Äntligen!

 
Äntligen efter 4 veckor fick jag umgås med min älskade Zickan! Ååååh så mycket jag har saknat henne. 
 
Jag hann dock med mycket innan hon anlände till stallet. Bl.a. Släppa ut pållarna och rida Fabbe. Fabbe blev såklart överlycklig att se mig, sket totalt i höet och gnäggade. Eller det var just det jag hade förväntat mig. Istället blev han livrädd när jag överlyckligt kikade in i boxen och sa kärleksfullt - heeej! ....
 
Efter en tur ute i skogen på Fabbe stack jag tillbaka till Theo, och i väntan på Zickan passade jag på att sola/sova i Theos hage. Så därför har jag blivit rööööd i facet. Heehee. 
 
När Zickan kom blev det ett dressyrpass på planen - barbacka. Konstigt nog var Theo väldigt fin och medgörlig idag. Så pass att jag lurade upp Zickan på honom som piffade, puffade pch galopperade barbacka! Mm, har ni hört ordspråket man blir som man umgås? ;) 
 
Dagen avslutades med middag och vin hos Zickan. Helt klart bästa dagen på länge! 
 
Bildbevis på Theo och Zickan : 
 
 

Hemlängtan deluxe

 
Snacka om att jag har hemlängtan idag! Och det är konstigt, för jag brukar aldrig längta hem när jag är borta. 
 
Så idag har jag passat på att packa och städa. Så allt är klart inför hemresan. Och hur vanligt är det att jag är packad och förberedd? Det här är första gången. Annars är det alltid sista minuten som gäller för mig. 
 
Så för att tiden ska gå snabbare, ska jag nu gå och sova. Natti folket! 
 
 
Eftersom jag vill hem slänger jag in en bild på sjön som befinner sig ett stenkast från farmors gård. 
 
 

Midsommar

 
 

Snacka om att jag har varit död idag. Det är tydligt att livet på en gård med ett flertal kor, kalvar och hästar är hårt. 
 
Det blev långt ifrån ett vanligt midsommarfirande för mig. Det brukar vara party och alkohol för fulla muggar. Men i år blev det istället att köra in hö och umgås utan stora mängder alkohol. Mycket trevligt! 
 
Helgen spenderades där ute på gården där jag bl.a. letade efter kvigor som var på rymmen, mjölkade kossor, körde in Hö och red Monas fina PRE (som har ett fint namn) 
 
 
 

Hoppla


Vet ni vad jag gjorde idag? Jo, jag red barbacka. Det är nog minst 2 om inte 3 år sedan jag red barbacka på Theo, och  konstigt nog fanns hans spetsiga och höga manke kvar.. 
 
Men trots att jag vinglade runt på hans rygg lyckades vi jogga runt i skritt, trav och galopp. Ett under att jag inte gled av ;) 
 
 
 
 
 

Bete, eller?

 
 
Nästa vecka är det dags för hemresa för Theo och mig, vilket innebär BETE för Theo!! :) 
 
Eftersom han inte har gräs i sin hage, får han gå och plocka i sig lite gräs i gången mellan hagarna medans jag mockar och lagar mat till honom. Så hans mage inte får en chock nästa vecka. 
 
 

Videofyme


Nu kommer jag även att bjuda på filmer framöver! Jag har skaffat videofyme, och ni kan följa mig där om ni vill (Madelen Toresson) Jag förstår inte riktigt hur det funkar, men jag tror att det är typ som insta, fast med filmer istället för bilder. Jag är så himla teknisk - not! Men jag har iaf lyckats ladda upp en film på Fabbe (som ni ser) och det kommer en på Theo också =)

Theo

Fabbe

#dressyr

Bortglömd?

 
Oh Noooo! 
 
Höromdagen kom jag på Theo flörtandes med en viss liten Ponny vid namnet Twiggy. Jag har en svag känsla av att han kan ha glömt bort att Viran står hemma, väntar och längtar efter honom.. 
 
 
 

Nu lägger vi dressyren på hyllan

 
Med bestämda steg och hopp invigde jag och Theo hoppbanan idag. Jag har nämligen bestämt mig för att skita i allt som heter dressyr ett tag framöver.  Så Med dressyrsadel (heeehee) och vita skydd flängde vi fram i världens galopp runt, runt och runt. Efter ett par varv insåg jag att - vi måste ju hoppa när det står en hel bana framme. 
 
Det måste ha varit väldigt underhållande för dem som kikade. Det var full rulle, hoppade hinder som inte skulle hoppas, hoppade 2 M ifrån varvat med 2 cm ifrån hindret, i dressyrsadel dessutom! Men på slutet fick vi in flytet. Och därför avslutade vi med att rida dressyr.. Heheee. Det var som svårt att låta bli när han kändes fin och lösgjord efter hoppningen :) Det var tydligen inte så lätt att lägga dressyren på hyllan. Hihi. 
 
 
 
 

Just nu

 
 
- kikar jag på SM i dressyr från Strömsholm! Jag bara älskar att de filmar live därifrån! Däremot ogillar jag att det blev något krångel så det stängdes ner. Bhuuu. Men dom får nog igång det snart! 
 
 

Vi saknar ..

 
 
Idag saknar jag och Theo våra favorit flickor Extra mycket. Dom gulligaste och sötaste flickorna som finns! Nu vet ni exakt vilka jag menar. Zickan och Viran så klart!! Dom är inte bara gulliga och söta, utan dom är ju liksom allt som är bra. Typ som en svalkande vind en varm sommardag, jultomten på julafton, en naken man på en sandstrand eller en cigarett efter två öl. Så bra är dom!  <3 
 
 
 
 

En lördag

 
Vi slår två flugor i en smäll - Theo betar, jag bloggar. Effektivt va? 
 
Vädret har varit helt fantastiskt idag med. Men med en bränna som liknar en brännskada beslöt jag mig för att ta en slappardag i soffan framför tvn. Efter att ha halvsovit hela dagen blev jag tillslut tvungen att åka ut till Theo. Jag ska informera om att klockan då var 16,30. Sjukt! 
 
Idag var Theo mer lösgjord, äntligen var den där förbaskade träplanke-känslan borta! Idag fokuserade vi på att hitta den där fantastiska känslan och ridningen som Hasse förmedlade sist vi tränade för honom. Det var ju lättare sagt än gjort. Det är så fruktansvärt mycket att tänka på, inte fastna i kadensen, rida fram, inte rida fram gör mycket, samla in bak, öppna upp fram, fånga rygg, få honom bärig, se snygg ut och framför allt matchande outfit! Vilket vi idag lyckades med, den matchade outfiten ;) 
 
Skämt åt sido. Han var faktiskt duktig idag. Vi jobbade mycket övergångar skritt-galopp-skritt. Samt galoppslutor och piruetter. Han har alltid haft jobbigare för piruetter i högervarv, och gärna stampa jämnfota och byta i varje (endast bak) heheee... Men idag var de piruetterna bättre än i vänstervarvet. Det börjar hända något! 
 
 

Blekfis goes kräfta

 
Yooo! 
 
alltså vilken skön dag jag har haft! Dagen började med att jag och Andreas drog till en sjö med värst grymma sandstranden för att steka i solen. Sagt och gjort! Efter tre timmar utan solkräm såg och fortfarande ser vi ut som nykokta kräftor! Det var helt galet varmt, så även jag (som är största badkrukan) hoppade i sjön och badade i Jaaa, 5 sekunder. Det var inte så varmt och skönt i vattnet som Andreas påstod. 
 
Även Theo har fått stekas idag. Dock i ridtältet och med mig på ryggen. Stackarn var sjöblöt i svett efteråt. Idag var han faktiskt helt okej. Han har varit lika stel och styv som en planka i veckan efter den långa transportresan. 
 
 

Njuter av

- all uppmärksamhet han (Theo) har fått idag. 
 
 
 
 
Som ni ser på bilderna var Theo omringad av flera flickor idag. Det var tydligen vääärldens grej att en privathäst var i ridskolestallet (Han var där för att få nya dojor) Det började med att dom ville klappa honom vilket ledde till att alla skulle lyfta och krafsa han stora hovar och avslutades med "att om jag skulle rida Theo skullekah behöva en stege upp och en  Rutschkana ner" 
 
Han verkligen njöt av all uppmärksamhet! 

Bildbooooomb!

 
Kung Theos nya hem! 
 
och en väldigt nöjd matte, eftersom det alltid finns tillgång till ridhustält, ridhus och 20x60 ridplan varje dag. Det är man långt ifrån bortskämd med! Stora fina boxar med öppningsbara fönster och luckor.  Däremot är det små hagar (om hästarna går själv), ingen lunch, bara en uppbindningsplats, liten sadelkammare samt liten plats för foder. Och inga täckesbyten eller påsättning av täcken - till min förskräck! Så jag hoppas på att det fortsätter att vara 25 grader varmt ... :D 
 
Theo i sin lilla skrutthage.
 
 
Theo har ett regnskydd i sin hage.
 
Ridhustältet. 
 
 
 
Här ser vi ridhustältet, hoppridplanen samt dressyrplanen! :) 
 
vi har världens minsta sadelkammare...
 
Hästarna kan även kolla ut genom fönstren. 
 
Theo tycker att det är mysigt, eftersom han kan stå och kika ut över boxdörren.
 
Så här ser det ut i stallet.
 
 
Till vänster ser vi baksidan av ridhuset, och till höger är stallet där Theo står uppstallad. Det är som uteboxar, och vi har en stallgång mellan ridhusväggen och boxarna. 
 
 
 
Här ser vi anläggningen. Till höger är ridskolestallet, till vänster är ridhuset 20x80. 

Ogräs

 
Jag förstår att ni alla är väldigt nyfikna på hur Theos och mitt nya hem ser ut. Meeeen, ni får hålla er tills i morgon, då får ni en ordentlig bildbomb! 
 
Jag kan däremot berätta att han står i en liten tråkig hage. Utan gräs!! Som tur är finns det gräs utanför hagarna, så det blir till att låta honom beta för hand i 4 veckor. 
 
 

Roadtrip


Efter att ha glidit fram som värsta stekaren genom halva Sverige är jag dödstrött. Att det skulle vara så jobbigt att glida fram i 75 mil, sitta i bilköer och köra stadstrafik som värsta 08:an trodde jag inte. 
 
Turen hit har flutit på så bra. Theo har skött sig som en gud, bortsett från de första tre milen. Fast, han blev ju mutad ett par ggr under vägen med betforvatten, morötter och äpplen vilket han mer än gärna mumsade i sig. 
 
Nu ska jag slänga mig i sängen och förhoppningsvis vakna pigg och alert i morgon. 
 
Bye bye söta kompisar!! 

RSS 2.0