VĂ€rldens finaste 💕


Jag Ă€r sĂ„ stolt över hur duktig och fin min lilla trollunge var idag pĂ„ löshoppningen! 💖 

Hon klev pĂ„ lastbilen direkt, stog stilla och var sĂ„ snĂ€ll nĂ€r jag ledde runt henne pĂ„ anlĂ€ggningen. 




Det var första gĂ„ngen jag var med och kollade. Faida hoppade bra, var uppmĂ€rksam pĂ„ hinder och gjorde det lika galant som hopphĂ€star i hennes Ă„lder gör. DĂ„ ska vi inte glömma att Faida Ă€r avlad för att springa fint! Vilket hon gör! Helt fantastiskt faktiskt! 



TyvĂ€rr blev det ingen bra film nĂ€r hon rörde sig. Men en suddig bild lyckades jag fĂ„ fram.. 😉 

Det finns en hoppfilm pĂ„ min instagram maddetoresson đŸ‘đŸŒ 

Lillchefen


Min fina 2 Ă„ring! 😍 




Till salu


Jag har nĂ„gra schabrak som jag tĂ€nker sĂ€lja. Smidigast Ă€r om det Ă€r nĂ„gon i Sthlm som vill köpa, typ i nĂ€rheten av Ågesta eller Kungsholmen. Men jag kan skicka om den som köper betalar frakt och jag kan Ă€ven ta med grejerna till Östersund nu till helgen đŸ‘đŸŒ 

Samtliga dressyrschabrak Ă€r i strl full! 

Alla Ă€r hela och nytvĂ€ttade. Det vita har blivit lite missfĂ€rgat som ni ser pĂ„ bilden.

1. 50 kr/st 

2. 50 kr/st 


3. 20 kr/st 


3. 50 kr/st, mörkblĂ„tt i verkligheten. 


Kommentera, mejla eller smsa om ni Ă€r intresserade! 

Nu mÄste jag ha ...

 
Ariat leather conditioner till mina stallskor  & choklad till min mage! 😉 



 Ă…re choklad, citron, flĂ€der, tryffel, kokos & kaffe - yummie! 😉 

Livskvalité


HĂ€romdagen hade vi en fantastisk vinterdag hĂ€r i Stockholm. KlarblĂ„ himmel och minusgrader. Jag var sĂ„ sugen att Ă„ka ivĂ€g till en sjö, grilla, chilla och ligga pĂ„ en renskinn - det ni, det Ă€r livskvalitĂ©! 





Det blev en promenad med Farba, och visst ser det ut som att hon tycker att det Ă€r livskvalitĂ© för henne? đŸ˜€đŸ‘†đŸŒ 

det hÀnder fortfarande saker

 
Nu Àntligen har jag fÄtt ner en fungerade dator hit till Stockholm. Nu nÀr jag sitter framför den och bloggar sÄ kan jag inte förstÄ hur jag i alla dessa mÄnader innan har klarat av att blogga frÄn en iphone?! Det Àr litet, otympligt och besvÀrligt. HÀdanefter blir det endast bloggning frÄn dator.
 
SÄ vad hÀnder nu? Massor!! 
 
Jag fÄr helt enkelt dela upp allt pÄ olika inlÀgg. Annars blir det vÀrldens lÀngsta blogginlÀgg nÄgonsin hÀr. Vem orkar lÀsa lÄnga inlÀgg..? Inte jag iallafall. Fast Ät andra, jag lÀser ju inte min egen blogg. 
 
Nu mÄste jag gÄ och lÀgga mig, i morgon 06,50 sÄ ska jag kriga om en plats pÄ ett spinningpass. Ni lÀste, SPINNING... 
 
 
Varmaste ridhandskarna pÄ marknaden. Magic Gloves frÄn Hansbo. Ni vet det Àr sÄna ridhandskar med gummipluttar pÄ insidan och som Àr i onesize. 
 
 

Typ nytt jobb.


Nya arbetstider och nya rutiner. Jag har inte riktigt fĂ„tt ihop mitt nya liv Ă€nnu. SĂ„ som nĂ€r ska jag Ă€ta middag? Lunch? Men det löser sig 😅 




Not for free


IgĂ„r var hon gratis, idag Ă€r hon vĂ€rd Ă„tminstone ett par kronor! 😉 

Som sagt, igĂ„r var det ingen bra dag. Men det Ă€r bortglömt för idag jobbade hon pĂ„ bra nĂ€r jag tömkörde! Hon sĂ„g sĂ„ fin ut att jag funderade över om jag skulle gĂ„ in och slĂ€nga pĂ„ en sadel. Men jag höll mig till planen och fortsatte att tömköra. 




Idag fick hon verkligen lyxvĂ„rd innan tömkörningen. MagnettĂ€cke och frisering under tiden. 


Jag tycker att det Ă€r snyggt nĂ€r man klipper svansen kort lĂ€ngst upp pĂ„ svansroten, högersidan Ă€r nyfriserad. 


Kyligt



FrĂ„n söder upp till norr - 15.. Men vi gĂ„r mot varmare tider, pĂ„ söndag ska det bara bli - 8! đŸ‘ŠđŸŒđŸ’ƒđŸŒ 

Jajamen!!


Men vet ni vad? Idag sĂ„ skĂ€rpte Farbis till sig och gick super! 

Till att börja med sĂ„ kunde hon trava i högervarv utan att försöka kasta sig ifrĂ„n ena lĂ„ngsidan. Kristian hjĂ€lpte mig lite igĂ„r om hur jag skulle tĂ€nka, men för att hjĂ€lpa mig sjĂ€lv pĂ„ traven sĂ„ la jag fram 2 bommar innanför spĂ„ret och travade över dom flera ggr. Mitt över bommarna, fram till bettet och med jĂ€mn kontakt pĂ„ bĂ„da tyglarna. Sen sĂ„ testade jag att bara följa fyrkantsspĂ„ret med samma kĂ€nsla, och vips sĂ„ kunde hon Ă€ven trava rakt pĂ„ den lĂ„ngsidan som hon innan inte ville trava rakt pĂ„! 

Hon har fortfarande svĂ„rt att bĂ€ra upp sig pĂ„ sina lbakben, men idag sĂ„ började den efterlĂ€ngtade uppförsbacke-kĂ€nslan att infinna sig, eller snarare att snart finns den dĂ€r! Ja ni förstĂ„r.. Det kĂ€ndes iaf bra!! 

Vi testade Ă€ven pĂ„ förvĂ€nd galopp idag, och hon rullade pĂ„ utan att bryta av! 

Ni förstĂ„r 3 bra saker pĂ„ ett ridpass! Hon fick sjĂ€lvklart en godisbit efterĂ„t 😉 





TÀnk nÀr jag kan börja slösa lite pengar


Varje mĂ„ndag lĂ€ngtar jag lite extra tills min fröken Faida Ă€r tillrĂ€ckligt stor för att ridas. NĂ€r den dagen kommer, dĂ„ kan ni förvĂ€nta er att jag kommer shoppa loss totalt! 



Eftersom jag jobbar i ridsportbutiken pĂ„ mĂ„ndagar sĂ„ gĂ„r jag och suktar & kollar in alla fina schabrak, benlindor, skydd mm.. 😍😋

Ny karriÀr - hopphÀst


Varför slutade jag med hoppning?! Det Ă€r ju sĂ„ kul att hoppa! 

Idag började jag dagen med att kolla pĂ„ nĂ€r Stina hopptrĂ€nade en hĂ€st. Det sĂ„g sĂ„ kul och enkelt ut att jag sjĂ€lv blev sugen att hoppa! Jag hade tĂ€nkt hoppa en liknade bana, men nĂ€r jag vĂ€l stod dĂ€r och skulle bygga fram..  ja dĂ„ blev det bara en 5 1/2:a.. 

Men lilla Farba hoppade super! SĂ„ nu funderar jag tom pĂ„ att anmĂ€la oss till hopptrĂ€ning! 😅 



Över bommen och mot 1:a hindret! 



Första hindret galopperade hon fint över


Ett galoppsprĂ„ng... 



Och vi kom liiiite för nĂ€ra, men vad gör det nĂ€r vi var felfria pĂ„ hinder! 😉 


Farba tycker fortfarande att hoppsadlar Ă€r bĂ€ttre Ă€n dressyrsadlar.. đŸ™ˆđŸ‘†đŸŒ 

Och jag vet nog varför jag slutade att hoppa.. Detta slĂ€pande och byggandet av bommar och hindret... Urk!! 

Jag hatar att frysa


Kylan fortsĂ€tter att hĂ€rja hĂ€r i Stockholm.. Idag hade jag pĂ„ mig 3 tröjor och en jacka (!!!!) och det blev för varmt nĂ€r jag red..   Men dĂ€remot sĂ„ blir jag alltid lika kall om lĂ„ren, fötterna och hĂ€nderna. Jag Ă€r lite fundersam pĂ„ om jag ska köpa en ridkjol, eller om en lĂ„ng kappa Ă€r det bĂ€sta? 

HĂ€nderna Ă€r det som Ă€r vĂ€rst. Jag har redan tjocka termohandskar som jag rider i.. Och fötterna.. I mina ridstövlar har jag en ullsula och pĂ„ fötterna har jag tjocka strumpor. Det bĂ€sta hade vĂ€l varit att skaffa ett par varma och sköna vinterstövlar.. 

Eller vet ni vad det bĂ€sta hade varit? Åkt utomlands till vĂ€rmen! 


GĂ€ddan var rĂ€tt sĂ„ oberörd av kylan idag.. 😄 

2015


Året 2015 Ă€r utan tveka mitt bĂ€sta hĂ€stĂ„r! 

I början pĂ„ 2015 var jag verkligen lĂ„ngt ner i botten nĂ€r det gĂ€llde ridning och hĂ€star. Att jag nĂ„gra mĂ„nader innan hade varit tvungen att ta beslutet att ta bort min fantastiska fina Theo var helt klart en bidragande faktor.. Motivationen var borta och jag kĂ€nde att det inte var kul lĂ€ngre. 

I mars tog jag tag i saken! Jag ville inte sluta med hĂ€star, men jag behövde helt klart en ny start och fĂ„ tillbaka glĂ€djen i det. SĂ„ vad gjorde jag? Det vet ni nog alla vid det hĂ€r laget. 

Jag flyttade ner till Stockholm och blev elev hos Kristian von Krusenstierna. Sen dess har Äret rusat fram! Herregud sÄ mycket jag har lÀrt mig, sÄ mycket roligt jag har varit med om, sÄ mÄnga fina hÀstar jag har fÄtt rida och fortfarande fÄr rida!

Jag har verkligen fĂ„tt blodad tand. Nu vill jag det hĂ€r Ă€nnu mer Ă€n tidigare, bli sĂ„ bra jag bara kan, lĂ€ra mig mer Ă€n mest och jobba hĂ„rdare Ă€n hĂ„rdast. Det finns bara en vĂ€g att gĂ„, jobba hĂ„rt och kĂ€mpa. VĂ€gen till toppen Ă€r inte spikrak, men för mig var Ă„ret 2015 verkligen det!! - Jobba för en av Sveriges bĂ€sta dressyrryttare, delta pĂ„ 3 Ă„rs finalen pĂ„ Flyinge, rida clinic för en vĂ€ldigt meriterad dressyrdomare och alla fina hĂ€star jag har fĂ„tt möjligheten att rida. 

Nu ser jag fram emot 2016! 


Regi av Ena




Don Fahrenheit



Eastwood


Design av Ena



Theo - Älskad & saknad 💕 

Lite för kallt


Det Ă€r tur att jag gillar mitt jobb. För just nu gillar jag inte kylan som befinner sig hĂ€r i Sthlm.. 

Vintern Ă€r en helt okej Ă„rstid, om man bor norrut och kan utnyttja snön till fullo.. Men nĂ€r man hĂ€nger i Sthlm, i ett stall hela dagarna och springer ut och in, rider - blir svettig & kall.. Ja dĂ„ Ă€r inte vintern kul lĂ€ngre. 

#hejdÄmittvinterland


Isa hĂ„ller med mig. 

Lyckades fÄnga det pÄ bild..



Kolla! đŸ‘‡đŸ» Farba kan se glad ut pĂ„ kort! Idag har hon haft en vilodag. Men bara för att hon har en vilodag betyder inte att jag har det. Jag har kĂ€mpat pĂ„ och ridit tvĂ„ ridlektioner idag - i grupp! Det var en evighet sedan jag red lektion pĂ„ det viset. Det Ă€r svĂ„rt och mycket att hĂ„lla koll pĂ„. Men vĂ€ldigt kul och lĂ€rorikt, helt klart! Ni som rider pĂ„ ridskola, ni gör det vĂ€ldigt bra!! đŸ‘ŒđŸ» SjĂ€lv Ă€r jag van vid att rida med typ 1-3 personer och sjĂ€lvstĂ€ndigt vĂ€lja gĂ„ngarter, rörelser eller övning, beroende pĂ„ vad som just passar hĂ€sten. 




En av mina lektionhĂ€star. Eller ja, lektionsponny. Sjukt söt! đŸ˜» 


Yolo


Vilket nyĂ„rsfirande det blev.. Skumpa, fyrverkerier & en rolig Felicia.  Visserligen var det rĂ€tt sĂ„ mĂ„nga pĂ„ festen, men dom var inte sĂ„ roliga.. 😂😁



PĂ„ nyĂ„rsdagen Ă„kte jag och hĂ€lsade pĂ„ den hĂ€r killen! đŸ‘‡đŸ» Fabbe stĂ„r nu hos Felicia. Fina lilla porslinshĂ€sten! 


IgĂ„r Ă„kte jag tillbaka till Sthlm. En som var glad att se mig i morse var Farbis! Hon var piggare Ă€n piggast och tyckte sjĂ€lv att det inte hade varit nödvĂ€ndigt med vila i 3 dagar.. 😆 

Min 2 Ă„ring 💕


Helt plötsligt har jag en 2 Ă„ring!! Tiden gĂ„r sĂ„ otroligt fort! 😄 

Hon vĂ€xer sĂ„ det knakar - Helt Ă€rligt! Men hon vĂ€xer himla jĂ€mnt och fint. 








Hon Ă€r sĂ„ fin! 😍 


RSS 2.0