Tisdag.


Två lediga dagar i rad! Ni ska bara veta hur mycket det kröp i min kropp igår. Men det kan nog vara bra att ta det lite lugnt ibland. 

Däremot så är det slut på vilan nu. Både Regi & Fabbe har blivit ridna idag. Regi fick trimmas i ridhuset och Fabbe fick galoppera ute och kliva över stockar & stenar. Jag är verkligen sämst på att rida ut. Så nu måste jag försöka ta tag i det, minst 1 gång i veckan! Det är ju skönt för oss båda att bara släppa allt och ha kul ihop! 😄 


Fina Regi! 💕 


Nu ska jag byta kläder och åka till nästa häst - Farbis!! 

FarbisNu när Farba har stygn och ska ta det lugnt så får även jag motion.. Istället för att åka runt på henne promenerar vi ihop. 

Hon har flyttat till ett nytt stall. Det verkar vara toppenbra! Fina ridvägar, ridplan, anlagda hagar med vindskydd, ridhus, foderautomater, fint & bra helt enkelt! Bland det bästa är helt klart att det finns anlagda ridvägar, en anlagd backe som man kan backträna hästarna i, rundbana och en rakbana. Det står nämligen även travhästar där.. Så mamii, flytta hit och ta med Fräsan!! 😍 Backen.. Den var jobbig // jag & Farba Hopptävling


Idag har jag varit ledig.. Vad gör man när man är ledig..? - jo, Hänger med på hopptävling! 

Min kompis Stina hoppade en 110 cm med sin fina Calle. Det såg lekande lätt ut! De var såklart felfria och fick en fin blå/vit rosett! Calle är bara 7 år, så dom hoppade avdelning B.En dålig mobilbild.. Men kolla in hopptekniken på Calle!! 

Men ja!


Igår så förväntade jag mig att Fabbe skulle tjura ihop och inte alls vilja arbeta. Men tji på mig! För jag hade helt fel. 

Vi började lektionen med att rida tempoväxlingar. Halvhalt-kort trav- öka. Fabbe lägger gärna in handbromsen lite då & då, så ibland blir det så att han stannar upp och dör av efter en halvhalt, ibland tjurar han ihop och vill inte gå fram eller som igår, han svarar rätt på mina hjälper. Gött!! 

Vi har tränat att göra byten på cerpentinbågar nu ett tag. Jag kan lova er att det är hjärngympa för oss båda. Att ha Fabbe rak, framme för skänkeln, inte byta före eller efter, och inte stanna upp, kolla dit jag ska, planera vägen, räkna språng, lägga byteshjälpen rätt. (Varför började jag med ridning..?) Men igår gjorde vi ett flertal byten som var BRA på cerpentinbågarna, och även de på diagonalen blev helt okej! Poletten börjar att trilla ner! 😄 Tillbaka


Yey! Idag är det äntligen dags för mig och Fabbe att trimma för Kristian. Den senaste veckan har jag själv knappt ridit Fabbe.. Istället har Felicia & Jennifer fått trimma och lufta honom. Så nu får vi se om Fabbe kommer tycka att det är helt ok att få mig på ryggen igen eller om han hellre har de andra där .. 

Jag försökte iaf fjäska lite för honom igår kväll  och borstad/masserade honom med hans nya fina glittriga gummiskrapa 😉 


Självklart är den köpt på Ågesta Ridsportbutik 😏 

Donna Olycksfågeln Farba Scarface


Vad tycker ni om Farbis nya namn..? 

Jag fick ett samtal idag om att Farba antagligen hade blivit sparkad i huvudet och behövde sys.. Så en veterinär, Lite lugnande och 4 stygn senare så var hon ihoplappad! Det var Ingen skada på skallbenet, och det är ju det viktigaste. 


Lilla stumpan... 

Partner in crime


Jag har haft 3 dagar fyllda med tokigheter och skratt! 

I lördags kom min partner in crime Felicia hit. Hon har hjälpt till att jobba i stallet, trimmat Fabbe och fått mig på världens bästa humör! 👌 Vi har seriöst skrattat och hittat på tokigheter hela tiden. Felicia sa faktiskt innan hon åkte, att hon trodde att hon hade fått träningsvärk i magen pga allt skrattande 😉 

Ett gott skratt förlänger livet, och efter dessa dagar kommer vi två att leva en evighet!! 😄 Torsdag kväll och regn.


Nu har jag varit lite dålig på att blogga igen.. Jag skyller på att Helena har fått uppdateringar via messenger istället för här på bloggen.. 😉 Men ni andra är såklart lite nyfikna på vad som händer! 

Fabbe är just nu verkligen inne i en toppen period! Det som kändes omöjligt för ett par veckor sedan är väldigt enkelt just nu. Så varför nöja sig där? Han har tidigare fått gå fram i en lite större galopp, dels för att få rätt framåtbjuning men även för att han tidigare har varit för svag. Men nu är det slut på det! Just nu jobbar vi (När jag skriver vi menar jag när Kristian undervisar mig) väldigt mkt med att samla ihop hans galopp. Det tar sig, sakta men säkert. 

Farba hon fick en liten längre vila än vad som var planerat. Dels för jag har haft extremt mkt att göra, men även också för att hon behöver det just nu. Hon har nyligen fått en ny hagkompis, Dragster - en stor snäll 3 årig valack. Han kommer få en liten närmare presentation så småningom... ☺️ 


Dragster och Farbis 💑 

Ledig.


Det här med att vara ledig och försöka hålla sig ifrån hästar är omöjligt för mig. Trots min lediga dag har jag ridit en, kollat på när Kristian har trimmat hästar, filmat Lotta när hon red sina och haft kvalitetstid med Fabbe & Farba. Det kan vara så att jag tycker om hästar. Jajamen..! 😅😉 

Det var kul att se Lottas hästar in action.   Jag ser dom ju varje dag, men inte under ryttare. Både Linus & Falco har utvecklats mycket den senaste tiden. Och jag kan tänka mig att efter 3 månader hos Kyra kommer Lotta & pållarna vara i toppform!  

Jag fick verkligen inte några fina bilder, men längst upp är Linus och hästrumpan på bilden ovanför tillhör Falco 😉 

Glöm inte att kolla in lottas blogg audinadenfina.se


Grand Prix en lördagkväll


Att kunna spendera en kväll på Djursholms Ridskola och kolla på Grand Prix - det ni gott folk, det är och känns faaaaantastiskt! Det behövs inte mycket för att bli motiverad till max. I morgon förväntar jag mig att Fabbe kommer dansa fram som värsta GP-hästen!! 😉 

Kristian var med och tävlade, det blev en 2:a plats med Dokki och en 4:e med Biggles. Heja heja!! 👏 


Bild från Prisutdelningen. Ett steg bort från unghäststadiet 👍


Fabbe hälsar att han tycker att kandar är det bästa man kan ha i munnen. 

Idag fick Fabbe ha ett kandar på sig för första gången i sitt liv. Det var som om han aldrig hade haft något annat i munnen tidigare. Helt klockren! Han sög helt perfekt på bettet och hamnade i en perfekt form! Varför har jag inte testat kandar tidigare...? Nu kommer jag aldrig vilja rida på något annat... ;) 

Idag fortsatte vi på samma spår som innan, öppnor & diagonala slutor i traven. I galoppen krävde vi lite mer samling och sen övade vi byten på cerpentinbågar. Vi avslutade lektionen med att försöka samla galoppen på 8 meter volt... Men det var fruktansvärt jobbigt och svettigt, så det blev istället lätt samling på en 12 meters volt. Men det är en början!! 💪 

Fabbe var otroligt fin hela tiden! Det känns härligt att saker och ting äntligen börjar släppa, så vi istället kan fokusera på nya svårare rörelser... ;) Jag snodde en häst. Typ nu.Nu i veckan har jag som sagt haft hand om Stinas fina Rille. Eftersom jag nu har insett att hon har en grym dressyrhäst så kommer jag att sno hennes häst. Otroligt trevlig att rida och han har en fantastiskt galopp! 👍 

Om inte Stina själv åker ut på dressyrtävlingar till våren, så tänker då jag göra det på hennes häst!! 😉 
Jag gillar fuxston! ;)


Alltså Farbis, hon är verkligen en häst med personlighet och är otroligt svårflörtad. Tro mig! ;) 

Som idag, vi två tog en promenad ihop. Jag tar fram min iPhone och tar ett kort. 


Detta lägger hon märke till direkt och blir otroligt missnöjd/sur. 


Efter 3 bilder inser jag att Farba inte vill vara med på bild. Antagligen tycker Prinsessan att jag borde fråga om lov eller alternativt erbjuda 10 morötter per bild. 

Det Farba inte vet är att när hon 15 minuter senare står och spanar in sina hagkompisar, då knäppte jag kort på henne i smyg! Thank god för ljudlöst! 😂😉 
0730


Vet ni vad? Idag har jag haft min första riktiga lediga dag på 25 dagar. Det firades med en sovmorgon till 07,30 och  därefter låg jag kvar i sängen, åt glass och kollade på tv. 

Jag har haft lediga dagar, det är bara så att jag har valt att tävla då, och alla tävlingar har gått på fm. 

Jag har inte legat i soffan och ätit glass hela dagen. Jag och Farba gick en promenad och kollade in turisterna som hängde på campingen. Fabbe och jag tog en tur ut och efteråt blev han (äntligen) friserad! Han har sett hemsk ut, lång man, början till hovskägg och pälsen vid kronranden har spretat åt alla håll.. Men nu är han fin och välvårdad! 


 

En ny bekantskap.


Den här veckan har jag ytterligare en häst till att rida efter jobbet. Min kompis Stina var snäll och lånade ut sin hoppsadel till mig. I gengäld är jag snäll och motionerar hennes fina Rille denna vecka. Bra deal! 

Det krävs lite planering. Jag har ju även Farbis som vill bli motionerad. Men jag fick ihop ett bra upplägg för båda hästarna. Idag fick Farba vilodag och Rille fick motionsdag! ;) 

Rille är bara 5 år gammal och inte riden så jätte mycket. Jag tror tom att det kan vara så att det är bara Stina som har ridit på honom, fram tills idag. För idag hoppade jag dressyrtanten upp på hans rygg. Min första tanke var - Herregud vilken lång hals! Alltså jag skämtat inte, den är jätte jätte jätte lång! Idag joggade   vi bara ett par varv på ridplanen. Han kändes väldigt trygg och var väldigt trevlig att rida. Jag ser fram emot nästa gång jag ska rida honom! :) 
Jag tog inga bilder på honom idag.. Men här har vi Rille och hans ägare. Jag tog den här bilden för ett par veckor sedan. 

Vi började säsongen bra..


Det här med att tävla och hästar... Vilken bergodalbana det kan vara. För två veckor sedan blev Fabbe för spänd inne på banan och hade med facit i handen behövt en längre framridning. Idag hade det räckt med 15 minuter, istället blev det 35 minuter. En trött häst och en väldigt tung och blöt tävlingsbana är inte den bästa kombinationen.

Det är bara till att bryta ihop och komma tillbaka. Dessvärre finns det inga fler tävlingar som passar mig och Fabbe. Istället får vi trimma på och sikta in på en grym säsong 2016. Jag har dock små förhoppningar på att vi ska kunna bli startklara för MSVB4 i oktober, men dom är smååå ;) 


Ågesta Ridklubb fyller 40 år, så igår var det jubileumsfest med temat Hatt. Jag hade ingen hatt, så jag tog en keps istället. Fyfarao


Nu i veckan kom jag på den "briljanta idén" - powernap efter jobbet. Jajamen. Powernapen fungerar verkligen. Jag blir väldigt pigg efteråt. Jag känner mig absolut inte trött eller stressad över att jag måste skynda mig hem för att sova. Snarare tvärtom. Att borsta Farba lääääänge och att putsa utrustningen är bara så mysigt nu. 

Men till baksidan med att ta en powernap är att jag nu 22,29 inte är det minsta trött!! (Gissa vem som kommer vars trött i morgon...) Uuurk. Så nästa vecka, när allt tävlande är slut och jag kan återgå till att vara ledig en dag i veckan, då är det slut på mitt powernappande! ;)  

Hej hösten


Från sommar och sol till höst och regn. Fast, det känns väl rätt okej att hösten kommer på årets första höstdag, 1 september. Idag fick Hästarna ha regntäcken på sig för första gången på 4 veckor. Helt galet att vi i Sthlm har haft kanon väder i en hel månad!! Hoppas att hösten blir fin.. 

Nu till helgen startar jag och Fabbe MSVB2. Jag hoppas på att få till några % högre än sist. Så jag hoppas att öppnorna, slutorna & bytena fungerar inne på banan! Nu i två dagar har han bytt helt korrekt åt båda hållen, så jag hoppas att poletten har trillat ner! Men man vet aldrig vad som händer inne på tävlingsbanan.. ;) 

Farba kommer att få chilla lite denna vecka. Hon kommer bara skrittas ut och bli ompysslad. Välförtjänt! 

RSS 2.0