Mot högre höjder !!

 
Har ni sett dessa fina hoppbilder på Flicka? 
 
Hon har verkligen blivit en pingla i hoppningen och det har flytit på väldigt bra de senaste gångerna vi har hoppat. Vi har hoppat kombinationer, stuts, banor och t.om hinder på båge! Det har nästan gått för bra, eftersom jag har funderat över vad Theo skulle tycka om han skulle bli hopphäst?! ;) 
 
 
 
 

BLÄÄÄ

 
Men huvva vilken äckligt väder det var igår! 
 
Theo blev joggad på ridplanen, i regnet. Vi jobbade på med öppnor, slutor och skänkelvikningar och i galopparbetet blev det mycket förvändgalopp. Men åå vad jag satt och önskade att Kim hade ett eget ridhuset, för jag blir så less när jag tänker att snart är hösten/vintern här. Vilket innebär kalla mörka kvällar, underlaget som fryser och blir hårt och till sist kommer vintern vilket gör att det är halvt omöjligt att försöka rida vettigt på vardagarna.. Lite svårt att tänka positivt ... Hehe... 
 
Flicka fick vila igår, för när Theo hade joggats klart på ridplanen var jag dyngsur och höll på att frya ihjäl. Så hon fick bara lite omvårdnad. 
 
 
 

BLÄÄÄ

 
Men huvva vilken äckligt väder det var igår! 
 
Theo blev joggad på ridplanen, i regnet. Vi jobbade på med öppnor, slutor och skänkelvikningar och i galopparbetet blev det mycket förvändgalopp. Men åå vad jag satt och önskade att Kim hade ett eget ridhuset, för jag blir så less när jag tänker att snart är hösten/vintern här. Vilket innebär kalla mörka kvällar, underlaget som fryser och blir hårt och till sist kommer vintern vilket gör att det är halvt omöjligt att försöka rida vettigt på vardagarna.. Lite svårt att tänka positivt ... Hehe... 
 
Flicka fick vila igår, för när Theo hade joggats klart på ridplanen var jag dyngsur och höll på att frya ihjäl. Så hon fick bara lite omvårdnad. 
 
 
 

3 årstest för ponny

 
Igår åkte jag ner till Sundsvall för att kolla på när Hasse visade Vattudalens Triton. Världens finaste ponny, utan tvekan! Han fick (såklart) bra lovord från domarna och även gångartsdiplom! 
 
Jag måste bara påpeka att vilken skillnad det är att se när ett proffs (Hasse) visar tillskillnad från amatörer som kommer med fula knoppar, oskodda hästar, skitiga hästar och pösiga mjukisbyxor. Ja, ni fattar .... 
 
 

Morgondagen ..

 
Imorgon sticker jag ner till Sundsvall för att kika på 3 årstest (för ponny) och kvalitetstävlan. Det ska bli så roligt och jag hoppas verkligen att det är många fina hästar och ponnysar som kommer visas! 
 
Det blir antagligen så att jag sticker förbi Hööks och Equeen för att shoppa lite nya saker till Theo och mig. Man kan aldrig få för mycket hästsaker, eller hur? 
 
Finaste TT ! 
 
 
 

Tips ;)

 
Igår åkte jag, Hasse och Zickan till Foderbua för att shoppa krafft till våra älskade hästapållar. Så jag vet inte hur många säckar foder jag hade bak i bilen, men det var allt från betfor, korn, havre, musli, lucern, groov, e-vitamin och spån. 
 
Det var första gången jag och Zickan var dit, och jag kan verkligen rekomendera er att åka dit. Bra service och bra priser! Okej att det är en bit att åka, men vägen är fin, naturen är fin och bara man har trevligt sällskap i bilen så går bilresan snabbare ;)
 
Efter vår shoppingtur blev det sallad på pizzerian och sen vidare mot stallet där jag red båda hästarna. Som ni förstår blev det väldigt sent. Jag kom hem 23.30, och då slängde jag mig direkt i sängen. Konstigt nog känner jag mig pigg idag, men tröttheten kommer väl alltid dagen efter? Så i morgon lär jag vara dööööd. 
 
 
 
 
 
 
 

En dag ...

... Blev det så att jag hade med min kamera till stallet... 
 
 
 
 
 
 

:)

 
Flicka och jag fick oss ett dressyrpass av Hasse i Söndags. Och Ja, som ni förstår gick träningen bra. Det kan inte gå dåligt när man tränar för Hasse  :) 
 
Hon har börjat gå riktigt bra den sista tiden och hon börjar att bli starkare. Vilket innebär att det blir mer och mer "riktig" dressyrridning på henne. Vi tränade mycket på bakdelsvändningarna i skritt, men även i trav. Galoppfattningar ur bakdelsvändningarna. Travslutor genom diagonalen (vilket var såå jobbigt tyckte Flicka). Samt lite samling i galoppen. Lektionen gick bra, men ibland vet hon inte riktigt vart hon ska göra av sina ben. Hon blir typ som Bambi på hal is då, haha   ;)
 
 
 
 
 

Det finns ingen bättre än ....

... HASSE!! 
 
Det går inte beskriva hur fin Theo var sist jag tränade för Hasse. Men det jag kan säga är att den mannen lyckas alltid förvåna mig med hur många knep han har. För varje lektion, kommer det något nytt som fångar upp hästen och plockar fram register i gången. MMmm, Me Like! 
 
 
 
 

Bilder på Flicka

 
Visst är hon snygg i lila?! :D 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

 
Igår stod det hoppning på schemat för både Theo och Flicka. Vi (stallgänget) beslöt oss för att hoppa lite hinder. Vi som annars struttar runt en ridplan och försöker göra lite krumilurer med våra pållar. Vi slängde fram ett plank -> ett galoppsprång - > Oxer. 
 
Idag fick Theo och Flicka skrittas ut i skogen av mig och Martina. Det var riktigt sommarväder då solen sken och det var varmt ute. Det var faktiskt första gången på flera dagar jag fick rida på min fina Theo, för Martina har ridit honom hela helgen. Hon måste ju trimma honom i hoppningen eftersom hon ska ut och tävla honom till hösten. Jag har som mål att dom ska starta 140 cm innan årets slut ;) Hehe. 
 
 
Jag bjussar på en gammal hoppbild på mig och Theo  :) 

Två nöjda flickor ;)

 
Planen för idag var att jag och min Pappa skulle iväg till vår stuga för att hälsa på mina bröder. Tyvärr ville vädergudarna annat då det var mulet och vädret ostadigt. Tanken var att vi skulle flyga dit upp. Och det vill man bara göra om det är strålande sol och vindstilla... 
 
Så i morse ringde klockan 07.00 och jag begav mig till stallet för att ta hand om hästarna och rida Flicka Idag jobbade hon på så himla bra! Hon var verkligen med mig idag. Jag började med att jogga runt, sen vidare med skänkelvikningar och tempoväxlingar. Idag gjorde hon bara bra galoppfattningar från skritt. Det var endast någon som inte blev bra, och då fattade hon fel galopp ( mitt fel .. ) men då passade jag på att fortsätta i en förvändgalopp. Man måste passa på att utnyttja misstagen  ;) Jag byggde även upp tre stuts och ett enkelhinder (räcke) som vi skuttade över. Jag har kommit på att om jag lägger in flera volter innan hindret så ligger hon kvar fint  och väntar in hindret. 
 
Det var inte bara jag som var jätte nöjd över ridpasset, jag tror minsann att Flicka var lika nöjd för hon frustade och såg nöjd ut (väldigt många nöjd i en mening... haha)
 
 
 
 

Lyckligare nu

 
Vilken härlig dag jag hade i stallet igår. Jag bokstavligttalat älskar "vårt gäng" i stallet. Tänk om alla hade den turen att ha samma härliga människor som jag har i närheten, då hade ni varit lyckligt lottade! ;) 
 
Igår fick Theo sig en joggingtur. Vilken känsla det var att rida honom! Han var så lösgjord och mmm sååå fin! (Bra jobbat Ronja och Hasse!!:)) Eftersom jag bara joggade honom så fick han jobba i en låg och rund form. Det är så svårt att bara försöka hålla sig till basic arbete när hästarna känns kanon. Så jag fick behärska mig för att inte börja rida lite mer avancerade rörelser. Det får bli en annan dag i veckan!  ;) 
 
Flicka fick gå ett pass på ridplanen. Hon kändes fin och vi fortsatte att arbete vidare med våra galoppfattningar från skritt. Nu börjar hon bära sig så fint och bra i galoppen att man kan lägga fram händerna och göra en överstrykning, och hon jobbar på i samma form, tempo och bär upp sig själv. Duktig häst! 
 
Jaa just! Igår sprang jag in på Granngården och där hade dom 50 % på hästgodis. Så jag köpte med mig två påsar, Hallon och (till Theos stora glädje) Banansmak. Mumsfiilibabba tyckte hästarna, hehe. 
 
 
 
 
 
 

Sjöbogårdens Pälsglans - BÄST !

 
Paniiiik. Mitt pälsglans har tagit slut, och jag kan verkligen inte borsta hästarnas svansar utan pälsglans. Det är tovigt och man måste slita och dra vilket gör att svansen blir tunn, stripig och ful. Så idag blir det ett stopp på ÖB innan jag åker till stallet, för där har dom VÄRLDENS BÄSTA pälsglans. Svansarna blir så mjuk och fin och jätte glansiga. Yey. Dessutom viskade Theo i mitt öra att han ville ha mer hästgodis, så jag ska se om jag hittar nåt smarrigt åt honom ;) 
 

Onsdag

 
Min kära vän Zickan gjorde en roadtrip till ULLARED och köpte med sig massa fint till Theo och Flicka. Hon fick en budget, och sen fick hon handla vad hon ville. Hon har bra smak den bruden, för åå så mycket fint Flicka och Theo har fått! 
 
Theo fick ett flertal nya schabrak, coola bronsboots, nytt fleecetäcke, kindkedjetunnel i fårskinn och en ryktväska. 
Flicka fick en helt ny outfit, i lila !! Lila boots, lila benlindor och ett grått schabrak med lila passpoal. SÅ SNYGGT! 
 
Idag fick hästarna vila. Jag kom så sent ut till stallet för jag hade varit uppe i Strömsund och jobbat. Sen skulle vi dona på med allt det nya som Zickan hade köpt med sig och testa allt på hästarna. Tiden gick snabbt och vädret sög så dom fick en välförtjänt vilodag. Båda blev ridna igår, så då och då kan det vara bra för dom att bara få mysa och bli ompysslade.  
 
Men om ridningen igår. Hasse och Ronja har hjälpt mig med hästarna i helgen. (TUSEN TACK!!) Så självklart var de båda så fina att rida. Theo fick jogga runt lite och sen skrittade vi ut en sväng. Flicka fick sig ett dressyrpass på ridplanen. Just nu håller vi på att traggla skrittpiruetter och sen vidare ur skrittpiruetten fattar vi galopp. I travarbetet jobbade jag mycket med skänkelvikningar och öppna. Hasse red henne i helgen och det är jag såå glad över. Vi hade en liten dålig period innan jag åkte, vilket alla ekipage har under vissa perioder. Men Hasse lyckades fixa till allt så hon var så fin att rida. Tänk vilken skillnad det kan bli av att låta någon annan rida ens häst. För själv blir man lätt "låst" när man får problem. Sen är inte Hasse vem som helst, utan han är bäst, så det kan bara bli bra efter han har ridit. 
 
Här kommer det lite bilder på Ronja och Theo :) 
 
 
 
 
 

Halmstad - Stockholm - Östersund

 
 
Jag gjorde en spontanare och reste söderut med sikte på Halmstad. Det blev en härlig helg, med massa skratt och dessutom träffade jag gamla vänner från Plönninge. Nu är jag tillbaka till vardagen och vill bara stick ifrån jobbet och åka ut till Theo och Flicka. Jag känner mig grymt tränings/tävlingssugen, så nu jäklar blir det träning för hela slanten framöver. 
 
 
Jag fick träffa världens sötaste hund Anton igår. 
 
Eftersom det inte fanns några hästar på gården så jag skaffade mig nya fyrfotade vänner - Söööta kalvar  
 
 
 
 
 
 

Nytt försök...

 

södra Sverige

 

Regn, regn regn . .

 
 
Underbara sommar! Yey. Nog för att jag alltid surrar om vädret här, men man blir så beroende av det när man har hästar. Det är alltid regn eller kallt... 
 
Så eftersom hästarna inte är gjorda av socker (nog för att dom är söta) så får dom lov att röra på sig i regnet ändå. Theo ska få skrittas ut en sväng och Flicka ska få gå ett dressyrpass. Men dagar som idag brukar jag tänka att en riktigt tävlingshäst ska kunna starta i ruskväder med, så man får se det som bra övning inför sånt. För dåligt väder får man alltid några gånger per år när man tävlar. Så det är bara till att leta rätt på regnjackan och bege sig ut efter jobbet!! 
 
 
Min kompis Stina och Theo i Vintras. (Jag kan ju iaf trösta mig med att det inte är snö ute ;)

RSS 2.0