Måndag, nej jag menar ju tisdag.


Idag kan vår konung slänga sig i väggen. För idag var Theo kungen själv. Nu tror ni allt att han var supermegaduktig när jag satt på ryggen, men icke! Han vilade idag. Men trots vila blev han behandlad som värsta kungen! Först fick han en sko påslagen, lite rasp och puts på det. Och därefter fick hans muskler och senor en dos av laser. Mycket välförtjänad var han av det, han har nämligen presterat bra nu ett par dagar :) Ett par dagar med bra ridning, så jag är jävligt nöjd! 

Trots att Theo vilade fick jag sitta på hästryggen, på två svarta "små" pållar. Den förste pållen var duktig spm travade, skrittade, svängde runt på ridplanen. Som ni märker är inte kraven så höga. Ännu. 

Och den andre svarta pållen var ju såklart Fabbe! Han hade en lugn och skön dag idag. Jag och Sanna hade planerat att rida ut i skogen, och det gjorde vi. Oplanerat. Det var så galet mörkt ute att vi inte såg vart vi gick, vi såg inte ens hästarnas huvuden!!! Så utav misstag hamnade vi lite vid sidan av vår ridväg och vips så var vi i skogen.. Men efter 50 m gav vi upp och hittade en annan väg som var lite upplyst. Eller ja, det var gatlysena i närheten som gjorde att vi åtminstone såg lite. 

Så efter en helkväll med hästande, stallande och hundande (även Isa vill ha uppmärksamhet och motion) så har jag gjort mig förtjänt av ett glas oboy, som jag förövrigt har varit galet sugen på väldigt länge nu. Mmmmmm

Hanna fick vara fotograf idag medans jag behandlade Theo, självklart bjöd jag på mina absolut bästa poser. Inte nog med det, jag hade självklart på mig min finaste outfit. 

Tröja från Frösö Byggnadsplåtslageri AB
Mössa från Bevego
Ridbyxor från horselife 
Ridstrumpor från Dollar Store 
"Stallskor" från Stadium. 

*skämt** 






Det känns bra nu

 

Men äntligen! Ni kan inte ana hur mycket jag har längtat efter Hasse och hans expertis den senaste tiden, men igår fick jag äntligen äntligen sitta på hästryggen med ett stort leende. Åh vad jag älskar att rida när han står på marken och säger vad jag ska göra och vad jag ska leta efter. Känsla känsla. Det var som nytt tänk i ridningen igår, vilket jag och min hjärna hade lite svårt för från början. Alltså det är mycket man ska ha koll på, sig själv, hästen, lossa höja inner, stadig ytter, rörlig hand, inte röra utan plocka, lätta av, bromsa, inte bromsa, gasa, inte gasa, bakben, framben, inner, ytter, alltså jag blir imponerad av oss ryttare som kan göra allt detta på en och samma gång. Inte konstigt att det är så få killar som rider ;) Skämt åt sido. Hasse fick hoppa upp på Theo, korrigera och sen fick jag hoppa upp och då förstod jag vad jag skulle leta efter. Theo hade börjat knipa bakom manken, och det är ajjabajja. Då blir han kort i fronten och går på spänning, vilket är förbjudet. Han blev riktigt fin, när jag gjorde rätt och kände känslan. Vi avslutade med att göra en riktigt riktigt bra piaff. Alltså shit vad ballt det var att känna när Theo verkligen satte sig, trampade på och framåt  med världens energi, med rygg och han växte väl typ 3 dm i fronten. Underbart!!! 

 

Efter Theo var det stressigt deluxe. För under en timme skulle jag åka hem med Theo, ta hand om honom, ta av transporten, åka iväg till  Fabbe och därifrån vidare till ridhuset (!!!!!). Som tur var hann jag, typ.. 

 

Men Fabbe blev det samma tänk som med Theo. Därefter blev det öppnor och slutor i trav. Efter en timmes ridning var både han och jag trött. Ni ska bara veta, jag kände av en fruktansvärt träningsvärk i både rygg och ben direkt när jag hoppade av. Men idag är den som bortblåst, iaf den värsta värken ;) 

 

Åter igen fick jag den bästa möjliga hjälpen, av min engagerade och duktiga vän Hasse. SÅ glad och tacksam att han hjälper mig, och står ut med att jag ibland fattar noll och oftast är ringrostig i ridningen. Ridning är verkligen en färskvara, och när det ibland blir längre perioder utan hjälp drar man på sig dumma och onödiga olater. Som nu. Men som sagt, efter lite hjälp och tips har man börjat hitta tillbaka till den rätta ridningen och motivationen är på topp. 

 

 
 
 

Pålleponken


Ååååh! Idag var Fabbe pålleponken bara helt himmelskt duktig. Det var helt fantastiskt att sitta på hans rygg, den känslan är awesome! 😍 

Så nu är vi på topp efter ett par dagars skogsmullande. Och jag är riktigt taggad inför morgondagen och helgen! Yeeey! 





Fyllde ut garderoben, lite.


Nu är semestern över, härligt! Jag ser fram emot min fartfyllda vardag, åkandes mellan olika stall och rida på fin fina hästar! 

Trots att jag upplevde att det blev lite långtråkigt när jag var i Geneve. (Tydligen så blir jag inte så stimulerad av att sitta i en lägenhet och flänga runt på stan.) tar det emot att säga, det var nog behövligt! Jag känner mig piggare än aldrig förr. Fett nice! 

Det blev tyvärr inte så mycket shopping som jag hade hoppats på. Det fanns typ inget i min smak. Tillslut hittade jag ett fint skärp. Så det fick åka med hem. Däremot åkte vi till Felix Buhler, som numera är min favoritaffär. Ååååh så mycket fina hästsaker och kläder dom hade, och till bra priser! Tyvärr så stängde affärer strax efter jag kom dit, så jag hann bara med att kika ett varv rafsa åt mig en tröja och ett par HV Polo benlindor. 

De sista dagarna spenderades med släkt och vänner. Vi åt fruktansvärt god mat hela helgen, vilket syns.. Heehe.. Drack riktigt bra vin. Och surrade om allt och inget - på engelska! Självklart kommer jag sakna mina favorit (har bara de två) kusiner och moster!  







Uppdate från utlandet!


Man vet att man är borta och har "semester" när man har spenderat hela dagen i en soffa, läst modetidningar, ätit choklad och pratat svengelska. Inte nog med att jag har ätit choklad, det har även slunkit ner en och annan ost, korv, mackor, godis, coca Cola, vin och cupcakes. Jag har en känsla av att det kommer att sätta sina spår... Heheeeee. Men ibland måste man unna sig!  

Bortsett från att jag jobbar hårt på att dra på mig extra kilon så är allt bra här i Geneve. Det är fortfarande varmt, ca 15 grader. Inte som hemma där det tydligen har snöat idag! Zickan som är värsta vinterkvinnan skickade glatt mms på snön idag. Själv hoppas jag på att den håller dig borta ett tag till.. 






Lite skillnad från Sverige och Schweiz, eller hur? 




A

Cowgirl

Jag svingar mig upp på viran!

Plötsligt händer det


I morgon sticker jag iväg på en kortare resa. Det ska bli skönt, men ja, samtidigt tråkigt att lämna hästarna och Isa hemma. Hur ska man liksom klara sig utan dem i flera dagar?!

Som vanligt när jag flänger runt tar Zickan hand om min ögonsten Theo. Idag så hoppade hon upp och red ett par minuter för att känna på "nya Theo". Däremot vet jag inte om hon gillade det hon kände med tanke på att hon brast ut och sa - Men så stor han är! Jag vill ju hellre rida på Higher" Heheee. 

Jag är långt ifrån pedagogisk när Zickan rider för mig. Jag hummar, försöker säga något och så knyter tungan sig. Men idag hände något som aldrig hänt förut. Jag lyckades förklara hur hon skulle göra en bakdelsvändning och hur hjälperna fungerade i rörelsen. Jag tror nog att vi båda blev lika chockade. Så enligt mig är det bäst att sluta när man ligger på topp så därför fick hon rida runt, och det enda jag sa var att hitta känslan och lita på den. Bra ridlärare!! ;) 

Hur gick Theo idag då? Efter gårdagens superpass med massa piruettarbete var han väldigt mör och lite stel. Antar att han hade träningsvärk. Så därför blir det laserbehandling för honom någon dag framöver. Så han blir mjuk och fräsch i kroppen igen. Något bortskämd.. 

Bilder på Zickan och Theodor från idag. Jooo. En sak till. Zickan har alltid gnällt på att jag rider med korta stigläder, men vet ni vad? Idag så fick hon korta dem ett hål, för hon tyckte att dom var på toook för långa! 





11:e veckan


Var 11:e vecka får jag äran att släppa ut, ta in och ge guldklimparna i stallet mat. Härligt! Och denna helg var det som sagt min tur. Därav har det blivit väldigt mycket stallhäng och fix där i helgen. Men trots det hann jag en sväng till travet i lördags (kors i taket), för att kika på ett snabbjobb. Intressant och lärorikt. Ju mer man kan, desto roligare blir det. 




På lördagskvällen var Karin en ängel och tog kvällen (tack!!!) Så då bokade jag in en date och middag med Zickan och Mamii. Zune var schysst och skötte diskningen, som ni ser på bilden nedanför ;) 




Igår fick hästarna och jag vila. Så idag stod trimmning på schemat för alla! Theo gick riktigt bra och vi jobbade vidare på att stärka galoppen genom att rida och tänka piruetter, bara genomföra själva samlingen och inte rörelsen. Han blev bärig och fin och vi avslutade med ett par riktigt fina övergångar mellan samlad trav-ökad trav- tillbaka till samling igen. Fina pållen! 

Fabbe och jag gjorde vårt första dressyrpass med vår nya sadel. Och vi gillar den! Med honom blev det skänkekvikningar i skritt och trav. Helena hjälpte mig på uppvärmningen och instruerade mig åter igen i hur man skrittar. Eller snarare hur jag ska tänka. Och det fungerade bra! Den samlade skritten blev riktigt bra! Så enkelt det är om man bara tänker på ett visst sätt, och kommer ihåg att andas ;P 

Kvällen avslutades med en långpromenad på Rasten med Isa och mamma. Helt vindstilla och en enastående utsikt! Så vackert! 





Tänk om man kunde flyga



Idag fick jag äntligen sitta på min favoritplats - Theos rygg! Efter ett par dagar med vila och longering pga antagligen en vurpa i hagen som har krävts laserbehandling ett par omgångar, så är han nu igång igen. Glad matte, ännu gladare Theo! 

 

Eftersom underlaget i ridhuset fortfarande inte är av toppkvalite blev det enbart ridning runt fyrkantspåret. Fokus idag, rakriktning, tempoväxlingar och övergångar. Dels för att renodla hjälperna och för att få honom att spänna av över ryggen och sluta knipa bak. Jag tyckte att konceptet och övningarna jag gjorde fungerade bra. Dels att jag även var tvungen att tänka lite utanför trygghetszonerna som jag annars använder mig av och även att jag själv var tvungen att aktivera både Theo och mig, snabbare kvikare hjälper och övergångar. Hej och hå vad man får skärpa till sig när man inte kan lägga volter, skänkelvikningar, öppnor mm för att korrigera. Det kanske är bra och lärorikt att underlaget suger (om man bortser från just fyrkantspåret) Jag kommer vara en höjdare på rakriktning till nästa års tävlingsäsong. 

 

Men bara tanken på nästa års tävlingssäsong sätter sprätt på mitt huvud. Jag vill ju ha Hasse här varje dag när jag rider. Shit vilket självförtroende jag skulle få då. Dels för att han är grym på att ge feedback, och dels för att han är så galet duktig på att förmedla ridningen. Det är just den känslan man saknar. Känslan av att man utvecklar sin ridning och kunskap. Det är långt ifrån någon annnan som skulle kunna ge mig verktyg, hjälp och motivation som den mannen kan! Han är bäst. Och jag saknar honom! 



Söndags


Jag är en lycklig lottad hästtjej som får äran att rida och tävla fina fina Fabbe. Som för övrigt skötte sig exemplariskt i söndags och plockade hem två rosetter. En blå, en gul/blå. 

Dagens första klass var en LB:1. Trots missar och lite bus lyckades vi få ihop 63%. En blå rosett samt ett svart schabrak från Hööks vann vi. Etta blev märeth, 3:à Ludde och på 4:e plats kom Johanna. Alla tävlandes för Strömsunds Ridklubb! 

En timme senare var det åter igen dags för start. Att Fabbe var Lite mer alert och framåt visade sig ge resultat, vi fick ihop dagens högsta procent - 65 % och vann den klassen (LB:2)!! Även då var det fina och bra priser till de placerade. Det blev en gul/blå rosett samt två valfria fotografier som en fotograf hade fotat på oss under tävlingsdagen. 







Något som var väldigt kul var att Strömsunds Ridklubb briljerade totalt denna dag. Med ekipage på topp fyra placeringar i båda klasserna. Så kul!! :) 


Sen måste jag även ge Mamii (Martina) världens största puss, hon är ju så bra och grym att ha med på tävlingar!! Från att coacha på framridningen, till att putsa och borsta på hästen, filmar, hämtar täcken och gör allt utan att fundera på det. Så bra!!

Mot cirkus


Taggade till max, och över stylade gick jag och min polare Zickan till ridhuset med raska och muntra steg idag. Men efter ett halvdant försök till att jogga runt fyrkantspåret insåg vi att det nya underlaget var inget för oss. Vilket det förhoppningsvis blir då det trycks ihop och blir grymt. Eller vad som nu krävs? 

Men tack vare detta hade vi överskottsenergi. Och gjorde oss av med den genom att utöva olika voltigeövningar på Viran, vilket ledde vidare till försök av Westernstyle ala slidestop och galopp i fullfräs. I grimma!! Och avslutades med att jag hade lektion i "svinga er upp som en cowgirl" för Hanna och Zickan. Zickan har faktiskt klarat av det förut, så det blev mest Hanna som fick utså alla hårda och vulgära ord. Men hon svarade för sig genom att kravla sig upp på Viran på ett sätt som ni aldrig skådat förut, tro mig! Men ett gott skratt fick vi. Snarare flera styckna! 

Så nu är vi på jakt efter en voltigegjord. För jag insåg att det underlättar om man har en sådan när man ska försöka att göra saxen, väderkvarnen, stående utkast och vad nu allt heter. Hojta till om ni har någon till salu. 


Jag måste slänga in en failbild från i somras. Detta var då jag var helt besatt i att lära mig att svinga mig upp på hästar. När jag väl lyckades blev jag så exalterad att jag hamnade i bakvikt (inte pga min roooompa) och var påväg att ramla baklänges.. Hihi.. 


Ett pass på planen i solnedgången.


Erkänn att det låter fint, eller snarare romantiskt. Heheeee. 



Ett stopp på vägen


När man är lika glömsk och tankspridd som jag är, får man ibland åka ut till stallet på arbetstid för att hämta grejer, kläder, skor som behövs för att klara av en arbetsdag. 

Självklart brukar jag passa på att klappa och pussa lite på Theo då, vilket även min jobbarkompis Frank fick göra idag!! Theo var väldigt gosig och skulle promt klia och gosa med oss. Mys pållen!! :) 



RSS 2.0