Gårdagen i Stockholm

Istället för att springa på stan hängde jag med min kompis Stina till stallet. Hon och jag tog en härlig fartfylld ridtur på Calle-Balle och Räääcer-Harry. 

Jag red hennes häst Calle-Balle. Så himla fin och trevlig! Jag tror nästan att han vill bli en dressyrhäst. Han Rörde sig som sagt väldigt fint! 

Hästarna var väldigt trafiksäkra. Vi red bredvid en motorväg (självklart var det stängsel emellan), under broar, längst trottoarer och så stod vi bredvid och passerade över en väldigt trafikerad 70 väg. Jag är smått chockad över att hästarna var så coola. Jag är för van vid nerklena dressyrhästar. Ge mig en självständig hopphäst! Iaf när jag ska rida längst trafikerade vägar. Stina och Rääääcer-Harry! Calle-Balles hals. 

En magisk munsalva?


Det står på baksidan att munsalvan ger hästen en ökad tillfredställelse och påverkar ridkvaliten (75%). 

Så nu hoppas jag på att de 75% blir något positivt och att Fabbe gillar konstgjord äpplesmak. Självklart var jag tvungen att provsmaka.. ;) Slut på mammaledigheten!


I lördagskväll flyttade Farba till samma stall som Fabbe står i. Det var slut på hennes mammaledighet och det var dags att börja göra lite nytta! 

De första dagarna tyckte hon att det var lite konstigt. Nya stallrutiner, ingen Faida som vill snutta och nya hästkompisar. Men nu är hon helt inne i hur det fungerar och har börjar hitta sin plats. 

Hon är så positiv och fin att arbeta med. Det är inga problem för mig att åka med henne själv till ridhuset. Lastar sig själv, är lugn när vi kommer fram och gör det hon ska. Hon har blivit longerad med sadel och jag har även hunnit med att sitta och skritta på henne. Nu får hon två dagars vila och till helgen är det dags att kliva upp på henne igen. 

Söndag


Ännu en hästighelg! Me like! 

I lördags var det klubbtävling i Strömsund. Jag och Helena packade in Fabbe i lastbilen och åkte dit för att checka av formen. Att det var dags att glänsa och springa fram fint var något som Fabbe missade. Istället gick han med handbromsen i och jag fick ett rejält träningspass.. Så mer inomhustävlingar, för just denna handbroms har kommit de få gånger vi har tävlat inomhus. Så hur var formen? Det vi kan konstatera är som jag trodde, mer träning!! 

Idagså har en 3 åring blivit jobbad. Haft sadel, longerats och promenerat en tur. Farba fick göra exakt samma grej, förutom att vi tog åkern istället för ridplanen. På torsdag åker bakskorna på och då blir det lite lättare att ta sig fram genom detta islandskap vi har.. 

Nu tänker jag göra exakt som mina vovvar redan gör - soooova! 

(Söndagens inlägg som aldrig blev publicerad) Tvätt vs Nytt


17 schabrak och minst lika många par benlindor ska tvättas. Varför ska man alltid vänta tills typ allt är skitigt? 


Idag åkte jag och Zickan till hööks. Jag skulle köpa svarta gummisnoddar. Jag gick ifrån butiken med en påse som innehöll en mössa, ett skärp, två ridtröjor och såklart gummisnoddarna. Fast just då var det inte så självklart, Zickan fick faktiskt påminna mig att köpa dom... Däremot är jag lite besviken på att jag inte hittade ett nytt täcke till Faida. Det fanns Jätte många täcken, i olika modeller, tjocklekar och storlekar. Men inte ett enda i hennes storlek.. Måndag


Jag tycker att jag har hållt mitt löfte om "bommar eller hoppning 1 gång i veckan" rätt så bra. Sen så tycker jag att det passar ypperligt att lägga fram bommar dagar då man bara ska jogga. Och idag var det en sån dag för mig och porslinshästen. 

Idag släpade jag fram 3 bommar. Jag måttade ut travavstånd mellan bommarna. Bommarna låg på en volt så därför kunde jag variera steglängden. Längre travsteg-långt ut på bommarna, kortare travsteg-långt in på bommarna. 

Efter vi travat över de ett par gånger i varje varv ändrade jag avståndet så det blev galoppbommar. Inga konstigheter tyckte Fabbe och rullade fint över bommarna! Duktig kille! Det blev inga ridbilder idag. Däremot fångade jag Isa på bild. Något less hund.. 

Fail.


Jag skulle uppskatta om den vänstra bilden kunde vara verklighet. 

Nu är det totalt omöjligt att rida ute - igen. Is, stenhårt och knöligt överallt. Ridhuset är bokat för ridlektioner på em & kvällen. Och att tro att man kan ta sig iväg med hästarna till ett annat ridhus är också omöjligt. Om man inte känner sig manad att köra i diket efter typ 10 m. 

Så nu idag & igår kunde jag ändra om mina arbetstider. Jag red på morgonen och jobbade efteråt, dvs 9-18 istället för 7-16. 

Igår när jag red var Fabbe galet pigg. Då vill han helst springa fort, och om det går lite fortare än det med. Så efter han hade fått springa av sig flera varv var han samarbetsvillig. Idag när jag red så var han lite lugnare och gick lite bättre. Mellanåt kändes han riktigt fin. Vi fortsatte han jobba mycket galopp, tempoväxlingar och så där första gången på flera månader (typ) red vi förvänd galopp!  Balanserad, kontrollerad och fin! På slutet rann han iväg och blev ngt lång vilket resulterade i att vi fick något avbrott. Så nästa gång blir det mindre & kortare jobb i den förvända galoppen. 

Häst e Bäst


Ett nytt ridspö och lite hästgodis inhandlades igår. Som vanligt var det otroligt mycket fina häst och ridprylar där. Så när plånboken tillåter kommer jag shoppa hem en Kingsland tröja - stickad och så mysig och fin! Sen fanns det ett glammigt skärp med massa bling bling på från Bocaj, som var sååå läckert!! Mitt nya färgglada spö. Påminner lite om en polkagris, eller hur? 

Faida fattar grejen.


Hur stimulerar man ett föl på 9 månader... Jo! I vanliga fall, när underlaget tillåter brukar vi gå på korta promenader. Typ fram och tillbaka på Helenas gård. Men nu när väderguden Återigen är vimsig och har plusgrader i Februari är det omöjligt att gå promenader med en oskodd häst.. Det är verkligen is överallt!! 

Så därför försöker jag stimulera fröken Faida genom att lägga ut höpåsar på stallgången. Jag försökte knäppa lite bilder samtidigt.. 
Det är inga bekymmer att kliva på och över höpåsarna. Hon blev riktigt glad när hon upptäckte att det ramlade hö ur en påse. Då passade jag på att lägga en höpåse på henne. 


Nalle tyckte att det var Väldigt opassande att hon stod utanför hans Box med en höpåse på sig... ;) 
Sista grejen vi gjorde var att jag drog höpåsen längst med hela henne och avslutade med att ha den precis bakom öronen. Som ni ser på bilderna ovanför. 


Min fina duktiga lilla Faida! ❤️ 

Vi tycker bäst om varandra


I helgen har jag och Isa varit hundvakt till Käck. Käck förstår inte riktigt mitt och Isas liv. Det här med att vara i en lägenhet, hänga i stallet och vänta tyst i bilen medans jag rider är svårt att förstå. .. Så nog för att vi tycker om Käck, så uppskattar jag och Isa att leva själv. Det är lugnast så. 
Hoppning!


Idag var det dags för hoppning igen! Fabbe var otroligt pigg. Han kunde knappt trava när vi skulle värma upp, utan ville hellre rulla fram i galopp. 

Hoppningen idag bestod av en 5 1/2:a och en serie som bestod av bom, kryss, bom, kryss, bom och oxer. 

Det var verkligen fullt ös från Fabbes sida! Jag gjorde mitt bästa och försökte få honom att trava lugnt mot hindren och lyssna på mina halvhalter. Själv höll jag andan och hoppades på det bästa. Fabbe är väldigt trygg och stannar inte, däremot så sprang han förbi några gånger. Men det var helt och hållet mitt fel! Bättre inramning och mod behövs från min sida! ;) Vi fick till ett flertal språng som var runda och fina, och vi avslutade hoppserien med en oxer på hela 1 m!!! 

Det känns att det var 8 år sedan jag var hoppryttare med tanke på att jag är lite småstolt över att ha hoppat en oxer på 1 m.. Haha!! 


Här är jag och min ponny och tävlar hoppning på Näset. Det varvinga bekymmer att segla över hinder på 1 m då ;) 

Hasse träning!


Efter två månaders träningsuppehåll var jag och Fabbe långt ifrån den rätta formen. Jag red dåligt och Fabbe körde sig eget race. Det slutade med att Hasse fick hoppa upp på Fabbe och korrigera honom. Efter 20 min med Hasse på ryggen dansade Fabbe fram, och de sista 10 min av lektionen fick jag hoppa upp och rida på en finfin Fabbe.. Att det ska vara så jäkla svårt att rida...

Men efter regn kommer solsken. Så fredagens flopp kompenserades upp av måndagens flipp! WOW så fin och bra Fabbe var! 

Som vanligt gällde det att hitta den rätta känslan och rida fint. Inte brutalt som en plåtslagare, som Hasse själv brukar skämta om ;) 

Det blev mkt travjobb där jag skulle börja hitta bålen och få ihop kroppen. Hitta bakbenen, fronten och tillsist bålen. Smack! Och därefter gick Fabbe som en klocka! Det blev en hel del tempoväxlingar i trav och vi avslutade med liknande jobb i galopp! 

Fabbe var så otroligt fin och gav en fantastisk ridkänsla, så pass att jag inte ville sluta rida!! :) 

Taggad, peppad och längtar galet mkt till nästa lektion!! 


Ny vecka med nya möjligheter.


Vilka röstar ja på att ha längre helger? Typ alla?! 

Gårdagen spenderades med hästarna. Fabbe fick jogga ett par varv på planen. Jogga bort träningsvärken efter fredagens träning. Mer om träningen kommer i veckan! 

Farbis blev longerad med sadel. Både jag och Helena tyckte att hon rörde sig ännu bättre igår, jämnfört med i måndags när hon blev longerad. (Och hon rörde sig väldigt fint redan i måndags!) Tanken var att hon skulle bli longerad och att jag skulle sitta på henne idag. Ibland blir det dock inte som man tänkt sig. Istället för det fick jag bära in ved, vara taxi och fixa en bil som inte ville starta.

I går åkte jag även runt och kollade på två fina 3 åringar som eventuellt kommer bli inridnings/insittnings projekt framöver! 

Idag har alla hästar fått vila. Istället har prinsessan Isa rört på fläsket. Jag och min bror Jens motionerade hundarna idag. Vi körde skoter och dom sprang efter oss. 

Om isa själv hade fått bestämma hade hon spenderat sina dagar i sängen ätandes praliner.. RSS 2.0