Pusspuss!

Finaste Theo!

Löshoppning

 
Vilket härligt väder det har varit här i Östersund idag. Solen sken så mycket att det knappt gick att ha ögonen öppna - Underbart! 
 
Idag hjälpte jag Linnea och Nina att löshoppa deras lilla busponny Shai. Vi alla tre var väl förberedda på att han skulle försöka rymma från ridplanen. Som tur var lyckades han inte med det eftersom vi byggde upp diverse prylar vid hålen som finns i staketet (som ni ser på bilden, haha). Hur gick det att löshoppa då? Jo galant! Det var första gången han gjorde det, och det var som om han aldrig hade gjort något annant. Fast det klart. Han är en hungrig ponny så för han var det väl så enkelt att han var tvungen att ta sig över hindren för att komma åt maten. 
 
Men visst är han söööööt som socker? 
 
 
 
 
 

ajajajaj AAAAAAAAAHJAAA.

 
Jag har då råkat ut för en "mindre" olycka och har därför ridförbud nu. Men ni alla som lever på att - skadeglädjen är den sanna glädjen samt ni som gottar er i andras olycka och sorg. Ni kan slänga er i väggen. För jag är lika glad endå. Punkt slut. Over and Out. 
 
Men eftersom jag har ridförbud så har jag fått motionera och träna Theo på töm nu ett par dagar. Det har gått riktigt bra för han har jobbat på som saaatan. Jag tror att behandlingen av laser gjorde susen på honom! 
 
Men eftersom jag är lika glad trots allt, och Theo är glad eftersom han alltid är glad så borde Zickan vara gladast eftersom det är hon som ska få trimma Theo nu framöver. Yeey! 
 
Hasse och Theo in action! 

Höjdpunkter!

 
På bilderna nedanför denna lilla betydelsefulla text, hade jag en sådan fantastisk ridkänsla att det inte går att beskriva.  Att bara kolla på bilderna gör mig så sjukt ridsugen att det är galet. 
 
Självklart är Hasse med och coachar mig på bilderna ni ser. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Självklart är det inte bara Theo som platsar under denna rubrik, utan även Uli´s fina pålle Lyxen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mot Sundsvall!

 
Godmorgon folket! 
 
Nu är jag påväg till big city Sundsvall. Jag ska helt enkelt blanda nytta med nöje (Jobb med shoppning). Helt klart ska jag satsa mer på shoppingen och försöka få hem ett par nya ridstövlar som jag kan tävla i! Självklart kommer jag garanterat få med mig hem annat onödigt (som jag för stunden kommer anse är vääääldigt nödvändigt) 
 
Det är dessa från Hööks som jag funderar på att köpa =) 
 
 
Sen kan jag även visa ett par andra snygga stövlar som jag fick av Hasse för ett par veckor sedan. Coola va? =)
 

LOL

 
Alltså grym bild, eller hur? 
 

Cool kille

 
Just nu är Theo den coolaste hästen i stallet - FÖR HAN HAR FÅTT EN ZEBRA GRIMMA!! 
 
Nog om hans nya grimma. Igår hade jag Lasermannen som checkade igenom honom och behandlade med laser. Det var riktigt fräckt att se hur snabbt Theo svarade på behandlingen. Och nu ställer jag mig den stooora frågan, varför har jag inte gjort detta innan? Det verkar vara bra och effektivt. Så nu jäklar blir det laser för hela slanten framöver! 
 
 
Sååå här nööööjd var Theo för sin nya grimma! :)

Möte vs. Skoter

 
I veckan har det inte hänt något hästigt alls. Utan det har bara varit jobb varvat med skoteråkning, pimpling, god mat och goda alkoholhaltiga drycker. 
Ni förstår det var nämnligen dags för årsmötet för Plåtslagarna i distriktet Jämtland/Härjedalen. Istället för att enbart ha ett tråkigt möte passade vi
på att lyxa till det med skoteråkning och pimpling. Sen att vi hade ett väder som var helt underbart gjorde saken inte sämre! :) 
 
Tyvärr så krockade detta årsmöte med Hasseträningen. Det är jag verkligen så sur och  bitter över... =/ 
 
 
 

Helgens mysbilder

Plötsligt händer det, det går att ladda upp bilder!! =)

Slänger in ett par bilder från helgen. Titta och njut av det fiiiiiina vädret!

Testar

Att lägga upp bilder

Film, vin, mat och fint väder - gooo helg.

 
Vi alla kan nog vara överens om att det har varit fantastiskt fint väder i helgen. Strålande sol och klarblå himmel. Mmm :) 
 
Helgen har spenderats med Zickan. Vi har gjort allt från att kika på filmer, bakat kladdkaka, ätit, druckit vin, promenerat med vovvarna, hängt i stallet och haft photoshoot. Varav vissa modeller var alldeles för stroppiga, vilda och missnöjd med livet. Men trots spring hit och dit lyckades jag få måånga fina bilder på Zickan, Siri, Maja och Lasse. 
 
I söndags blev det även ett ridpass på lillkillen Fabbe. Han har inget gått så mycket sen jag red honom sist så därför blev det ett kort ridpass där vi tränade på skänkelvikningar och galoppfattningar. Han kämpade på bra, trots att han inte riktigt förstod vad jag ville alla gånger, men tillslut fick vi till ett par steg skänkelvikning och några galoppfattningar som var riktigt bra. 
 
 
 
 
 
 

Hoho

Ikväll blir det middag och alkohol hos zickis! Haha.

Klart hästen ska ha en mössa!

 
Jag har blivit galen! Helt crazy - i hästluvor. Ja, alltså luvor som man har till hästarna. Jag har köpt typ 10 stycken de senaste månaderna. Innan hade jag liksom två.. Haha. Men nu ska jag försöka hejda mig, och om jag nu ska köpa fler luvor så ska det vara tävlingsluvor. Typ en vit med blå passpoal. Det hade varit fint. 
 
 
 

Besiktning - check!

 
Idag kan vi fira, allihopa! Min transport gick igenom besiktningen. Yeey! Och inte nog med att den gick igenom, besiktningsmännen tyckte att den var i oförskämt bra skick. Så då fick jag chansen att sträcka på mig lite extra och fortsätta mitt fjäskande för dem. Så om 2 år är det dags för besiktning igen, men det är inget att oroa sig för, den kommer ju garanterat vara i ännu bättre skick du jue. 
 
Efter besiktningen blev det en lite piffande, puffande och dressyrande på Viran. Hon var så fin! Fast väldigt busig och taggad, så hon försökte faktiskt bocka. Eller så kanske hon bockade på sitt snälla speciella sätt? Genom att ruska på huvudet och trava iväg lite halvt okontrollerat. Dressyrpasset var väldigt givande och utvecklande för mig. Allt jag behövde göra var att sitta och försöka hålla balansen. Det är väl just det man är ute efter i dressyren? Det är dock bara en liten detalj i det hela, det var Zickan som fick göra grovjobbet genom att styra och sköta ridandet. Själv satt jag bara bakom och åkte med. Fett nice! Nuu fick ni lite att fundera på vaaaa ??? :) 
 
 
 
 

Skrattat och betett sig som småbarn

 
Det finns ett ordspråk  - Borta bra med hemma bäst. Just nu stämmer det inte för mig. Jag är så fruktansvärt less på snö och vinter. Nu vill jag ha vår så som det var nere i den södra delen av Sverige. Meeen snart är det vår här med. Det dröjer väl bara sisådär 2 månader. Huvva... 
 
Det är som sagt väldigt lärorikt, intressant och roligt att åka iväg och kolla på olika hästevenemang. Alltid lär man sig något. Det var självklart många fina hingstar som deltog på bruksprovet. Men jag måste säga att det var fler riktigt fina hopphingstar än dressyrhingstar. Hoppningen ägde helt enkelt! ;) 
 
Det var full fart när vi befann oss på Flyinge. Vi sprang mellan ridhuset och olika hästaffärer. Sjävklart köpte jag med mig en hel del nytt så som schabrak, skydd och boots. Men jag lyckades även få med mig ett par nya ridstövlar och ett nytt pannband (Tack Hasse!) 
 
 
 Vi har skrattat och betett oss som småbarn, tutat konstant med biltutan, kört vilse, hatat "kvinnan" på min gps, kollat på fina hingstar, shoppat och ätit massa onyttigt. Lätt den bästa helgen på länge! 
 
 
Några godkända hingstar.
 
Några som var med och tävlade.
Fast inte dessa två längst ner. Dom gjorde bara en uppvisning, som var väldigt rolig att kolla på.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0