Äntligen!

 
(det skrevs igår, men jag var för trött för att avsluta och publicera)
 
Snacka om att jag svävar på rosamoln efter dagens lektioner för Hasse. 
 
Fabbe som har varit lite trött i luvan den senaste veckan briljerade totalt genom att bokstavligt sväva fram i den ljuvligaste traven ever! Men innan den kom fram var det så klart tips och tricks från Hasses sida. Så som öppnor i trav, där jag måste vara noggrann att ta honom utifrån - in med jämnt stöd på båda tyglarna, plocka in rygg i takten och galoppfattningar från skritt - utan travsteg så han blir tvungen att sätta under sig ordentligt. Sen var det små andra detaljer som gjorde att det blev sååå bra! 
 
Två timmar senare satt jag på Theos rygg och pumpade in allt Hasse sa. Med Theo blev det först vändningar på bakdelen i trav, för att han skulle vänta på mig och inte älga iväg. Eftersom Theo har varit duktig den senaste tiden kunde vi ta jobbet till en nivå högre (innan har han jävlats med mig, så Hasse har fått lösa såna problem) så idag låg fokusen på piaffen. Hasse ville få honom att trampa mer på stället, Theo ville nämligen gå framåt i nån kadenspiaff - inte ok! Så det blev piffande från halt och trav-piaff-trav. Lektionen fortsatte med öppna och diagonala slutor i trav, och avslutades med förvänd galopp. På slutet var Theo (läs vi båda..) så trötta, men nöjda!! :D
 
Trots att det blev två svettiga, roliga och lärorika lektioner (lätt värre än ett gympass) så vill jag bara rida mer och mer, det är ju så kul!! Speciellt när det går så bra och när det är så lekande lätt, som det är när Hasse står på marken och skriker åt en. Jag längtar redan till nästa månad! 
 
 

Can't wait !

 
Efter flera veckors väntande och längtande är det äntligen dags för Hasse träning!! Jag har verkligen saknat känslan man får efter en träning  för honom - Inget är omöjligt! Sen den lilla detaljen som att vara svettig, knallröd i facet men med ett fett leende över läpparna saknas också! 
 
Jag har tyvärr inte bara saknat hans lektioner. Utan även personen Hasse. (Hehe personen Hasse :P) Ja, ni fattar .. 
 
slänger in några bekanta bilder från några träningar för honom. Enjoy! 
 
 
 
 

Glöm inte att andas

 
Igår hade jag en såndan där dag när man känner "nu jävlar måste det hända nåt!!!!!!" Och plötsligt får man till det man söker efter, iaf ett steg närmare. Till min och Theos glädje! 
 
Det blev mycket lösgörande arbete i form av skänkekvikningar som uppvärmning. Jag fick påminna honom om att vara kvick och svara snabbt för hjälperna. (Det gäller att man själv också är på hugget) Ur skänkekvikningarna gick jag sedan in i en mer samlad trav, mellantrav tillbaka till samlad trav. Kvicka övergångar utan att tappa takt och balans, var det jag var ute efter. Han svarade fint på övningen och blev riktigt bärig och fin i traven. Vi avslutade med galoppjobb med samma tänk som i traven, kvick och bärig! Han gjorde även fina luftiga byten från förvändgalopp på slutet. Martina satt på marken och kikade och gav kommentarer då och då. Det är guldvärt att ha någon på marken när man rider! 
 
ridningen mellan Fabbe och Theo hade stora kontraster igår. För igår stod nämligen Helena på marken och instruerade mig i hur man skrittar. Jag tycker att skritten är så svår att rida, men efter gårdagens lektion känns det liiite bättre. Fabbe skrittade igenom kroppen och trampade på bra bakifrån. Vi tränade mycket övergångar mellan samlad skritt till mellan skritt och tvärtom. Hon gav även bra tips om hur jag ska få till skänkekvikningarna bättre. Der viktigaste hon påpekade om igår var min andning. Herregud vad jag sitter pch håller andan när jag koncentrerar mig. haha.. Att det ska vara så svårt att göra något så naturligt som att andas .. 
 
 
 

så vackert

 
Igår fick jag se, med mina egna ögon, bland det vackraste och finaste jag någonsin har sett. ååååh :) 
 
Igår åkte jag, Helena och Sanna iväg till Oviken för att hämta hem lilltjejen Farba. Inte nog med att hon äntligen ska få komma hem, utan vi passade även på att göra ett ultraljud för att kolla så att allt var okej. Men innan det var dags för ultraljudet fick vi gå en liten promenad för att hämta hem henne. Cool som hon verkar vara hängde hon snällt med oss och brydde sig inte om sina kompisar som gnäggade lite efter henne. Utan hon var nöjd att få hänga med oss på nya äventyr!
 
När vi äntligen hade promenerat i ett par minuter var vi framme på gården, och då var det dags för ULTRALJUD, whiiho. Sen att jag råkade bli så känslosam, att tårarna tryckte bakom ögonlocken när jag fick se den finaste lilla hästen som typ finns är ju bara alldeles för underbart. Hehe..
 
Den lille krabat hade ett starkt hjärta och en fin bröstkorg. Det kan inte bli bättre än så, just nu. Men tänk, om ett par månader. Vad fin och bra den kommer att vara då, i mina ögon. Så nu är det den stora frågan. Hingst eller sto? ;) 
 
 
Pappa Floricello  :) 
 
 

sjuk dröm

 
Haha! Inatt drömde jag världens konstigaste dröm. Trots att den var konstig var den en fröjd för alla vi som är hästgalna och älskar att shoppa loss till våra pållar. Åter till drömmen! Jag, Martina, Zickan och Frida var i Polen. Där vi typ hade blivit halvt kidnappad av en Polsk taxichaufför. (Vi var inte kidnappade, men han körde inte dit vi ville...) Efter flera timmar i bilen med honom, som dessutom också pratade svenska (?!?!) kom vi fram till en hamn. Där vinglade vi fram på tågrälsar med bilen, typ som en bro med rälsar, så själva havet låg under oss.. Plötsligt stannar den Polska taxichauffören till och säger att han ska BARA prata med sina vänner. Vilket är utanför världens ruckel till byggnad, och utanför står två sliskiga, kriminella typer i svarta skinnjackor. Plötsligt så slänger jag mig ut ur bilen (och Martina  skriker i bakrunden att jag ska stanna kvar i bilen) för vet ni vad jag upptäckte? Jo, i den där byggnaden fanns det en hästaffär. Med världens finaste saker. Alltså, jag höll på att dö när jag gick in. Så mycket fint, blingbling, läder, smycken, träns,  ja allt som jag personligen tycker är såå fint. Jag minns speciellt betten där bettringarna var blingade med diverse blingblingar i olika färger och mönster. Jag gick runt där inne i flera timmar. Kände och klämde på allt. Självklart ville jag ha allt, alllt aaaaaaallt som fanns där inne. Men trots att det var proppat med grejor i hela butiken, så köpte jag en salva som tydligen var receptbelagd i Sverige för 75 kr. Medans Martina köpte världens coolaste animo ridbyxor för 250 kr. Drömmar är bra konstiga ibland! ;) 

Jag ljög för ett par minuter sen

 
... Jag hittade inlägget som försvann!! Jag kom på att jag hade kopierat det, som tur var!! :) 

Idag åkte Theos nya fina outfit på, och med den gick vi hela vägen bort till ridhuset och kände oss som två heta puddingar! Satan vad snygg han är i den!  Hehe ;)  
 
Meeeen, nog om hur snygga vi kände oss. Idag så hade jag bestämt mig för att få till bra öppnor, eftersom vi inte riktigt får till det på tävling. Det blev typ enbart öppna ett par steg, in i 10-15 m volt, in i öppna och sedan ut i volt. Så det var ungefär det jag gjorde i 30 min. Fast nu lät det som om att jag inte red. Men det gjorde jag. Att hålla koll på rygg, bakben, rätt tempo, ingen kadens, lätta av, förhållningar, samla in bak, öppna upp fram, är ingen barnlek. Men idag lyckades både jag och Theo med det, så på slutet hade vi en riktigt fin trav och öppnorna var bättre än vad de brukar vara. Ett bra ridpass alltså!! :) 
 
Tanken var att Fabbe skulle vila idag, men eftersom jag hade tid över beslöt jag mig för att trimma på planen med honom. Idag blev det inte enbart dressyr. Vi travade nämligen över bommar medans vi värmde upp. Efter uppvärmningen jobbade vi galoppfattningar från skritt, bakdelsvändningar och efter detta svävade han fram i traven! Och när jag bara förde spöt över korset fick jag känna hur bäckenet rörde sig, och han behöll samma takt och tempo! Och det ni, det är bra saker som händer då. Det har jag lärt mig av Hasse. Allt som han säger är bra, är BRA! Tycker jag. 
 
Dock så var det inte bara Fabbe och Theo jag red idag. Utan även mitt nya projekt fick en premiärtur. Och vet ni vad?(Martina är fett avundsjuk på mig)
 
 (det blir inga bilder uppladdade, utan kolla på inlägget nedanför;))
 
 

Fan också

 
mitt långa inlägg försvann just. Fan vad sur jag är. Att jag dessutom hade skrivit ett långt inlägg och detaljerat om ridningen idag, gör inte saken bättre!! 
 
Men båda hästarna var grymt duktiga idag! Och Theo var väldigt fin i sin nya outfit :) 
 
 

Ajaj

OMG! Vilken träningsvärk jag har haft i låren de senaste dagarna. Aldrig aldrig att jag ska besöka ett gym efter detta!! ;) (eller så är det så att jag inser hur otränad jag egentligen är...)
 
Eftersom hästarna vilade i måndags så stack jag till gymmet med Christer. Med facit i handen så skulle jag aldrig ha gjort det, eftersom det blev ett mördarpass.. Vilket resulterade i en träningsvärk av den värsta sorten. Såpass att jag inte har kunnat rida på 3 dagar!! Aldrig mer ett mördarpass, aldrig..
 
Eftersom jag inte har kunnat rida ordentligt har det blivit longering, tömkörning och skritt ute. Men de båda förtjänar ett par dagar utan dressyr efter helgens prestationer :)
 
Alltså den här bilden är sååå jag... 😂 
 
 
 
 

Meeting Strömsunds Ridklubb

 
Jag känns inte ha någon större lust att skriva värst mycket om tävlingen idag. Men det jag kan nämna är att jag är otroligt nöjd över hur fina och duktiga hästarna var. Fabbe som var ute på en "riktig tävling" för första gången i sitt liv skötte sig exemplariskt, så pass att på söndagen i LB:3 fick vi en 2:a placering. 1:a placeringen tog Ludde hem, Grattis! :) Domaren tyckte att han rörde sig fint, likså andra i publiken berömde den fina lilla svarta hästen. Tänk vad kul att jag får rida och tävla en sådan fin häst! :) 
 
Theo skötte sig som vanligt bra på tävlingsplatsen, och han gjorde mig glad och gick som en klocka inne på tävlingsbanan. Han och jag gjorde våra bästa ritter hittills, men tyvärr tycker jag inte att vi fick den procenten vi förtjänade. Men vem tycker att man får det när man tävlar ? ;)   Vi debuterade även MSVB klasser med helt okej resultat. Så nu framöver kommer vi att fortsätta att starta MSVC och MSVB. Men däremot tycker jag att det är vääääääääärdelöst med tävlingar här uppe (Surprise!!) så därför blir det tyvärr så att jag blir tvungen att starta lite svårare MSVB klasser än vad jag tycker att vi är redo för. Men men, så är det att bo uppe i ljuva Norrland.
 
Strömsunds Ridklubb (klubben jag tävlar för, hehe) hade annordnat tävlingen så bra. Fina priser till de som fick placering, god mat, bra fika, grymt underlag, trevliga funktionärer, ja allt var verkligen bra. Sen att jag tävlar för klubben och hängde där på ridskolan dygnet runt när jag var liten har inget med saken att göra, det var nämligen så att ALLA tyckte som jag! =) 
 
Efter helgens tävling är jag sugen på att tävla mer och mer och mer, och träna mer och mer och mer för att få till högre poäng på rörelserna. Så nu blir det lite finslipning på de momenten vi hade lite stök med, på både Fabbe och Theo. Så nästa tävling ska vi nog kunna knapra åt oss lite högre procent, hoppas jag iaf :)
 
 
 
 
 

Gäspning

Jag är alldeles för trött för att skriva, tänka, prata. Därför blir det ett ynka blogginlägg idag. Trots att jag egentligen hade kunnat skriva en hel novell om helgen. Nä, vet ni vad. Att kliva upp tidigt, fläta, borsta, putsa hästar, rida, memorera program, för att sen hänga på ryttarfest och dagen efter göra samma sak, tar på krafterna. Så därför Ska jag sova NUUU. Godnatt!

En helg i Stockholm

 

Helgen har spenderas i Stockholm. Där jag bl.a. kikade på Pride paraden i ca 3 timmar. Helt galet att jag orkade stå i stekande sol, utan att dö! Men den var underhållande, så det var väl därför tiden rusade iväg. Dock så är jag imponerad av de som gick i paraden och underhöll tusentals åskådare i flera timmar. 
 
Det blev inte enbart en helg i regnbågens färger. Utan jag hängde även med några polare, upptäckte Stockholms uteliv och gick i ett par ridsportaffärer. Med mig hem fick jag en ny rosett som ska få pryda mitt hår på tävlingar. 
 
Eftersom jag var borta i helgen fick hästarna vila fredag och lördag. Idag fick båda gå varsitt pass på planen. Det blev en hel del programridning på båda. Eftersom det är äntligen dags för tävling nästa vecka! Fabbe ska få gå LB:2 & LB:3, medans Theo ska få kämpa sig genom fyra program. Så jag har 6 olika dressyrprogram som jag ska lära mig. Hehe. 
 
 
 

RSS 2.0