Bye bye vecka 48.


Helt galet vad veckan har gått snabbt! Att det redan är fredag idag är för mig en gåta, jag tycker att det känns som onsdag.. Men det gör mig inget att det är fredag och helg!! :D 

Hästarna har fått tagit det lugnare pga storm, dåligt väder och hårt underlag. Så de har fått jogga runt och myst på lite. Det förtjänar de efter förra veckans prestationer! :) 

Theo var på myshumör idag, som vanligt.
Bästa helgen på länge

 
Att få umgås med min älskade Zickan, trimma Theo och Fabbe för Hasse och äta god mat, det är fan receptet på en grym helg. Precis just det jag gjorde nu helgen som har passerat. 
 
I fredags fick båda pållarna vila, vilket gjorde att jag fick tid över, och den passade jag på att spendera tillsammans med Zickan. På hennes herrgård bjöds det på god mat, öl och en tv som slukade vårt intresse hela kvällen. Värsta fredagsmyset ju. Jag våldgästade även henne på lördagen och fick då riktig husmanskost och godis till efterrätt. Alltså, erkänn att jag hade det bra!! :) 
 
Men trots att jag har ätit stora mängder mat och onyttigt har jag även hunnit med att trimma hästarna för Hasse. Eftersom de gick ett pass i torsdags, fick jobba igenom ordentligt och korrekt, var de riktigt fina och lösgjorda i helgen. Resultatet av det blev att vi kunde höja nivån ett snäpp (YES!!!) och börja sätta ihop alla pusselbitar. Fabbe fick göra rätt för sig i lördags. Vilket han gjorde med bravur. Vi fortsatte på samma spår som innan. Rakriktning. Svårt så svårt... Men efter att ha hyvlat, flyttat honom rakt höger-vänster-höger-vänster och samlingsarbete trav-nästan skritt-trav var han helt fantastisk att sitta på. Wow säger jag bara! Vilken fantastisk häst! Tyvärr hade jag lite svårt att förstå vissa saker, något trög, men Fabbe var verkligen så fin. Jag önskar att jag, Helena och Hasse inte hade varit så tagen av stunden, för i efterhand insåg vi att någon skulle ha filmat. Nog för att känslan var så galet bra, men det hade ju varit riktigt kul att få se det. 
 
Men något jag gillar är när man lär sig av sina misstag. Så när Theo gick som bäst i söndags, fick jag det på film. Tyvärr inte på min mobil, men filmerna kommer att skickas till mig. Även Theo var i toppform efter torsdagens trimmning. Även med honom var rakriktning viktigt. Rakhäst för att få honom att jobba jämnt genom bakifrån och genom kroppen. Efter en uppvärmning bestående av jogging i lågform, kortade vi upp tyglarna och Hasse började att kommendera. Piaff, arbetstrav, passage, piaff, galopp, skritt, trav, diagonala travslutor, galopp, piruetter. Även orden lossa, hyvla, rak häst upprepades ett x-antal gånger. Det var riktigt kul att få rida och göra så mycket. Det hände saker hela tiden, jag var tvungen att vara på hugget, vaken, känna av honom, korrigera och sedan tillbaka in i rörelser. Theo var verkligen också på hugget, gjorde allt, och gjorde även alla rörelser bättre än förr. Jag är verkligen så glad över att ha en häst, som är så fin och bra som Theo är. Världens bästa helt enkelt. 
 
Och ni kan väl min avslutningstext vid det här laget? Galet glad, galet nöjd, galet lyrisk och längtar took mycket tills nästa gång Hasse kommer hit upp till ljuva Jämtland. Låt tiden gå snabbt!! =) 
 
 
 

Alltså HALLELUELJA!

 
 Alltså HALLELUELJA! 

Fyfan vad satans jävla bra det känns med hästarna nu. Helt sinnesjukt bra! Med tanke på alla svordomar, så förstår ni att jag menar varje litet ord. Wiihooo!! 
 
Efter en kort (men jävligt onödig) svacka i ridningen är jag tillbaka. Det känns galet skönt. Jag hatar svackor, varför kan man inte alltid få känna sig på topp? Hehe. OM jag alltid ska vara på topp får jag nog flytta söderut, närmare Hasse helt enkelt. Eftersom det är alltid han som får mig på topp. Men vad gjorde vi som blev så bra då? Säg det.. Jag har insett att allt sitter i känsla. Ridning är fan bara känsla. Känsla känsla känsla. 
 
Theo, (som i mina ögon just nu är typ redo för OS) gick bättre än aldrig förr. Jag insåg igår att det inte är så dumt att även lyssna på en gammal travgubbe, som skäller lite halvt, ger mig tips och ideér och hjälper mig. Tror att även han hade ett finger med i spelet som gjorde att det gick så pass bra igår. Theo min Theo. Piaffen satt, passagen satt, kvickheten satt, galoppen större och rundare, priuetterna var grymma och trav och galopp slutorna ska jag inte glömma, de var awesome. Ridpasset började med skrittjobb, vändningar på bakdelen för att kontrollera bakbenen och sen vidare in i trav. Jag skulle vara nogrann med rakriktningen, rak häst ska vara rak! Inte lite sned, inte lite ställd, inte lite böjd, utan rak. När rakritningen satt så började vi kämpa på med kvickheten. Framåt, tillbaka med lätta snabba hjälper. Snacka om hjärngympa för mig. Men det gav resultat. Han fick en trav utan dess like. Så pass att jag mumlade tänk när tävlingssäsongen drar igång. 
 

Som vanligt är vissa torsdagar halv stressiga för mig. Två hästar ska ridas. Transporteras. Tas hand om. Inte nog med det, dom står dessutom i olika stall. Så efter Theos grymma pass, var det snabbt iväg, ta hand om honom och sen direkt vidare till Fabbe. Idag så började Hasse med att hoppa upp på honom. Det var väldigt nyttigt för alla tre. Jag fick se, Hasse fick känna och Fabbe fick bli lösgjord och fin. En Win Win helt enkelt. När Hasse var klar med sitt, så var det snabbt upp på honom för att fortsätta där han avslutade. Det kändes ju så bra. På Fabbe gällde det att ha koll på de tre av sju låsningspunkterna. Känsla känsla igen. Kvickhet var A&O för Fabbe med. När han svarade korrekt gick vi vidare in och började jobba mer samling i traven, genom att nästan sakta av till skritt och snabbt men mjukt tillbaka in i trav. Han svarade riktigt bra och tyckte att det var kul! Så pass att han gjorde det självmant någon gång, ambitiösa lilla häst! :) 
 
Så nu vill jag bara rida, rida, rida och träna, träna träna hela tiden! Ge mig miljarder och en stor hästgård. Då hade jag lätt bara ridit och pysslat på med hästarna hela dagarna. Sjävklart hade jag tvingat dit Hasse så han hade kunnat lära mig ett och annat om ridningen med. Det är ju så kul och enkelt när han står och har sitt laseröga på. Tack tack tack Hasse! Du får mig till att bli världens gladaste och inse varför man kämpar och lägger ner tusentals timmar på hästar :)
 
 
 
 

Hälsning från Irland, igen!


Som jag nämnde för någon månad sen så är min gode vän Elin på Irland. Hon har åter igen skickat nya bilder därifrån som jag tar mig friheten och slänger ut här! Om jag har förstått henne rätt så går alla liksom på en stor läsdrift, pch när de ska ut på turridning hamnar dom i stallet där Elin och de andra stalltjrjerna gör iordning hästarna :) 


 
Kärlek får dom, helt klart! :) 

Måndag


Idag har jag shoppat loss, totalt! Det blev allt från svampar, stallpellets, pälsglans, kanelbullar och tavelramar, nytt halsband och koppel till Isa. 

Efter shoppingen åkte jag till stallet, lekte hovslagare och slog på en tappsko på Theo. Därefter red jag Gazzen på planen (som var hård) så det blev bara lite skrittjobb. Så nu får snön komma, så det går att rida ute igen... När allt var fixat och klart åkte jag till Fabbe. Jag och Sanna red en tur ute (nu med pannlampor!!;)) Det blev bara lite skritt poch trav, däremot gjorde jag miljontals skritt-trav-skritt övergångar. Det är svårt att låta bli att rida dressyr, trots man är i skogen och rider rakt fram. Jag försöker alltid rida tempoväxlingar, övergångar, skänkekvikningar, öppnor, slutor. Dressyrtönt - jajamen!! :) 
Min gamla sadel är till salu, någon som är intresserade? Det är en Ideal, normal mot vid i bommen. Mkt skön och fin!! 


Isa dom numera är värsta tuffingen i sitt nya halsband med nitar! 

Frisörutbildning?


Tanken idag var att Theo skulle ridas (så gott det går på en halvhård ridplan) Men efter att ha råkat klämt och kännt på honom kom jag fram till att det fick bli ännu en vilodag. Han lever rövare i  hagen, springer runt som en galning, bockar, stegrar - allt på en och samma gång. Vilket resulterar i en halvöm Theo. Så i morgon får kungen såklart Laser. Jag vill inte ha några ömmande muskler eller leder på honom. Men något måste jag göra åt detta springande. Tips?! Jag har planer på att ställa ut en hösilagebal, när vädret tillåter. Men det verkar som om kylan inte riktigt vill komma ännu.. 

Efter lite borstande på Theo åkte jag och Isa vidare mot Fabbe, Farba och Nalle. Tanken med Fabbe var att vi skulle ut i skogen och premiärtesta nya pannlampan som Helena har lånat ut till oss. En riktig deluxepannlampa, så nu kan min 30 kr pannlampa från dollar dra något gammalt över sig. Eftersom den inte gick att sätta fast på ridhjälmen. Iaf, istället för en tur ute i skogen blev det frisering! Hovskägget och typ halva manen försvann! Så nu är han fräsch och fin igen ;) Även Farba fick (tyvärr) hamna på frisering hos mig. Om jag säger så här, det försvann liiiiiite mer av manen än planerat...  Så, nu dröjer det ett tag innan hon behöver besöka min frisörsalong, på både gott och ont! :p 


Glad tjej som i lördags precis hade köpt sin "grymma" pannlampa från dollar... Tji fick jag! 


en helg som vanlig människa

 
 
Denna helg har varit en hästfri helg (Tack Emma, Frida och Jarek). Ibland är det skönt att bara få vara en "vanlig människa". I fredags blev det utgång. Först förfest som enbart bestod av charader. Vi alla var helt inne i leken, pratade knappt utan körde all in och försökte oss på att förklara saker och ting utan ord. Helt galet roliga försök till att förklara saker och ting, typ som hundmatta, pinne i sängen, Släkt mm. Hahahaha. Därefter blev det självklart ett besök på Hörnet. Hetaste utestället i Strömsund. Självklart var det smockat med folk, typ 30 pers. Men vi som var där hade kul, helt klart. När klockan slog 02,00 blev det efterfest, hela natten lång. Ärligt så märks det att varken jag eller Amanda är några partypinglor längre, med tanke på att vi båda låg som riktiga soffpotatisar hela lördagen. Käkade snabbmat, chips och godis. Nu ljög jag. Jag var faktist något piggare än Amanda så jag besökte min mormor, åt middag, bytte gardiner och lyssnade på klassisk musik med henne. 
 
Efter helgen så är jag taggad att mocka skit, hänga i stallet hela kvällarna och rida ute i kylan igen. När jag tänker efter tar jag tillbaka det sista. Jag ser inte fram emot denna kalla mörka tid vi är i och har framför oss... Blä för hårda ridplanar och upptagna ridhus... 
 
Förresten! I fredags fick jag äntligen fotografierna på mig och Fabbe från tävlingen i Ramsele. Så nu i veckan måste jag försöka ta mig på en affär och köpa en fin ram till kortet. För självklart kommer det kortet att få stå framme! :) 
 
 
 
 

Ska jag skratta eller gråta?


Först och främst måste jag berömma dessa fantastiska iPhone. Bättre och hållbarare telefoner finns inte. Med tanke på att jag just bloggar från min iPhone, som Theo stod på idag! Ni läste rätt... Stod med sin baksko med brodd, vilandes på min telefon som låg tryckt mellan asfalten och hans sko.. 

Att jag dessutom ett par timmar tidigare råkade, av misstag klämma fast min tumme och fick uppleva känslan "nu kommer jag bara ha 9 1/2 fingrar" och "gör inga misstag nu" gör att denna dag helt klart är värt ett gott skratt? Eller hur? 

Och efter att ha varit vaken sen 04,40 är jag värd att sova, NU. 

En helg med ett stor H


Det känns som om jag har tagit ett stort steg i rätt riktning. Att äntligen, efter ett par dagars trimmande, fått in känslan för ridningen igen är bara för bra för att vara sant! Jag har en väldigt väldigt bra känsla av att detta kommer ge bra resultat. Bra ridning.  Rätt ridning. 

Allt jag har gjort i helgen har varit hästrelaterat. (Kanske inte så ovanligt) Vinterdäcken sitter på Theos lyxåk, Gazzen motionerades i lördags, Fabbe trimmades i fredags (och var såklart awesome!!) Theo trimmades idag och avslutade med en galopp som var to die for. Men vägen dit idag var lärorik och utvecklade, för mig. Eftersom Theo fick för sig att bete sig som en sur gammal gubbe. Check!! 

Häst e Bäst hade även en glamour kväll igår. Där bjöd de på tilltugg, modevisning, shopping och utlottning av finfina vinster. Självklart hade jag svårt att hålla plånboken i styr, så jag köpte ett par termoridbyxor (vad de nu heter) Så i vinter slipper jag frysa om rumpan. Eftersom jag shoppade fick jag chansen att vara med på utlottningen av täcken från Shires, HV Polo produkter, Bocaj ridskor & stövlar, presentkort, pannband mm. Strax innan sista modevisningen var utlottningen. Vet ni vad? Jag lyckades faktiskt vinna ett par ridskor från Bocaj! Lycklig tjej! 

Det var sjukt fina kläder som visades upp, av fina och duktiga modeller! Jag hittade en väldigt fin kavaj, med bling 😍 och knappar som man kan byta ut. Så igår bestämde jag mig, det blir en sådan kavaj som ska få pryda mig på nästa års tävlingar. 

Tack Häst e Bäst för en grym glamour kväll, ni är bäst! 

Och Tack Hasse för all tips och hjälp i helgen, du är som alltid bäst! 


En sådan här, fast svart och extra långa armar. Så fin!! Dessa skor vann jag. Välbehövligt när mina gamla riktigt slitna nu... Festligheter!


Ni har väl inte missat att Häst e Bäst anordnar en glamour kväll i morgon? 

Jag har en känsla av att det kommer bli en rolig och grym kväll. Sen att det antagligen kommer åka med något nytt och fint hem har jag räknat med. Som sagt, man kan aldrig få för mycket hästsaker! :) RSS 2.0