Igår var det träning


Igår var det träning för Hasse. Vanligtvis är det Fabbe som får gå två pass för honom. Men nu var det så typiskt att han var tvungen att vaccineras i torsdags, därav blev det ingen träning för honom. Istället fick Nalle åka iväg! 

Nalle var så fin och duktig igår. Att den hästen är 21 år varken känns eller syns. Så himla fräsch och fin! För Hasse fortsatte vi med samma arbete som i onsdags. Jag fick kontrollera bakdelen, dvs fånga in bakbenen under honom och även se till att få honom in i inramningen. Vi avslutade med att göra några tramp-trav övergångar och då lossnade Nalle ordentligt och blev kanon fin!! :) 

Tyvärr så är det lite dålig kvalité på bilderna, snodde dom från en film som Helena har lagt ut på instagram. 
En onsdagkväll med Hasse.


I onsdags var det träning för hästarna, och även för mig. Med tanke på träningsvärken jag har i ljumskarna.. 

Både Fabbe och Nalle var riktigt fina och duktiga! Med Fabbe jobbade vi lite lätt samling i traven, och med Nalle blev det mest lösgörande arbete och på slutet fick jag sätta ihop honom. Zickan var med hela kvällen, motionerade Theo och passade även på att fotografera mig och hästarna. 

Även Nalle är Helenas häst, och det är himla tur att hon har två fina hästar som jag just nu får rida, träna och tävla :) Så fin!! Trots sina 21 år kan Nalle fortfarande föra smidiga och ordentliga bocksprång ;) 


Lite lätt samling i traven (så fin) och efter ett par steg framåt i en lite lägre form. 


www.tidningenridsport.se


Jag har helt glömt att berätta att Faida var med på Tidningen Ridsports hemsida efter hennes vinst på fölvisningen.  Så roligt! :) 


Bild lånad från tidningenridsport.se 

Början på en ny header .

Försöker ändra header. Men jag är så oteknisk, så bilden blir så konstig... Jag får helt enkelt ta en date med min header-expert Zickan ;) 

Laser och rullning


Hästar, underbara och tacksamma djur. Idag fick Theo laserbehandling av vår Laserman Carl-Uno. Mycket skönt och uppskattat från Theos sida. 

Vad tror ni då han gör efter att ha blivit borstad och lasrad? Direkt när han kommer ut i hagen slänger han sig ner och rullar... Som tur är går han fortfarande i sin beteshage, så han blev inte så lerig ;) 
Istället för lerinpackning

- Spåninpackning ;) 

En viss liten Isa brukar ibland få för sig att stå framför skottkärran medans jag mockar. Det brukar sluta med att hon har spån överallt.. Idag var det en sån dag, och ja, hon har spån överallt!! 


Med i LT


I måndags stod det om Strömsunds dressyrtävling i LT. Med på bild var jag och Fabbe och det stod även att vi hade vunnit både LA och MSVC :) Dressyrhästen blev en hopphäst idag.

 
Idag fick dressyrhästen hoppa. Eller kan man kalla det hoppning när man rullar över ett kryss ett par gånger? Tanken var att vi skulle trimma i en lägre form idag. Med fokus på skolorna. Men han kändes lite halv loj när vi började att jogga fram. Så då kom jag fram till att vi istället skulle hoppa och få fråmåtbjudningen därifrån. Jajamen sa Fabbe och hoppade så gott han kunde! Vi travhoppade ett par gånger och därefter tog vi krysset i galopp. Efter ett par språng i varje varv jobbade vi några öppnor i trav och galopp. Han kändes riktigt fin i travarbetet, så nu ska vi leta efter den känslan vi hade idag, varje dag framöver  :) 
 
 

Idag invigde vi schabraket som vi vann i lördags. Mycket fint! 

Bilder från Östjämten

 
Hittade ett par bilder från tävlingen i Östjämten som fotograf Rebecka Armén har fotograferat.
 
 
 
 
 

Debut i MSVC


För ett år sedan debuterade jag och Fabbe LB när Strömsunds Ridklubb hade sin dressyrtävling. Idag, ett år senare debuterar vi MSVC:1 och gör det mer än godkänt - 65% och tog hem första platsen i den klassen! 

Fabbe har varit så otroligt fin och duktig idag. Trots att han i första klassen LA:3, var spänd och på hugget lugnade han ner sig och höll benen i styr. 68,29% belönade domaren oss med och även det räckte till en första plats! 

Jag hade inga höga förväntningar inför MSVC idag. Utan tanken var att vi skulle övningsrida och se hur det gick. Även i den här klassen var Fabbe otroligt fin och duktig. Det händer lite mer än vad vi är vana vid, öppnor, slutor, ryggning, enkla byten och förvänd galopp. Men Fabbe kämpade på och gjorde sitt bästa! Efter ritten var jag otroligt nöjd, och när jag fick se 65% blev jag helt lyrisk! Jag och Helena kramades och förstod knappt vad som hade hänt. Haha.. Inte nog med att vi var så glada över den fina ritten, vi vann klassen! Wow, vilken debut! Vilken häst!! :D 

Strömsunds Ridklubb (klubben jag tävlar för) har åter igen anordnat en kanon tävling, bra underlag, boxar och priser. Jag vann massor - Hoodtröja, schabrak, presentkort, reflexer, paraplyn  och såklart rosett och plakett! :) 


Tävling på lördag


Tävlingsskåpet är packat och hästen är oduschad! I morgon åker jag upp till Strömsund och på lördag startar jag LA3 och ska testa rida runt MSVC1 på "hemmaplan". 

Håll tummar och tår om att det går bra! 

Yra hästar


Yra hästar och lösa hästar, det är helt rätt beskrivning om tävlingen i söndags. 

Det började med att det som inte får hända, hände. Fabbe slet sig och sprang runt på parkeringen. Som tur var kom varken han eller andra till skada, men man inser hur snabbt en olycka kan hända. Hädanefter blir det grimskaft och ett långt sådant som han ska ledas med. Tyvärr var inte det den bästa uppladdningen inför en tävling och det märktes tydligt när vi var inne på banan. Taktmissar, spänd och vi testade även på att galoppera (nästan) på dressyrstaketet. Vi fick ihop 63,88%, och var först utanför placering. Helt godkänt med tanke på uppladdningen... 

I söndags hade jag inte bara med mig Fabbe, utan jag startade även Helenas gamle Nalle. Hon har startat honom en gång förut, det var på 90-talet och då hoppade dom två över dressyrstaketet. Men nu tyckte vi att det var dags för honom att vid 21 års ålder att göra comeback på tävlingsbanan, i en LA:4a dessutom! Och visst gjorde han det med bravur! Vi fick bl.a. 8:a på en mellantrav och genomförde ett stabilt program men med en miss i en förvänd galopp. 

Jag och Fabbe hade bestämt oss för att genomföra ett lika jämnt och stabilt program som jag och Nalle hade gjort. Även vi fick 8:or på mellantraverna, men tyvärr blev båda bakdelsvändningarna pannkaka och även en förvändgalopp där vi gjorde ett byte. I övrigt blev programmet bra, och jag är väldigt nöjd! 

Även att jag fick hjärnsläpp och red fel väg. Vem rider fel väg i ett program som man redan har startat under dagen?! Tydligen jag.. Och den felridningen gjorde så att Nalle tog hem segern i LA:4! 

Hur många 21 åriga hästar startar sin tävlingskarriär med en vinst i LA:4? Nu vet vi iaf om en som har gjort det ;) 

Vi vann ett fint täcke från Hööks, blommor, plakett och rosett. 


Full fart!! ;) Grabbarna grus redo för hemfärd. 

Faida Florencia


Det känns overkligt att det är jag som äger fölet som vann Fölvisningen i Brunflo i fredags. Så overkligt men samtidigt så verkligt. 

Finaste Faida skötte sig utmärkt. Hon och Farba stod lugnt i boxen innan och efter visningen. Inne i ridhuset var dom båda coola och visade upp sig från den bästa sidan. 

När alla föl var visade blev det samling i ridhuset för prisutdelningen. Domaren började bakifrån, och när det endast var jag och två föl kvar började mitt hjärta slå riktigt fort. Jag började inse att det kanske kunde vara så att jag stod med dagens finaste föl, och visst gjorde jag det! Glädjen och lyckan som infann sig då när dom ropade fram oss och gav Faida super poängen 8 9,5 8,5 på gångarter, 8,5 på typ och 9 på allmänt intryck går inte beskriva. Men jag stod där med världens största leende och höll i vinnaren av gångartstammade föl och även dagens högsta poäng 26,2! Vilket motsvarar 52 poäng i den gamla skalan, ett solklart gångartdiplom ;) 

För över ett år sedan, när jag fick förfrågan av Helena om jag ville ta ett föl på Farba så trodde jag aldrig att jag skulle stå här idag med fantastiska förutsättningar inför framtiden. Men det gör jag. Det går inte tacka tillräckligt och jag kommer vara evigt tacksam! 
Fotograf: bitarmedzickan.blogg.se
 

Vinst!


Det blev en seger med 21 åriga Nalle i LA:4 idag. Duktig och stabil genom programmet! :) Anställt en beridare


Nu är jag igång på riktigt! Två hästar är anmälda till helgens tävling - så kul! Och  även fölisarna är redo inför fredagens visning - Det ska verkligen bli så kul!! :) 

Men eftersom jag måste jobba på dagarna och trimma hästarna som ska visas eller tävlas i helgen på kvällarna, hinner jag inte med min guldklimp Theo. Så därför har jag anställt Felicia som beridare den här veckan. Tummen upp! Värsta hästiga veckan

 
Fölvisning på fredag och dressyrtävling på söndag. Jag kan inte ha en bloggtorka nu, eller hur? 
 
 

Ses till höstenNoll lust till bloggning just nu. Roligare att vara ute i det fina vädret än att sitta vid en dator. Satsar på en storartad karriär inom bloggningen till hösten istället. På återseende! 

RSS 2.0