Läromästare, laser och duktig travhäst.

 
Som Jarek sa idag - Idag fick Theo betala igen sin skuld. Jarek är den som hjälper mig med Theo, så som att ta in vilddjuret (han hatar att vara ute när det är mörkt, blåser, kallt, snöar, regnar mm..) och även hoppar in och mockar och fixar annat ibland. Så idag, sista dagen på året fick Jarek rida på Theo. Det blev lite skritt och trav. Jarek fick försöka hitta balansen och takten, vilket han gjorde och då gick det bra att rida lätt. Theo åå min Theo, han var så snäll. Han krökte fint på nacken, hade Jarek på ryggen och lät mig longera honom. Vem vet, det kanske blir en läromästare av honom en dag! =) Efteråt fick Theo laserbehandling, och idag var han väldigt öm i vänsterbog. Tur att det finns laser, för om ett par dagar kommer jag ha en väldigt fin och mjuk häst att rida igen. Medans Theo fick laser red jag travhästen. Nu äntligen börjar det bli mer ridning, vilket är kul. Jag har som mål att även travhästen ska kunna göra piaff och passage till sommaren. Heheheehe :D 
 
Nu ska jag slänga mig i duschen och sedan bege mig ut på vägarna. Jag ska upp till Strömsund och fira in det nya året med min goda vän Amanda. 
 
Gott nytt år alla!  
 
 
 
 

Jogging och nyårssupé


Idag så trotsade jag min hesa whiskeyröst och red. Eller typ mer joggade hästarna. Theo var som väntat, stel, styv och hade inga större ambitioner på att jobba och bära sig själv. Han tyckte nämligen att jag kunde  bära runt på honom medans han älgade fram i fullfart. Tillslut efter mkt plockade, lossande så insåg han att det inte var någon mening att fuska sig igenom joggningen.  Fabbe var väldigt avslappnad, lösgjord och fin idag. Speciellt i traven! Såpass att det var svårt att "bara" jogga runt i en lägre form. Alltså helt tvärtemot Theo ;) 

Det var en isbana som vi glatt promenerade på till och från ridhuset. Zickan (räddaren i nöden) hade ett par extra broddar som jag lånade. Så det var inga bekymmer att gå! Jag har tänkt nu i flera veckor att jag ska köpa broddar, men nu måste jag verkligen göra det! Det är så halt och isigt ute.

Jag blev inbjuden på middag hos Zickan idag (där jag befinner mig just nu) och det var inte fy skam, med tanke på att det blev tre rätters middag ala nyårssupé :) 









Stallskor, hästgodis och tömkörning



Jag är helt såld! Idag köpte jag världens skönaste och bästa stallskorna som finns. Det blev ett par Grubs. Svarta, plastiga och sköna. Tydligen så klarar man kyla  ner till - 20, vilket är ypperligt för jag fryser nästan alltid om fötterna. Eftersom de är gjorda i plast slipper man smörja och de är vattentåliga! Så nöjd! Det var inte det enda jag fick med mig hem idag utan det blev även hästgodis till Theo, klart han vill ha lite gotta! Det är så bra, för på Häst e Bäst har de lösvikt på hästgodis. Och massa olika smaker! Mums tycker Theo! 

Eftersom jag först var sjuk och sen blev det julfirande på annan ort och sen sjuk igen, så har Theo vilat ett par dagar. Så idag tänkte jag på hälsan! Det blev tömkörning istället för ridning. Oftast skiter jag i att jag är förkyld och rider endå. Men nu när jag är gammal och vis har jag insett att för det 1/ Man orkar inget, så därför går det dåligt 2/ Jag blir inte frisk snabbare av att anstränga mig. Visst håller ni med? 








Rensat bort alla dammråttor


Ni ska bara veta vilken hemmafru jag har varit de senaste timmarna. Jag har tvättat, torkat och vikt i stort sett alla mina kläder. För att vara mer exakt så har jag fyllt 7 tvättmaskiner med skitiga kläder, handdukar och lakan.  Dötiden mellan tvättandet så har jag städat nästan hela min lägenhet och motionerat Isa. Highfive! Så nu kan jag åka iväg, fira jul och komma hem till en städad och fin lägenhet. Grett. 

Men trots mitt infall som hemmafru hann jag rida Theo på planen. Idag fick han jobba i en lägre form utan att hugga fast i bettet och knipa bakom manken. Och vet ni vad? Han var så fin! Speciellt i galopparbetet. Det är en häftig känsla när man känner hur avslappnad och lösgjord hästen är och utan spänningar. Like it!! Efter ridningen blev det så jag åkte och besökte Zickan och Oscar. Det var glöggfest hos den igår, och till min besvikelse var de piggare och fräschare än vad jag hade hoppats på ;P 

Så nu blir det en dusch och i morgon blir det ett par timmars jobb innan jag går på julledigt! Längtar!! :) 






Ledig.


Lyxande till dagen med en sovmorgon, lunch hos Zickan och ridning på Fabbe och Theo. Galet skön tisdag! Galet skönt att vara ledig. 
 
Det första jag tänkte på i morse när jag vaknade var - och vad ska jag göra idag?! Och då slog det mig att lediga dagar spenderar jag bäst med Zickan. Skickade snabbt iväg ett sms "säg att du är ledig idag!!" Och jajjamen, det var hon, isf fram till 15.00. Så jag klädde på mig och stack direkt hem till hennes herrgård. Eftersom hundarna flög runt som yra höns tog vi en promenad med dem direkt. Vi förväntade oss lugna hundar efter promenaden. Men tji fick vi! Isa och Zune härjade runt tillsammans och upptäckte hundgården tillsammans. Knäppa hundar som väljer att vara i en hundgård när de har en hel tomt att springa på ;) 

Efter en grötlunch stack Zickan till jobbet och jag till stallet. Fördelen med att vara ledig är att jag hinner rida i ridhuset innan lektionerna börjar. Så jag klädde på Theo och sedan promenerade vi dit. Han var faktiskt helt okej trots en lugn period. Fortsatte på samma linje som Hasse lärde mig sist. Rakhäst, lossa och få jämn drivning bakifrån. Vidare in i galoppen fick Theo krut i bakbenen och ville galoppera i fullfart. Fick plocka tillbaka han ordentligt ett par gånger, tillslut väntade han och galopperade i en bärig och fin galopp på halvlånga tyglar - härligt! 

Fabbes balltramp har verkligen läkt ihop fint, så även han fick bli riden idag. Det blev en tur ute i skogen med fullmånen lysande på oss. Ja, Sannas pannlampa gav upp när vi vände hemöver och jag hade självklart ingen på mig.. 

Imorgon blir det vilodag för hästarna. Min mormor fyller år så jag ska iväg och äta smörgåstårta (och gratta henne;)) 



Helgen

 
Jaha. Inte nog med att stormen Ivar förstörde mina torsdagsplaner, han total havererade mina fredagsplaner att skuta tidigt, rida i ridhuset, äta middag med Mamii och Zickan. Det var ett par tak som behövdes täckas med pressening, eftersom plåt och papp hade blåst iväg med stormen. Så då fick jag rycka ut och jobba, jobba, klättra och frysa fram till 23 00... En snabbdusch och sen slängde jag mig i sängen. Det klaffade nämligen så exemplariskt att jag hade utsläppet i lördags.. Jag fick höra på morgonen attjag såg sliten ut, tack för den liksom. Antar att jag gick runt som en Zombie med världens mörkaste påsar under ögonen... 

Röjningen efter Ivar fortsatte även idag, dock uppe i Strömsund hos min farmor. Det var ett par tallar som hade ramlat ner. Isa tyckte att det var riktigt kul när Björn höll på att dra bort träden, så hon hängde efter honom flitigt och hade koll på läget! Sen passade brorsan och jag även på att göra vinter (inte en dag försen..) vi vände på båten och lagade dörren till jordkällaren. 

Efter en heldag hos farmor så blev jag tillslut tvungen att bege mig tillbaka till stan. Idag hade jag insläppet och kvällsfodringen, och jag hade tur. De flesta av hästarna stod redan inne ;) Eftersom det har snöat rejält nu i två dagar så gick planen äntligen att använda!!! Någorlunda iaf.. Theo blev idag tömkörd eftersom han har vilat ett tag. Man såg verkligen hur det kröp i skinnet på honom, och minsta lilla gjorde att han flög iväg och gjorde luftkonster!  :) 





 
Försökte att sparka bort till farmors granne idag, OBS! Försökte.. 






 

Stick härifrån Ivar!!


Just nu ligger jag och Isa i sängen och lyssnar på ivar. Skönt att vi är inomhus, skönt att hästarna är i stallet. För det är ett jäkla oväder ute. Extra skönt är det att jag hann få in hästarna innan ovädret anlände, hade inte varit kul att ta in oroliga hästar nu när det är blåis överallt.. 

Lite småsint är jag. Varför skulle det bli storm idag för? Theo som var nyskodd och redo för trimmning. Och jag som hade sett framemot en helkväll i stallet, ridandes, putsade och pysslande. Istället blev det en kväll hemma. Vilket kan vara skönt ibland, men inte fyra kvällar på rak... Men Ivar skulle ju försvinna rätt snabbt, så i morgon blir det ridning!! Och eventuellt blir det tillsammans med Zickan och Viran :) 


Det här är typ min favoritbild! Alla ser flummiga ut och dessutom lyckas Theo och Zickan göra typ samma pose ;) 

Måndag


Men seriöst. Jag tror att väderguden har fått ett fnatt, med tanke på det konstiga vädret (stormar, regn, snö, plusgrader, minusgrader) dessutom att det ska bli plusgrader resten av veckan. Hallå du där uppe! Vad hände med en normal vinter? Snö och alldeles lagomt kallt... 

Eftersom vädret pendlar blir underlaget kasst på ridplanen, vägarna hala pch skog/mark knöliga. Blä. Jag vill ha snö nu, inte plusgrader. Sådeså!! 

Theo har en tappsko och Fabbe har ett balltramp. Så det blir lugnt på ridfrontrn ett tag. Enda fördelen att det inte är träningar eller tävlingar inplanerat, att ofrivilliga vilor gör inget! 

Slänger in några härliga vinterbilder, så som vinter ska vara, 






Ett gott skratt


Alldeles nyss pratade jag med min vän Amanda. Hon berättade glatt att hon hade kollat efter hästar på hastnet.se. Hon hade även sett ett par fina avkommor efter Floricello och Florencio. Vilket jag höll med om, de två lämnar fina avkommor! Sen fortsatte hon och sa att hon även hade sett fina hästar efter hingsten Ralf. Eftersom hon inte fick någon respons från mig (jag har ju inte koll på alla hingstar) så mumlade hon fram att han hette inte enbart Ralf, utan Sunkens Ralf. Brydd och lite frågande svarade jag att jag inte visste vad Sunkens Ralf var för hingst. Men sen en halv sekund senare slog det mig, SKOVENS RAFAEL!!!  

Hahaha!! Vad vi skrattade! Så himla kul att hon trodde att hästen hette Sunkens Ralf. Vi båda var helt eniga om att vem fan skulle döpa sin fina häst till Sunkens Ralf?! Haha!! Du förgyllde min kväll Amanda!! :) 


"Sunken" in action! ;) 



Ett gäng med bilder från idag och gårdagen


Igår fanns det ingen tid över till att rida. Jag fick nämligen ett hölast med x-antal hundra kg som skulle bäras upp och dessutom hade jag ett julbord med mina arbetskompisar och bröder+Farsan.  




Isa var till stor hjälp pch pekade ut vart balarna skulle läggas. Eftersom hon förtillfället är sjukskriven slapp hon hjälpa till (heheheeee) 




Idag på förmiddagen åkte jag och isa ut till Rasten och gick en promenad. Väldigt pigg och glad Isa som sprang runt runt, hon har lagrat på sig massa energi efter ett par dagar av "lugn och ro". 


Efter promenaden fick Isa stanna kvar hos pappa och själv åkte jag till Häst e Bäst. Där hittade jag en julklapp till min faster, hästgodis, hönät och en ny ryktborste. Som var riktigt bra. 


Även hästarna blev motionerade idag. Inte Farba, men eftersom Fabbe inte ville vara med på bild så ställde hon upp och posade. Fabbe och hans kompanjon Nalle tog en tur ute i skogen, med både trav och galopp - vilket dom uppskattade och flög iväg i fullfart! :) 



Eftersom kylan har slagit till här uppe (blääää) så fick både jag och Theo klä på oss ordentligt när vi gick till ridhuset. När vi väl kom fram så försökte vi oss på att göra något som kallas dressyr. Så bra gick det idag. I morgon blir det nya tag, dessutom tidigt på morgonen för jag har utsläpp. Och då ska jag skippa kandaret och inte komma till ridhuset som en isbit. Tror ärligt att det är dags att leta fram vinterkläder... 

Hädanefter


Jag är så ridsugen! Nä, jag är dressyrsugen! Jag vill rida ett riktigt bra dressyrpass, i bra miljö och känna känslan "iiiiiiiiiiwiiiiiiiiiiooooijgaaaa". Ni fattar.  Det är ju just det som gör att ridning är så galet kul, roligt och fantastiskt! Tyvärr så har allt strulat lite, tappskor, trasig bil, trasig transport, dåligt väder, storm, jobb, hund, tvätt och andra tråkiga saker som har gjort att tiden inte räckt till. Men nu får det vara nog. Om jag så måste jobba till midnatt, släpa transporten själv, bära Theo, ha skitiga kläder eller vara vädergud, nu ska det ridas och tränas för fullt! :D  

Så därför ska jag börja med att ladda upp med sömn. För nu blir det mindre än vanligt ett tag framöver. God natt! 



Hundsnack


Alltså galet mysigt det är att ha Isa hemma igen! Jag har haft fullt upp ett tag, så därför har brorsan och även min mor fått tagit hand om henne. Något som Isa inte har något emot! Hos mamma blir hon bortskämd med mat och gulligull och när brorsan har henne får hon leva livet och härja lös i skogarna. Så nu har jag faktiskt en väldigt slimmad och vältränad hund. Det finns ett ordspråk - sådan hund, sådan matte , det måste väl betyda att jag också är slimmad och vältränad nu dåå? ;) 

Dock så finns det en stor nackdel när min bror har henne. Det är nämligen så att hon alltid alltid kommer hem utan halsband och koppel. Så nu efter jag köpt 3 st och fått 2 halsband av Zickan får det vara nog. Så på onsdag får jag ett på posten, och fram till dess får Isa ha mitt hemmagjorda halsband/koppel
av spännband. Mycket fint... 

Värsta hundinlägget det blev idag! :) 


Isa och käck, bästa vännerna! 

RSS 2.0