Mugg eller kaffekopp

Faidas mugg vill inte försvinna. Och med tanke på hur torrt det har varit i sommar så vill jag inte veta hur den kommer bli nu när det börjar bli blött i gräset..

Jag har testat diverse olika krämer och vätskor. Så nu är det dags att testa en till. Lanolin, den är ju väldigt fet och har som en skyddande barriär, hoppas den fungerar!!!

Sen fick jag tips om att den där pälsglansen ska vara bäst, upp till bevis! Nu ska Faidas sommarsvans bli fin och otovig! 😬

På upptäcksfärd

Eftersom regnet har hittat hit till Sthlm så fick jag ändra om dagens plan för Faida. Istället för longering och en åktur i trav så promenerade vi bort till ett ridhus. 12 minuters promenad för att vara exakt! Det var en spännande promenad för två stycken nyblivna 2,5 åringar. Vi mötte bilar, andra hästar, postlådor, soptunnor och hösilagebalar.

Som ni ser på bilden nedanför så var promenaden hem inte lika spännande..

Ä

Jag har ridit!!

Sist jag skrev i min så extremt bra uppdaterade blogg så hade jag hängt på Faida. Nu är det ett tag sedan.. Så jag har hunnit att sitta på henne och tom skrittat uppsutten. Eller snarare åkt, jag har fortfarande inte ridit själv utan Jossan går bredvid Faida och håller ett stadigt grepp i longerlinan.

Faida har hittills skött sig toppen! Bortsett från longeringen då, den är hon faktiskt rätt så dålig på 😛 Men det känns just nu som en bagatell, jag har faktiskt suttit på henne utan problem! Det är viktigare än just longeringen.

Svävar på små rosa moln

.. För idag har jag hängt på Faida! Två gånger och det gick hur bra som helst.

Däremot så gick longeringen sådär idag. I Vänstervarvet gick hon så bra, men när jag bytte varv så försvann hennes koncentration och hon ville helst vända och gå till sin kompis. Så det blev ett steg tillbaka, få henne att skritta runt på en liten volt. Nästa gång ska jag börja i höger varv och se om det går bättre då, jag tror att hennes koncentration försvann samtidigt som hennes ork. Nu får hon några dagars vila och sen på tisdag är det dags igen 💪🏻

Longering & sadel - check!

Nu går Faidas utbildningskurva spikrakt upp. I måndags longerades hon "på riktigt" för första gången i båda varven i skritt & trav. Efter longeringen fick hon testa på att ha en sadel på ryggen och jsg ledde runt henne med den på. Nemas problemas! Jag var så otroligt sugen att testa på att hänga lite, men jag hade ingen hjälm med mig..

I morgon är det dags igen och då hoppas jag på att hon tar allt lika lugnt & bra, för då tänker jag (äntligen!!!😀😀) hänga lite på henne.

Så mycket jag vill ha

Det är verkligen oekonomiskt för mig när jag jobbar i ridsportbutiken.. Alla pengar jag tjänar in där gör jag av med nästan direkt, det finns alltid så mkt fina kläder & hästgrejor som man vill ha.. 😁

På ett sätt är jag glad över att jag inte har en äldre egen ridbar häst, för herregud vad jag hade shoppat då. Fast det hade inte varit fel att ha en äldre häst som jag hade kunnat köpa fina träning och tävlingsgrejor till 😏 Faida, hon är fortfarande så liten och ung så hon får slita på Theos gamla grejor ett tag til.

Däremot, så när hon till våren är mer ridbar så tror jag faktiskt att hon (jag) vill ha den här fina outfiten från Eskadron... Visst håller ni med?

Gårdagen i bilder

Jag kan villigt erkänna att förut var jag sämst på att kratsa hovar. Inte sämst på det sättet att jag inte kunde, utan att jag typ aldrig gjorde det. Nu har jag istället fått mani på att kratsa hovar och gör det mer än gärna, haha! Vilket även drabbar Faida. Hennes hovar kratsas ur tills det inte finns ett sandkorn kvar 😏

Usch & fy! Stygnflugan hade lagt hundratals ägg på båda hästarna. Det gick hyfsat att skrapa bort dom med ryktstenen.

Träns & longergjorden på! Jag kan verkligen "slänga på" gjorden och hon rör inte en fena!

Bästa vännerna 💕

Kolla vad fin hon blev i fläta! 😍

Det var verkligen så härligt väder igår, så jag var tvungen att ta av mig mina skor och gå barfota. Fick faktiskt en känsla av att jag hade semester, för det är ju det bästa dom finns att hänga med sin häst i hagen med solen på himlen. Vilket jag mer än gärna gör hela min semester framöver 😉

Det bästa som finns

... Det är att bara få vara och hänga med Faida. Ni kanske inte tycker det, men däremot är jag rätt så säker på att ni älskar att klappa, mysa & borsta på era egna hästar.

För erkänn, vad skulle vi göra utan hästar? 😉

RSS 2.0