fina små nyanser


Idag fick Farba vila och smälta intrycken från gårdagen. I morgon tar vi nya tag och då blir det även så att vi åker till ridhuset med henne. 

Fabbe fick jogga ett par minuter på ridplanen idag. Jag började att jobba honom riktigt lång och låg. Jag red nästan på långa tyglar! Han frustade och var väldigt nöjd och belåten över den framridningen. När jag kortade tyglarna hade jag en fin känsla. Vi jobbade lite med trav - galopp övergångar och att han skulle galoppera framåt och igenom kroppen. Vi avslutade med att korta och länga traven. Inte några stora och våldsamma ökningar eller samling, utan bara små fina nyanser av olika tempon. Han kändes ruskigt fin emellanåt!! 


Vackra fina porslinshästen! 

Fortsättning följer..
Här på bilden har vi en förväntansfull Farba. Det hade hon all rätt att vara. För igår var det första gången på typ 1 1/5 år hon hade en ryttare på ryggen! 

Jag började med att longera henne, sen hängde jag och Martina ledde Farba. Efter ett par varv kände jag att det var rätt läge att slänga över benet och sitta som vanligt i sadeln. Vi avslutade med att Martina ledde oss ett par varv. 

Farba var så duktig och tog det hela med ro! 

Ridförbud.


Mitt ridhusförbud blev ridförbud. Jag upptäckte att min förkyldning inte blev bättre av ridning.. Så jag har legat på soffan mest hela dagarna, förutom de få timmar jag har hängt med Zickan i stallet. Det har varit ombytta roller. Jag har fotograferat och hon ridit. Igår red hon hennes nya medryttarhäst Catch.  En fin vit stor häst! Helt klart en häst i min smak! Jag insåg att jag har en förkärlek till stora hästar. 
Idag fick Zickan motionera Fabbe. Trots att han är liten rör han sig väldigt mycket och kräver mycket ridning, så hon fick hårda instruktioner av mig (!!) Hennes egna ord ;) Men jagctror de hårda instruktionerna gjorde nytta för Fabbe gick himla fint och bra!  Så bra att Zickan får faktiskt räkna med att rida honom fler gånger. 


Jag snodde några bilder från hennes blogg, det finns dock fler där om ni vill se! Www.bitarmedzickan.blogg.se Ridhusförbud!


Min förkyldning var bättre i morse, men efter två timmars arbete var den tillbaka. Blä. Jag har bestämt mig för att ta det lite lugnt ett par dagar och satsa på att bli frisk. Så därför kommer Fabbe att bara joggas på ridplanen eller ridas ut. Jag har satt ridhusförbud på mig själv! Om jag rider i ett ridhus är det nästintill omöjligt att bara jogga .. ;) 

Idag joggade vi lite på planen. Han kändes fin. Skänkelvikningarna blev bra idag, annars brukar han falla ur den och rinna iväg, idag behöll han samma takten och var kvar i rörelsen. I överlag var travarbetet riktigt bra. Pigg, alert, framåt, svarade bra på mina hjälper och var väldigt bra i formen idag. 

Det blev väldigt lite galoppjobb idag. Jag red några övergångar skritt-galopp-skritt. Där har vi lite att med framöver. Han måste orka samla ihop sig lite mer för att få perfekta övergångar. Men det kommer, dom är trots allt bättre än i höstas, och det är alltid nåt.. 
Sjuk..


Jag har fått världens förkyldning. Hostar, snorar, nyser och febrig. Så idag får hästarna vila och jag tänker ligga i sängen resten av dagen. Hoppas på att jag kommer vara frisk i morgon. 


Jag var på travet i morse och kollade när Mamiis häst Fräsan sprang ett provlopp. 

- 20, vinter.


Underställströja, 1 tröja, 1 munkjacka och en tjock vinterjacka. Långkalsonger, ridbyxor och täckbyxor. Tjocka jaktstrumpor och ridstövlar. Pannband och självklart en hjälm på huvudet.

Jag hade så mycket kläder på mig idag när jag red. För det första, det var/är väldigt klumpigt att rida med så mycket kläder. För det andra, jag blev jätte varm efter ett tag, super varm & svettig..

Jag är lite sugen på att köpa en Uhip jacka. Den långa modellen som täcker låren när man rider. Smidigt och varmt! En kombo som passar oss ryttare bra! 

http://www.uhip.se/sv/kappor/coat-arctic-sport.html - bilder på jackan jag skriver om! 


Tisdag

 
Bilder från dagens trimmning! 
 
 
 
 
 

Bilder på lilla Faida.

 
Det är svårt att tänka sig att min lilla skruttfia har varit så här liten. Nu börjar hon bli stor, riktigt stor. Det är bara en tidsfråga innan hon kliver över ponnymåttet och blir häst på riktigt. Hon bor numera i egen box, och hittills har det fungerat riktigt bra. Vid kvällsfodringen får hon gå in till Farba en stund och dricka lite mjölk, på dagtid går de ihop i samma hage ,då har hon fri tillgång på mjölk! ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hopplektion


Det känns lite pinsamt att skriva det, men jag är typ helt slut efter dagens hopplektion. Ni läste rätt, hopplektion. 

Det blev banhoppning. Banhoppning utan konstiga linjer, kombinationer och läskiga hinder. Vi höll oss på diagonalerna & långsidorna, det närmaste vi kom till kombinationer var räcke-22 m-oxer. Dvs, banhoppning som passar orutinerade hopphästar med dressyrryttare på ryggen! ;) Fabbe skötte sig utmärkt. Vi fick till ett bra tempo och flyt i hoppningen. Ibland blev han lite för på och svarade inte på förhållningarna tillbaka, vilket resulterade i långa och något flacka språng ibland. Vi avslutade med att lägga ut en markbom på ett räcke för att få honom att vänta lite, och det hjälpte verkligen, han väntade och hoppade riktigt fint då! 


Bild från i somras! Men idag behövde jag inte hoppa i dressyrsadel, jag fick låna mamiis hoppsadel <3 

Årets första

 
Long time, No see.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med min blogg. Jag är nog absolut sämst i världen på att blogga, och trots det fortsätter folk att kika in. Det är kul och bra att ni fortfarande gör det, om statistiken hade varit nere vid noll så hade jag knappats lagt ett par minuter på att skriva ihop ett inlägg idag. Nu kanske det låter som om jag har tusentals läsare och det har jag inte. Det är mer så att mina få läsare är väldigt trogna. 
 
Jag var tvungen att gå in på min egen blogg för att se vad jag hade skrivit sist. Det var tydligen dagen innan nyårsafton, dvs 30/12-2014. Nu är det ett nytt år och allt är som vanligt. Nästan. I morgon kommer Faida och Farba flytta ifrån varandra. Eller åtminstone sova i varsin box på nätterna. Farba kommer börja sättas igång och påbörja sin karriär som ridhäst! Faida däremot får vänta ett par år till innan hon får påbörja sin karriär som ridhäst. Men hon kan vänta sig lite miljöträning och transportresor framöver. Det ska börjas i tid. Fabbe trimmas på för fullt nu och börjar äntligen komma igång. Häromdagen när jag red var han riktigt fin. Vi är på rätt väg helt enkelt, men det är fortfarande en låååång bit kvar till vårt slutmål. 
 
Bilder på Farba från 2013 när hon blev riden och jobbad ett par gånger. Visst är hon fin? 
 
 
 
 

RSS 2.0