Trav och norrsken


Idag har jag haft en "travar-dag". Jag har ridit en travhäst. Surrat trav. Lusläst ett travprogam. Kollat på trav. Kollat på travhästar. Ätit hamburgare under ett lopp. En travardag! 

Under allt travsnack tog jag och Isa en paus och gick ut för att kissa. Jag går på toaletten som finns inomhus, det är isa som föredrar att kissa ute (som tur är). När vi gick ut så kollade jag upp på himlen och såg ett helt galet vackert norrsken. Jag blev helt tagen. Så där stod jag i flera minuter och beundrade det vackra. 

Både Fabbe och Theo har tagit det lugnt den här veckan och bara skrittjobbat. Dels för att jag har varit sjuk och dels för att det är isgata ute igen. Det går typ inte rida någonstans, förutom i ridhuset. Och just bu känner jag mig för lat för att orka koppla på en transport, lasta och sen göra allt stök efteråt. Ibland känner man så. Helt normalt. Jag önskar att jag stod i ett stall som hade ett eget ridhus och en egen ridplan. Då slapp man hela den där biten med att transportera hit och dit. Men till helgen får det vara slut på min lathet, då ska hästarna börja gå i ridhuset igen och jobba! Jag har faktiskt en tävlingssäsong som snart drar igång!!! :) 

Bilder på kvällens norrsken. Jarek hann som tur var att hämta kameran och knäppa kort. Något bättre än bilderna som jag tog med min iPhone... ;) 


en bra söndag

 
Ni är väl lite sugna på att läsa om Söndagens ridning för Hasse? Förstod väl det ;) 
 
Vanligvis brukar jag köra Theo och Helena kör Fabbe. Men i söndags körde min älskade far mig och Theo för att avlasta mig lite. Väldigt väldigt snällt av honom. 
 
Jag hade innan bestämt Theos outfit. Han skulle få ha sina nya fina guldiga/vit/beige benlindor som jag köpte hos Häst e Bäst och ett snyggt schabrak i liknande färg. Jag råkade bara missa den viktiga detaljen att ta med mig ett schabrak.. Tur att Eva var där och lånade ut ett fint HV Polo schabrak till oss. Trots att det var orange och att min outfit var förstörd så gick Theo bra. Riktigt bra. Vi började med att jobba rakriktningen, jag gick även i dag rida snett i genom ett flertal ggr och känna efter så han var rak. Inte en bog eller en hov fick vara en millimeter ifrån rakriktningen. När rakriktningen var på plats fortsatte vi med skritt-galopp-skritt övergångar.  Mycket basic jobb, men det är just det som är stärkande och nyttigt inför de svårare rörelserna. Hasse hoppade även upp en sväng och korrigerade till det sista som behövdes. Sen fick jag hoppa upp och glänsa lite. Vi gjorde fin fina diagonalatravslutor och öppnor. Jag fick vara nogrann och fånga upp honom för att sedan hitta bjudningen framåt. Om det blev fel eller om jag kände att vi kom in helt fel, så då fick jag lägga volt och sen börja om. Det blev ett par volter på raken ibland, men när vi sedan gick in i slutan blev den korrekt och bra. I galoppjobbet blev det byten och piruetter. Vi avslutade med att jobba lite lätt passage och piaff. Vilket även i de rörelserna måste jag vara väldigt noggrann med att han svarar framåt. Tyvärr blev det inget filmat på slutet, utan bara i början av uppvärmingen. Men jag ska prova och se om jag kan få upp en liten film under själva uppvärmningen. Jag är inte så teknisk, så ha inte allt förstora förhoppningar.. 
 
Efter Theo var avskrittad, stretchad, lindad, lastad och påväg hem mot Östersund var det dags för den andre pållen att bli motionerad. Med Fabbe blev det även då mycket basicjobb. Jag fick se till att ha honom loss hela tiden, så han inte fick en chans att bita sig fast. När vi hade fått igenom det jobbade vi mycket bakdelsvändningar. Där fick jag tänka på att lossa honom, skjuta ut honom till yttertygeln och sen vända. Han gjorde då fina och korrekta bakdelsvändningar - Duktig lillkillen! Vi utvecklade hela grejen med bakdelsväningar genom att rida en övning - Bakdelsvändning i skritt, galoppfattning, galoppera 3 språng, avbrott till skritt, bakdelsväningar osv.  Jag gillar när det händer mycket när man rider, för både jag och hästen får då tänka till ordentligt och verkligen anstränga sig för att det ska bli bra. Fabbe var riktigt duktig och fick till övningen bra. Däremot tyckte han ibland att det var roligare att hänga med hästen som befann sig på andra delen av ridhuset, så då fick jag övertala honom till att stanna kvar på vår del och koncentrera sig på övningen. Det är det som är kul med unghästar, man får hela tiden vara vaken och alert!  
 
Det var som vanligt en lång men väldigt rolig och lärorik dag. Tack Helena, Pappa, Hasse och ni andra för en skön och lärorikdag!!  =) 
 
 
 

Theo - uppvärmning

Godis

Vem har varit latast idag? Jo jag. Men om man är krasslig får man vara lat. Zickan kom förbi mig idag så vi gick bort till rastgården som finns på Frösön. Där fick hundarna springa lös medans jag och Zickan satt och kikade på våra vilddjur. Efter dom hade fått härja lös ett tag gick vi hem till mig och kollade på film. En film som handlade om brottslingar som tog över ett plan. Skit bra film, förutom att vi fick se den utan ljud. Ljudet kom och gick och försvann. Fanns väl en anledning till att filmen fanns på ett Loppis... ;) 

Nu blir det Top MODEL och godis hos Zickan. Hejhej. 

Jag och Zickan ville få en gruppbild när hundarna satt på bänken.. Att få 4 hundar att sitta still tillsammans på en bänk var inte det lättaste. Så därför blev det bara Isa som kom med på bilden

Jag fick en bild där alla var samlad...


Zune och Isa i fullfart! 


Bestämda steg mot rastgården. 

en soffdag

 
En helg med ett födelsedagskalas och ridning för Hasse har lämnat spår. I morse vaknade jag upp med en smärta i halsen och en kroppstemerpatur som var högre än normalt. Tackar tackar...
 
Men eftersom jag har legat inne i sängen och soffan hela dagen fick jag nu på eftermiddagen våldgästa Zickan. Det bästa med att hälsa på Zickan (förutom att vara med henne dåå) är att även Isa får umgås och hälsa på sina vänner Lars och Zune. Sen gynnar det även er idag att jag är här och hälsar på, för nu har jag hittat och fixat till de finaste bilderna som hon knäppte på mig i torsdags. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23


Igår fyllde mina småbröder 23 år. Dom är inte så små längre. Varken till ålder eller till längden. Men jag har alltid kallat dom mina småbröder och det tänker jag fortsätta att göra. Trots att vi för tillfället är precis lika gamla. 


Jens 23, madelen 23 och Björn 23 år. 

Dutt dutt dutt

 
Förberedelserna inför gårdagens ridning var att kolla, analysera och se de minimala korrigeringarna och hjälperna vissa dressyryttare gör. Tack du som uppfann youtube! Jag satt och kollade, såg och försökte "känna' ridningen i min egna kropp. Min plan igår var att rida som de. 
 
Torsdagar är min favoritdag var 4-6:e vecka. Det är då jag har världens bästa som hjälper och coatchar mig i ridningen. Ni tänkte rätt - HASSE!! Som vanligt är Theo först ut. Vi började med att jogga runt i en låg form. Jag fick placera mina händer på manken och verkligen ha händerna emot varandra. För att få honom så rak och inramad som möjligt. Plocka och lossa för att få honom mjuk som smör. Theo har så lätt att bryta balansen, vilket är bra till en viss del, men sånna grejer som att byta varv osv kräver en hel del planering från min sida. Så jag fick sitta och rida snett i genom ett par varv för att hitta känslan i rakheten och få honom i rätt balans. Hasse ville få honom att öppna upp sig mer över bogarna. Jag har fått instruktioner från honom förut att öva in så Theo lyfter på benen när man petar med ett spö på hans ben/bog. Så igår låg fokusen på det - öppnare och rörligare bogar. Jag fick ha ett spö i handen och dutta på bogen, dutta, dutta dutta dutta dutta dutta dutta och när man hörde BRAAAA från Hasse kände jag hur han släppte efter och blev ett snäpp rörligare över bogpartiet. Det krävs mycket känsla (som vanligt), hästen får inte samla sig utan tänka framåt, och jag måste känna och berömma direkt när han släpper och hamnar rätt. Men att det gav resultat fick jag verkligen känna. Efter vi hade gjort ett travarbete med riktigt bra kvalité gick vi vidare och jobbade samlad galopp. Jag fick verkligen lossa honom så han var helt lös, jag fick inte ha en häst som hängde i bettet. Lossa lossa och få ut ytterbogen. Vi gjorde fina skritt-galopp-skritt övergångar, utan några spänningar. Theos svaga sida är helt klart övergångar för då spänner han till och det är då det blir taktmissar, taktinslag och han slår sig fri. Men inte igår, så det ska jag verkligen jobba vidare på. Vi avslutade med att rida piruetter. Riktigt fina och herregud vad han satte sig. Jag fick verkligen se till att han inte kastade sig runt utan kontrollera varje språng. I vänster varv gjorde vi ett flertal helpiruetter, men i högervarv orkar han inte riktigt så där blir det "bara" halva. Jag är riktigt riktigt nöjd med gårdagens ridning, och galet nöjd över hur duktig Theo var. Det känns som om vi börjar komma förbi den där höga muren som ställer till det för oss ibland. Det tar tid, men vi är verkligen på god väg som det känns just nu! :)
 
Två timmar senare satt jag på hästryggen igen. Den här gången utan en tom mage. Jag fick nämligen vara grisen i stallet så jag åt upp Mamiis och Zickans mat som de hade lämnat. Att rida på tom mage är som att dricka oboy utan mjölk..
 
Med Fabbe blev det samma tänkande i ridningen som Theo, iaf i början. Hasse kom och petade på hans ben, Fabbe fick då lägga om vikten och lyfte sedan på benet. Vi ville även på honom få rörligare bogar. Det fortsatte iaf med att även Hasse fick motion för han fick jogga bredvid Fabbe och dutta, dutta, dutta ,dutta och helt plötsligt så svävade hästen fram i en trav som var så bra. Herregud vad mycket gång den hästen har i sig. Jag önskar att jag hade fått det på film, för reaktionen från dom som kollade var " HERREGUD" "SÅ FIN" "WOOOW". Men eftersom han har så mycket gång i sig så fick vi då jobba lite tvärtom. Mycket övergångar och bjudningen framåt. Han måste hitta kroppen, bli starkare för att sedan kunna göra fina skolor med den gången. Det är helt enkelt en styrketräningsfas vi ska in i nu. Det gör jag med glädje, trots att det betyder miljontals övergångar.  För resultatet senare kommer bli att jag kommer sitta och glassa i en ljuvlig trav i framtiden. Mmmmm =) 
 
Zickan följde med och knäppte bilder på båda, så i helgen kommer det ut fina bilder. För det blir alltid fina bilder när Zickan tar kort! =) 
 
 
 

vill ha, måste ha, ska ha.

 
 
Alltså, råkade av en slump hitta den här fina kavajen. Dumt tycker min plånbok, för den kostar ett par tusen mer än vad jag hade tänkt lägga ut på en ny kavaj. Ni som är i min ålder och äldre kanske kommer ihåg att det fanns en serie i tidningen Kamratposten som hette Spara och Slösa. Den handlade om två syskon. En sparade alla sina pengar och den andre slösade bort sina pengar. Jag får helt enkelt vara fröken Spara ett tag, tills jag har fått ihop dessa 4500 kr så jag kan köpa denna ljuvliga kavaj. Fast nu råkade jag komma på att om jag köper en ny kavaj så måste jag köpa mig en ny hjälm, en blå. Det går ju inte att tävla i en blå kavaj med svart hjälm. Så nu gäller det att hitta en passande hjälm. Jag vet att John Whithaker har designat fram en blå som är jätte fin. Den kanske passar till.. hm.. 
 
 
 

Och nu blev jag visst tvungen att träna mer


Isa har den senaste tiden fått väldigt mycket av det goda, dvs riktiga kärlekshandtag. Hon är fluffig och alldeles mjuk att krama. Men även det goda kan ibland gå till överdrift. Det jag försöker säga är att jag vill inte ha en tjock hund. 

jag insåg för ca 4 veckor sedan att mina kvällspromenader är inte tillräckligt. Så den dagen snörade jag på mig gympaskorna och gav mig ut på en springtur med Isa. Idag 4 veckor senare gör jag det fortfarande. Otroligt. 

Vi springer 2-3 ggr i veckan. Mer än så hinner jag inte. Idag när vi två var ute så gick det inte att springa. Det gick bara att jogga. Jag tycker personligen mer om att springa i fullfart. Fort och så länge jag orkar. Efter det kör jag lite till, och lite till, tills jag släpar fram benen och knappt orkar andas. Att jogga är tråkigt. Det går sakta. Det känns som om att inget händer. Jag har tid att tänka på allt och hur tråkigt det är att jogga. Det är inte jobbigt. Rättare sagt värdelöst. Jag blev inte ens svettig!! Men jag har bara mig själv att skylla. Det går inte att springa när det är halt och isigt ute. Jo om man har brodd på båda fötterna. Jag hade bara en. Jag äger bara en brodd med. Efter idag ska jag köpa mig två nya fräscha broddar. Så jag kan springa snabbt, och slippa att jogga fram varvat med promenader där det var som isigast. Jag hoppas även att när jag har två broddar att den där medelålderskvinnan som idag sprang ifrån mig, inte kommer lyckas göra det igen. Idag skyller jag på att det var för halt. 


Det var EN brodd utav dessa små jag hade idag när jag joggade.. Nu ska det inhandlas ordentliga som täcker hela skon! 

Datanördar - check


Men wow! Jag är stum av beundran! Kolla vilken fin header Zickan gjorde åt mig idag. Tänk, i fredags satt vi två som frågetecken och nu har hon skapat en header som är bland dom snyggaste jag har sett. Taaaaaaackar ! 


Tiden går snabbt när man har roligt


Vad hinner man göra i stallet på 5 timmar och 30 min? Vad jag och Mamii gjorde ska jag nu berätta. 

Dagens första och enda uppgift var att köra Pippi en sväng. Men efter vi hade mockat och lagat mat till hästarna var vi tvungna att ta en fikapaus. Efter en kopp kaffe var vi på hugget och selade på Pippi. Vi började med att jag ledde henne. Det var bara tredje gången hon blev körd idag. Sen efter vi kommit över vägen så körde vi runt Kims travslinga. Hon var jätte lugn och duktig. Även Mamii som styrde henne klokt och säkert. Jag fick köra henne sista varvet. Sist jag körde en häst gick jag i ettan på gymnasiet... Så det var ett par år sedan, men det gick bra =) 

Efter körningen blev det såklart ännu en fikapaus. Min mor och far kom förbi stallet med mackor. Vilket inte var helt fel! Efter ett par mackor och kaffekoppar blev det Theos tur att få uppmärksamhet. Ingen ridning blev det idag, för det blåste och snöade på ordentligt (och fortfarande gör). Mitt motto "det finns inte dåligt väder, bara dåliga kläder" gäller inte under kategorin snö och blåst. 

Medans Mamii borstade Åman passade jag på att smörja mina ridstövlar, träns, kandar och grimma. Allt blev skinande rent. Så i morgon kommer det vara roligt att komma till stallet och använda nyputsad utrustning. 

Jaa. Det är ungefär vad man hinner på 5  5 timme. Tiden går snabbt när man har roligt!! :) 
Efter körningen fick Pippi och Lukas gå ut, och då passade bus-Mamii på att rida till hagen ;) 


Här putsar Mamii fint och noggrant på Åman. Visst har han stora öron? 
Ja just! Vad tycks om min nya header? Lite stolt är jag eftersom jag gjorde den själv igår. Jag och Zickan satt i flera timmar och testade oss fram. Tillslut fick vi till det. Otroligt eftersom vi inte är några större datanördar. Men bara man är envis går allt! 

en dag som modell

 
Idag fick jag en brilijant idé. För att min brilijanta idé skulle gå att genomföra behövde jag Zickan. Jag skickade ett sms och hon svarade - JAAAAAAA!! 
 
Det var nämligen så att jag behövde en fotograf som kunde ta fina bilder på mig och Theo. Här nere ser ni resultatet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så fina bilder! Tack tack Zickan!!

Billigt tryggt snyggt

 
Att ha en sportig fin liten BMW som häst och hundbil har hittills gått galant. Tar mig dit jag vill billigt tryggt och snyggt. Men nu när vintern har slagit till och snömängden är nog upp till 3 dm uppe i Östersund så har jag börjat märka att min älskade BMW inte riktigt fyller upp mina enkla krav.. Att den inte tar sig genom 3 dm hård snö med en transport bakom sig är en av de saker den failar på. Och att den sen tyckte att det var lämpligt att stå kvar där i snön var en annan grej jag inte höll med om. Men vad gör det när man är två hästbrudar som är lika starka som Magnus Samuelsson, och lika bäg och envisa som lilla My, inget! Så jag och Helena kopplade av transporten. Skottade fram bilen. Puttade iväg bilen och rubbade transporten ett par cm, kopplade transporten på bilen och sen var vi alla glada och nöjda. Även min älskade bil som glatt drog Fabbe till ridhuset. 
 
Men om jag säger så här var det värt lite stök innan vi tog oss iväg till ridhuset. Igår var Fabbe verkligen jätte fin! Jobbade en hel del skänkekvikningar i trav. Han gjorde fina till vänster men sen när vi bytte varv så visste han exakt vad som skulle göras när jag vände upp från kortsidan. Därför fick jag lägga volter, halter, skrittövergångar och när han minst anade passade jag på att flytta ett par steg. Hjärngympa för oss båda! Jobbade lite tempoväxlingar i traven sen. Har som blivit inspirerad av Emelie Brolins blogg. Hon är hos Anki och tränar nu, och där får hon rida mycket tempoväxlingar. Det som Anki säger kan bara vara bra!! Vi avslutade med att rida lite svag öppna i galopp och även där tempoväxlingar. 
 
 
 
 

Ny licens, samma gamla klubb.

 
Yes! Tävlingslicensen är nu förnyad. Självklart kommer jag att även i år tävla för bästa ridklubben - STRÖMSUNDS RIDKLUBB  (fanfar och applåder). För mig känns det som ett själklart val, trots att jag inte bor i Strömsund längre. 
 
Så nu kan Maj månad anlända. Jag vill tävla. 
 
 
 

Dressyr x 2 och tårta.

 
Igår var Fabbe en glad bushäst. Glädjesprång på glädjesprång, och enda gångarten han ville gå (springa) i var såklart galopp. Så jag kan tänka mig att det var väldigt uppskattat från Fabbes (och även min) sida att det blev backträning i galopp igår! Däremot att gå från att vara en bushäst till att vara en fin dressyrhäst idag hade jag inte förväntat mig. Vi åkte idag till ridhuset i Ås, för att få se något annat ridhus och känna på annat underlag. Vi tänkte rätt mycket framåt idag. Vi började med att jobba travökningar på långsidan och diagonalen. Samma jobb även i galoppen. Vi samlade upp den lite, så som vi brukar få jobba på för Hasse, och ur det jobbade vi lite förvänd galopp. Vi avslutade med att rida några steg skänkelvikning i trav. 
 
Helena är som i stort sett alltid med när jag rider. Kollar och säger när något är bra eller om det är något jag ska tänka på. Något som hon är exremt duktig på är att se när jag spänner någon kroppsdel eller när jag inte andas rätt. Efter första galoppjobbet idag såg hon att jag spände och tryckte ned hälen och fotlederna väldigt mycket. Hon påminde mig då om att vara mjuk och följsam i hela kroppen, även i fotlederna. När jag hittade rytmen i HELA KROPPEN fick Fabbe en riktigt fin galopp. Jag kände verkligen hur även hela hans kropp hängde med i rytmen, utan spänning. Spänning skapar spänning. Så nu har jag "min vänster lunga" som jag ska komma ihåg att andas med och fotlederna som ska slappna av och följa med i rörelsen/rytmen. Tur jag har Helena som påminner mig! ;) 
 
Theo har blivit riden både lördag och söndag. Som alltid när han ska sättas igång ville han helst av allt älga fram i en stor trav, fullfart och skita i allt som heter dressyr. Därför har jag varit tvungen att rida miljontals övergångar mellan skritt-trav-skritt-trav-skritt-trav-skritt-trav. Jätte tråkigt för både han och mig, men däremot väldigt viktigt. Om jag inte gör det kommer jag inte kunna göra sådant som är kul. Typ sätta tryck i honom, rygg, samla i bakbenen, piffa, puffa, byten, priuetter och ja, rida dressyr på riktigt. 
 
Om ni har missat dag och datum så är det Söndagen den 9 Februari 2014. Det är 54 år sedan min fina Mamma föddes. Så idag har jag, Jens  och Pappa firat henne  med rosor, choklad och tårta. Så springturen jag och Isa tog i eftermiddags hade nog ingen betydelse med tanke på alla kalorier jag har tryckt i mig idag ... :P 
 
 
 
 

Shopaholic - runda nr 2.


Dagens fynd från Häst e Bäst! Hittade en fin väst och nya benlindor. Även detta köptes på rea 50%! Whoho! Så om ni har tid, åk dit och kolla in allt fint som det just nu är rea på. 
Fina!! :) 

shopaholic!


Men jaaaa, kan man annat än att älska REA? Herregud vad jag fyndade igår på hööks. Många billiga fynd. Allt för strax ovanför 700 kr, som hittat! 

Det komiska var att jag kom in på hööks igår, hittade inget och tyckte att det var urplockat. Sen kom Lotta insvepandes och började visa mig så mycket billiga och fina saker, som åkte ner i korgen. När jag stod i kassan fick jag faktiskt höra av henne - Och du som tyckte att det inte fanns något kvar ;) 

Det blev en T-shirt, en HV polo tröja, benlindor (bra att ha), en leksak till Isa (som nu ligger i småbitar på golvet) och bästa fyndet ett par ridstövlar! Något stora är de, så därför köpte jag ett par sulor till. Men när de endast kostade 550 kr kunde jag inte låta bli. Jag har letat ett par bra "tränings stövlar" ett bra tag nu. Trots att de inte riktigt motsvarar det jag hade tänkt, så var dom helt klar väldigt prisvärda! 

Men min  hästshopping är inte över, idag ska jag besöka Häst e Bäst och kolla in deras rea. Jag vet att det kommer finnas mycket fint där med. En vanlig stalldag


Idag blev Theo tömkörd. Han ville inte ta ett jämnt stöd på tömmarna och tyckte att det där med rakriktning var något som inte var nödvändigt en dag som denna. Så det gällde för mig att förekomma honom och lura in honom i rakriktningen. Så i trav svängde jag vänster, höger, vänster, höger - så rakt jag kunde. Efter ett par svängningar rätade jag ut honom, och då hade jag ett jämnt stöd på båda tömmarna och en häst som jobbade på rakt bakifrån. Detta fick då upprepas ungefär hela passet. Men bitvis såg han fin ut. 

Världens bästa hästskötare satt och vaktade Theo idag när jag höll på att plocks undan skydd, träns och tömmar. Mina finaste! :) 


Efter att allt var klart hos Theo åkte jag mot nästa stall. Idag fick Fabbe vila, till Farbas belåtenhet. Idag fick nämligen hon all min uppmärksamhet, i form av borstning och mys! Nöjd pålle! Som skulle pussas tillbaka idag :) 
Även stallkatten skulle hänga med mig och Farba.. Men när Farba blev för närgången hoppade hon iväg förskräckt. 

 
Lyckades få en rolig bild på Fabbe. Det ser ut som om han har världens högsta boxdörr! 

Och även Nalle ville vara med på kort idag. 


Snabbt och kortfattat

 
Och så har ännu en vecka rusat iväg. Tänk vad tiden går fort. Otroligt. Jag tänkte att jag skulle sammanfatta veckan lite snabbt och kortfattat. Så ni har en liten inblick i vad som hände. 
 
Theo hade som sagt ett par tappskor och var vaccinerad, så därför fick han en liten mini-vila. Idag tog den lilla mini-vilan slut, och han fick äntligen bli motionerad. Han höll sig faktiskt väldigt bra på marken, trots att han helst av allt ville sprätta iväg och ha benen uppe i luften. Eftersom Theo vilade förra veckan hann jag med travhästarna mer än vanligt. Det är en som är under inridning och en annan som rids och tränas som vanligt. Jag har insett att det är galet kul att vara ute och travträna. Travhästar liksom svävar fram i fullfart! Fart och fläkt är något som jag gillar och alltid har gjort, så jag förstår inte varför jag inte har insett tjusningen med travhästar förrens nu. Det är kul eftersom Mamii också har en "egen" (blink blink ;)) travhäst. Så vi funderar starkt på att ta det till nästa nivå - börja köra dom!! Det kommer sluta med att jag och Martina tror att vi är några proffstränare inom travsporten.. Hehe ...  
 
 
Jag lovade ett snabbt och kortfattat inlägg, och mer än så här blir det tyvärr inte idag. Isa står nämligen och kollar på mig med sina söta rådjursögon. Det är dags att gå ut och promenera. 
 
 
 
 
Jag hittade en väldigt passande bild till inlägget  ;) 
 
 

RSS 2.0