Lördag & Söndag


För första gången på länge har jag haft en lugn helg, utan en massa måsten. Skööönt. 
 
Så igår hängde jag på travet och kikade på hopptävlingen som går där varje år. Och som vanligt sitter jag och Zickan och hittar potentiella dressyrhästar till oss. I år hittade vi en jätte fin vit valack som vi båda ville ta hem direkt! Eftersom det är en stor tävling hade affären Häst e Bäst kört ut lite av sitt sortiment. Där hittade jag en ridjacka, tunn som andas (som jag har letat som en galning efter) och även en snygg t-shirt. 
 
Eftersom det var dödsvarmt vilade jag och hästarna igår. Men däremot fick både jag och de röra på fläsket idag. Theo var den som fick börja i värmen. Han var galet pigg och låg på som bara den idag. Phuuu. Så det blev en massa pimplande och proande, samtidigt som jag red på en 8-volt och flyttade honom för skänkeln. Så ja, han får gå ett pass till i morgon.
 
Fabbe fick också gå ett pass på planen. Med honom blev det först lösgörande i lågform och skänkekvikningar på diagonalen. Efteråt plockade jag upp honom lite i formen och satte mer tryck och knän i honom. Och ur det fattade vi galopp och fyyy vad jobbigt han tyckte att det var. Men han var väldigt duktig idag! :) 
 
 
 

WOW!!


Idag måste jag få skryta om min fina och duktiga häst Theo! Alltså WOW så bra han var idag.

Jag var egentligen långt ifrån ridsugen. Vilket resulterade att jag hängde med Theo i hagen nån timme och in i det sista beslöt jag mig för att jogga runt lite i hans hage. Den är platt och perfekt, dessutom att den i år blev inhägnad gör saken bara bättre. Jag kanske även ska tillägga att hans sommarhage är en bit av åkern. Iaf, så beslöt jag mig i sadeln att jag måste bli snabbare i mina hjälper och korrigera honom snabbare. Det har jag tänkt i två år, men vissa saker är bara jävligt svårt att trycka in i hjärnan. Så jag var fast besluten om hur jag skulle rida för att få till den rätta känslan. Tydligen så klaffade allt perfekt och ja, det var grymt!

Idag blev det tempoväxlingar i trav, skänkekvikningar i ett högt tempo, bakdelsvändningar och ur dem fattade jag galopp samt miljontals skritt-galopp-skritt övergångar. Skulle avsluta med ett par byten. Men Theo hade krut i rumpan så det blev byten i varje varierat med massa jämnfota/bocksprång. Duktig häst ;) Så jag fick gå tillbaka till grunden och göra enkla byten och därefter göra "riktiga" byten. Efter dem joggade vi och avslutade med att skritta ner och runt åkern.


I morgon ska han få en välförtjänt vilodag :)


Bilder

 
Här kommer fler bilder från gårdagens ridpass :)
 
Lite piaff..
 
Fin och rund galopp.
 
 
 
 
 

Stekarn


Jaha... Det visade sig att det var ögoninflammation jag har råkat ut för. Så just nu går och rider jag runt som värsta stekaren med solbrillerna på! ;) 
 
Igår red jag båda pållarna. Fabbe fick bara joggas runt i trav och galopp, med mkt tryck framåt. 
 
Theo som just nu är nöjd med livet (eftersom jag har köpt en ny sadel), gick kanon bra! Han verkligen rör sig så sjukt mkt nu, så att det är svårt för mig att rida. Men jag vänjer mig nog så småningom. Allt fungerar klockrent nu, byten, piruetter, piaff och skolorna, tack vare att sadeln inte trycker, klämmer eller låser fast honom. Hoppas att det här fortsätter framåt nu, för jag vill verkligen inte ha fler bakslag.. 
 
Zickan knäppte bilder på mig när jag red igår.. 
 
 

Det jävlas.

 
Vad sur jag är - på mitt vänstra öga! Antagligen har linsen skavt lite på hornhinnan (ajaj), eller så har jag fått ögoninflammation. Morgondagen får helt enkelt utvisa vad felet är. 
 
Jag hade planer på att rida hästarna idag, men eftersom jag knappt kan hålla ögat öppet får ridningen vänta tills i morgon. För då ska/är jag frisk! 
 
Eftersom det inte blev någon Ridning idag fick Theo en överdos av kärlek och mys. Vilket han verkligen uppskattar och ger mer än gärna lika mycket kärlek tillbaka. Älskade häst! 
 
 
Haha! här ser ni hur mycket han uppskattar kärlek ;) 
 

Dags att sticka ut på tävling igen.

 
Nu vill jag ut och tävla! Nu nu nu nu nu, nu på momangen. 
 
 

Och hur mår du idag?


Usha! Idag har det varit en riktigt "pain in the ass dag" Varför varför tänker man inte ett steg längre och tar ledigt en måndag efter en tuff helg??

Men trots att jag har varit otroligt seg idag hoppade jag glatt upp på Theo. Zickan har trimmat min pålle, medans jag har roat mig med annat. Och som vanligt gjorde hon det med bravur! Han var kanon fin idag! Så vi lekte en hel del med tempoväxlingar i galopp, och där efter in i piruetter, ja trekvarts och en halva i varje varv. Därefter gjorde vi ett par byten som var okej. Bytena till höger är alltid klockrena och börjar bli lite luftigare. Däremot har vi en hel del att arbeta med i bytena till vänster. Eller åtminstone jag måste se till att jag har honom på högertygeln, och någorlunda rak. Då blir de hyfsade iaf.

Eftersom han var duktig idag funderar jag på en eventuell vilodag för honom, inte för mig. För det börjar nämligen ta slut på Hö, och inte hämtar Theo det själv ... :P


Dundrat fram i helgen

 
 
Äntligen är tre dagars festande över. Jag är sjukt trött och sliten, så nu blir det lugnt ett tag framöver, och aldrig ner tre dagars igen!! Märks att man börjar bli äldre ;) 
 
Helgen har varit sjukt bra och rolig. Trots att jag missade Pugh igår, och det var den enda artisten som jag ville se. 
 
Det har inte blivit så värst mycket hästande dessa dagar. Eller jo! I torsdags hjälpte jag Ludde när han red på sin fina stora nya häst. 
 
Alltså vilket vimsigt inlägg. Jaha. 
 
 

Fantastiskt fina hästar och en grym Zickan

 
Vilken underbar dag! Alltså jag säger då det, att när hästarna går fint och arbetar som dom ska är det balsam för själen. Det känns som om att jag svävar på rosa moln! 
 
Efter Hasse träningen lossnade allt mellan mig och Theo. Det som förut var problemet finns inte nu längre (halleluleja). Så nu är det verkligen rena rama drömmen att rida honom. Han är med på noterna och jag vet hur jag ska rida. Frigöra spänningarna, öppna upp, pimpla fisk och rida framåt. Simpelt, men det fungerar så jävla bra på honom. Idag red jag först i ca 20 min, jobbade basic arbete från början och fortsatte sen med piaff och även piruetter i galopp. När jag hade fått min dagliga dos av Theo fick Zickan hoppa upp och rida. Och när jag skriver rida menar jag verkligen R I D A. Hon red så galet bra idag, och Theo gick så fint. Så hon hotade med att jag aldrig mer skulle få tillbaka min häst, utan nu skulle hon ta honom. Hohooo, jag får helt enkelt be en bön om att han står kvar i sin box när jag kommer tillbaka. För vem vet, hon kanske försöker byta ut Elvira mot Theo utan att jag märker det.... Heheeee. 
 
Efter Theodor var det lilla Fabbes tur att briljera. För idag var han också så fantastiskt fin att rida. Riktigt elektriskt och på hugget. Han gjorde riktigt fina öppnor, skänkelvikningar och tempoväxlingar. Likså i galoppen bar han sig så bra att man fick en riktigt uppförsbacke känsla. Det är så kul med unghästar, för de lär sig så snabbt och efter idag känns det att allt sen träningen för Hasse har fastnat. Underbart! Eftersom han var så duktig red jag ett kort pass, ca 10-15 min. Sen fick nämligen Zickan hoppa upp och jogga av honom. Alltså ibland ser man inte hur bra och fin en häst verkligen är när man sitter på hästryggen hela tiden. Okej, det är väldigt lågiskt, men ni förstår. För idag när jag såg Zickan på honom insåg jag hur lyckligt lottad jag är som får rida en sån fin häst! Helena, tusentack för att jag får rida din fina lilla Fabbe! =) 
 
Finaste hästarna! :) 
 
 

Söndagen 7/7-2013

 
I söndags åkte jag, Zickan och Fabbe bort till Svenstavik/Berg för att träna för Hasse (Som vi har längtat sen i torsdags!). Konstigt nog hittade vi till Märetas place direkt, annars brukar vi yrhönor vara expert på att köra fel. Väl framme blev det mycket putsande och lackande till Fabbes förskräck. Jag har nämligen köpt en ny mul och ögonkräm som glänser värre än kristaller, och luktar jordgubbe. Blää sa Fabbe, mmmmm sa jag och Zickan. Men efter allt putsande och lackande sken han så fint i solljuset. Tänk er en svart fin häst som glänser, vem kan motstå något sånt fint? 
 
Vi började med att jogga fram och då kom Hasse med en överaskning. Jag skulle få testa en ny sadel, nämligen en Pessoa Dressyrsadel som han trodde skulle passa mig bra. Den mannen är typ synsk, för när jag var hoppryttare hade jag en pessoa hoppsadel som jag bara älskade. Jag kan säga att kärleken för pessoa sadlar sitter kvar, för attans så skön och bra deras dressyrsadel var (Så bra att jag lånade hem den). 
 
Tillbaka till sjävla träningen, som för övrigt gick super bra. Vi jobbade mycket öppnor, speciellt i högervarv för det har vi haft svårt för, likså med skänkelvikningar. Det blev lite fix och trix med att öppna upp, fånga upp och frigöra spänningar och sen gick det bra att gå i öppna och skänkelvikning. Iband är det enkelt, bara man vet hur man ska göra det. Vi fortsatte sedan att jobba med att få "mer" och högre knän i traven, genom att plocka upp och öppna upp honom i takt med rörelsen. Det är en fräck känsla när hästen svarar klockrent på ens hjälper, för det var exakt det Fabbe gjorde. Så duktig! Han var så fin och duktig på träningen att han är värd flera tusentals röda rosor! Och det ni, det är dyyyyyrt  ;) 
 
Eftersom jag var nära att rida över Zickan ett par gånger, så kan man säga att hon var fotograf med livet som insats, om hon hade strykit med så hade det varit värt det, för hon fick många fina bilder på mig och Fabbe! :)
 
 
 
 

härlig känsla

 
Som ni har läst har jag mest ridit barbacka och utövat svingningar på Theo den senaste tiden. Vi har totalt skitit i dressyren för vi hade verkligen olika åsikter ett tag. Ibland blir det så. 
 
Så som sagt. Motivationen var långt ifrån på topp. Jag och Theo var långt ifrån toppform. Men när allt känns skit och inget fungerar är det en jävla tur att vi har Hasse som dyker upp då och då med ett par veckors mellanrum. I onsdags tränade jag och Theo för honom. Alltså vilken skillnad det blev av att säga ett par ord, fånga upp spänningen och sen frigör den. Simpelt, enkelt men satan vad svårt det är att komma på något sånt själv. Lektionen fortsatte och för varje minut som gick, började Theo och jag hitta tillbaka till varandra. Det blev som sagt bara basic arbete och lösgörande. Men känslan efter lektionen var den bästa på länge. 
 
Igår var det Fabbes tur att börja dagen med en lektion. Han har vilat när jag har varit borta, så därför blev det ett kortare pass. Jag hade förväntat mig att det skulle vara ringrostigt efter 4 veckors semester, men icke!! Fabbe briljerade genom att göra sitt livs bästa pass för Hasse. Så både jag, Helena, Hasse och Fabbe själv var tooooknöjda efteråt! =) 
 
Ett par timmar och en körlektion senare var det dags för Theo att briljera. Jag var taggad till tusen och kände att "idag dåå jävlar  :D " , Theo kände nog precis samma sak för han gick som en klocka! Bara framåt, stadigt och stabilt. Det blev samma fokus som dagen innan och på slutet kunde jag lägga till mer rygg och bakben i både trav och galopp - Me like! Det var fräckt att känna hur hans galopp blev rundare, större och mer bärig av att "bara" öppna upp atlaskotan. 
 
Som vanligt har jag fått ett stort bagage med tips, tricks och mer kunskap efter Hasses vistelse. Inte nog med det så är jag sjukt motivierad igen och vill ut på tävlingsbanan. 
 
På söndag är det dags för träning igen med Fabbe. Jag verkligen längtar och hoppas att fredagen och lördagen går riktigt snabbt. 
 
 
 
Tyvärr blev det inga bilder på Theo, men ni får istället se två fina bilder på mig och Fabbe :) 
 
 
 
 

Mission completed


I söndags fick jag för mig att jag bara mååååste lära mig att svinga mig upp på Theo, så som cowboysarna gör. Jag ser nämligen mig själv mer som en cowgirl än en dressyrmupp för tillfället. Så därför bestämde jag mig för att lära mig att svinga mig upp, utan sadel, utan träns, utan hjälm och enbart grimma och grimskaft till hjälp. 
 
Så efter ett par youtube klipp hade jag samlat på mig den kunskap som krävdes: Ha tålamod, det tar tid. 
 
Tålamod och tid har jag inte tid med just nu, så jag bestämde mig för att lära mig detta direkt. Såååå sagt och gjort (mitt favorit utryck) så lärde jag mig att svinga mig upp på min stora bjässe Theo igår! Observera, han är 178 CM i mankhöjd! 
 
Det var dock inte riktigt så enkelt som det låter. Av ett x antal försök lyckades jag svinga/halv kräla upp på honom 3 ggr! Men ändå, jag lyckades!! :D Jag var ju så klart tvungen att testa på Elvira också, eftersom hon är en tvärhand hög jämfört med Theo. Jag kan faktiskt ärligt säga att DET VAR ENKELT. Helt klart att hon har en lagom mankhöjd för att hålla på med sånt bus. 
 
Så nu ska jag hitta något annat "extremt" som jag kan lära mig, yeeeeeah! ;) 
 
 
 
 

RSS 2.0