Kolmården

Ikväll hade jag en relativt händelserik kväll hos Faida..

Jag hämtade henne, som vanligt längst bort i hagen, fick även som vanligt släpa henne genom heela hagen. När jag börjar skymta grinden så tvärstannar Faida och spanar in i skogen, och med all rätt för ur skogen kom det en älg springandes I HAGEN!!

Jag suckade, de andra två pållarna blev livrädda och under tiden funderade Faida på om hon skulle sucka, bli rädd eller jaga ut älgen ur hagen. Hon fick lov att välja det första alternativet..

Men, om en älg är inne i hagen så betyder det i min värld LAGA HAGEN. Jag fick släppa lös min häst som jag hade lyckats släpa på sååå långt och leta efter ett eller flera hål i staketet. Jag hittade så mycket roliga saker, bl.a. En räv, en hare (levande!!), en golfboll och en fotbollsko..!? Men efter 2/3 av stängsel hittade jag ett ställe som hagen var trasig på.

Quick fix tänkte jag.. Men när jag insåg att elagrigatet var väl inhängnad av elstängsel med tickande ström och långt gräs där hungriga fästingar sitter så höll jag seriöst på att vända på klacken och gå därifrån. Elstängsel är livsfarligt enligt mig och fästingar är blodtörstiga och farliga, det har Martina lärt mig.

Jag lyckades faktiskt övertala mig själv så jag kröp under elstängsel bland fästingarna, stängde av strömmen, lagade hagen, kröp tillbaka bland fästingarna och satte på strömmen 💪🏻 ALLT FÖR SIN HÄst, eller hur..

Vilken överraskning

Wohiooooo, vilken kanondag jag och mamii har haft. Det kom som en överraskning att hon var här i närheten och ville dessutom hänga med mig hela dagen! 😀

Det blev inte så konstigt nog en tur först ut till ågesta och sen därifrån åkte vi vidare ut till Faida och hennes polare. Faida blev borstad och ompysslad av oss, men när det var dags för fästingjakt tog Martina ett steg ifrån oss. Hon tycker att fästingar är vidriga och äckliga, vilket jag helt klart håller med om!! Det känns trots det bättre att ta bort dom och döda odjuren, än att lämna dom kvar på hästarna.

Finaste hästen
Mys
longering

Dom andra hästarna i hagen gick iväg så jag passade på att testa på att longera lite. Det gick kanon, hon förstod grejen direkt och kunde longeras i både skritt & trav. Himla skönt att hon är så cool och inte bryr sig om vad de andra hästarna är eller gör ☺️

Jag har ju glömt..


Jag har ju glömt att berätta att jag groomade till Johanna & Cornelis förra veckan. Vilket jag mer än gärna gör igen för dom gick och vann klassen, så duktiga!! 

Däremot hade vi inte tur med vädret.. Det regnade sååååå mycket.. Så vi gick runt i regnkläder och dom som tävlade fick rida fram i riktigt slask, hela ridplanen låg verkligen under vatten! När Johanna hade ridit klart var det dags för nästa ekipage att grooma åt, nämligen Stina & Rille. Dom var också jätte duktiga, men Rille som bara har tävlat 1 gång tidigare tyckte att ena kortsidan i ridhuset var läskigt. 


En väldigt blöt jag och Rilles lååååångs hals😆. 

Det lilla är så kul.


Tränsträningen går åt rätt håll! Idag tränsade jag henne som man gör med en fullvuxen häst, likaså när jag tog av det. Hon öppnade munnen snällt och rutinerat, hon är så duktig! Det kan faktiskt vara så att hon har blivit tränsad så förut, men jag tycker ändå att det är snällt av en 2 åring att gå med på det i en sommarhage. 


Hon säger alltid Blääää från början. idag accepterade hon bettet lite fortare och stod med stängd mun sen. Framsteg!


Här blev hennes kompisar uttråkade och gick iväg. Faida blev lite orolig men efter nån minut stod hon lugnt och snällt igen. Jag fick då fortsätta att plocka fästingar, smörja muggen och borsta henne. Hennes mugg kommer och går, men nu har jag lyckas hålla den borta ett par veckor. 


Här är livet som bäst, beta utan något bett i munnen. 


Home .. Home


Ännu en helg hemma. Tänk er att få somma och vakna bredvid Isa, världens bästa hund. 

På söndagen hängde vi ihop med Harry och Sture, två fartfyllda pojkar. Jag och Amanda (Harry & Stures ägare) åkte till sjön så hundarna fick bada och springa runt. Isa hatar vatten och kunde efter lite övertal gå med på att doppa tassarna 😉 


Att få 3 hundar att sitta still på bild är svårt, men vi lyckades!! 


Isa tyckte däremot att det var väldigt pinsamt när jag skulle vara med .. Haha


Men hon fick faktiskt stå ut med det, och tillslut fick vi en hyfsad bild! 😆


Ännu ett par bilder på Faida 😉Kolla vad mörk hon har blivit! Så glad över det, jag älskar svettfuxar! 


Faida är så gosig och har inget emot att pussas! 


Det är svårt att få till en bild där både jag och Faida ser normala ut. Som på den här bilden är Faida fin, men jag har T-shirten som sticker fram lite fult under tröjan och pratar samtidigt Elin knäpper bilden 😆 Ombytta roller


Från ena dressyrtävlingen till den andre.. Idag groomade jag och Elin till Stina & Rille, de båda två gjorde debut på dressyrbanan. 

Och vilken debut! Rille skötte dig super och Stina blev mer än nöjd, och jag tycker även att Stina skötte sig super och red på bra! 😀👍🏼 

Kolla in vilken snygg häst hon har! Fux såklart! 

Strömsholm


SM i dressyr går inte att missa, eller hur!? Så igår åkte jag och Elin till Strömsholm för att heja på Kristian och Dokki. 

Elin stod ut med att kolla på dressyren ett tag.. Men när Kristian var halvvägs igenom programmet så hörde Elin att Fredrik Jönsson skulle in på hoppbanan, så då rusade hon dit och sen hängde hon sär resten av kvällen. 

Elin blev inspirerad av hoppningen.. 😉


Kristian och Dokki! I morgon rider dom final, håll ers tummar stenhårt!! 


Träns & bett


Idag var det första gången jag tränsade Faida. Lite skeptisk till bettet, men hon skötte sig bra. Jag tror nämligen att Helena har tränsat henne en gång förut. Så det var inte helt nytt för henne. 

Faida tyckte att det var sådär att ha bettet i munnen från början.. Men efter ett par gap stängde hon munnen och såg sur ut 😉 

Idag fick Faida låna ett träns, så i helgen får jag se till att leta rätt på ett eget till henne, - äntligen!! 😀 RSS 2.0