host host

 
Det kommer ske ett par förändringar i mitt liv framöver. Jag kan då meddela några av dem ... Men resten tänker jag behålla för mig själv, iaf ett tag. Hehe .... 
 
I morgon åker Flicka hem till sina ägare. (Så gott folk, ta chansen att köpa en fin och trevlig häst!) Det har verkligen varit så roligt och lärorikt att ha henne "som min egen" i ett par månader. Men just nu finns det ingen tid till att ha två hästar, eftersom jag åker ner på utbildning i Katrineholm i mitten av Oktober. 
 
Jag lyckades dra på mig en ordentlig förkyldning i början av veckan, så hästarna har fått tagit det lugnt. Feber, frossa, hosta och RIDNING är ingen bra kombination... Men jag trotsade min hälsa och red dem i måndags. Flicka fick ta en tur med Sune och Elvira, och jaa, den var vääääldigt intressant. Fullfart yeeeeye  ;) 
 
Theo fick bli riden på planen. Och det var faktiskt första gången på flera veckor jag red honom! Eftersom jag var utomlands gick det bort en vecka där, sen har även Zickan fått lånat honom för att få rida lite mer. Det var så härligt att rida honom. Ni vet känslan att här hör man hemma, mmm precis så var det. Han jobbade på fint och bra i övergångar mellan samlad trav - ökad trav - samlad trav - ökad trav. Det är så kul när man känner att "hela kroppen" sitter ihop. Riktigt kul! 
 
Nu börjar klockan bli väldigt mycket, och jag planerar på att kliva upp tidigt för att jobba i morgon. Håll tummarna på att jag vaknar av väckarklockan. Hörs heeeej ! 
 
 
Zickan & Theo, visst är dom snygga tillsammans? :D 

Sur

 
Visst är det surt när inlägget som man precis har skrivit inte publiceras och försvinner? 
Det hände mig precis ...
 
 

finaste tjejen!

Jag kan bara inte rå för det ...

 
MEN JAG VERKLIGEN ÄÄLSKAR STALLGÄNGET!! Alltså mami, papi, moffi, mini och faffi is thaa shiit. 
 
Idag har det varit en kanoooon dag. Jag har verkligen varit i stallet hela dagen. Ridit, mockat, släppt ut hästar, gett de mat, tagit in hästar, putsat läder, duschat hästar, raggat killar (näääråå ;)) och lekt fotograf. Sen att hela stallgänget var samlad var det bästa. Tänk vad roligt man kan ha det med ett gäng, fast det består i och för sig bara av fantastiska människor   ;) 
 
Jag fick även hjälp av Hasse idag. Det var riktigt lärorikt (som vanligt) men idag fick jag verkligen riktiga aaaahaa-känslor om hur det ska vara och kännas. Han hoppade även upp på Flicka och trimmade igenom henne lite. Jag har lite bekymmer med att hon slår sig fri i galoppfattningarna, men efter lite trimmning av Hasse så gjorde hon riktigt bra galoppfattningar och dansade sig fram. Så, efter två riktigt bra, svettiga och lärorika lektioner är jag helt slut. Det känns verkligen att jag inte har ridit ordentligt på ett tag, och att jag dessutom var utomlands och bara slappade en vecka gör saken absolut inte bättre. Så nu blir det till att stretcha igenom kroppen och sen ska jag slänga mig i sängen. Imorgon väntar ännu en dag i stallet, yyeey ! 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma...

 
Helt slut efter att ha spenderat 5 fantastiska, underbara och livliga dagar/nätter i Marrakech, Marocko och 2 något lugnare dagar i Geneve, Schweiz. Det har varit en grym resa och jag är miljontals upplevelser rikare. Bla hade jag camelridning en kväll. Smackade, talade lite vänligt och vips så gjorde camelen allt jag sa. Alla blev imponerad och jag blev chockad... Men ärligt så föredrar jag hästarna, dom luktar godare och inte suckar och stönar dom lika mycket som cameler gör. Fast det måste jag nog ta tillbaka. Lilla Theodor suckar, frustar och stönar ganska mycket. Näääästan lika mycket som en camel - Hahahahahahaha. 
 
Hästarna fick som vanligt proffsträning när jag var borta. Vad skulle jag göra utan er Martina, Hasse, Ronja och Zickan -  STALLKOMPISARNA liksom !!! Det är så skönt att kunna åka bort och veta att hästarna mår bra. Sen att dom är i proffsform när jag kommer hem är bara ett stort pluss i kanten. Jag måste även säga att Zickan gjorde ett grymt jobb med Flicka nu när jag var borta, YOU GOO GIRL !  :D 
 
 
Zickan och Flicka dressyrar.
 
Nöjd häst som Ronja har jobbat.
 
Söt Camel, njjaaaaa.
 
 

Woohooo

 
Vet ni vad som hände igår ? 
 
Theo och jag var med på H O P P T R Ä N I N G!! Sist vi var med på en hoppträning var nog för 4 år sedan.. 
 
Det var en vän till Hasse och hon hade "vägarna" förbi Östersund. Det var faktiskt en bra och lärorik lektion där hon var väldigt noga med att man inte skulle rida genom att slita och dra i hästen utan att rida med sitsen. Efter att ha gjort lite travövningar, travhoppat så blev det tillslut banhoppning. Theo min älskade plutt tyckte att det var såå kul att hoppa (som vanligt;)) och skötte sig galant. Han kan ibland vara lite fjantig när det ligger "konstiga" saker under hindren, men igår brydde han sig inte om tunnorna, koner och däck som befann sig under bommarna. Själv är man lite ringrostig och från början red jag mot hindren i min fina samlade galopp ( som Marie sa, det är inte en galopp-piruett du ska rida!!) Haha. Så efter att få lite instruktioner om att lätta i handen och stå i lätt sits flöt det hela på bra. Jag är så nöjd och det var såå kul att vara med! 
 
I början av passet drog Theo även av sig en framsko, men den hovslagare man är (skämt!!) fick jag slå på den efteråt. Men Theo måste tro att han väger lika lite som en fjäder. För han gjorde allt för att jag ska bära upp han, typ som att stå på två ben.. 
 
 

Siri

 
Idag har jag den största Divan ever hos mig. Queen Siri ligger just nu och chillar i duntäcket och kikar på Twillight...
 
Snart ska vi bege oss till stallet och motionera hästarna. Theo ska få trava lite bommar idag, och Flicka ska få mysa på i skogen. 
 

Sötnöt!

 
Snacka om att Theo är söt på den här bilden  :)) 
 

Hoppning

 
 
Idag slog jag på stort och hoppade en liten bana med Flicka, och hinderhöjden låg faktiskt på 100 - 120 cm. Vi har innan mest hoppad stuts och kombinationer, men så idag kände jag att det var dags för en liten bana med hinder på en högre höjd. Det gick väldig bra. Men en sak som tydligen var väldigt svårt var att kolla dit jag skulle, alltså på nästa hinder.. För Martina fick upprepa den meningen ett par gånger.
 
Tanken var att Martina skulle filma, men tyvärr så dog hennes iphone precis när vi skulle börja filma - surt! 
 

Brunstiga ston ...

 
Jag har verkligen varit dålig på att uppdadera den senaste tiden, och antagligen lär det inte bli bättre.. 
 
Men som vanligt är det för få timmar på dygnet. Att jobba heltid och dessutom ha två hästar tar all min tid så tyvärr hinner jag inte med att sitta vid datorn. Men jag ska summera veckan lite så ni får hänga med ändå! 
 
Theo gick ju super på tävlingen i näset, så han har fått chilla lite i veckan. Det blev uteritter i skog och mark för honom i början av veckan. I torsdags var det dags för träning igen. Om jag säger så här. Jag var taggad, Theo var på hugget och Hasse levererade. Jag är så nöjd efter den lektionen, och vi lyckades hitta nya "knappar" på Theo! Alltså jag kan verkligen inte förstå hur duktig den mannen (Hasse) är, alltid nya tricks, övningar och knep för att få hästarna att bokstavligt dansa fram. 
 
Flicka hon är brunstig just nu. Och vi alla vet väl hur brunstiga ston är.. Haha. Nä men skämt åt sido. I början av veckan blev hon tömkörd av Hasse och i slutet fick även jag tömköra henne. Det ser så enkelt ut när Hasse tömkör, men ack vad skenet bedrar. För själv hade jag bekymmer att hålla reda på mig själv, hästen, spö´t, tömmarna och de största bekymmret HÖGER OCH VÄNSTER tömmen. Haha. Men efter ett par varv och lite envishet så gick det bra. Det är sjukt roligt att tömköra, och man kommer åt hästarna väldigt bra. Hon fick även en oplanderad vilodag då det var en häst i stallet som fick foderstrupsförstoppning. Veterinär blev tillkallad och allt gick bra. Men den stora frågan är fortfarande, vad hade hästen fått i sig...
 

Onsdag

 
 
Det blev en hel del bilder tagna när vi var i Näset, så jag ska hem till Zickan någon dag och sno dom, så jag kan lägga ut dem här   :) 
 
Igår blev båda hästarna motionerade:
 
Theo fick skrittas ut en sväng. Tanken var att vi skulle backträna lite, men det finns såå dåligt med backar just där jag står uppstallad. Men vi skrittade upp för några små backar, så lite träning blev det kanske? Haha... 
 
Flicka fick gå ett dressyrpass på ridplanen. Hon har fått tagit det lite lugnt den senaste tiden, vilket har resulterat i att hon har blivit tjock (!!!!!) och lite små lat. Det blev mycket lösgörande arbete och tempoväxlingar. Så nu framöver blir det mindre hö och mer motion för hennes del! För hon har verkligen blivit tjock... Ägarna till Flicka tog med sig sitt eget fina och nyslagna hö till henne, vilket är så mycket bättre än fjolårshöet jag har just nu. Inte tänkte jag på att hon kanske skulle äta mindre hö då? Utan jag har fortsatt att ge henne mycket hö, och fråga mig inte hur mycket eftersom jag är så dålig på att väga påsarna... 
 
 
 
 

2:a plats !!

 
GÅRDAGEN:
 
Som vanligt när jag ska tävla händer det alltid något. Bla/ tappsko, punka på transporten, trasiga ridstövlar mm. Tro det eller ej, men nu i veckan gick bilen sönder som jag skulle låna. Istället för en trasig bil, fick jag låna min brors fina BMW och dra hästtransporten med. Och det är inte fy skam och dra transporten med den! ! :) 
 
Så tidigt som attan började resan mot Näset, och med mig hade jag Theo (Step-kungen) Martina (som var gps:en) och Zickan som för dagen fick vara fotograf (som vanligt) men även sömmerska... Hehe. 
 
Ni undrar väl hur tävlingen gick? 
 
Första klassen som var en LA:3 var han väldigt väldigt spänd. Så vi fick ett par taktfel, bla galoppinslag i en ökadtrav, taktinslag i skritten och så blev även skänkelvikningarna dåliga. Men vi fick även en 8:a på den högra förvända galoppen - och det har vi inte fått förut! Resultatet blev 59, ? % Helt okej med tanke på hur spänd han var. 
 
Men sen inför andra klassen som var en MSVC:1 fattade Theo allvaret i det hela och skötte sig kanon inne på tävlingsbanan. Vilken känsla jag hade genom programet, och trots att han blev lite spänd stundtals så fick jag honom tillbaka, fokuserad på mig. Alltså förstår ni lyckan jag kände när jag gjort halt och programmet var slut? Domaren gillade det hon såg, trots några missar, så resultatet blev 62,7%. Ett kval och även en andra plats!! 
Så nöjd!   
 
 
 

små små marginaler..

 
Jag och Theo kämpade oss till en andra plats i helgen. Resultatet blev 62,7% och vinnaren hade 62,9%. Små små marginaler, men tusan vad nöjd jag är ändå! :) 

RSS 2.0