 
Dagarna i Schweiz spenderade jag med "crazy Cat" Luna. Hon lever upp väl till sitt smeknamn. 

Rullkungen

Fabbe får fnatt innan och efter han rullat sig, knäppa söt hästen! :)

Det händer mkt när jag är på semester


Nu äntligen har jag laddat ner appen videofyme, så nu kan ni börja se fram emot ridfilmer framöver. Jag vet att på dator fungerar det att kolla på filmerna direkt på bloggen, men om du går in på bloggen via din smartphone så behöver du också ladda ner appen. 

Kanske märks att jag är på semester? Tredje inlägget bara idag! ;) Theo P

Träna, träna.

Lärorik lektion.


Just nu vilar stallets ungdomar, så i onsdags fick Nalle hoppa in och gå en ridlektion för Hasse. 

Vi började att rida i en lägre form, jag skulle hitta känslan av att få honom lång och låg utan några spänningar, sen därefter kom vi till samma känsla fast i olika tempon. Efter uppvärmingen var det dags att få honom jämnare. Vilken sida släppte han ryggen? Hur skulle jag gå till väga för att jämna ut honom? Var han inne i inramningen? Höger sida, få upp bålen och rama in är svaren på dessa frågor. Enkelt, eller hur? 

När allt var på plats och han jobbade på jämnt över ryggen så fick jag sitta och njuta över hur fin gamle Nalle är! Snart 22 år, pigg, fräsch och gör trav och galoppslutor bättre än alla andra hästar jag ridit på. Dessutom gör han rätt, när jag gör rätt och ger ryttaren en väldigt bra ridkänsla. 

Det var en sån rolig och lärorik lektion i onsdags! Fler sånna, oftare! En gång i månaden är helt klart på tok för lite.. Hör du det Hasse?  En sko rikare


Jag borde ha köpt en trisslott idag, för efter ett par dagars letande efter hans högra framsko hittade jag den idag - i hans sommarhage!! Och den är inte liten.. 

Vill du ha ett äpple?


Idag när jag kom till stallet blev jag så glad att jag nästan blev tårögd. Zickan hade varit hos Theo och lämnat en stor säck med äpplen, mockat och radat upp flera äpplen i boxen. Visst var det fint gjort? 
Theo hälsar mums och förväntar dig detta varje dag framöver! ;) 

Bye bye sommaren


 Vi sköt upp sommaren så länge vi kunde, men nu är hösten här och då är det slut på det roliga. Sena ljusa sommarkvällar, ridning i t-shirt och hästar utan täcken och härliga gräshagar. 

Nu är hösten här, så idag åkte Fabbe och Nalle hem till Helena. Alltså herregud vad saker vi hade hos Cecilia och Felicia! Nästan hela transporten blev proppfull, typ 15 schabrak, 10 par benskydd, 358 täcken och benlindor. Vi kan konsten att lagra på oss massor av hästsaker! 

Igår var det dressyrtävling på Tanne. Jag var själv inte med och tävlade, istället var jag hästskötare/chaufför till Felicia och Baby. Dom båda skötte sig galant och fick fina procent =) Idag är det Zickans dag


Idag fyller min älskade finaste och bästa vän Zickan hela 30 år! Truuut woohooo, jubel, fanfarer!! 

Eftersom det är Zickans dag, så bjuder jag på en salig blandning av kort. Kolla, njut och skratta. Massor av pussar och kramar till dig födelsedagsbarnet!! 


Äntligen!

 
Äntligen är dom finaste flickorna Farba och Faida hemma. Dom är inte bokstavligt hemma hos mig, utan hemma hos Helena. Jag kom på häromdagen att jag sa "hemma", men jag spenderar mer tid i Helenas stall än vad jag gör hemma i min lägenhet, så det borde vara helt okej att säga att Faida och Farba är hemma.  Ojoj, vad ordet hemma användes flitigt nu! ;) Hemmahemmahemmahemma.... 
 
Vi hämtade dom i tisdags och det gick helt klart över förväntan att lasta dom. Farba klev in direkt i transporten och efter kom Faida, inte ens en tanke på tvekan, så duktiga! 
 
 


 
 
 
 

Två duktiga hästar


Idag måste jag börja med att skryta upp "min" travare som jag dressyrar på en gång i veckan. Nu står hon som ett ljus när jag hoppar upp och går fint och balanserat i trav på volter och även i olika tempon. Det börjar närma sig "riktig" ridning!! =) 

Den andre pållen som jag också måste få skryta om är rullkungen. Dvs, Fabbe. Han går under smeknamnet rullkungen för han är kungligt bra på rulla, lera, spån, damm, gräs, snö, sand - han rullar sig i allt.. Idag gjorde vi riktigt fina enkla byten. Zickan var med och kollade när jag red och tipsade mig om vad jag skulle tänka och göra. Hon är grym på det där med lår-ridning! ;) 
söndag

 
Det har varit en lugn helg för både min och hästarnas del. Dom har vilat, och jag har passat på att göra annat. Så som tråkiga hushållssysslor, men även roligheter som shopping, utgång med Felicia och löshoppning med fantastiskt fina unghästar! 
 
Nu i veckan kommer jag få se till att planera varenda liten sekund av mina eftermiddagar så att allt som ska göras kommer hinnas med. Faida och Farba ska hem från betet, Fabbe ska trimmas inför helgens tävling, Theo ska motioneras och så har jag även två tårtkalas ala en 80 åring och en 30 åring att se fram emot. Dvs, en rolig och händelserik vecka framför mig!! =) 
 
 
Finaste flickorna! 
 
 

Vi dressyrryttare kortade stiglädren och hoppade - självklart i dressyrsadel!


Men nu får jag ta tillbaka allt jag har sagt om Fabbes oduglighet som hoppehäst. Igår hoppade jag och Felicia ett par språng, med hjälp av Jenny. Hon bygge upp en 5 1/2 och hade en liten hopplektion för oss. Vilken skillnad det blev när hon hjälpte oss. Det började i fullfart men avslutades med fina runda och kontrollerande språng. Fabbe hoppade verkligen hur bra som helst! Det är ju så kul att hoppa, vilket jag inser varje gång jag hoppar (sisådär var 3:e månad, i bästa fall)...  :)Dags att jobba sig uppåt igen


Vi gick från toppen ner till botten.. ;) 

Alltid lär man sig något, och i helgen har jag lärt mig att om du vill kunna prestera ditt yttersta så krävs det en bra uppvärmning. Dvs, helt tvärtemot vad jag och Fabbe hade möjlighet till i söndags. Tyvärr så hade klubben i Kramfors precis bytt underlag i ridhuset och inte fått till det till 100%. Det var som att rida runt i kvicksand, och det tyckte stortsett alla. Jag valde därför att inte rida fram där inne och satsade på att få till en framridning i collectingring. Vilket inte fungerade allt för bra, dåligt om plats och inget utrymme för att göra rölelser eller det som Fabbe skulle ha behövt - Galopperat av sig... 

Fabbe som var fruktansvärt pigg blev riktigt spänd. Dålig kombo! Inne på banan lyckades jag hålla honom i schack i travprogrammet, men tyvärr sprack allt i galoppen. Vi bytte, gick på dubbla spår, flög i väg, blev rädd och var jätte jätte spänd. Vilket var så synd. Om vi hade haft möjlighet till en framridning med bra underlag så är jag övertygad om att det hade gått bra i helgen. Jag hade en bra känsla igenom båda programmen, att hästen var för laddad och blev därför för spänd är inget man kan göra något åt. Jag vet att vi kan så mycket bättre :) 

Nya tag, och som sagt nu kan vi bara jobba oss uppåt!! ;) 


Enda bilden som togs i helgen... 

En erfarenhet rikare

Idag var det åter igen dags för Nalle att bege sig ut på tävlingsbanan. Klassen var LA3 och tävlingsplatsen var Bräcke Ridklubb. Men att tävla i ett ridhus, själv och långt ifrån de andra hästarna gillade herrn inte alls. Han blev spänd, bockade, ville inte rygga och kickade mot skänkeln. Resultatet blev 58 89%, vilket är helt okej med tanke på de missar vi hade. 

Nu laddar jag om, i morgon är det Fabbes tur. 


Matte Helena och Nalle. 

Fler bilder från söndagens fotografering

 
Här är de sista bilderna från söndagens fotografering. Jag har sparat det bästa till sist, här kommer det så många fina bilder på Faida! 
 
Ljuvliga bilder! 

Världens finaste lilla hjärta

 
I söndags åkte jag och Zickan ut till stora lilla Faida. I mina ögon borde hon fortfarande vara världens minsta lilla fölis med långa gängliga ben istället har hon växt och blivit en väldigt väldigt fin fröken. Hon är så himla gosig och social, man vill ju aldrig sluta klappa eller gosa med henne ... =)  
 
Hon har det kanon där ute på betet, som ni kommer se på bilderna är det ett gäng hästar i olika åldrar. Vissa busar, lekar och andra hjälper till att uppfostra ungdomarna - Det kan inte bli bättre! Känns nästan lite tråkigt att hon snart måste åka hem och "bara" leva ihop med morsan. Men desto bättre blir det för mig, Helena och alla andra som vill gosa och pussa på världens finaste lilla Faida <3 
 
 
   
 
Att bli tuggad på manken är mycket skönt, speciellt när det är bästa polaren som gör det ;)  Världens finaste! 
 
Jag har ett par fler bilder att visa, men dom kommer i ett inlägg i morgon! =) 
 
Fotograf: bitarmedzickan.blogg.se

RSS 2.0