Faida update!


Åkte ut och pussade en massa på världens finaste prinsessa igår! Hon har nu börja tappa fölpälsen i ansiktet, och jag tror att jag kommer få en svettfux till.  :) Sommar och sol


Allas önskan har slagit in - Sommaren och dundervärmen är här. Men däremot kan jag inte påstå att den passar mig. Det är alldeles för varmt för att jobba. Alldeles för varmt för att rida. Men, jag kämpar på, både på jobbet och i ridningen. 

Trotsade värmen idag och motionerade 3 hästar. Två dressyrpass och sen avslutade jag dagen med en barbackatur. Hade varken lust eller ork att sadla, dessutom är det mysigt att rida barbacka på sommaren och bara strosa runt.  Första doppet!


 Igår tog jag och Zickan en tur på våra ädla springare Fabbe & Viran. Solen stekte, bremsen jagade oss - så vi bestämde oss för att rida ner till sjön och bada med hästarna. Pansarhästen Viran stegade i sjön utan att blicka. Men Fabbe, porslinshästen förstod verkligen inte varför man skulle gå i sjön. Tillslut ref Zickan in mot land och hämtade oss. Hon tog tag i tygeln och ledde oss ut i vattnet från Virans rygg. När vattnet nådde upp till bringan insåg Fabbe att han var i sjön - med en skräckblandad förtjusning. Zickan fick en svalkande dusch av honom medans jag fick försöka styra runt honom i vattnet. 

Ridturen avslutades med lite byten på ängen - alla var rena och sen tog vi en galopp uppför där hästarna fick sträcka ut på sig ordentligt! 

....


Var så här nära att få en 700 kg häst på hälen idag.. Ridning x 3 och tävlingsplanering

 
Idag tog jag och Fabbe en härlig tur ute, bland alla bremsar och flugor. Herregud vad elaka dom var idag, och tydligen var Fabbes rumpa en fin delikatess idag. Jag dödade säkert 869504 st under den korta tiden vi var ute. Det blev mycket galopp idag, vilket var väldigt uppskattat av Fabbe som dundrade på framåt i fullfart. Nu pratar vi fullfart i dressyrspråk, så det var mer en väldigt ökad galopp. Vi gjorde några galoppintervaller uppför en åker och sen avslutade vi med att rida lite mer samling i galoppen. Solen verkligen stekte under hela ridturen så när vi kom tillbaka fick han bli duschad och sen direkt ut i hagen för att rulla sig. Skönt att man kan släppa ut hästarna utan täcken, hoppas att vädret fortsätter så här. 
 
Jag hann med att snabb mocka en box och sen kom Zickan och Elvira. Jag kände mig nämligen väldigt våghalsig idag så vi begav oss ut på en tur ut i skogen. Vilket gick med bravur! Theo tyckte att det var toppen och skrittade på framåt med spetsade öron och verkligen njöt! Eftersom vi två inte står i samma stall längre lämnade jag och Theo av våra favorit flickor och skrittade (iaf sista biten) hem. Duktig duktig Theo som kunde hålla alla bokstäver i styr idag ;) 
 
Efter Theo och Viran så var det dags för två nya pållar för mig och Zickan. Båda hästarna gick bra och både jag och Zickan var så där härligt svettig som man bara är efter att ha ridit. Hehehe. 
 
Helena kom till stallet lagomt tills vi hade ridit klart. Hon hade skrivit upp alla de kommande tävlingarna på postit lappar. Så vi satt och planerade, funderade och analyserade över vart vi skulle åka. Vi kom egentligen inte fram till något förutom att första tävlingen för Fabbe blir den 10 Augusti. Kul att tävlingssäsongen snart drar igång igen. Ja, om ett par veckor då. Som tur är går tiden fort! 
 
 
Zickan in action idag! 

PS Of Sweden

 
Igår kom Helena och överraskade mig med några saker som hon hade hittat på Falsterbo. Hon hade köpt ett par runda mini-sporrar till mig och även ett par lackade lackade remmar till sporrarna med bling bling på - Jätte söta! Men det absolut bästa hon hade köpt var ett PS of Sweden träns. Vi båda har funderar och sagt ett tag att man bör kanske köpa ett sådant och som sagt, nu hade hon gjort det. Dom tränsen är ruskigt snygga, och deras pannpand är ju to die for - Hon kom med två stycken!! 

Spänningen var olidlig - skulle jag märka någon skillnad? Till det bättre? Eller till det sämre? Direkt när jag kortade tyglarna märkte jag skillnad. Alltså direkt. Har en svag känsla av att jag framöver bara kommer att välja de tränsen/kandaren.. 

Tänkte ge er en mer detaljerad beskrivning när jag har ridit i det mer än en gång. Lite bilder på tränset och de nya pannbanden kan jag även se till att ha då. Det låter väl som en bra deal? 

jag vill och jag ska.

 
Det verkligen kryper i min kropp. Jag vill till stallet - NU. Jag vill rida. Jag vill träna. Jag vill putsa, borsta och fixa. Jag är verkligen så inspirerad efter Falsterbo. Herregud, jag vill verkligen så mycket inom hästeriet nu. Jag känner det. Varenda liten cell i min kropp vill. Det är väl därför det kryper så mycket. 
 
Det var just ett par dagar i Falsterbo jag behövde. Nu blir det ett par extra timmar i stallet, mer nogrannt upplägg av varje sekund av ridpasset. Inget ska lämnas åt slumpen och allt ska vara väl genomtänkt och planerat. Jag tror att det kommer bli bra. Och en dag, en dag ska även jag få äran att rida in på Falsterbo. Därför behövs det nytt upplägg, nogrannhet och lite jävlaranamma! 
 
 
 

Shoppingfynd från Falsterbo

 
Det är omöjligt att gå på en fantastisk mässa som Falsterbo hade att erbjuda, utan att handla något. Så sjävklart blev det lite handlat, men inte så mycket ändå. Jag hittade ett par Back on Track benlindor till det fina priset 149 kr. Även en randig piké t-shirt som kostade 80 kr. Sen hittade jag även en Animokavaj som dessvärre inte riktigt var lika billig som piké t-shirten. Men en ny kavaj ville jag ha, och jag tycker att den jag hittade var så fin. Stilfull men ändå sticker den ut lite. 
 
Jag fick även med mig ett par smakprover på nytt foder till Theo. Krafft har lanserat ett nytt Mash foder som ska vara bra för magen och att förse hästen med vätska vid långa transportresor. Så det kan vara värt att köpa en sådan säck nästa gång det blir en lång resa för hästarna. Sen gick jag även in i Pavos monter, och jag blev helt såld på deras foder. Jag fick även med mig ett smakprov på en fodersort som dom trodde skulle passa ypperligt till Theo. Sen innehöll det även allt som  man vill att en tävlingshäst ska ha, och det hade varit skönt att slippa ge 100 olika tillskott. Sen hade de även massa specialfoder för föl, och jag vill så klart att Faida ska få den bästa möjliga starten här i livet. Men som sagt, att bo uppe i Jämtland har sina nackdelar så det finns tyvärr ingen återförsäljare för Pavo här. 
 
 


 

Falsterbo dag 2

 
I lördags var den stora dagen för folket som var och visade upp sina Amerikanska Miniatyr Hästar, det var då det var tävlingsdags i grenen Obstacle driving. Jag själv trodde inte att det skulle locka så mycket folk med tanke på att de flesta antagligen är där för att kolla på hoppning eller dressyr. Men alla 3 läktare var fullsatta och folk satt kring staketet på gräsbanan  - Väldigt mycket folk! 
 
Obstacle driving är en tävlingsform där dom kör hästarna över hinder, bla en bro, vattenmatta. Men det är även lydnad bla ryggning och slalom. Jag måste säga att det var roligt att se när dom körde omkring och det tror jag även att publiken tyckte. Silver som jag och Stina var hästskötare till kom på en välförtjänt 2:a plats, hon och Monika var så duktiga!!
 
 
Men lördagen gick inte endast till att vara hästskötare åt miniatyr hästarna utan vi kollade även på kändishoppet, Derby-hoppningen och självklart även dressyr! Jag fick lite extra dressyrtid av Stina så jag hann även se ett ekipage i World Dressage Masters Grand Prix CDI5*, och även prisutdelningen. Jag hann tyvärr inte med att se så många ekipage i küren (som gick efter Grand Prix klassen) Men jag hann se den viktigaste nämligen Patrik Kittel och Scandic! WOW säger jag bara! Alltså jag är helt tagen utav ritten, trots att han hade ett flertal missar. Patrik är så grym och Scandic gjorde piaff och passage övergångar som var helt fantastiska! Självklart tog han hem segern på en god marginal. 
 
Som ni säkert förstår hade jag en fantastisk lördag på Falsterbo Horse Show! :D 
 
 
Alla Miniatyrhästarna samlade.

 
Vinnaren av Obstacle Driving - LILLAN!!
 
 
Vinnartäcket var lite i det största laget, trots att det var storlek 95 cm... 


 
Monika och Silver med sin stora fina rosettStina fick testa att köra Silver en kort sväng. 
 
 
Jag och Lillan. Visst är hon liten? :D 
 
 


Nervösa kändisar precis innan de ska in på banan. 

Falsterbo dag 1

 
Falsterbo, herregud vad du levererar! Vädret har varit fantastiskt. Strålande sol, varmt och skönt. Men samtidigt har det blåst lite så det har inte varit några bekymmer att sitta på läktaren och kolla på alla fina hästar och grymma ryttare som är här och tävlar. Vi hann med att kolla på lite dressyr, bla Charloette Haid-Bondegaard, Jenny Carlsson och Patrik Kittel. Jag råkade även se när Patrik trimmade Scandic i morse. Så himla kul att se sådan ridning på den nivån. Tänk om man kunde se det varje dag. 
 
Stina som jag är med här nere är hoppryttare, så därför hade vi läktarplatser till hoppningen med. Som tur var. Knappast så att jag hade valt till det själv, men framöver ska jag (även om jag så åker hit själv) ha läktarplats på nationshoppningen. Ni skulle ha känt stämmningen som var på alla läktare när svenskarna hoppade. WOW! Jag är så imponerad över dessa hoppryttare som kommer in och hoppar en svår bana, på hög höjd och får det att se lekande lätt ut. Ekipaget som idag var grymmast var lätt Meredith Michaels Beerbaum på Fendi (som numera inte heter Fendi). Lisen Bratt Fredricssons gamla häst. Alltså den var en halv meter över hindren, helt galet! Tyvärr fick de en rivning, men trots det var det en fin runda. Sverige gjorde bra ifrån sig, och slutade på en 2:a plats! Roffe, Peder, Douglas och Alexander gjorde alltså strålande insatser!
 
Inte nog med att vi har sprungit runt på en mässa, kollat på dressyr och hoppning, vi har även varit hästskötare. Åt världens snällaste sötaste lilla silver. Och ja, det är helt okej att skriva liten. För Silver är av rasen Amerikans miniatyrhäst. Idag hade miniatyrhästarna uppvisning, men i morgon är det allvar. Då är det nämligen tävlingsdags. Självklart ska även jag och Stina vara hästskötare då med. Håll tummarna om att Silver vinner! 
 
Sötaste Silver och jag på bilderna. Alltså visst är hon liten? 
 


 
 

Vad händer?

 
Dålig uppdatering av mig. Just nu har det varit en lugnare period. Inga tävlingar, inga träningar så det finns inte så mycket att blogga om då. Theo har en lugnare period just nu, skrittas och bara är häst. Fabbe har däremot trimmat på lite mer och vi har även börjat jobba lite byten. Passar perfekt nu när det inte är några tävlingar. Han tycker att byten från vänster till höger är mycket lättare, men han blir väldigt nöjd och tillfreds när han får till sina byten från höger till vänster. Jag upptäckte att vår ridplan som är 20x40 blir för liten när jag ska jobba byten. Jag hinner knappt rida in på diagonalen, förbereda och sen hinna med ett byte innan vi kommer ut på spåret. Så därför har vi trimmat en hel del ute på åkrarna. Bra framåtbjudning och oändligt mycket tid och plats till att förbereda bytena på. Kanon liksom! 
 
Jag och Sanna var och hälsade på Faida igår. Hon har börjat tappa lite fölpäls kring ögonen och mulen. Så nu gissas det mycket över vilken färg om kommer att få. Jag gissar på svettfux. Som för övrigt är världens finaste färg! ;) 
 
I helgen kommer hästarna få vila lite, och sen så drar all ridning igång som vanligt. Jag ska som sagt åka till Falsterbo och bli inspirerad till max hade jag tänkt! 
 
 
 
Lyckades ta världens sötaste bild igår, eller hur ? :D 


 

Mums

 
Tänk om hästarna alltid kunde gå och äta gräs hela dagarna och må gott i solskenet. Theo som alltid annars kommer och möter mig i hagen står nu mer än gärna kvar och äter gräs. Det är bra att han passar på nu, snart kommer hösten och vintern och då är det torrt gammal gräs som kommer att serveras ... :P 
 
 
 
 

Om en vecka

 - Är jag på Falsterbo Horse Show!! 
 
Äntligen! Jag har velat åka ner i flera år, men nu vid 24 års ålder har jag äntligen vuxit upp och kan för första året missa dundermarknaden i Strömsund. Istället blir det häst, häst häst och åter igen hästar i 3 dagar. Kan det bli bättre? Joo, om jag själv skulle vara med och tävla, men det får bli ett annat år! ;) 
 
Tydligen har dom en jätte bra mässa där. Jag vet hur farligt det kommer vara att gå där, så därför har jag och Stina bestämt oss för att gära en budget över vad vi ska och får handla. Annars lär det barka iväg. Jag ska hålla mina ögon öppna efter en snygg blå kavaj, ett par snygga tävlingshandskar, ett vitt schabrak och lite nya benskydd och boots. Yes, antagligen kommer jag få betala övervikt på planet med allt som jag kommer få med mig hem ... För när jag tänker efter hade det varit kul med ett nytt pannband och kanske tom ett nytt träns. Sen vill kanske Faida ha något fint? 
 
 
 
 
show.png (334×109)

Faida

 
Igår åkte jag och Felicia ut och hälsade på världens finaste fölunge Faida. Nu kan man inte längre säga "lilla Faida", hon har växt och blivit ännu högre och även börjat bredda sig. Grimman behövdes även spännas ut 2 hål, så hela hon växer. 
 
Hon var så fin, och såg ut att ha det så bra tillsammans med de andra hästarna och fölungen. Tydligen var dom två riktiga rackarungar och busade väldigt mycket. Tur att dom har varandra att ta ur sin energin på ;) 
 
 

RSS 2.0