Fredag

 
Men vad sur jag blev!!! Jag skrev ett inlägg och skulle uppdadera bloggen, men såklart försvinner inlägget. SUR!
Jag får helt enkelt försöka skriva om det.. 
 
Igår bytte jag tillbaka till min gamla dressyrsadel. (Innan har jag lånat Elviras) Och det verkade som om Theo gillade den igen. Hoppas hoppas, för den är så skön att rida i. Han bara dansade fram och var så fin. Men det kan även ha berott på att Hasse stod på planen och sa några välbehövliga ord till oss. Tack Tack :)  Sen kom även min Pappa ut till stallet för att kolla på oss. Han tyckte att det var stor skillnad sen han såg oss sist. Pappa han har haft många hästar när han var yngre så han lånade Elvira och red runt ett par varv. Undra om han har träningsvärk idag? ;) 
 
Efter ridningen begav jag, Zickan, Martina, Pappa oss till Hasse för kakor och kaffe. Yummie. 
 
I morgon åker jag iväg på meeting till Ånge. Det blir klasserna LA:3, MSVC:1 och MSVC:2. Så håll tummarna!!
 

TJOCKIS! :)

 
 
Theo har börjat gå i en gräshage på dagarna. Värsta mysigt tycker han eftersom han går och äter hela tiden, fast det har resulterat i att han har blivit en tjockis. Eller tjockis är fel ord, han har mer fått en mage. Eftersom han har blivit tjockare och hans sadelgjord redan var liten kan jag knappt dra den själv ( + två fårskinnspaddar, 1 gelepadd som bygger en del) Ni minns som ungefär när man började rida och alltid behövde hjälp att dra sadelgjorden? Så är det för mig nu ;) 
 
 
 
Theo och jag när vi precis hade flyttat ut till Drottingholm - 2009. (ojojoj vad tiden går fort!)

Hemma!!

 
Jag har varit borta ett par dagar, så därav den dåliga uppdateringen. Jag passade på att åka genom nästan hela södra Sverige för att hälsa på folk som jag känner. Stockholm, Falköping, Göteborg och Halmstad på fyra dagar, inte illa ;)  Det var väldigt roligt och underbart att träffa alla gamla kära vänner från Plönninge. Men efter ett par dagar, snarare en dag, började jag längta hem efter hästarna. ÅÅÅH, att man kan sakna dom så mycket. Haha. 

Mina kära vän och tränare Hasse tog ansvaret och tränade både Flicka och Theo när jag var borta. Hur bra är inte det? Bästa tränaren alltså!! :)  De båda fick sig ett ordentligt tömkörningspass och Theo fick sig även ett ridpass av Ronja. Så igår när jag red dem båda så var det som nya hästar. Det är långt ifrån alla som lyckas förvandla hästar så som Hasse gör. Theo var verkligen "framför" mig hela tiden, och bakbenen bara jobbade in och under sig. Det är en härlig känsla när man känner hur hästen i stort sätt skjuter bakbenen under sig - ryggen åker upp och naken ner. Inga låsningar eller spänningar någonstans, precis så som det ska vara! 

Flicka hon var verkligen så lösgjord över ryggen och korset. Vi jobbade vidare med tempoväxlingar varierat med skänkelvikningar (som hon nu verkligen fick till!!!) och avlslutade det hela med lite galopp. Innan har vi traglat på med fattningar och att hon ska orka bära sig i galoppen också, men igår satt det hela avsome. Hon gick i fin form och jobbade på bra. Så tömkörning med Hasse får bli hennes grej ett par veckor framöver, eftersom hon svarade så bra på det. 

Idag ska jag även försöka hinna ta mig till en hästaffär för att inhandla ett par nya ridspön, både dressyr och hopp, och sen hade det varit kanon att hitta ett par nya ridbyxor. Mina börja verkligen bli slitna nu. Fast föst och främst ska jag betala mina räkningar, så hoppas att det blir pengar över  ;) 

Men tusen tack Mamma, Pappa och (som mockade och lagade mat till hästarna) Hasse (som tränade dem). Utan er hade jag inte haft möjlighet att åka iväg. 


Jag bjussar på några bilder från helgen, tyvärr inga hästbilder   ;) 


 
 Hanna och Sanna på midsommar. 

 
Min älskade och saknade vän Elin kom hem från Australien, som jag har saknat henne!! <3 
 

Ormen Brownie McBrown. Söt va ?! 
 
 
 

pissväder

Efter att ha jobbat ute i spöregn i 6 timmar var jag långt ifrån sugen att rida i regnet. Så därför fick hästarna vila igår. Så jag plockade ihop allt jag hade med mig från Sundsvall, kollade sommarhagen, plockade massa gräs och pysslade på med hästarna. Jag tror faktiskt att dom var lika nöjd med att chilla som jag var   ;) 


Idag blir det trimmning av de båda på ridplanen, yey!

Vi är en erfarenhet rikare..


Efter att ha åkt transport i nästan 3 timmar så tyckte Theo att livet på Sundsvalls fältrittklubb var väldigt spännande. Vilket resulterade i att han var V Ä L D I G T spänd. I första klassern (MSVC:2) så stod vi på bakbenen, bockade, stusade och visade domaren att vi kunde galoppera i väg i full fart. Det jag var nöjd med i den klassen var en travökning, och det var det enda. Däremot tyckte domaren att vi gjorde annat bra så vi fick allt från 3:or - 7:or. Han var ngt mindre spänd i LA:3, men det var samma där att det blev galoppen som han kokade över i. 


På söndagen red jag fram lääänge. Och det gav resultat. För han var såå fin på framridningen. Men tyvärr blev han spänd inne på banan. Vilket resulterade i lite stusande och andra olydigheter, tyvärr på rörelser med koeff vilket gjorde så att vi förlorade mycket poäng där. Vi låg på allt mellan 1 - 7 i programmet.. 

Det roliga med helgen var att trots att jag inte var nöjd med hur Theo gick, så fick vi bra poäng på vissa rörelser. Så tänk vad bra det kommer bli när han går som han ska! :) 


Jag måste även berätta att vi fick punka på hästtransporten! Som tur var såg vi det när vi kom fram, haha. Och tror ni att jag hade ett reservdäck? NEJ. Det har naturligtvis mina älskade småbröder tagit till en utav deras skitbilar. Så nästa gång jag åker iväg ska jag ha reservdäck och fälgkors. Yep yep. Och hovslagarlådan. haha.

Tack Tack Hasse för att du hade telefonsjour och hjälpte mig under helgen!  :)


Eftersom det inte blev några kort tagna i helgen så slänger jag ut en bild från Tävlingen i Ås.

Tävling i morgon

I morgon 05.00 beger jag och mamma oss till Sundsvall för tävling. Så hela dagen har jag förberett inför tävlingen. Packat, putsat, borstat, duschat och knoppat. Hoppas jag inte har glömt något! Men jag brukar oftast tänka att det viktigaste är - Tränset, Sadeln, sadelgjord, schabrak och nummerlappen. Resten klarar man sig utan.

HÅLL TUMMARNA! Sommar ? Njaa -.-


Vart är sommaren? Tydligen har den checkat ut, eller fastnat i tullen. V Ä R D E L Ö S T ! ! !
Jag vill att det ska vara soligt och varmt. Åtminstone kan väl solen få skina? MEN NEJ.

Snart får hästarna gå ut i gräshagarna. Tyvärr räcker inte hagarna till ordentligt, men alla får åtminstone en gräshage där de kan få gå och plocka och äta lite gräs. En liten ..
Då är det ju tur att Theo har en stor gräshage som vinterhage, funderar på om jag kanske ska dela av den om ett par veckor, för då kan Theo och Flicka få gå i den medans gräset växer upp i sommarhagen. Så har dom två iaf två hagar att skifta mellan.


Annars då .. Det börjar närma sig för vår debut i MSV C. Så nu på Lördag och Söndag kommer jag och Theo att befinna oss i Sundsvall. (Håll tummarna!) När jag ändå är där nere har jag planerat att hitta ett par nya ridskor och chaps, helst bruna då det är sjukt snyggt. Jag har sett att hööks har ett par bruna skor och chaps, men jag får se om skorna passar. För deras skor har en tendens till vara konstiga i strl. Typ 40 är jätte litet, och 41 är jätte stort.


Anton, sötaste hunden i hela världen!

kärlek

Jag har gått med ett stort leende på mina läppar bara för att min häst är så underbar. Ni anar inte hur bra och fin han kändes idag. Det är dagar som dessa som är ovärderliga. Det är dagar som denna som jag verkligen inser hur mycket jag bokstavligt talat älskar hästar. Dessa fina och magnifika djur. Sen kan jag utan tvekan säga att det är tackvare min fantastiska tränare Hasse. Bättre, mer engagerad och duktigare tränare finns det inte. Han har skapat ett sådant brinnande intresse hos mig för hästarna, viljan till att utvecklas och bli bättre och att sukta efter mer kunskap.Mat till hästapållarna.

Idag ska det inhandlas foder till Theo:
* Groov
* Krafft muskel
* Korn
* Spån


Igår:
- Båda hästarna fick sig en tur ute, och för en gångs skull lyckades jag att rida när det var uppehåll. Theo fick med sig Lasse, Maja och Siri som sällskap. Vilket var uppskattat, bortsett från när Lasse skulle typ busa/ läxa upp Theo. Haha. Flicka och Viran gjorde varandra sällskap. Det blev en tur mot Bossesäng där vi tog en galopp, och det gick väldigt lugnt och bra. Fast Gamm-viran blev lite uppihejsan, Men tusan vad hon sköt på fint bakifrån i den ökade traven sen. mmm  :)


Idag:
- Blir det jogging på ridplanen för båda.
6 juni

Efter att ha jobbat lite på fm så är det dags att sticka iväg på - Heldag i hästens tecken! Det är bla Loppis, Sadelutprovning, foderinformation mm. Massa intressanta saker :D 


Idag blir det nog uteritt för båda hästarna, och jag hoppas på att vädret håller i sig. För nu är det halvsoligt och vindstilla, värsta härliga ridvädret. 
Söndag

Eftersom jag var på hunduställning i Sundsvall igår fick hästarna vila. Så idag fick de båda bli trimmade. Jag och Zickan började dagen att bege oss till ridhuset med Theo och Elvira. Idag var första dressyrpasset sen jag tränade för Hasse sist. Theo var såå fin. Vi tränade lite ur MSVC programet då vi ska starta det om två veckor. Lite öppnor, slutor, förvänd galopp och enkla byten. Allt flöt på bra och jag hade en bra känsla genom hela ridpasset.


Vältillbaka i stallet blev det lite fix, som mockning och matlagning. Sen var det dags för Flicka. Jag tränade henne för Hasse i fredags så jag fortsatte att jobba vidare med det vi tränade på då. Så det blev lite ryggning i början, och sen i travarbetet jobbade jag med att hon skulle jogga långsamt och böja in bakbenen. Hon är så duktig för hon försöker alltid göra sitt bästa   :)


Men tro inte att det var kväll efter två hästar! Utan då begav jag och Zickan till Alsen för att hämta hem hö till Theo och Flicka. Fast först blev det ett stopp på OK i Krokom för att svulla lite korv och godis. Mums. Så tillslut fick vi hem 692 kg hö! Starkt jobbat av oss att bära och släpa det. Haha! Det var så härligt att få hjälp att hämta hö, för det blir lite segt när man åker iväg själv och ska släpa och bära. Så tack bästa Zickan!! Fina Lasse och Maja fick med sig massa priser från Sundsvall!
Fina Flicka! :)

RSS 2.0