Summering av Söndagen

 
Klockan 04.15 ringde väckarklockan, sjävklart flög jag upp ur sängen pigg och alért (Skämtåtsido). Jag hade nämligen planerat att vara i stallet vid 5, för att förbereda det sista innan bilen och transporten begav sig mot Sundsvall. Efter en timmes packande, klippande, borstande och stökande dök Theos super mega coola hästskötare Zickan upp. Hon högg genast in och började fläta Theos välvårdade (rhm..) man. Medans jag virrade runt som en yr höna. När allt var packat och hästen putsad dök pappsen upp och vi lastade och begav oss mot årets första tävling.
 
Efter 2,5 timmars bilfärd och en frukost ala risifrutti anlände vi till Näsets Ridcenter. Eftersom vi var lite efter i tidsplaneringen var det bara för mig att slänga mig upp på Theos rygg och börja rida fram. Efter en timmes framridning var det dags för mig och Theo att bege oss upp till Ridhuset för att starta årets och dagens första klass LA:3. Trots en väldigt spänd häst, ett par missar och en felridning lyckades vi knapra ihop 66 %, och med den procenten vann vi klassen. Yeeeah! 
 
Det blev en liten lunchpaus för Theo och sen var det dags att förbereda sig inför dagens andra klass MSVC:1. Jag kan ärligt säga i efterhand att jag skulle ha ridit fram ett par minuter längre än vad jag gjorde. Det är väldigt lätt att vara efterklok. Ritten var okej och vi fick ihop 63 %. Dock blev han väldigt spänd, så det var bara till att åka istället för att rida, och se glad ut. Ibland blir det så.
 
Med oss hem fick vi ett fleecetäcke, presentkort på människo/hästmassage, rosett, plakett och en erfarenhet rikare! 
 
Tusentack Zickan och Pappsen för att ni ställde upp och följde med mig i Söndags, Ni är bäst!! 
 
 
 
 

Middag.

Sitter nu hemma och äter middag - en äggmacka med kaviar. yummie! Det är en välförtjänt middag för jag har motionerat två pållar idag. 
 
Theo var först ut idag! Jag hade planerar att vi skulle trava över upphöjda bommar. Tyvärr tyckte Theo annat, så jag var tvungen att rida igenom honom. Tillslut lossnade han, efter ett par skänkekvikningar och försök till att "öppna upp honom". Vi avslutade med att trava över bommarna, och då kändes han fin! 
 
Efter Theo åkte jag iväg och red ut en sväng På Fabbe. Som vanligt hängde även Sanna och Nalle med! :) Idag var det ombytta roller. Fabbe som annars är på hugget var lugn, och gamle Nalle som annars är lugn var verkligen på huGget. Eftersom Fabbe inte såg spöken överallt kunde han koncentrera sig på arbetet, och det gjorde han helt klart godkänt! Trots att vi red på en grusväg gjorde han fina skänkekvikningar, galoppfattningar och tempoväxlingar i galoppen! 
 
 
Fina Lillkillen! 
 

Fina hästar

 
Eftersom jag slutade tidigare än vanligt hann jag sticka iväg till ridhuset och trimma Theo. Idag blev det mycket öppnor, slutor och även piffande! Vi avslutade med att rida igenom delar av MSVC:1, och det flöt på bra. Han var så fin idag att han är värd flera kg guld! :D 
 
Efter ridningen blev det stallfix, så som tvätta, städa, laga mat och mocka... om jag ska vara ärlig vet jag inte vad jag gjorde, men att ha något att göra i 5 timmar var inga problem. (tiden går fort i stallet) 
 
Plutt Theo var inte den enda pållen jag red i dag. Utan även Fanny fick kämpa med mig på ryggen. Hon var RIKTIGT fin idag! Det har verkligen hänt så mkt på kort tid. Hanna har gjort  ett riktigt bra jobb med henne! 
 
Slänger in bilder från idag, på fiiiiinhästarna! 
 
 
 
 

Hoppelihopp!

Kolla vad jag har gjort idag - hoppat viran! Jag var och assisterade Zickan när hon hoppade viran, och eftersom jag blev så hoppsugen fick jag hoppa upp och hoppa ett par språng =) 
 

Ajaj

 
Att rida in nya ridstövlar är alltid en pina. Efter morgonens dressyrpass med Theo har jag fått två mycket stora och fina blåsor på hälarna. Men skam den som ger sig. I morgon ska stövlarna på igen!! 
 
 
 

Bra idé!

 
Nog för att jag är en dressyrtant, men det är galet kul att hoppa! Och det tycker Theo med! 
 
Idag kom jag på den briljanta idén att jag och Zickan skulle hoppa. Hanna, Karin och Frida tryckte att min briljanta idé var briljant! Så dom hakade också på. 
 
Med hinder huller om buller på planen och utan någon planering på bana eller övning började vi att flänga runt och över hindren. Theo och jag hoppade en linje räcke-plank och ett räcke ett par ggr. Sen offrade vi oss till att vara hinderpetsonal. Alla ryttare och hästar var duktiga, så jag slapp bygga upp rivna hinder. Yey! 
 
Zickan, hon var värsta hoppryttaren idag! Det är nästan så att jag tror att hon har hoppat i smyg nu i vinter :) Dessutom blev hon värst taggad, så nu vill hon hoppa en gång i veckan. Awesome, tycker jag och Theodor!!! 
 

Började blääää slutade yeah

(Gårdagens inlägg)
 
Tilll Theos stora skräck fick han sin fina tjocka ponny man ryckt idag... Han verkligen ogillar när man försöker sig på att rycka manen, såpass att han tom försökte stegra och bocka - i spolspiltan! Efter diverse övertalningsförsök gav jag halvt upp. Vi fick liksom mötas på halva vägen, han fick en tunnare man och jag fick använda en mackapär som används för att tunna ut hundarspäls. Genom att göra det snabbt och halvhjärtat accepterade han det. 
 
 
Efter att ha fått utstå allt det hemska med manen fick han en stund att njuta. jag tog mig tid och gav honom Massage, med en sådan där massagemaskin. Theo tyckte att det var mkt sköööööönt! 
 
Efter Theos lilla privata skönhetsbehandling var det dags för att trimma lilla Fabbe. Idag fick han verkligen miljöträning. Ny ridplan, massa hästar i hagar, hundar och diverse prylar. Men trots allt nytt och konstigt skötte han sig bra. Det blev bla förvänd galopp och tempoväxlingar i traven som vi tränade på idag. Duktig pålle!! :) 
 
 
 
 
 
 

Söndag

 
Idag blev det ett ridpass i ridhuset. Det tillhör det ovanliga eftersom ridhuset alltid är bokat... Men som sagt, man får passa på när det väl är ledigt. 
 
Idag fortsatte jag att jobba vidare på det som jag fick träna på för Hasse. Theo kändes väldigt fin bortsett från att han var lite loj, så jag fick spränga honom ett par gånger. Vilket gav resultat! Han jobbade på riktigt bra och blev riktigt taggad! Vi avslutade med att rida igenom MSVC:1. 
 

Nytt!


Oooops! 
 
Igår stack jag och Zickan till Häst e Bäst. Grymmaste ridsportbutiken i stan! Dom har mycket fint, och självklart slutade det med att jag gick därifrån med en påse i handen. Det blev faktiskt något väldigt nödvändigt, nämligen ett par nya ridbyxor!! 
 
Jag fick också hem en burk hovolja som jag beställde i torsdags. Snabb leverans!! Hovoljan är outstanding! Jag ska knäppa kort så ni får se hur grym den är! 
 
 
 

Dressyrträning!

Igår stod Hasse-träning på schemat! 
 
Först ut var Theo. Vi är som vanligt ringrostiga när Hasse kommer upp. Men trots vår rostighet lyckades vi prestera och hittade ny ridning samt ännu lite mer gång i Theo. Fokus igår låg på att jobba in den svaga sidan och inte ta i den tygeln. För oss handlade det helt enkelt om att ha en stadig yttertygel (vänster) och enbart jobba innerskänkel, för att få honom att räta ut. Det blev även ett par "sprängningar" för att få honom mer pigg och alert för skänkeln - Check! Allt blir väldigt enkelt när man har världens bästa tränare som står och ger tips om hur man ska rida. När Theo hade rätat ut sig fortsatte vi med öppnor i trav där vi måste behålla trycket i traven, galopp piruetter där jag måste se till att ha honom rakare och även ett par byten i galoppen hann vi med. Lektionen slutade alldeles för snabbt och om vi hade orkat (jag och Theo) hade jag mer än gärna ridit i flera timmar. Det är så fruktansvärt roligt! 
 
En timme efter Theos lektion var det dags att trimma Fabbe för Hasse! Ingen vila här ;) 
 
Med Fabbe jobbade vi även mycket med att räta ut honom och jobba in den svaga sidan. Genom att tänka och utföra skänkelvikning innåt i volten för att sedan fånga upp honom med innerskänkeln. Vips så var han mycket rakare i kroppen. Nej då. Inte så enkelt var det utan vi fick traggla på lite innan han fattade grejen. Det är inte alltid lätt att vara liten. Det blev även mycket galoppjobb. Hasse tyckte att det var dags att börja tänka lite mer samling i galoppen. För han kan inte alltid vara en liten bebis och få galoppera fram i sin stora galopp. Vi lyckades få ihop galoppen så pass att vi kunde rida förvänd galopp på volt. Vi avslutade med att rida övergångar trav-galopp-trav-galopp-trav-galopp, han svarade fint i avsaktningarna likså i galoppfattningarna, duktig pålle! 
 
Som vanligt är det lärorikt, roligt och galet kul att rida för Hasse. Man lär sig alltid något nytt och för var lektion utvecklas man och kommer minst 10 steg framåt. Som alltid har jag fått med mig ett par nya verktyg som jag kan jobba vidare med. Dessutom fick jag ett väldigt fräckt tips om hur man ska driva fram hästarna utan att använda skänklar eller smackningar. Jag testade det på båda hästarna och dom svarade bra på det! :) 
 
Zickan agerade som vanligt fotograf och fick massa fina bilder på båda hästarna. Så ni har en fet bildbomb att se fram emot!! 
 
 
 
 
 
 

Glad!


Idag fick min lilla latmask Theo röra på fläsket! Han var lite stel och styv från början så därav blev det skänkekvikningar på volt och på spåret. Det blev lite protester tills han insåg att det var skönt att arbeta med kroppen, slappnade av och började frusta.

Efter Theos träningspass åkte jag i väg till Helena och red hennes fina lilla Fabbe. Vi hade en sådan tur att en grusväg hade tinat och underlaget var kanon! Det blev mycket galopp, och i full fart! (Eftersom Fabbe helst ville krypa in i sitt eget skinn istället för att ta för sig och bjuda fram) Men tillslut blev det tvärtom och den enda gångarten han föredrog var galopp, och då tog han verkligen för sig! ;)

På torsdag är det Ä N T L I G E N Träning! Som jag längtar och ser fram emot det!! :)

Äntligen!

- skriver jag ett inlägg!

Jag är verkligen världens sämsta bloggare, eftersom jag aldrig uppdaterar bloggen. Men åter igen ger jag er ett tomt löfte om att jag ska skärpa mig... Hehe...

Påsk, öl, skoter och hästskötare.


Herregud, jag är helt slut efter påskfirandet. Lite sömn, massa sång, skoteråkande, festande och tokigheter har satt sina spår.. - Dödstrött!!

Idag fick jag dock rycka tag i mig själv och återgå till mitt normala liv. Det vill säga, släppa ut hästar och chilla i stallet. Eftersom jag fortfarande är skadad offrade Zickan sitt liv och red på Theo. Det gjorde hon med bravur! Men eftersom jag blev (så klart) ridsugenvar jag tvungen att hoppa upp och känns hur det kändes i min lilla skada. Det gick bättre än förväntat, så det blir att skritta fram Theo och så får Zickan arbeta honom.

RSS 2.0