Helt sjukt.


Det kanske är dags att jag köper ett par riktigt sköna stallskor..? 
Hej sovmorgon X2!!


Känslan av att trycka bort alarmet är obeskrivlig. Jag har två (!!!) dagar ledigt, i morgon och torsdag. Godnatt!! Tss, ett dygn kan knappast ha 24 timmar?


Det finns ingen tid till att blogga. På dagarna sköter jag hästar, rider och gör annat stallgöra. På kvällarna är jag hos Farba, rider och klappar lite på henne. Och vissa kvällar, som denna, hänger jag med Isa och går promenader, handlar mat och chillar. Det är nog så att dygnet har för få timmar. 

God natt! 


Fabbe kändes för övrigt bra idag! Lite trött i både kroppen och knoppen, men han kämpade på väl ändå! 

Regn och ruskSå här tråkigt väder hade vi idag..Kvalitetstid med Farbis!


Ikväll fick Farba vila. Det tog så lång tid att skruva ur brodden, så när det var klart var det mörkt ute. Istället ryckte jag hennes man och pysslade på. 

Hon kommer få en hagkompis nästa vecka. Det blir ett D-ponny sto, så förhoppningsvis kommer dom två att trivas ihop! Finaste lilla Faida <3


Jag saknar min fina lilla häst så himla mycket..Idag hade vi inte fyra väggar omkring oss


Idag testade jag och Fabbe en av ridvägarna som finns här. Vi travade och galopperade fram på vägen kravlöst och bara hade roligt ihop. I morgon blir det trimning i ridhuset! :) 


Behöver investera i lite nya ridprylar..


Jag har insett att det är dags att jag investerar i ett par riktigt sköna stallskor. Jag går helt sinnessjukt mycket om dagarna nu. Allt mellan 25000-30000 steg om dagen! Mina fötter känns lite möra när jag går och lägger mig på kvällen.. 

Så det lutar mot ett par Ariat som kostar 2300 kr!! Men det kan vara värt att lägga lite extra pengar på ett par riktigt bra skor. 

Sen så måste jag även köpa mig en ny ridhjälm. Jag är sugen på att köpa en Uvex hjälm. Det finns en modell som är lite billigare och den är dessutom blank. Så himla snygg! Men så kom jag på att det kanske är dumt att köpa en blank ridhjälm nu när jag rider unghästar. Det är ju en större chans att jag åker av en unghäst än en gammal pålle. Och hur fin kommer min svarta blanka ridhjälm vara då? Det kanske är smartare att köpa en matt? Jag har en app på min iPhone, typ hälsa tror jag att den heter. Den räknar iaf stegen jag tar. Det är lite Spännande och se hur pass mycket man går om dagarna. Hittills har 29622 steg varit mest.. 


Fina hjälmen.. 

Ridning, promenad och nu väntar en joggingtur


Dagen började med sovmorgon! Wooop! Isa var väldigt nöjd, för vi låg kvar i sången ett bra tag och myste. Det är just det hon är bäst på, ligga i sängen och mysa. 

Efter Isa hade fått sin promenad och mat gick jag ner till stallet och red Fabbe. Han kändes fin idag och var med på noterna! Jag joggade bara, ställde igenom och försökte få honom på rätt plats. Precis innan jag avslutade kändes han fin i traven, kvick och jämn! 

Farba var helt fantastiskt duktig idag! Jag travade flera varv på en volt och hon gick dessutom att ställa igenom idag! Hon bjöd även på framåt och lyssnade mer på skänkeln. Eftersom jag kan styra och stanna så pass bra nu i skritt och trav så är der dags att ta sig an nästa gångart - Galopp! Men det får bli till veckan, och när jag har ridsällskap på planen. Däremot var hon helt galen igår när hon var ensam inne i stallet. Hon är brunstig nu, så det blev väl bara för mkt när hon var tvungen att lämna sin kille ensam med stallets andra sto Dutch.. Så idag släpade jag med mig utrustningen till hagen och gjorde i ordning henne där. Och så får jag hoppas på att hon slutar brunsta snart! :P 

Ledig.


I morgon är jag ledig. Galet skönt. Jag har längtat efter sovmorgon i ungefär en vecka nu. 

Dags att sova. Nattii! 
Lite närmare


Idag fick jag äntligen rida lektion för Kristian! Jag och Fabbe har inte riktigt kommit överens sen vi red vår första lektion. Det är svårt för oss båda. Helt ny ridstil, nytt tänk liksom. Jag själv känner mig lite osäker på hur jag ska rida, hur jag ska placera hans kropp och vad det jag letar efter, och då blir Fabbe tuff och tycker att det är han som vet bäst hur det ska vara. Dvs skritta på lång tygel ;) 

Vi jobbade vidare på att få honom lite kvickare i traven, att jag skulle få honom jämnare i kroppen och att jag skulle få vissa kroppsdelar på rätt plats. Huvudet där, bogen här och bakbenen under. I traven hade vi det lite kämpigt medans galoppen flöt på bra! Kristian är bra när han undervisar. Han har koll på hästen och ryttaren. Han är på mig hela tiden. In med armbågarna, lägre hand, att jag inte ska lägga omkull handen, att jag ska planera vägen och kolla dit jag ska. Just det sista är absolut det svåraste. Haha. 

Jag kände att idag kom jag in i Kristians tänk lite mer. Fabbe blev fin och slutade att köra runt med mig. Jag fick tillbaka befälet! ;) 


Jag hade ingen passande bild.. 

Fjollträsk.


Nu har jag varit här i en vecka. Jag vet vad alla hästar heter, vilket täcke som är vilkens, vilka som ska ha skydd i hagen. Vart tränsen hänger och hur de ska hänga, och Hur schabraken ska vikas. Men att ta med betforhinken till vårt andra stall på eftermiddagen är totalt omöjligt att komma ihåg. Haha.. 

Jag tänkte skriva upp hur dagarna är. Vilka tider vi fodrar, rider och fixar allt annat. Det skulle väl vara intressant va? :) 


Isa hjälpte till att mocka skritten häromdagen. 

Hej mitt vinterland!


Imorse när jag klev utanför dörren så var  det ett härligt snötäcke ute. 1 1/2 timme senare var det där härliga snötäcke inte härligt längre.. Vi har inte en enda häst i stallet som har brodd i skorna. Inte ens Fabbe har det eftersom jag skruvade ur dom häromdagen.. Så vi fick sanda och salta så hästarna kunde ta sig till och från stallet, hagarna och ridhuset. 

Fabbe fick jogga ett par varv i ridhuset idag. Jag hade tänkt rida ut, men det gick tyvärr inte pga snön.. 

Farba gick ett mer ordentligt pass idag. Vi travade flera varv åt både höger & vänster och testade även på att trava över bommar! Det gick hur bra som helst. Duktiga tjejen!! :) 


Rockade ni sockor idag?


Biggles och Linus rockade sockor idag! Hejja heja! 
En liten del av Ågesta Gård.


Igår tog jag 2 minuter av min tid för att knäppa lite kort på anläggningen. Tyvärr så hann jag inte med hela anläggningen på 2 minuter. Det kommer så småningom! 


Här är vår ridplan. Den ligger mellan ridhuset och vårt stall. Det finns en restaurang på anläggningen och från den har man utsikt mot ridplanen. 


Stallet. Jag fuskade och tog från samma vinkel som jag tog på ridplanen. 


Skrittmaskinen. Även den togs från samma vinkel som ridplanen och stallet.  Det gröna längst ner på bilden är en skottkärra. Jag var nämligen påväg mot skritten för att sopa och mocka efter hästapållarna. 


Sist men inte minst - min bil! Närå. Här har vi både ridhuset och ingången till mitt rum (och parkeringsplats för min bil)  

Strålande sol idag med!


Idag hade jag och Fabbe vår första lektion för Kristian. 

Vi värmde upp själv, och den uppvärmningen var inte mycket att hurra för. Fabbe var livrädd för solkatterna i ridhuset och han trodde att  skottkärran som stod i hörnet skulle attackera honom.. 

Men när vi gick ner till andra sidan av ridhuset och påbörjade lektionen så blev Fabbe koncentrerad och var jätte fin! Jag fick träna på att rida på framåt och då menar jag verkligen rida på fram i trav. Kristian ville få Fabbe kvickare och mer framme för skänkeln. Jag fick trava på framåt på långsidorna och i det hitta rakheten. Jag fick därefter rida tempoväxlingar, samla ihop traven lite och sen fram i en kvickare trav. Jag fick avsluta med lite galopp och det kändes verkligen super. Han var så fin, bärig och framme! 

Det jag skulle trimma på i helgen var rakheten, kvickheten. Jag själv skulle tänka på att inte driva utan åka lite mer häst när han väl var framme och ha höger armbåge intill kroppen. Sen det viktigaste, kolla dit jag ska rida. P L A N E R A V Ä G E N ! 

Jag är nöjd med lektionen och taggad på att trimma vidare! Sol, ledig och fina hästar


Idag har jag varit ledig. Jag hoppades på att jag skulle sova länge, men så blev inte fallet. Jag vaknade 0730. Istället har jag hunnit med massor. Packat upp saker, städat bilen, promenerat Isa och kollat på ridlektioner. 

Det är så galet fint väder här idag. Strålande sol och 13 grader varmt. Garanterat ännu varmare i solen. Så jag och Lotta tog våra hästar och red upp till en stor utebana vi har. Fabbe var ruskigt pigg och jätte fin faktiskt!! Jag hoppas att det håller i sig för i morgon är det dags för första lektionen för Kristian - spännande. 

Farbis blev riden i skritt och trav idag. Hon bjöd på ett bocksprång men det var allt. Efter jag hade ridit Farba fick jag hoppa upp och rida på stallets 7 åriga Arab. Det var en trevlig kille som hade riktigt mycket motor och som dessutom rörde sig bra. Den är till salu så om någon är intresserad hojta till!! 

Tisdag.


Det är visst fler än Helena som begär uppdatering varje dag. Åter igen, jag ska göra mitt bästa! 

Idag har jag lärt mig namnen på "våra" hästar. Alla hästar fick rätt täcke på sig och jag glömde inte att krafsa hovarna en enda gång! Just det där med att krafsa hovar har inte varit min starka sida.. Men här krafsas hästarnas hovar minst 3 gånger om dagen dvs 192 st hovar.. Tur att vi är ett par styckna som hjälps åt med krafsandet! 

Fabbe fick idag jogga runt på ridplanen i solskenet. Han kändes helt okej och jag fick honom att bli lång, låg och rund! Iaf i vänstergaloppen, och det är just den vi har haft det lite kämpigt med. Så tumme n upp för det! 

Farba fick vila idag. Jag var tvungen att jobba över idag och när jag slutade ägnade jag istället lite extra tid till Fabbe och stallets 3-års hingst. I morgon ska jag vara ledig så då ska Farba få extra mycket kärlek + att jag ska få hjälp så jag kan rida henne! Hon blev tyvärr lite bortprioriterad förra veckan, så det känns som om jag åtminstone behöver lite hjälp nu ett tag. Fabbe tyckte att det var spännande när jag mockade och bjöd på ett par bocksprång i hagen. Fast här på bilden var han motsatsen, lugn som en filbunke! Han har dessutom blivit en riktig Stockholmshäst och har numera boots och skydd på sig i hagen. 


1:a


Helena begärde precis uppdatering av bloggen - VARJE DAG!! Herregud, snacka om att hon ställer krav.. ;) 

Då var dag 1 avklarad. Dagen har rullat på bra. Mockningen, borstning, hagustläpp och att släppa hästar i skritten var pice of cake. Däremot att få rätt grimma på rätt häst och rätt täcke var galet svårt. Jag ska tipsa om att vi borde skriva hästens namn stoooort på deras täcken.. ;) 

Fabbe fick idag jogga ett par varv i ridhuset. Han kändes lite matt och var inte lika energisk som i söndags. Det är mycket nytt för honom nu med. Nya rutiner, nytt foder, nytt hö, nya kompisar.   Om Ett par dagar är han nog på hugget! Han blev idag presenterad för skrittmaskinen. Han fattade grejen direkt, så nu kommer han få gå där varje dag. Hans dagar ser ut så här att jag rider på fm, han går i skritten mitt på dagen och avslutar eftermiddagen med att vara i hagen. 

Farbas dagar ser helt annorlunda ut. Hon kommer ut tidigt. Strosar runt i hagen hela dagen och får avsluta sina kvällar med mig. 

Hejdå Östersund!


Nu ett tag framöver kommer jag vara dressyrelev hos Kristian Von Krusenstierna.

Jag är så otroligt taggad på att suga åt mig allt jag kan lära mig. I stallet står allt från oinridna 3 åringar till färdiga Grand Prix hästar. En salig blandning, men desto mer lärorikt! 

Anläggningen är sagolik. Två ridhus, två ridplanar, terrängbana och stallen är typ perfektion i mina ögon. Det är inspirerande att bara promenera runt här. 

Med mig hit på anläggningen har jag min (Helenas) svarte springare Fabbe. Vi kommer träna för Kristian 2 ggr i veckan. Jag hoppas på att jag och Fabbe kommer att utvecklas mycket ihop! Jag kunde inte lämna Farba hemma, så även hon fick följa med till Stockholm. Hon står i ett mysigt litet stall som ligger ca 20 min från Ågesta. 

Självklart fick även Isa flytta hit. Jag tror inte att det är så många hör i Stockholm som har en Jämthund som stallhund.. ;) 

Jag skämtade lite förut om att jag ska lägga plåtsaxarna på hyllan ett tag, och istället fokusera på galoppsaxar! Förhoppningsvis kommer det att stämma! :D Utsikten från mitt sovrum. Just nu pågår en dressyrtävling MSVA - Inspo inspo!! 
 

Planering


Jag har så himla mycket att göra i veckan. Packa, städa och fixa typ en miljon olika saker. 

När allt är fixat, då jäklar kommer det hända något kul. Jag är sååå himla förväntansfull!! :D 


Helgen ..


Vart tog den här helgen vägen? Och jag som dessutom var ledig i fredags med.. 

I fredags hade Felicia anlitat mig som beridare på Baby. Jag själv behövde också en beridare, fast på Fabbe. Som vanligt fick Zickan hoppa in och rida! Baby var fin att rida och Fabbe såg fin ut, speciellt i galoppen! Det är kanon att ha någon dom hoppar upp och rider ibland. Jag har själv haft lite svårare på Fabbe i just galoppen sen jag började rida på hackamore. Medans travarbetet har känts väldigt bra. För Zickan var det tvärtom. Vi skämtade om att jag kör travarbetet och hon tar galoppen! 

I lördags fick alla hästar vila. Jag blev kvar i Strömsund och passade på att umgås med vänner och familj (//vara husmor åt mina två bröder..) 

Idag red jag Farba på ridplanen. Den har äntligen tinat fram, så nu får det vara slut på snö och minusgrader. Farba var pigg så hon longerades och sen hoppade jag upp. Vi blev longerade i skritt och trav. Hon kändes fin idag. Bjöd jämnt framåt, ja någorlunda för att vara en unghäst. Jag tror nog att jag snart kan rida henne helt själv. Alltså utan att någon longerar oss. Kul! 

Det blir inga hästbilder idag. Men däremot blir det en bild på maten jag lagade i fredags, och en bild på världens finaste Käck. 
Fick hem lite sand från ridhuset idag


Vet ni vad? Idag åkte jag av Fabbe! Så här gick det till: Jag stoppade min vänstra fot i stigbygeln och skulle hoppa upp, han blev rädd för något och kastade sig till höger, jag hängde med i luften och lyckades klamra mig fast runt halsen, han blev rädd för mig och kastade sig igen och då åkte jag i backen! Sen gjorde jag en klassiker.. Jag vägrade att släppa tygeln så han släpade mig några meter, vilket resulterade i att jag fick halva ridhuset innanför ridbyxorna.. Blä...  Ingen blev skadad av den lilla incidenten, så jag hoppade upp och red vidare. 

Fabbe var på hugget och jobbade på riktigt bra idag. Han har gått på hackamore två dagar nu, och han verkar gilla det skarpt! Däremot är just hackamore väldigt tekniskt och svårt att rida på tycker jag. Allt måste ske via sitsen, och ibland när Fabbe springer på framåt och jag vill göra en förhållning så är det svårt. Han viker då in nosen lite väl mycket. En svår balansgång. Jag får istället rida massor av övergångar när vi hamnar i det läget. Trav - skritt - trav, eller skritt - galopp - skritt. I lördags hjälpte Zickan mig när jag red. Hon såg inte så glad ut på bilden, men det var hon! Även Fabbe hade svårt att se glad ut på bild i lördags, men även han var glad. Faida


Idag gav Faida mig ett riktigt träningspass! Jag tänkte gå en lugn och stilla promenad i skogen. Det började lugnt och tryggt.  Vi promenerade på och helt plötsligt exploderade lilla fröken. Hon bockade, stegrade och gjorde alla möjliga luftkonster på en och samma gång! Men jag lyckades få ner henne på alla 4 och fick hålla emot med hela min kroppsvikt när vi gick hemåt. Men en promenad blev det och jag var jätte varm när vi kom tillbaka till stallet! 


RSS 2.0