Dags för att shoppa nya saker till Theo

 
Att dessa djur alltid behöver nya saker, det är konstigt, eller hur ?  ;) 
 
Nä, men Theo behöver ett nytt regntäcke för hans är ganska slitet och full av hål. Men jag vill inte köpa ett för flera tusen, utan ett billigt men som ändå har bra kvalité. Det jag har nu har hållt bra och det kommer från http://www.rider-sport.se/. Så för typ en vecka sedan hittade jag ett precis likadant regntäcke som han har nu, fast för halva priset. Men dum som man är slog jag inte till direkt, och nu idag när jag skulle gå in och beställa det så var det såklart slutsålt. Typiskt.. Men jag funderar på att köpa ett regntäcke från Hööks istället, för jag såg att de hade rea på ett med, fast det var i strl 165 cm, och han har ju vanligtvis 155 cm. Så ja, nu har jag beslutångest. Ska jag beställa det eller inte ? Haha. 
 

Söndag

 
 
Om jag tidigare har klagat på vädret så fick jag äta upp det idag. För det har varit fruktansvärt varmt.. Självklart hade jag bestämt mig för att ändra om hästarnas sommarhagar. Så jag kämpade mot solen och alla jävla flugor och fick bort mellanrummet. Så nu har dom fått gräs för ett par dagar, sen blir det vinterhagen för dem i några veckor så att gräset får en chans att växa upp i sommarhagen igen. 
 
Idag fick Flicka gå ett dressyrpass på ridplanen. Det kändes att det var ett tag sedan jag red dressyr så jag fick renodla hjälperna och rida lösgörande från början. Men sen ... Vilken känsla det var. Jag rös, Zickan som kollade på rös .. Hon var så fin i travarbetet, bakbenen, ryggen, fronten - allt var sammansatt och hon dansade fram. Både jag och Zickan önskade att någon hade varit där för att filma, för tusan vad bra hon gick !!! Efter hon hade dansat fram så fint och bra fick hon skritta ut en sväng med sin vännina Elvira. 
 
Eftersom Theo motionerade sig själv i hagen idag så fick han vila. Han fick bostavligttalat ett frispel. Han sprang runt som en galning, pep, bockade, hoppade, stegrade och flög fram. (Det är då man hade velat haft en super kamera, för tänk vilka fräna bilder det hade blivit) Så när jag väl insåg att han inte skulle lugna ner sig fick han komma in i boxen för att chilla ner. 
 
 
Jaa. Som ni ser har jag försökt göra om min header. Men jag lyckades inte så bra .. Men jag ska göra ett nytt försök så fort jag får tid. Ni för överleva tills dess !! 
 
 
 
 
Man glömmer bort hur hagarna såg ut i våras .. Bläää .. 

Nytt "bett"

 
Idag testade jag ett Hackamore på Flicka. Och jag personligen tycker inte att Hackamore är något alternativ att rida på. Eftersom det blir som en hävstångseffekt och jag tycker att hästarna bara viker in nosen. Alltså man får inte en ärlig arbetsform. Men att ha hackamore när jag rider ut, som idag är väl okej. Men däremot kan jag tänka mig att hon kommer fungera på det när man hoppar. För hon kan bli lite orolig i munnen då. Så det ska jag testa till veckan. Idag blev det en kort ridtur ute, vi travade runt lite på en åker och jag försökte få henne att bära sig själv, sen avslutade vi vår ridtur med att galoppera uppför åkern. Hon och jag var nog lika glada över att få susa fram för vad hon frustade  och mådde gott  :)
 
 
 
 
 

Bilder på Zickan och Elvira

 
 
 

Hoppla !!

Igår så rykte jag, zickan och Martina upp oss (efter en awsome gårdag på stråket) och begav oss till stallet för att hoppa hästarna. Vi hade som sagt planerat att fotografera och vad är inte bäst att hoppa då, JO en 5 ½ !! Enkelt, smidig och en bra "övning" för att få lite flyt i hoppningen och testa att hoppa lite högre höjder. Nu påstår jag inte att vi hoppade högt, men det var iaf det högsta vi tre hade hoppat med dessa hästar. Och vet ni vad höjden var? 215 cm.... Galet va ? Nejdå. Vi skuttade över hela 95 cm, wooho. 
 
Flicka har blivit så mycket mer reglerbar i hoppningen nu. Så idag kunde jag faktiskt galopphoppa alla hinder i en bra galopp med ett sug framåt. Innan var det mest fullrulle liksom. Hon måste ändå bli ännu starkare, så därför fortsätter jag köra på med min gymnastikhoppning, som jag försöker göra 1 gång i veckan. 
 
Någon som var grym idag var Elvira. Hon bara flög över hindren med värsta frambenstekniken. Tänk att det gamla lilla skruttan ska hoppa så bra och fint! Jag ska se till att sno några kort av Zickan så ska jag visa hur fint hon hoppar! :) 
 
Theo min finaste älskling blev longerad idag. Och så prövade jag att åter igen göra lite frihetsdressyr, haha. Jag ska nog fortsätta så han tillslut gör en massa fina konster och rörelser. 
 
 

Krogstråket

 
Nu får hästarna två välförtjänta vilodagar för jag ska ut på stråket ikväll och i morgon. 
 
Förresten! Jag måste bara påpeka att solen skiner och det är varmt och för första gången på hela juli får Flicka gå utan täcke ute. (Haha, kass sommar!) 
 

Bildbomb från Hasse träningen i Torsdags

 
Träningen i tordags var det bästa på länge! Och åter igen lyckas Hasse plocka fram det bästa ur hästarna. Vi båda kom överrens om att det var dags att höja ribban ett snäpp till, och jag måste erkänna att det lyckades vi göra! ;) Tempoväxlingarna satt som en smäck, hon började att trampa riktigt fint, galoppfattningarna fattade hon från skritt, skänkelvikningarna bara flöt på och vi började även att jobba med skrittpirutter och travslutor. Skrittpirutterna hade vi lite bekymmer med, men med ett par repetioner klarade hon dem galant. 
 
Vad tror ni? Visst finns det lite gångarter att plocka fram ur denna fina primadonna? 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens höjdpunkt - Hasse träning !!

 
 Zickan fotograferade oss igår när vi tränade för Hasse, så fler bilder kommer! :) 
 

Dags för nya ridstövlar ...

 
Snacka om att ha tur i oturen.. Igår stod jag och Zickan och pratade om VAD som kunde hända nu när jag ska iväg och tävla. För de senaste tävlingarna har jag bla fått en tappsko och punka på hästtransporten, så hon sa att nu borde det inte hända någonting. Men jag tyckte då att ridstövlarna kommer säkert gå sönder precis innan jag ska starta. Och vad hände igår? JO, dragkedjan gick sönder på den högra ridstöveln!! Så jag måste iväg till en skomakare och be dem laga stövleln tills i morgon.. 
 
Jag är på jakt efter ett par nya fina riktiga dressyrstövlar. Men de är sååå dyra.. Fruktansvärt dyra. Men så snygga..  Och eftersom det här blir typ 3:e gången jag lagar dragkedjan på mina fula slitna trasiga ridstövlar så bör jag kanske börja överväga om att köpa ett par nya typ nu direkt? Sen är nästa bekymmer, ska jag ha lackade ? Med blingbling? Snörning - nej? Högre dressyrbåge - jaaa? 
 
SÅÅ, OM NÅGON HAR SISÅDÄR 8000 KR LIGGANDES SÅ SÄG TILL, DÅ KAN DU FÅ KÖPA ETT PAR NYA STÖVLAR ÅT MIG !! :D 
 
 
Cavallo Grand Prix Plus - ca 4000 kr (det lutar åt dom här för dom är snygga och inte så dyra..)
 
 
Könings Grandgester - ca 6500 kr (fast svarta vill jag ha och en högre båge)
 
 
Petrie Olympic - ca 6000 kr ? 
 

Söndag

 
Idag när jag kom till stallet upptäckte jag att Theo hade tappat en framsko. Jag försökte att rikta skon så den skulle bli rak, men det var omöjligt. Så Theo fick äran att vila idag. Men han gick så bra igår så det gör väl inget. 
 
Eftersom Flicka gick som hon gjorde igår hade jag planerat att rida igenom henne ordentligt. Men det var som om hon förstod det så hon gick kanon. Det är så kul för nu börjar man kunna rida lite mer ordentlig dressyr på henne. Så idag jobbade vi med ryggningar, tempoväxlingar i trav, skänkelvikningar, galoppfattningar och även lite öppna i galoppen. Hon jobbade på så bra så hon var jätte svettig efter passet. Så när vi var tillbaka i stallet så fick hon bada, stretcha, linimentas, lindas och täckas. 
 
 

En lång dag ...

 
Dagen började med att klockan ringde 05.45, och då begav jag mig till stallet. Det blev väldigt tidigt för att jag har hjälpt min mormor och morfar att flytta idag, och jag hade då inte tänkt missa en ridtur på hästarna pga det.
 
Theo var först ut. Jag önskar att det var någon med som hade kunnat filma oss idag. För han var så fin idag. Jag började faktiskt undra om det var min häst. Haha. Han bokstavligttalat dansade fram. Idag låg fokusen på övergångar och mycket jobb i öppnor och slutor. Jag red massa skritt - galopp - skritt övergångar. Han var så fin och "framme för skänkeln" att det räckte med att fatta galopp med sittbenen. Jag red även igenom programmen inför helgen, och det gick bra. Jag måste dock vara lite snabbare och planera in rörelserna bättre, så det ska jag träna på. Det var faktiskt första riktiga passet efter Theo blev tömkörd av Hasse, och ja, behöver jag säga något annat än att Hasse verkligen fick loss Theos kropp ? ;) 
 
Flicka var däremot sur idag. Hon är van vid att få komma ut i hagen på morgonen och få sin lilla morgonstund för sig själv. Men idag var hon tvungen att dela den med mig, och jag var absolut inte hennes favoritperson i morse. Om jag sa en sak, så sa hon något annat. Haha. Men tillsist lyssnade hon på mig och gick bra. Vi avslutade passet med att skutta över några studs, och det tyckte hon var roooligt :) 
 
Eftersom jag var i Strömsund idag så åkte jag till Familjen Åhlstedt (dom äger flicka) och hälsade på dom och deras fina hästar. Dom fick ett föl för ett par månader sen, och guuud så söt han var. Om jag inte är ute och cyklar skulle han heta Prins Charming. Och erkänn, det är ett passande namn. 
 

Shopaholic ..

 
Åh, lyckan som inträffade idag när jag öppnade dörren till min lägenhet och såg att jag hade fått min nya Plastrong.  Den är sååå fin. Den är verkligen så mycket finare i verkligheten än på bilden. Jag beställde den från http://equidesign.dinstudio.se/, och dom gjorde ett sådant fint jobb. Dessutom att dom sydde upp den extra snabbt för min skull var verkligen så bra. 
 
Jag har verkligen shoppat mycket hästsaker i veckan. På Häst e bäst hittade jag en boxgardin, himalyasalt och en ny blingblingrosett till håret. Boxgardinen fick jag till ett super pris, så jag längtar tills jag får inviga den. Men jag funderar först på om jag ska brodera in mitt namn på den. Det hade ju varit så snyggt. Ja, sen fick Flicka även en ny grimma av mig i veckan. Hon har ju varit så duktig den senaste tiden, så jag kände att hon förtjänade något fint ;) 
 
Hästarna har fått tagit det lugnt nu i ett par dagar. Igår vilade de och idag var jag och Zickan ute i skogen och lufsade runt på Theo och Flicka. I morgon börjar allvaret för dem igen. Theo och jag ska rida igenom programmen inför nästa helg och Flicka ska få skutta över några studs. 
 
 
Flicka i sin nya grimma. Den är lila/ljuslila, men det syns inte riktigt på bilden.. Men hon är riktigt snygg i den! :)
 
 
Min nya fina plastrong, visst är den snygg?     :D 

Finaste hästarna

 
Jag och Zickan lekte fotograf igår och fotade våra fina hästar. Här är resultatet! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är otroligt hur hästarna har utvecklats den senaste tiden, tusen tack Hasse för all hjälp och kunskap som jag får av dig! 
 
 

Fina Flicka

 
 
Flicka var en dröm att rida igår. Hon dansade fram, gjorde fina skänkelvikningar, tempoväxlingar, galoppfattningar från skritt och själva galopparbetet var K A N O N !! 
 
Hasse har tömkört henne ett par gånger och det börjar verkligen ge resultat. Han tömkörde henne i Måndags, och det är otroligt hur han kan få en häst att arbeta så jämnt och bra genom kroppen. Han nästan sätter ihop hästen del för del och så POFF, så är hästen där den ska vara! Så ett tips, låt Hasse tömköra era hästar och rid dagen efter, dom kommer vara sååååååå fina  :) 
 
 
 
Bild från igår, visst ser hon fin ut ? 
 

Måndag

 
 
Ojojojoj vad jag är trött idag! 3 dagars festande och stallhäng med Ronja och Hasse har satt sina spår. haha. Tanken var att igår efter jag hade varit i stallet att jag skulle hem och sova. Men, så råkade jag skymta Ronja (http://ronjadressage.blogg.se/) på Twm Twm, så jag var tvungen att svänga in och kika när dom två dansade fram för Hasse. Snacka om att det är en fräck liten ponny! Men tanken var som sagt att jag bara skulle svänga förbi och säga hej, men det blev mycket snack, stallhäng, tittande på fina twm twm och fika så jag kom inte hem förrens 00.30 !! Tiden går fort när man har roligt, eller hur? 
 
Nu på morgonen var jag iväg och hämtade ut ett paket från Börjes, med bla. Vita benlindor, nya boots, mankam, svansborste, piggborste, svettskrapa, hovpensel, t-shirt och 4 st gigantiska paddar. Tanken är att han ska ha dem när han åker transport, med hans nya boots. Som han antagligen lär trampa sönder.. ;)  
 
Nu blir det lite mer jobb sen sticker jag iväg till stallet. Flicka ska bli tömkörd för Hasse idag och Theo ska få jobba lite lätt på ridplanen. Eller nu när jag tänker efter hade det varit roligt att trava bommar och hoppa lite med honom. Jag får helt enkelt se vad jag hittar på ikväll  :)
 
 
En gammal hoppbild på mig och Theo. Jag hade precis köpt honom när bilden togs. 

nu sticker jag

 
Härlig dag - Solen skiner, hästarna var så fina att rida och nu sticker jag och min bror upp till Strömsund för att DUNDRA i helgen. 

Hästarna i proffsträning

 
Ja.. Eftersom min jäkla hjärnskakning fortfarande hänger kvar så har Hasse tränat hästarna åt mig. Så dom har fått riktig proffsträning! 

Igår kom han till stallet för att tömköra Flicka. Han har tömkört henne en gång förut men det var då jag var borta. Och jag kände sååå stor skillnad första gången jag red henne efter tömkörningen. Han hade lyckats frigöra massa spänningar och låsningar som hon hade i kroppen. Så igår var jag riktigt förväntansfull och satt och studerade varje liten smackning och rörelse han gjorde för att lära mig - Hur det ska gå till när man tömkör på "riktigt". Men det krävs nog flera timmar, dagar, veckor, månader och år innan jag har lärt mig så som Hasse kan..  För tusan vad hon blev fin! 
 
 
Idag fick Theo bli trimmad av Hasse. Haha, och vad Theo pustade, suckade och stönade. Han tyckte nog att det var jobbigt att få Hasse på ryggen som hittar och känner exakt hans svaga punkter. Det är så nyttigt att se när Hasse rider Theo, för jag ser mina svagheter i Theo och hur Hasse löser detta. Och Theo blev så jäkla fin! Tack Hasse för att du trimmade Theodor idag :) 
 
Så i morgon har jag planerat att rida båda hästarna. Det måste jag ju eftersom de lär vara sååå fina att rida efter var sin dag med Hasse   :) 
 
 
 

Första tävlingen ... ;)

 
Jag kikade precis in på Tyras blogg: http://darios.se/  och såg där att hon hade en tävling. Man kunde tydligen vinna ett snygg pannband och en nosgrimma. Så varför inte? Jag får väl försöka vinna detta. Så, det man skulle göra var att skriva en liten rad om hennes blogg. Jag brukar läsa hennes blogg, för att den är rolig och givande att läsa. Hon skriver om vettiga saker, så som om vardagligt hästsnack, träningar, tävlingar, dagens outfit och om hennes små hästpållar. Sen det jag gillar mest är när hon blir arg på alla dumma osmarta kommentarer som folk kan kläcka ur sig ibland. Då får dom sig svar på tal av henne! Hhaha :) 
 
Här nere ser ni pannbandet som Theo vill ha. Och jag tänkte att Flicka kunde få den röda nosgrimman  ;) 
 
 
 
http://www.kyroridinggear.com/  -  Hemsidan   :) 

Veterinär besök

 
Dagen började med att Theo fick åka bort till Hästkliniken och träffa Herr Veterinär. Det var som tur var inget allvarligt som hade hänt eller akut. Utan jag hade bokat in en tid för att raspa hans tänder. Efter lite lugnande gick det bra att kolla munnen på honom, och det visade sig att han hade en fin mun. Några små vassa kanter som raspades ner. 
 
Men trots lugnande orkade theo att trampa sönder ett par boots på vägen hem. Yey. Jag beställde hem 2 par nya från Börjes häromdagen, och jag ångrar nu att jag inte beställde flera par. Eftersom de senaste resorna har han trampat sönder ett par boots varje transportresa. Huvudsaken är att han inte trampar på sig själv.. 
 
 
Det blir nog lite lugnare för hästarna nu ett par dagar, för jag har lyckats dra på mig en hjärnskakning.. Det var bara en dålig tidpunkt för just nu har jag det fullt upp. Men, jag hoppas på att känna mig bättre i morgon. 
 
 

Försöker ladda upp bilder ..

 
 
 

Tävling i Ånge

Sammanfattning av helgen: 
 
Att hamna precis utanför placering är så jävla surt. Så till nästa tävling ska jag se till att rida bättre och kämpa mer...
 
På lördagen fick vi 64,52 % i LA:3. Han gick i överlag bra i den klassen, men tyvärr fick vi missar. Galoppinslag i mellantraven och så slog han sig fri i en volt. Det räckte till en 4:e plats, tyvärr blev vi precis utanför placering. Endast 3 poäng till trean... 
 
I MSVC:1 hade jag ingen bra känsla. Vi fick några missar bla korsgalopp, avbrott i förvända galoppen. Sen pga av den "dåliga" känslan blev rörelserna dåligt utförda. Resultatet blev 59,57 %. Däremot så knep Carro och Lego 3:e platsen i klassen. Grattis! 
 
På söndagen startade jag endast MSVC:2. Och inför denna klass var upplägget annat. ATT JAG SKULLE SLAPPNA AV. Punkt slut. Han gick bra i programmet, men tyvärr fick vi några missar som kostade oss en 2:a plats. Hah. Nä, men självklart var jag först utanför placering i denna klass. Det var 2 placerade och jag kom 3:a på 58,89 %. 
 
Eftersom det var meeting hade jag och Carro hyrt en stuga tillsammans på Ånges camping. Konstigt nog var det även Jazzfestival just då på campingen. (Jag har en känsla av att Carro var väl medveten om detta..) Så från 16-23.00 spelade dom i ett. Och ja, tillslut satt även vi och diggade jazzen. Fast det var efter 2 flaskor vin. Haha. 
 
Det blev lite kort tagna i helgen då Pappa var med och lekte fotograf. Tyvärr glömde jag minneskortet i bilen, så jag laddar upp korten en annan dag. 
 
 
Jag är så otroligt tacksam för att Hasse befann sig i Ånge i helgen. Han gav mig så mycket hjälp, instruktioner, tips, snygg frisyr och en häst som blänkte. I lördags putsade, rakade, klippte, smörjde, sprutade han alla möjliga glansmedel på Theo, och herregud vad snygg hästen blev! Han bara glänste som guld. Det är sant! Han gjorde även en sån snygg inbakad fläta på mig, så jag höll på att fundera om jag ens ville ha en hjälm över och dölja den. Men klok som jag är tog jag hjälmen på mig. Sen ska vi inte tala om all hjälp jag fick på framridningen. Det är så svårt att förklara hur tacksam jag är för all hjälp jag har fått i helgen. Tänk att det kan göra så mycket att få höra Hasses väl valda ord om hur man ska arbeta hästen för att den ska slappna av och jobba RÄTT. Tusen tack älskade du för att du ställde upp i helgen  :) 

RSS 2.0