allt för hästen

Självklart ägnar jag halva söndagen till att mocka ur en lösdrift, gammalt hästbajs, halm och spindelnät - allt för att Faida ska få det gött till hösten.

Jag vet inte hur många kärror jag körde ut, men många blev det 😅🤘🏼

kunde inte låta bli..

Tänkte tipsa om att Ågesta Ridsportbutik har lagerrensning!

Jag jobbade där idag, och råkade få med mig två nya plagg hem - till kanonpriser!!

Lila tröjan är från Spooks och den är en favorit! Jag har redan en röd sen tidigare..😉 Jag hittade även en tunn långärmad tröja från Ariat, den kommer passa bra att rida i nu på hösten.

Det finns massor pikéer långärmade samt kortärmade, hoodies, t-shirts, jackor, västar, skor och ridtröjor på rea. In och fynda!

Fyfan

Fyfan för fästingar. Just nu är det en fästingexplotion i Faidas hage. Jag skämtar inte när jag säger att vi plockar i snitt 15 fästingar på hästarna varje dag! Det äckligaste av allt är att hästarna har hittat ett fästingbo där det kryllar av små fästingbebisar. Dessa små äckliga kryp skyndar sig att suga sig fast på mulen och huvudet. Tänk er själv.. Ni kommer till hagen och ska pussa hästen på mulen och där sitter det så många fästingar att det inte går att räkna till!! Vidrigt!

Idag var det en sån dag. Faida var helt knottrig på huvudet och det kryllade av fästingbebisar, och dom är dessutom så svåra att plocka bort eftersom dom är så små.Tacka vet jag hagar hemma i Jämtland, där finns det inga fästingar.

Lördag

Dagen började med en brakfrukost, ägg, macka, kvarg med bär och livets dryck, nämligen kaffe! Dagen kunde inte ha börjat bättre och med tanke på hur den slutade så har det verkligen varit en toppen dag!

Efter min frukost åkte jag och Stina ut till hennes hästar. Jag red hennes fina hoppehäst Calle och hon longerade sin fina dressyrhäst Rille. När dom två var motionerade och omhändertagna åkte vi två vidare till Faida. Stina är grym när det gäller sadlar, så nu har jag fått tips på vad för sadelmärken jag ska leta efter. Jag vill ju att sadeln ska passa iaf någorlunda på min lilla skruttfia.

Sen åkte vi snabbt iväg mot Vallentuna. Kristian skulle nämligen starta Adde, och det ville vi två se. Tyvärr så skötte jag kartläsningen, så först hamnade vi mitt i ett bostadsområde.. Men vi hann isf fram till tävlingsplatsen och hann se Kristian rida halva programmet. Bättre än inget alls. Det blev vinst för honom & Adde!

Kvällen avslutades på restaurang med alla som har jobbat o stallet nu under sommaren. Himla trevligt och galet god mat!

Nu är vi igång

Tyvärr så har jag just nu ingen lämplig sadel till Faida. Jag har kollat runt lite, men vissa är för dyra medans andra har för svängd bom. Jag hittar väl en lämplig så småningom (men jag vill ha en nu!!!)

Så istället för sadel så har Faids nu haft på sig en longeringsgjord. Hon har varit lite skeptiskt, men mer att hon bara har stått blixtstilla och inte rört en fena. Men efter ett par minuter har det släppt och då har jag promenerat runt med den på.

Så nu blir nästa moment blir sadel och longering. Eller nej, först ska frambenskydd presenteras för primadonnan, hon är ju trots allt en blivande dressyrhäst 😉

Tillbaka i stockholm

Nu är min semester över och idag var det första dagen i stor Stockholm och hos hästarna.

Faida har verkligen växt på sig och blivit kralligare under den här perioden. Däremot så har hennes mugg kommit tillbaka, så nu har jag tänkt att jag ska tvätta med det här nya super medlet jag köpte från NAF. Får se om det fungerar. Faida trodde också att hon hade gått och blivit vildhäst, när jag skulle fånga henne gick hon iväg och sen fick jag kämpa lite för att få tag på henne. Det har aldrig varit några problem att fånga henne innan.. Jag får ta med mig lite godis nästa gång och muta henne. Men idag fick hon nöja sig med ett bett i munnen. Vi gick en kort promenad utanför hagen, utan att stanna en enda gång, Trots att andra hästarna sprang efter och gnäggade! Jag testade även på att longera lite i skritt, till vänster är det enklare än vad det är till höger. Men samtidigt var det inte världens bästa ställe, utan det var på grusvägen precis bredvid en mötesplats. Jag får se om vi framöver kan gå till en ridplan och testa på att longera på riktigt!

RSS 2.0