60 meter

Igår föll poletten ner, Faida förstod att om ridhuset är 60 m lång - ja då galopperar man 60 m rakt fram! Jag var så glad och nöjd efter gårdagens 10 minuters (!!😝) ridning. eftersom hon travade fint och var duktig i galoppen så behövdes inte mer än 10 min. Visserligen så är det väldigt sällan jag rider längre, men vissa dagar kräver några minuter längre ridning.  Dock så är hon fortfarande lite spänd i början av galoppen, men jag har bara hittills ridit henne 5 ggr, så jag tar det med en nypa salt. 

Avskrittningen blev för hand längst vägen. Bra miljöträning för en 3 åring & även bra med varierat underlag. Från ett mjukt ridhus till asfalt. 

Hemms hos Faida

Det är så nice att ha Faida uppstallad. Stallet vi står på är så fint. Boxarna är stora och ljusa. Att ha tillgång till både ridhus och ridplan är svinlyxigt! 🤑 Faida verkar trivas bra där. Det är trots allt huvudsaken. 



Idag är det okej, igår var det grymt

Ibland är det helt okej att skryta om sin häst, eller hur? Faida (observera, endast 3 år) tar sitt nya liv med ro. 


I tisdags kväll stallandes hon in. Äntligen!! Så på onsdagen var jag så ridsugen att jag åkte direkt från jobbet till stallet. Dvs, det var bara jag där. Inga andra hästar inne i stallet. Men Faida klev världsvant in i det nya stallet, promenerade in i spolspiltan och stod snällt uppbunden där. Lite trippig men vilken häst hade inte varit det när ALLT är nytt. Likaså inne i ridhuset. Hon spanade runt i två varv och sen gick hon med huvudet i marken och chillade, hur skönt är det inte med en sån cool häst?!  

Hon var precis lika cool i ridningen. Travade runt tryggt i ridhuset, på volter och snett igenom. I galoppen bjöd hon däremot på ett litet bocksprång, och hon var även lite inställd på att efter 40 m i galopp svänger man.. 😅 Nackdelen med att endast ha ridit i 20x40 m ridhus... Men efter några varv fattade hon att ridhuset var längre än 40 m och då gick det bra att galoppera längst långsidan. Men så fin ändå! Älskade lilla häst 💖 




👯


Det här med att försöka sätta igång en häst på bete är lättare sagt än gjort.. 😅 Nog för att Faidas sommarhage är stor, men det går lite upp och ner, ibland är det blött och halt i gräset, vissa dagar är det mycket sandmygg. Ja, diverse små faktorer som gör ridningen lite svår. Men hon har blivit "riden" två gånger och sen de resterande andra ggr har jag mest bara skrittat runt i hagen. Snart kommer hon att stallas upp och då är det slut på Faidas semester.

Igår var jag där och tömkörde henne. Det märks att hon börjar komma igång för det var helt klart stor skillnad på att tömköra henne nujämfört med när jag började sätta igång henne. Igår gjorde hon allt klockrent 👏🏼 



Klappa händerna om du är riktigt glad

Gissa vem som är glad idag...😏😏 Jag såklart! Idag har jag åkt runt lite på Faida i både skritt och trav. 


Vi vann knappast några stilpoäng idag.. Men när vi rider runt i sommarhagen och när ingen annan ser oss så spelar det inte så stor roll.. Däremot så längtar jag tills hon stallas upp och jag kan duscha och frisera henne, så hon ser lite mer ut som en dressyrhäst än en trollunge 😜


RSS 2.0