det kan vara så att jag tävlade på en av världens finaste hästar idag

 
Det får bli ett kort men innehållsrikt inlägg nu. Klockan är mycket, jag behöver min skönhetssömn. Skämt åt sido. Jag ska upp tidigt och tävla i morgon. Därav ett kort inlägg pga att klockan redan är 23:05 ..... 
 
Fina fina fantastiska Fabbe! Tänk att han kan vara så fin och fantastiskt trots att han inte kan stå stilla en sekund när man håller på med honom på en tävlingsplats. Myror i hela kroppen, och det är verkligen helt onödigt att stå stilla tycker han. Zickan, oooh min älskade Zickan var med och hjälpte mig i första klassen idag. Hon knatade runt med Fabbe ett flertal varv på parkeringen. Stannade upp, sa ett par ord till mig och Helena och sen för att knata vidare. Enbart för att herr Fabbe tyckte helt klart att det var bättre. 
 
Första klassen idag var en LB:2a. Han var riktigt fin, avslappnad och lugn på framridningen vilket han idag även kunde behålla när vi var på tävlingsbanan. Han var så fin, så fin när jag tävlade. Trots ett par onödiga missar fick vi ihop 66 %, vilket räckte till en andra plats i den klassen. WHOHOOO!! Vi fick en blå rosett, plankett och jag fick även en morgonrock. 
 
Strax efter prisutdelningen var det dags för oss att åter igen gå i på tävlingsbanan. Dagens andra klass för oss var en LA:3a. Varken jag eller Helena hade några höga förväntningar. Vi tycker (tyckte) att Fabbe inte riktigt var redo för en LA, men eftersom det är så dåligt om tävlingar är uppe i norra sverige så får man helt enkelt passa på att tävla när det väl är tävling. En väldigt trött men duktig Fabbe genomförde programmet riktigt bra. Och visst gjorde vi det bra med tanke på att vi nästan fick ihop 64%!! Tyvärr räckte inte det till placering, men vad gör det när man får åka från en tävling och ha världens finaste Fabbe i transporten? :D 
 
 
I morgon är det åter igen en LA:3a vi ska rida. Håll tummar och tår om att det går minst lika bra som idag!! :) 
 
 
 

Världens finaste lilla fölis

 
Tisdagen den 20 maj runt 19,00 fick jag ett samtal på min iphone från Helena. Hon brast ut glatt att det strilade mjölk från Farba och att det verkade på henne som om det var dags för fölning. Så hon tyckte att det var dags för oss två att bli sambos, och jag var absolut inte sen med att tacka ja till det. 
 
Jag hade inte tid med att åka hem och hämta kläder, tandborse eller andra hygienartiklar. Jag ville ju direkt till Farba för att vakta och invänta underverket som jag har väntat på i flera flera månader. Farba däremot stod lugnt, åt lite hö och kliad svans lite då och då. Runt 23 gick jag och Helena och la oss för att vakta Farba från sovrummet och tvn. Ljudet på högsta volym, och då menar jag att vi t.om hörde myggor och spindlarna som flög och kröp omkring i stallet, och väcklarklockan ringande var 10 minut. Vad klockan var när vi väl fick sätta oss upp i sängen och inse att det var dags för fölning har jag ingen aning om. Plötligt hörde vi ett kissljud, ett väldigt långt sådant, sen kom även ännu ett kissljud. Vattnet hade gått för Farba. Upp och fort på med kläderna, och snabbare än Usain Bolt var vi ute i stallet. Det som hände där emellan och att fölis var ute gick på ca 2 min för mig. Men tydligen tog det ca 25 min och jag, Helena och hennes man Lennart fick hjälpa Farba att dra ut fölisen. Fölisen (som ännu inte har fått ett namn) var ett fint stort fuxsto! Vi som hela tiden har trott att det skulle vara en hingst! 
 
Allt har sen tisdagsnatten flytit på bra. Hon har ätit som en häst, bajsat, kissat och sprallat runt i hagen. Lärt sig ligga, kliva upp, hur man kliar sig med bakbenen och börjat förstå att man ska böja på huvudet som morsan för att äta gräs. Men det där vart hon ska göra av med sina långa ben har hon inte kommit på ännu. Som ni märker är jag värsta hönsmamman. Jag knäpper kort hela tiden, skrattar, ler och känner mig fånigt glad hela tiden när jag kollar på fölisen. Så vänner som har barn, jag tror jag anar hur ni känner er. Heheheehehehehehehe. 
 
Fölisen har världens längsta ben och är stor. Så vi alla säger att jag har fått mig en ny Theo. Vi får vackert vänta ett par år innan det visar sig hur stor hon blir. Bara hon håller sig inom Theos mankhöjd, högre än så känns väldigt stort. Eller vad säger ni? ;) 
 
 
Zickan fotograderade oss i torsdags. Visst är hon stor och fin? =) Och namnförslag mottages gärna! Det måste börja på Fa ... =) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lycklig!


Dag ett av två


Här i Härnösand har det varit strålande sol och klarblå himmel. Det var verkligen skönt väder, om du satt inomhus alt i vindskydd. Det blåste ordentligt. Så pass att sanden blåste upp och bildade sandmoln som kom virvlande. 

Tyvärr gjorde blåsten så att flaggan vid tävlingsbanan smattrade som i sin tur gjorde att Fabbe blev lite spänd och rädd. Men övning ger färdighet och i morgon blir det tävlingsbanan nr 2 som ska invigas av oss. Spännande. Vi slipper iaf den där läskiga flaggan. 

Theo skötte sig bra idag. Trots en dålig början på programet  genomförde vi hela klassen och jag fick honom "att hålla sig på mattan". Däremot tycker jag att bomaren var något snål på poängen. För det som utfördes mellan början och slutet av programet var bra. Men men, bedömningssport. Jag är nöjd, och det är huvudsaken! 

I morgon är det en ny dag, ny tävlingsbana för båda hästarna och nya möjligheter för mig och mina ädla springare. 


Alltid trevligt att få saker. Ny tandborste från Tandläkarna Wiklund och nyckelband och nån skokräm från Mäklarhuset. Tack tack!! 

Fina hästar


Tänk att jag får rida på dessa två fantastiska hästar dagligen. Extra stolt och glad över det blir jag ca var 4:e vecka när Hasse kommer upp och trimmar och hjälper mig. I går var det en sådan dag. Både Fabbe och Theo var riktigt duktiga. Men guldstjärnan fick Theo som höll humöret på topp och kämpade på i passage, piaff och galopp piruetter. 

Så nu är jag taggad. Jag vill träna, träna i massor! Men först ska jag och hästarna iväg på tävling. Därefter blir det åter igen träning, iaf för Theos del. Det är på träning som han och jag presterar som bäst! ;) 

Jag har några filmer som kommer läggas ut när jag har tid. För er dom är intresserad av att se :) 
Markarbete


Hur många gånger har jag sagt att jag ska hoppa eller rida över bommar en gång i veckan? Typ 100 gånger! Hur ofta gör jag det? Väldigt sällan.. Men nu jäklar ska jag försöka bli bättre på det. Hoppning är ju jätte kul! 

Idag travade vi över upphöjda bommar. Jäklar vilket tryck man får i bakbenen och automatiskt mer rygg, tänk om Theo alltid travade så... ;) 

Jag ställde även fram ett kryss som vi rullade över i galopp. Jag gjorde öppna på långsidan utan hinder, och på långsidan där krysset stod hoppade vi (suprise!!;)) 

Fabbe fick vila idag. Istället för ridning blev det till att bygga fram fölboxen. Nu är den rengjord, sanerad och full av halm. Så fölis, nu får du anlända!! :) Fart och fläkt!!

 
Det blev även bilder tagna när vi flög runt som galningar på ridplanen. Allt som heter dressyr existerade inte då. Korsgalopp och en hands fattning på tygeln. Men Kul var det! Haha.. 
 
 
Följa .. Elvira  :D 
 
 
Här var i fullfart framåt för att hinna ikapp Elvira.
 
 
 
 
 
 
Den här bilden är lite rolig eftersom Theos huvud hamnade precis framför Elviras huvud..
 

Fototajm!

 
Fototajm! Idag fick jag order från Zickan att putsa Theo lite extra och att ta på mig lite finare ridkläder. Hon hade fått tag på en fotograf som kunde fotografera medans vi red. Fotografen visade sig att vara Ronja, och det var kul att få träffa henne :) 
 
Theo och jag joggade mest runt idag, men jag plockade upp honom ett par varv och då fick Ronja två kanonbilder!! Det blev även en hel del gruppbilder som vi, jag och Zickan alltid brukar ta. Idag försökte vi oss på att göra ett hjärta mellan oss. Ronja förklarade hur vi skulle göra, och jag och Zickan fattade noll. Vi fick tillslut något som liknar ett hjärta.. Haha.. 
 
 
 
 
Haha, alltså Zickans ansiktsuttryck är bäst här ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Kolla dessa två bilder, visst är det ljuvliga? :D 
 
 
 
 
 
Fler bilder kommer!!
 

Galoppombyten i varje (lyckan är total, haha)

 
Idag gjorde jag och Theo något som jag inte trodde att vi skulle lyckas genomföra - GALOPPOMBYTEN I VARJE!! 
 
Jag och Theo åkte iväg till ridhuset för att trimma lite på en lång dressyrbana. Vid stallet har vi "bara" en 20x40 ridplan, och det blir ibland något för kort när jag rider på min stora vackra häst (Hehe). Eftersom jag skulle dressyra på riktigt fick kandaret åka på. Han har gått mycket bättre på det sen Felicia tipsade mig om att sätta på ett nackludd på nackstycket. Jag har faktiskt börjat funder (obs! Bara funderar) om det kanske är värt att köpa ett PS of Sweden kandar. Är det någon som har ett sånt? Fungerar kandaren/tränsen bra? Men nog om mina träns och kandar funderingar..
 
Eftersom Felicia följde med och kikade på när jag red idag så passade jag på att göra sånt som jag annars undviker när jag rider själv. Jag började med att göra galoppombyten upp till var 3:e, det fick jag göra några diagonaler för de blev lite vingliga och jag tyckte att han blev något ostadig i formen. Sen fick jag blodad tand och gjorde flera stycken (tappade till och med räkningen i hur många) i vartannat språng. Så kul, för alla blev rena luftiga och fina! Efter en kort skrittpaus och pratstund med Felicia kortade jag tyglarna och sa - Tror du att vi klarar av att göra byten i varje? Hon såg väldigt skeptisk ut, och speciellt när hon fick höra att jag innan aldrig hade testat göra det. Men som sagt, någon gång ska det vara första gången... Jag kom fram i vänster galopp, red upp på diagonalen gav byteshjälp till höger, och sen direkt bytes hjälpt till vänster. Min duktiga häst gjorde fina, rena och luftiga byten i varje!! Otroligt. Varken jag eller Felicia hann knappt uppfatta vad som hände,  haha! Tänk vad mycket mer man provar på att göra när man har någon som övervakar och har lite koll på om allt blir rätt och bra. Jag kommer inte testa på att göra byten i varje när jag är själv, jag känner att jag behöver någon som har koll på om de blir rena. Det är nog mycket att hålla reda på mig själv och när jag ska ge byteshjälpen. hehe. Och jag som tyckte innan att det var mycket att hålla reda på i ridningen.... 
 
Så efter dagens dressyrande kommer jag att leva på väldigt väldigt länge. Duktiga duktiga Theo!! :) 
 
 
 
 

Jogg

 
Idag efter jobbet åkte jag och Mamii bort till Häst e Bäst för att se om vi hittade något vi behövde. Visst gjorde vi det! Mamii åkte hem med ett par ridbyxor och jag köpte en Magic Brush till Theo, en turkos :) Himla smidigt att dom sålde dom styckvis, jag tycker själv att det har känns så onödigt att köpa 3 st, när det bara behövs en liksom. Förresten! Om ni är på jakt efter nya ridbyxor så åk dit, herregud så mycket snyggt dom hade tagit hem. Jag såg minst 6 stycken ridbyxor som jag mer än gärna hade velat ha. Allt från svarta, blåa, gröna med mönster, paljetter, nitar och såklart vanliga enkla och stilrena ridbyxor. 
 
Efter shoppingturen åkte jag till Theo. Eftersom han gick bra igår fick han ta det lugnt idag. Det blev lite skrittjobb i början och så avslutade jag med galopp. Stod mest upp i lätt sits och lät honom rulla på i en låg form, för att få stretcha ut. Samma koncept blev det för Fabbe idag. Han fick också jogga runt på planen i en lägre form för att stretcha ut ryggen. Inget tryck, ingen gång, bara lösgörande. 
 
 


 
 

Ridning x 4


Som sagt, efter att ha ridit 4 hästar och staplat höbalar ligger jag nu i sängen och lyssnar på Isas snarkningar. Hon var visst tröttare än mig! ;)

Häst nr 1 - Theo, fick idag gå ett riktigt dressyrpass. Jag var riktigt sugen på att dressyra idag, och jag tror även att Theo var det själv, för han jobbade på riktigt bra! Jag fortsatte på samma koncept som jag fick jobba på för Hasse sist. Dutta på bogen för att få honom mer öppen i skuldrorna. Det gör jag just nu i samband med öppna. Kanon tycker jag för då lurar jag honom till att räta ut sig, skit jobbigt tycker Theo för då kommer han inte undan arbetet. 

Jag tycker att Theo blir ibland lite långsam och loj när det väl kommer till kritan. Om jag ökar galoppen ska han öka uppåt och framåt. Inte en sekund senare och med kroppen i en annan riktning. Så därför kör just nu mycket tempoväxlingar i galoppen, öka ÖKA till samling. Här är jag väldigt nogrann med rakriktningen och hur jag gör med hjälperna in i ökningen, När jag har en smart häst, måste jag helt enkelt försöka vara smartare.. ;) 

När jag höll på att skritta av honom kom Xickan och Elvira förbi på besök. Förstå att Theo blev sååå glad av att se sin älskade gamla tant igen ❤️ 

Så häst nr 2 blev - Elvira!! Zickan ville så gärna rida på Theo. Självklart fick hon det. Jag däremot tog mig friheten och hoppade upp på Viran. Efter 2 varv på en volt i skritt hoppade jag av. Felicia ville nämligen att jag skulle hoppa upp på häst nr 3 - Cosmos! Så vi bytte häst. Så vi tre, Zickan, Felicia och jag red runt på varandras hästar. Det är nyttigt och roligt att rida andra hästar och få se andra personer rida ens häst! 

Häst nr 4 för dagen blev såklart - Fabbe! Han och jag hängde med Sanna och Nalle på en tur ute i skogen. Det blev mycket skrittjobb idag. Jag varierade formen, steglängden, sidvärtes och öppnor. Trots att man "bara" rider i skogen går det även där att göra finlir och jobba på vissa moment och rörelser. Eller hur? 


Kolla in Isa, visst ser hon rolig ut på bilden? 
Vi tog ett par bilder på Farba idag. Visst är hon fin? Visst hade jag fina ridkläder på mig idag? Så där ser man ut när man glömt ridkläderna och får ta det som finns i bilen. Tur kag har halva garderoben i bagageluckan ;) 4 veckor senare

För 4 veckor publicerade jag en bild på Theo. På bilden noppade han åt sig gröngräs. För 4 veckor sedan var vi i Katrineholm. 

Idag, 4 veckor senare, i Östersund fick Theo åter igen noppra åt sig några strån grönt gräs. Sjukt att vi ligger så långt efter , det borde snart vara sommar i södra Sverige...? Ett par bilder på Isa

 
Tyvärr blev det inget tävlande för mig igår. Istället åkte jag upp till min Farmor och hade kavlitetstid med henne. Så det jag har gjort istället för att rida och tävla var att äta mat, bullar, kakor och godis. Yes. Gammalt folk tycker alltid att man bör fika, och man bör alltid äta. Det är ju så svårt att säga nej, så nu sitter jag hemma och är proppmätt. Mättare än mätt. 
 
Men mellan allt ätande och fikande hann jag ta ett par kort på Isa. Hon är ju väldigt lättsam att ha som modell. Viftar på svansen och blir nöjd när hon får en eller två godisar   ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävling


Hästen är duchad, tränset är putsat och mina vita ridbyxor är framplockad. I morgon är det tävling. Håll tummar och tår att det går bra för mig och mina vänner på tävlingen!! RSS 2.0