Världens bästa Zickan!


Det är inte så svårt att förstå varför Theo tycker om Zickan så mycket som han gör. Idag när han kom in i boxen hade hon ställt ut morötter, äpplen och hårdbröd på kanten som finns runt boxen. Även krubban var fylld med diverse smarrigheter! 


En dålig bild, men om ni kikar och anstränger er väl ser ni smarrigheterna! 

Vart är sommaren?


Burr. Klockan är inte ens 21.00 och jag ligger redan i min säng, med ett duntäcke och en filt på mig. Så varmt och gosigt. Just varmt och gosigt har det inte varit idag. Så rått, kallt och fuktigt har det varit. Så ni förstår antagligen hur kall jag var efter att ha ridit ute på en plan, hjälp Felicia på tävling och rivit två sommarhagar. ISKALL! 

Fabbe har joggat på ridplanen både igår och idag. Just nu jobbar vi väldigt enkelt, lång och låg och att han ska svara fram och tillbaka. Det ska vara enkelt när man har vilat ett par veckor. 

Eftersom vi inte riktigt är i tävlingsform beslöt jag mig för att stryka mig från dagens klubbtävling. Så tråkigt, då jag jag var (är) sjukt tävlingssugen! ;) Istället fick jag kolla och ägna mig åt mitt favorit ekipage, Felicia och Baby! Dom två var såååå duktiga och fina idag ❤️ 


Lilla fröken Faida

 
Snart är min lilla ögonsten 5 månader. Tiden går så snabbt, så snabbt. Hon är stor och ståtlig, fortfarande lika fin i kroppen och växer väldigt jämnt. Jag tror faktiskt att hon just nu inte skjuter iväg i höjd så mycket som hon gjorde i somras. Eller så är det jag som inte ser något nu när hon står på stall igen. Man blir hemmablind helt enkelt. Däremot ser jag att all fölpäls är bort, dvs all tjock, gosig och värmande päls. De dagar då det regnade, blåste och var fruktansvärt äckligt väder frös hon så mycket, såpass att jag fick åka till Hööks och köpa ett fodrat regntäcke. Så nu har hon ett litet, sött regntäcke dagar då det är dåligt väder. Hon står även fint och snällt i stallgången utan mamma Farba. Kratsa framhovarna är inga bekymmer, men hon tycker att det är konstigt att bakhovarna ska bli kratsade. Så hon brukar försöka ställa ner benet, men när hon kommer på vad jag gör så står hon snällt och väntar tills jag är klar. Häromdagen fick hon även pälsglans i svansen (för första gången!!) och jag kunde faktiskt borsta ut de små rastafläterna som fanns där. Jag tror att hon kommer få en tjock och yvig svans, hon har redan nu mycket svans för att vara ett litet (stort) föl. Tjocka och yviga svansar finns i hennes släkt. Fabbe har jätte fin svans, och även Farba. Om jag inte minns helt fel så har jag för mig att Helena har sagt att Faugona, mamma till Fabbe och Farba, Mormor till Faida också hade en tjock svans. 
 
Jag ska försöka få ut min privata fotograf, Zickan, till stallet någon dag. Det börjar bli dags för nya bilder så ni får se hur fina fina fina fina fina fina fina fantastiska Faida ser ut just nu. 
 
 
Bild från i somras. 
 

Regn och rusk vs. snö och kyla

 
Nu börjar Fabbe komma igång efter hans viloperiod. Förra veckan trotsade vi regn och lera och var ute i skogen. Denna vecka har vi joggat i ridhuset och igår var vi ut på en tur med Sofie och Nalle. Det blev en längre tur igår för vädret var helt okej. Däremot när vi var påväg hem så började det att snöa. Just nu känns kyla och snö som ett bättre alternativ än regn och halvkyligt. Men den snön som kom, försvann direkt. Men det känns inte som om det är så långt borta innan snön kommer för att stanna. Det börjar bli kyligare ute.. 
 
Påtal om något helt annat. Jag tror och hoppas på att jag har fått en inflammation i knäet (inget annat fel, tack!) Men jag har blivit så mycket bättre efter jag började att linda det med Back on track. Svullnaden har nästan helt gått ner och jag känner mig helt enkelt bättre. Fortfarande lite orörlig och ibland lite halt, men helt klart en förbättring! Plus att jag har smörjt mig med diverse hästliniment. Himla tur att man är hästtjej, hur skulle man annars ha klarat sig? ;) 
 
 
Visst ser det lite härligt ut med snö? =) 
 

Så sur just nu


Känslan när jag förhandsgranskar ett inlägg, telefonen laggar och allt försvinner.. Tyvärr orkar jag inte skriva om allt.

God natt! 

Tidning nr 2In the future everyone will be world-famous for 15 minutes. Nu är det tyvärr så att jag tror att Fabbe och jag har avverkat våra 15 minuter.. =)

I Jämtlands Tidningen som kom ut för ett par veckor sedan var det ett reportage om Strömsunds Ridklubb, som firar 30 år i år!! Det stod bl.a. Om när och hur klubben bildades. Men bland all text fanns det en mycket fin liten bild på mig och Fabbe. Det stod att jag tävlade för Strömsunds ridklubb och att vi vann både LA och MSVC på deras dressyrtävling i somras. Så kul!! 
 

Regn och rusk ...

 
Snälla, kan någon säga mig vad som hände med vårt härliga höstväder? Jag gillar hösten, när det är soligt och varmt. Jag gillar inte hösten när det regnar, blåster och är allmänt rått och kallt ute, så som det har varit nu i 2 dagar!! Eller 3?? Det har varit så blött, kallt och rått att Fabbe har fått på sig ett tjockare täcke för han frös, och Faida ska få ett regntäcke i morgon för även hon har frysit. Det där med tjock fölpäls existerar inte hos henne... 
 
Jag och Fabbe har trotsat väderguden och varit ute i skogen och rört på oss. Det har inte varit några långa turer, men skritt, trav och även en kort galopp har hunnits med. Trots korta turer har vi båda varit dyngsura... Så efter ridturerna har magnettäcket och ett ylletäcke åkt på honom. Det ska bli spännande och se om jag känner någon skillnad på honom nu när vi har börja använda magnettäcket. Någon nytta gör det nog allt! :)
 
 
 
 
 
 

To me your perfect


Andra delen av bilderna som Stina fotograferade. Kan knappt beskriva med ord, men det är som det sägs - att en bild säger mer än 1000 ord.

❤️ 


the best things in life arent things ...

 
Stina Olofsson, lägg det namnet på minnet. Fantastiskt begåvad tjej som skapar magi ihop med sin kamera. I torsdags var hon och fotograferade mig och Theo, och bilderna blev så jävla bra! 
 
Theo är verkligen född till fotomodell. Snacka om att han hade sina öron spetsade framåt hela tiden och visade verkligen upp sig. Däremot på slutet blev han lite väl laddad, hoppade lite jämnfota och piaffierade hela vägen hem. Vad gör det när han är världens vackraste häst.. 

Det blev ett flertal bilder, så det blir uppdelat på några inlägg. Första rundan med bilder får ni nu. 

Stinafoto.se - där hittar ni kontaktuppgifter om ni själva skulle vilja boka henne. 

 
Visst är bilderna fantastiska? Visst är Theo världens finaste? Finaste, älskade Theo. 

RSS 2.0