Världens härligaste ridtur!


Jag älskar verkligen att rida ut! Ni som känner mig väl vet att jag tidigare verkligen har avskytt det. Men här nere är det kul, skönt, rofyllt och dessutom är det en vacker natur! 

Fabbe är verkligen världens snällaste och roligaste att rida ut på. Skrittar på framåt med spetsade öron, om jag galopperar så galopperar han och om jag sen efter galoppen vill skritta på långa tyglar så gör han det. 

Idag skrittade vi mestadels av turen, men på hemvägen tränade vi på ökad trav och kort galopp - haha! Vi mötte även en herre som var ute och promenerade och han tyckte att Fabbe var den var den vackraste hästen han någonsin sett! 









Dagens Fabbe.


Alltså woow! Nu börjar Fabbe hitta den 2:a andningen. Idag var han ett krutpaket och trimmade på framåt i en rund och låg form. Det är svårt att hålla sig när han känns fin, men om det står jogging på schemat så ska det joggas. Det blev ett lugnt pass idag, igår gick han nämligen lektion för Kristian. Vi fick fortsätta på samma linje som tidigare. Mycket skänkelvikningar, ställa om och tänka framåt. Jag fick honom i en väldigt bra arbetsform igår, låg och rund. Där höll han sig på mattan och koncentrerade sig på arbetet, Istället för att hitta på hyss.. ;) 

Som avslut fick jag plocka upp honom i formen. Han kändes väldigt fin i traven och bjöd på bra och ärligt fram. Däremot tjurade han ihop lite i galoppen. Han blir så svår att påverka när han blir så och om jag ber honom att gå fram så kickar han och försöker hitta på hyss. Så därför ska jag försöka ignorera det och få ner honom i en lägreform. 

Jag ska försöka få Jennifer att filma lite någon dag, för jag kan tänka mig att ni (speciellt Helena) är nyfikna :) 




(typ) Sommar!!


Jennifer fick ett par fina bilder på mig och Fabbe idag! :) 









Inte helt fel att kunna rida i t-shirt! 

Home sweet home


Jag trivs verkligen jätte bra nere i Stockholm. Men det är så otroligt härligt att vara hemma i Östersund, umgås med mina vänner, familj och mina älskade djur. 

Isa blev jätte glad igår när jag kom hem, och idag har hon varit vid min sida hela dagen. Precis som det brukade vara, innan jag flyttade.. 

Jag var såklart och hälsade på min lilla häst Faida.  Hon har växt och är nu idag ca 155 cm. Hennes 1 årsdag närmar sig, och  det sägs att hästen bör ha växt 90% då. Spännande!! 

Men trots att det är otroligt skönt att vara hemma så längtar jag tillbaka till Stockholm och hästarna som finns där. I morgon åker jag ner igen och då ska jag rida, mocka och borsta på hästarna igen. Wohoooo! :) 










Min fina lilla tjej!! ❤️❤️ 





Nya sporremmar.


Nu har jag varit tvungen att byta ut de fina sporremmarna jag fick av Helena. De har varit väldigt slitstarka och hållbara trots att de kom från Ullared.. -Det finns bra saker även där! 

Nu istället får mina fina glittriga sporremmar pryda mina sporrar ett tag. Dessa köpte jag på Häst e Bäst 👍 




Undra om sporremmar har blivit min Fetisch..? 

Det går framåt, men först måste vi backa.


Det var ett tag sedan Farba fick ett eget inlägg här. Men hon har vilat ett tag och sen när hon började att sättas igång igen lyckades jag alltid tajma in promenader, longering eller ridning med regn & hagel. Men nu har jag haft 2 dagar utan regn och rusk, så Farba har fått jobba på lite mer ordentligt. 

Igår fick hon trava bommar medans jag longerade. Först hoppade hon över bommarna, men efter ett par gånger travade hon fint över dom. Det hände faktiskt att hon tog båda (!!!') bommarna i ett travsteg.  Hon har inga bekymmer att länga på steget! 

Nu efter vilan har hon har haft lite sadeltvång och inte riktigt velat gå fram ordentligt. Så idag tog jag hjälpt av Madelene (snyggt namn!!;)) så hon fick leda oss från början. Det är inte så att man vill sitta och sparka på en häst som har lite sadeltvång, utan det känns bättre att då backa ett par steg. Hon slappnade av efter ett par varv och tyckte att det var helt okej att jag satt på ryggen. Madelene ska hjälpa mig nu ett par dagar och sedan är Farba säkert trygg och lugn med att ha mig på ryggen igen. 





Här tog hon båda bommarna i ett steg! 

Natti!!


Klockan är mycket (i min värld), så det blir ett kort blogginlägg ikväll. 

Det har varit galet fint väder här idag. Men självklart nu på kvällskvisten började det att hagla och sen kom det regn när jag och Farba var på ridplanen. Så det blev ett kort motionspass idag och både hon och jag var väldigt blöta. 

Fabbe var jätte duktig idag! Nu utvecklas han i rasande fart (äntligen!) Förvända galoppen var väldigt bra, jämn och balanserad idag! Jag kunde tom få lite samling i den. Skänkelvikningarna flöt på riktigt bra och jag avslutade ned att göra en diagonalsluta åt vardera håll och det var inga problem! Det vsr lite kämpigare undan vänsterskänkeln, men skänkelvikningarna är lite kämpigare undan vänsterskänkeln med. Dvs, det var ingen nyhet! I morgon ska han få en välförtjänt tur ute! 


Som vanligt har jag ingen passande bild.. 😛 

Vill. Inte. Bli. Sjuk.



Jag har varken tid eller lust att bli sjuk. Men nu på eftermiddagen har jag känt mig lite febrig. Blä. Bläää. Bläääää. Så ikväll har jag bestämt mig för att överdosera Echinagard och faktiskt ta det lugnt. 

Idag var det motsatsen till lugnt. Jag red lektion på Fabbe. Vi fortsatte att jobba vidare i en lägreform, mycket skänkelvikningar längst diagonalerna och även långsidorna. Vi red även ett par öppnor i både trav och galopp, och idag var de betydligt bättre. Inget vinglade hit & dit! Fabbe har blivit betydligt bättre och accepterar mina hjälper nu istället för att ifrågasätta. Men det är en låååång väg kvar innan det är helt perfekt. 

Däremot så kommer jag att testa att ge honom mer foder. Jag känner att han inte riktigt har tillräckligt med energi när han kommer till arbete. Här nere rids han och arbetar betydligt mer än vad han gjorde hemma ... ;) Jag kommer börja öka 0,25 och se om det blir någon skillnad. Vi hade en häst är i stallet som inte åt något krafftfoder alls från början, sen fick den 1 näve 4 gånger om dagen och det märktes skillnad! Den orkade med mer hyss! ;) 

I morgon ska Fabbe få joggas eller skritta ut, beroende på hur jag mår.. 



Mina fräcka sporremmar från PS of Sweden. Mjuka, smidiga och snygga! 


Sovmorgon, Jamie Oliver och en seger!


Shit vilken sovmorgon jag hade.. Först vaknade jag 06,30 och fick panik - Jag har försovit mig!!! Min andra tanke var - Vart tusan är jag?!?! 

Nej jag hade inte försovit mig och jag var i mammas & pappas lägenhet. Jag lyckades somna om och vaknade istället 07,30. Det var min efterlängtade sovmorgon... 

Förmiddagen och halva eftermiddagen spenderade jag ihop med pappa och några goda vänner till honom. Vi var och åt lunch på Jamie Olivers nyöppnade restaurang. Vi åt god mat, drack ett glas vin och jag åt en mycket mycket god efterrätt! 

Sen gjorde jag något som ni dressyrmänniskor kommer bli lite avis på.. Jag och Stina satte oss i bilen, åkte i 45 minuter och sen kollade vi på högklassig dressyr, nämligen Grand Prix Special!! Verkligen inspiration på hög nivå! 

Alla ryttare var fantastiskt duktiga, hästarna superfina och det såg lekande lätt ut när de utförde alla rörelser. Men som alltid är det någon som är bättre än de andra, och idag var det Kristian och Biggles!! Så himla kul att de vann!! :D 




1. Kristian 2. Emelie Nyreröd 3. Jeanna Högberg


Jag har haft en härlig dag, men tyvärr har en förkylning börja smyga sig på.. Hoppas den håller sig borta! 

Top Model



Igår var den här killen fotomodell! Det ska bli spännande och se hur resultatet blev. Jag länkar till hemsidan när bilderna har lagts ut ;) 




Fredag


Är det fler än jag som känner av att det börjar bli dags att få sova ut? Jag var trött i morse och är det fortfarande. Men söndagen närmar sig, och då tänker jag faktiskt sova precis hela dagen!! 

Fabbe fick jogga idag. Han kändes fin och lösgjord. Efteråt skrittade vi runt anläggningen och då måste man gå förbi ridskolas stall. Dom har band som rullar ut allt bajs till gödselstacken. Enligt Fabbe var dom där banden monster som skulle döda oss. Jag lyckades tillslut övertala honom om att det inte var monster.. ;) Han har gått så bra nu i veckan så i morgon får han vila och på söndag ska min kollega Jennifer jogga honom! 

Och nu måste jag verkligen sova.. 


Lottas häst Linus, sååå söt och go! 

Vinst!


Kristian och Dokki vann!! Woohoooooo! 




Ågesta Ridsportbutik


Visste ni om att det finns en ridsportbutik här på anläggningen? Dom säljer fina saker, bra kvalité och till ett väldigt bra pris! Gå in och gilla Ågesta Ridsportbutik på Facebook om ni är nyfikna på vad som finns i butiken! 

Jag kom precis därifrån en tröja, ett par strumpor och nya stallskor rikare!! 


Äntligen! Välkommen Ariat steel toe! 



Strumporna och tröjan kommer från Horka. Strumporna är blingar och är mörkblåa, tröjan är mörkblå med turkosa nyanser. Men bilden vidar inte riktigt det. 



Dagens träning


Fabbe var så duktig och fin idag! Alla våra problem och bekymmer börjar äntligen lossna. Det är verkligen på tiden eftersom tävlingssäsongen närmar sig. Man kan nog säga att den redan har kommit igång. Jag ska sätta mig ner någon dag och göra en planering över vilka tävlingar och klasser jag vill starta. Det behövs lite planering nu när jag jobbar i ett tävlingsstall. Det är fler än jag som vill tävla! ;) 

Idag fick jag och Fabbe jobba vidare på ytter och innerhjälper. Vi avancerade från skänkelvikningar till öppna, i både trav och galopp. Fabbe är lika slingrig som en orm, så jag har verkligen fullt upp med att ha koll och placera honom rätt i skolorna. Men tillslut fick vi till fina öppnor. Känslan idag var iaf bra, och vet ni vad det bästa är? Det kommer antagligen att kännas ännu bättre nästa vecka! Jag älskar när man känner att man utvecklas!! :) 



I morgon är det träning igen! :)


Idag testade jag ännu en ny sadeln på Fabbe - en äldre modell av Röösli. Mindre svängd i bommen än vad min Equipe är och något bredare än Kristians Equipe sadlar. Fabbe tyckte att sadeln var helt okej. Så jag tror att jag rider i den ett tag framöver. Röösli är bland de skönaste sadlarna som finns, så för mig gör det inget! :) 

Idag red jag ett kortare pass i ridhuset. Han fick jobba i en lägre form och jag flyttade honom lite lätt för skänkeln. Som avslut plockade jag upp honom i formen och red några övergångar skritt-trav-skritt och trav-galopp-trav.  Han kändes fin så jag fick hejda mig själv ;) 




Dessa huvudbilder.. Men det blir tyvärr det nu när min fotograf Zickan bor 60 mil från mig... 

Ännu en härlig arbetsdag!


Jäklar vad tiden gick fort i morse! Tjejen som annars är Kristians nr 1 groom har varit påskledig igår och idag. Istället har jag fått gjort hennes arbetsuppgifter. Göra iordning hästar till Kristian och ta hand om stallets kung Biggles. Det var ett tajt tidsschema på förmiddagen. Kristian ville rida 3 hästar, dvs jag skulle göra iordning, skritta fram/av och sedan spola av och fixa hästen efter ridningen. Och inte nog med det även hinna med att rida 2 hästar innan jag skulle gå på lunch.. Men eftersom jag har en sådan bra arbetskollega så hade hon gjort iordning Fabbe till mig. Så jag hann med att rida båda och var klar lagomt till lunch! Super! 

Igår pratade jag och Kristian om att testa en annan sadel på Fabbe. Så Idag red jag i en Equipe. Inte min utan en av hans sadlar. Travarbetet kändes bättre men i galoppen blev han lite vresig och kickade mot skänkeln. Vilket inte var så konstigt, den bredaste sadeln i stallet var för smal för Fabbe, så den tryckte på honom. Kristian hade däremot en Amerigo som han trodde skulle sitta som en smäck på Fabbe. Så den skulle jag få testa! 





Vi fick ett påskägg av Kristian. Proppad med godis!! Fast det är den inte längre, eftersom jag råkar vara stallets största godisråtta.. ;) 

Så ensam helt plötsligt.


Nu är det bestämt. I morgon får min lilla älskade Isa åka hem till Östersund. Hon tycker att livet på en hästgård i Stockholm suger. Så till veckan hittar ni henne på vår verkstad i Östersund. Antagligen nöjdoch belåten med sitt liv igen. 

Men herregud vad jag kommer att sakna henne.. 




Ingen vilodag här.


För oss brukar söndagar vara liiiite lugnare. Men eftersom det var tävling här i fredags och igår så hanns allt tyvärr inte med. 

Däremot så var det inga tråkiga sysslor som jag fick göra. Kristians 3 åring har jag fått äran att rida och trimma inför kommande OS 2024.. ;) Närå, men jag rider och tar hand om den dagligen. Eftersom det var ont om tid igår och i fredags så blev han bara longerad. Så idag var det dags att hoppa upp igen. Hästen är verkligen superfin att rida och är jätte fräck! En riktig Madde-häst! Så jag tror inte att jag kommer vilja lämna tillbaka honom till Kristian.. Haha. 

Efter 3 åringen var det dags för Fabbe att gå lektion för Kristian! Idag fokuserade vi på lösgjordheten. Att han ska kunna släppa ner nacken, ta jämnt stöd på båda tyglarna, tänka framåt och få honom kvickare i både gång, sidförande och reaktionsmässigt. Jag fick rida sidförande längst diagonalerna, tänka mycket framåt och flytta väldigt lite. På långsidorna fick jag ställa ut honom och flytta för ytterskänkeln ett par meter, lägga en volt och få honom att acceptera mina innerhjälper och sen ur volten följde jag långsidan igen och flyttade för mina ytterhjälper. I galoppen fick jag tänka precis likadant. 

Innan vi avslutade tyckte Kristian att vi kunde plocka upp honom lite i formen. Fabbe kändes riktigt fin och svarade fint och bra på mina hjälper. 

Jag måste vara super noggrann på att ha koll på Fabbes högersida. Jag vill gärna kontrollera den vänstra lite extremt mycket. Så lätta av på vänster och rama in höger.  

Det känns som om både jag och Fabbe börjar hajja Kristians koncept. Iaf börjar.. 



Ikväll firar jag!


Eftersom två tuffa arbetsdagar är över firar jag nu med godis och chips! 

Igår och idag har vi haft dressyrtävling här anläggningen. 

Vi fick börja dagarna lite tidigare. Våra hästar ville bli ridna och tränade som vanligt, så då fick vi rida innan ridhuset stängdes för tävling. De första hästarna var i ridhuset strax efter 06,00. Det gäller att inte vara morgontrött när man jobbar i ett tävlingsstall.. ;) 

Sen var vi även tvungna att tränsa hästarna så fort vi lämnade stallet. Eftersom hela anläggningen gick under tävlingsplats . Det tar lite extratid när varje häst ska tränsas till & från hagen/skritten. 



(Jag skrev det här igårkväll, glömde bara att publicera det.. )

Bilköer..


Frågan är när man orkar bege sig ut och kriga sig fram i påsktrafiken? 

Mina planer sprack när jag åkte in till stan och såg att det var kö hela vägen ut, just på den vägen jag måste åka på för att ta mig hem.. 




Farbis!


Idag har jag varit ledig. Så himla skönt! Jag tog en ordentlig sovmorgon, sen gick jag och Isa en promenad. Sen satt jag inne i mammas lägenhet och övervägde mellan att åka till Farba eller gå på stan. Valet var enkelt. Det blev Farba såklart! 
 
Idag fick Farva först springa runt på lina. För att spaca upp det hela ställde jag fram ett hinder som hon fick hoppa över.. Hon var väldigt fin och duktig när jag tillslut hoppade upp och red! :) 

Farba har nu fått hästkompisar i hagen. Hon och Dutch är världens bästa kompisar. Tyvärr så kommer Dutch att flytta till veckan.. 




RSS 2.0