Måndag

 
Måndagar är den dagen då jag är som effektivast. Jag hinner göra allt utan att stressa. Att Zickan dessutom hade mockat åt mig idag var fantastiskt! 
 
Iaf, på måndagar är det jag och min lilla "projekthäst" som trimmar ihop. ägaren tyckte att hon behövde lite varierad träning och föreslog att jag skulle rida dressyr på henne. Själv tycker jag att det var en utmärkt ide då hon är riktigt fräck och har potential. 
 
 
Han har även ett varmblod (så vacker alltså!!) som idag fick gå ett par varv på ridplanen med mig på ryggen. På honom pågår det inridning ala Madde och Martina. Lugnt, metodiskt, försiktigt utan en massa mes och fiffel. Så som det ska vara :) 
 
 
 
 
 
 

Hälsning från Irland

 
Som jag har nämt är min söta gulliga vän Elin i Irland. Där lever hon livet och jobbar med hästar och guidar turister i den fina miljön från hästryggen. Kort sagt hon håller på med turridning. Hon skickade ett par bilder idag som jag bara måste visa er! :) 
 
 

Bye bye säsong 2013

Hanna och Linnea får 10 av 10 hästgodisar efter lördagens prestationer! Dom var grymma som höll i Theo, fixade och knäppte superfina bilder!! Fast det där med att knäppa bilder får Hanna ta åt sig äran själv, för det är av henne jag har fått dessa fina bilder av! :) 
 
Om själva tävlingen då? Om jag säger så här så hade jag hoppats på att få avsluta säsongen bättre än vad vi gjorde. Men, vi får helt enkelt visa vad vi kan nästa säsong. 
 
 

Gud

 
Visst vare så att Gud skapade Jorden och människan på sex dagar och vilade den sjunde dagen? Skitsnack säger jag att det är! Jag är 100 % säker på att han var tvungen att städa, plocka undan och röja bort en massa skit och skräp den sjunde dag, och hade inte tid för vila. 
 
Självklart har även jag (kors i taket) tvättat kläder, röjt undan och putsat min lägenhet idag, söndag. På eftermiddagen drog jag vidare mot stallet. Eftersom Theo vilade idag blev det även där tvättande, städande och röjande. Yeeey. 
 
Efter att ha stallat klart åkte jag till nästa stall. Idag fick Farba promenera trekanten med mig på ryggen, utan någon trygg gammal Nalle framför sig, det gick såklart galant! Fabbe fick lite kvalitetstid och en massa kli och mys.
 
 
 
Så här glad var Isa när jag skulle ha henne som fotomodell. Hon tyckte att det var pinsamt och jobbigt att posa med grimman på. När den åkte av blev hon glad och gick med på att leka modell ;) Vi två motionerade varandra idag. Det blev en powerwalk, som varade i ungefär 4 min. Därefter blev det ett lunkande tempo, så mkt trivsammare ;) 

Men den motionen jag fick idag är som bortblåst, men tanke på att jag har tryckt i mig ett flertal Cheezballz och chips, till det har jag släckt törsten med trocadero. Nyttighets kommittén! ;) heheee... 
 
 
 

Stress, urk.

 
Efter att ha stressat i stallet, hets ridit Theo, skyndat sig iväg till akuten för att besöka Amanda, stressat på affären, stressat iväg till stallet för att sköta om Theo, slängt in hästarna och matat dem. Allt detta stressande för att enbart kunna skypa med min gode vän Elin, som förtillfället befinner sig på Irland där hon jobbar med turidning. Men efter att ha väntat nu i 20 min inser jag - Hon har glömt mig. Så tjiii fick jag. Det blir inget skypande eller skvallrande ikväll. Fan vad värdelöst att jag stressa runt tidigare idag, helt i onödan. Bläää. 
 
Men om något helt annat än att stressa. Jag råkade köpa en bok som heter "fitness för ryttare". Träningsnarkomanen som man själv är *Rhm rhmm* kände att det kanske är dags att börja träna. Nog för att jag ibland tränar på gym (när jag hinner, så typ aldrig), men den här boken handlade enbart om vad vi ryttare behövde för träning, kostråd mm. Jag tänkte att jag kanske blir mer motiverad till att träna om det är liiiite hästrelaterat. Fortsättning följer ...
 
 

En lördag

 
 
 
Igår kan jag ärligt säga att jag och Mamii var awesome som hann med att åka till bräcke, tävla, åka hem, rida Farba, sköta om hästar, rida Åman, Theo och dessutom att mocka åt 5 hästar! snacka om att vara effektiva tjejer! ;) Det blev en fullspäckad dag, och efter att ha vaknat 05,00 slängde vi båda oss i sängen innan 21 och var totalt döda, men galet nöjda. Iaf jag. 
 
Dagen började iaf med att jag, Martina och Fabbe åkte storartat till Bräcke i en hästbuss. Efter 16 mil är jag såld. Hädanefter kommer jag lägga undan varje öre och krona som blir över - För en dag ska jag ha en sådan. Punkt slut. 
 
 
 
Jag och Fabbe precis innan vi ska in på banan. Koncentrerade... 
 
Vi startade LC:1, och fick den procenten vi förtjänade. Fabbe var väldigt spänd och tyckte att det var galet konstigt att det stod ett bord i ridhuset. Saken blev inte bättre av att det var en domare och "sekreterare (om man nu säger så)Men trots att han var spänd var han duktig och fin. 
 
 
Väl hemma var det dags för Farba att besöka Cecilias ridplan för första gången. Hon var riktigt duktig, fin och lugn, som ni kan se på bilderna nedanför :) 
 
 
 
 
 
efter att ha motionerat lilla fröken Farba hade vi endast Theo och Åman Kvar. De två gick väl rätt hyfsat. Jag började att busa runt med Theo, hoppade hindren som stod på planen och hade ingen större lust att rida dressyr. Men efter ett par minuters bus tog jag ta mig själv i kragen och red lösgörande övningar. 
 
 
 
 Martina och Åman in action! 
 
 

Smile - andra omgången

 
Andra omgången med bilder från Vera! :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smile!

 
Woow! Kolla in vilka fina bilder jag har fått av duktiga Vera! Hon är galet duktig på att fota!! 
 
Det här är bara en handfull av alla de bilder jag har fått, allt från "vanlig" trimmning på Theo till tävling på både Fabbe och Theo. Så jag slänger väl ut bilderna lite pö å pö, typ när jag känner för det. 
 
Bilderna är tagna när vi var och tävlade på Strömsunds Ridklubb.
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag till söndag i bilder.

 
 
I fredags tog jag och Farba en premiärtur ut i skogen med gamle, trygge Nalle. Det gick som en glans, duktiga fina Farba! 
 
 
I Lördags gick jag och Zickan till ridskolan för att trimma våra fina pållar. Viran trampade på som attan på vägen dit, och om det är något hon kan så är det att sätta sig ORDENTLIGT i piaffen. Täänk om en viss liten herre vid namn Theo  kunde "se och lära" ? 
 
 
 
 
 
Mamma följde med mig och Zickan i lördags för att filma mig lite. Välplanerad som jag alltid är *blink blink* hade jag typ inget batteri i telefonen. Men några få filmer i piaff och galopp fick hon till. Det är galet bra att ha med någon som filmar, man får helt klart bättre uppfattning om saker och ting. 
 
 
Igår tog Zickan med sig sin kamera och fotade lite när jag red. Det blev mycket styrketräning i form av piaff. Jätte jobbigt tyckte Theo, men vi fick till några steg som var okej. Däremot briljerade han totalt i bytena igår, såpass att vi nu kan börja nosa på seriebyten. Ja, iallfall upp till vart 4:e. Så nu gäller det för mig att lära mig att räkna och rida.. 
 
 
 
Theo glänste i sina nya benlindor som jag köpte i veckan på Häst e Bäst. Sjukt fräcka, eller hur? Det fanns i andra färger, så nästa gång jag sticker dit så ska jag invenstera i ett par till. Jag hade även på mig en ny tshirt från tattini, som också köptes i veckan, den är rätt söt och fin med blingbling i olika färger på framsidan. När jag endå håller på att skriva vad jag köpte på Häst e Bäst, så gjorde jag världens fynd där och hittade en HV Polo tröja med 70% rabatt, me like!!! 
 
Även Fabbe har blivit trimmad i helgen, men tyvärr har jag glömt telefonen i stallet (både i lördags och igår) så därför blev det inga bilder tagna på honom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt

Irritationen som uppstår när all text försvinner... 

Mohahaha

 
Vi kanske inte är som alla andra. Men vi har så mycket roligare tillsammans än vad ni kan ana. Det är just det som betyder något, att vi har kul. För ett gott skratt förlänger livet, och tillsammans kommer vi att leva en evighet. 
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hahaha,

 
Hittade precis denna bild på datorn. Den är tagen i just den sekunden då jag fick tag på min rymling till häst. Jag minns att han helt plötsligt bara stack iväg i full fart och jag efter. Heheeeeee
 
 
 

what doesn't kill you makes you stronger

 
Oftast är jag väldigt stolt, glad och nöjd över min fina Theo. Så som att jag kan åka iväg, helt själv och genomföra ett meeting. Han står snällt i boxen, är lugn, stressar inte upp sig, lastar sig snällt och är världens lättsammaste lilla pålle gör att mitt hjärta slår ett par extra slag för honom. 
 
Men så ibland snurrar hans hjärna till det lite. Resultatet av det blir pannkaka. Speciellt när man är inne och försöker prestera det bästa man kan för en kritisk domare. Sen ska jag inte säga att det bara är hans hjärna som snurrar ibland, utan även min kan göra det. Har ni hört om ordspråket - Lika barn leker bäst. Jag antar att jag och Theo är rätt lika, det är väl därför vi tycker om varandra så mycket. Det är väl därför vi är så bra tillsammans, när vi är fokuserade.. ;) 
 
Som ni förstår så gick inte tävlingen som en glans i helgen. Utan vi hade lite problem vid vissa moment. Hehe. Men skam den som ger sig. Allt man gör, presterar, misslyckas med är en erfarenhet rikare. Så nu blir det mer träning, där det gäller perfektion i varje rörelse och under varje ridpass. 
 
 
 

RSS 2.0