Suck ....

 
Nää! Nu är jag lej på att plugga till BE-körkortet. Inte nog med att det är tråkigt, jag är så sjukt ointresserad och jag kan dessutom ingenting eftersom jag är så ointresserad. Åååh suck. Jag har insett att det inte är någon bra kombination... 
 
 
 
Typ som den är snubben, hur tänkte han? 
 

Härlig helg med bästa Zickan

 
Och så har ännu en helg passerat...
 
I lördags åkte jag och min andra hälft Zickan till Sundsvall för att handla julklappar till våra nära och kära. Självklart var vi tvungen att stanna på våra 3 favoritaffärer i Sundsvall - Hagströms, Equuen och Hööks. Självklart blev det inhandlat nya prylar till Theo. 
 
* Nya hagboots
* Ny gramantygel
* Hästgodis
* Arnika
* Rosa boots - SÅÅÅ COOLA OCH SNYGGA !!! 
 
Sen blev det lite småsaker handlat på Ikea. Bla, julbelysning till min altan (haha), toasits, julängel mm. Men tror ni att jag fick med mig några julklappar hem? NÄÄÄJ. jaja, Det är ju inte jul ännu. 
 
I morse tog vi sovmorgon och sen begav vi oss till stallet och därifrån vidare till ridhuset. Idag fick jag äran att trimma Kalven och vi båda tyckte nog att det var lika jobbigt för attan vad svettig han var efteråt (inte jag, joooråå)! Men allt svett gav resultat och vi båda var nöjda med dressyrpasset! :) Sen blev det snabbfix av hästarna och utrustningen för jag och Zickan hade biljetter till skidskytten! Det var sjukt kul och spännande! Även fast jag inte är så insatt så var det härlig stämmning där, och alla skrek och viftade med sina flaggor. Efter tävlingen (där sverige kom på 8:e plats) var det after skii med Patrik´s Kombo. Och ja, jag och Zickan körde järnet och släppte loss totalt. Det var ju tur, eftersom de resterande som var där inne var riktigt torra och tråkiga... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mot tyngre last.

 
Nu är min personliga kod beställd. Så i veckan bör jag kunna boka uppskrivning för mitt BE-körkort. Alltså jag förstår inte varför man behöver koder hit och dit. På min tid, när jag var ung så behövde man bara ringa ett telefonsamtal och uppge sitt personnummer, och sen fick man en tid för uppskrivning. Ni förstår då ringde jag inte ens från en mobiltelefon, iphone eller smartphone utan en vanlig traditionell standardtelefon med riktiga knappar och som var kopplad till väggen. DET NI! ;) 
 
Men åter till mitt förhoppningsvis nya körkort som jag kommer lyckas klara av att ta. Som jag har förstått är det väldigt mycket teori. Sen ska man tydligen kunna bilens delar typ motor, katalysator, avgassystem mm. Väldigt ointressant och tråkigt måste jag säga... 
 
Så nu gott folk ska jag fortsätta att plugga lite teori och förhoppningsvis klara av FAS 1 av ett x-antal faser. 
 

MILJONÄR, woohoo.

 
Jag är så sugen på att skaffa mig en till häst. Men något som inte känns lockande är utgifter för 2 hästar. HERREGUD säger jag bara Meeen samtidigt hade det inte varit helt fel med en hästapålle till som jag kan överösa med kärlek. 
 
Så hur ska jag göra ? Tips ? 
 
Det bästa tipset jag kan ge mig själv är att bli miljonär. Men jag har faktiskt försökt genom att köpa en trisslott varje dag denna vecka. Och kan ni tänka er, JAG VANN 60 kr idag .... Yeey, det får väl bli 2 nya trisslotter i hopp om att vinna stora summor! :) HAHA. 
 
 

Man kan inte lösa ett problem med samma tankegångar som skapat det

 
I morgon ska Theo få nya skor med sulor och brodd. Jag antar att snön snart kommer. Dessutom har det redan blivit så kallt och kyligt så brodd är verkligen behövligt. Han fick faktiskt stå inne i tisdags för det var så kallt och sjukt mycket frost ute i hagen så jag var livrädd för att han skulle halka och göra illa sig. 
 
Jag googlade faktiskt ordet hovar precis. Det är sjukt hur folk kan ignorera hästens hälsa genom att låta hovarna växa och växa  ... Jag ryser vid tanken på hur ont de stackars hästarna måste ha haft ... 
 
 
http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/3/Kvinna-far-djurforbud-efter-vanvard/
 
 
 
 
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4162624-vill-ha-tillbaka-misskotta-hastar
 
 

Knöligt, hårt och isigt ...

 
Är det fler än jag som hatar denna årstid? 
 
Ridplanen är frusen, knölig och stenhård. Dessutom är det så mörkt ute att man inte ens ser sin egen näsa!! Ridhuset är bokat på kvällarna för ridlektioner. Hur tusan ska man kunna träna sin häst? Jo, antagligen sena kvällar eller tidiga morgonar. 
 
Det är nästan (bara nästan) så att jag längtar efter snö och "riktig" vinter. Då kan man faktiskt rida på ridplanen (om den är skottad) och snön lyser liksom upp så det blir liite ljusare ute. 
 
 

Mina 4 veckor i ett fåtal bilder ...

 
Okej .. Jag ljög.. Jag var inte helt ifrån hästar i 4 veckor, för jag följde med min vän Stina ut till stallet där hon står inackorderad med sin fina unghäst.
 
Så ... Hästbilderna är på hennes häst. Men jag slänger även med lite plåtjobb som jag gjorde på utbildningen och ett flertal bilder från världens härligaste helg med mina älskade klasskamrater från gymnasiet! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HOME SWEET HOME

 
Ä N T L I G E N ! ! ! 
 
Efter 4 veckors ofrivilligt uppehåll med allt som hade med hästar att göra är jag äntligen hemma. Visserligen gjorde jag annat roligt och lärde mig mycket om livet och om plåt under dessa 4 veckor. Men aldrig aldrig ska jag vara ifrån hästar så länge. Och då slipper jag förhoppningsvis vara med om denna förjävliga träningsvärk som jag har fått efter helgens (obs!) endast två ridpass.. 
 
Det är sjukt vad ridningen är "färskvara". Jag är helt plötsligt väldigt sen med mina hjälper (senare än vanligt,haha) och inte nog med att jag ska försöka koncentrera mig på vad JAG ska göra utan jag måste även hålla reda på vad THEO ska göra. Herregud vilken koordination ridning krävs! 
 
Det är skönt att Theo är igång och även är i en väldigt fin form eftersom jag inte är det just nu. HAHA. Ronja har gjort ett super jobb och skött om min älskling så bra bättre bäst! Det var skönt att jag kunde lämna Theo och veta att allt kommer skötas med perfektion. Men inte nog med det så kommer Ronja vara delaktig i Theo lite mer framöver. Mer än så kan jag tyvärr inte säga  ;)  hihihihi. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0