Nu siktar vi mot OS!

Jag skrev detta igår, men pga den dåliga mottagningen hemma lyckades jag inte publicera inlägget. 
 
Idag har jag haft mitt livs bästa dressyrpass på både Theo och Fabbe. Alltså herregud vad fina hästar jag rider.  (Passar på att skryta lite) Självklart hade jag den one and only mr Hasse på marken som instruerade mig. 
 
Först ut var Theo. Inte nog med att det var sviiiin varmt ute, solen sken och det var inte ett moln på himlen. Antagligen var temperaturen uppe i 3456 celsius. Eller? Iaf. Vi, jag och Theo var svettiga efter framskrittningen... Tänk vad svettiga vi var efter en timmes lektion!! ;) 
 
Vi fortsatte träningen där vi avslutade den igår. Han kändes kanonfin från början! Efter att Hasse hade påminner mig tusen ggr att inte fastna i kadensen, utan att tänka mer att Theo fungerar som ett dragspel fattade jag grejen. Mer rörlig i både rygg och bäckenet. Alltså jag kan verkligen inte beskriva hur galet bra han var. Att han rörde sig som aldrig förr. Att jag dessutom fick känna hur det känns när en häst verkligen bär upp sig bakifrån och växte typ 2 dm i manken. Att jag dessutom fick redigt skavsår på rumpan efter att ha ridit så mkt med sitsen och Inte handen. Det ni, det kallar jag Ridning!!!!! :D hehe.. 
 
Två timmar efter Theo var Fabbe redo för ett dressyrpass i stekande sol och värme. Med Fabbe blev det mycket Ridning framåt för att få honom att sluta knipa bak och släppa till. Mycket riktigt gjorde han det och blev så fin! Vi fortsatte genom att höja ribban ett snäpp, mer samling i galoppen, bakdelsvändningar och galoppfattningar från vändningarna. Efter en timmes lektion var vi båda dödströtta så vi fick släpa oss in i stallet.
 
Det har varit en galet bra dag. Som vanligt utvecklas både jag och höstarna väldigt mycket när Hasse står på marken och lär ut. Det är sjukt att den mannen kan så mycket, och alltid ALLTID leverera på sina lektioner. 
 
Tack Hasse för idag! :) 
 
 
 
 

Passar på...


I väntan på Helena, Sanna och Nalle passar jag på att blogga lite. Vi har nämligen varit och trimmat höstarna på Cecilias plan idag, och som vanligt agerar Helena chaufför - kanon!
 
Idag var det sista trimningen inför Hasseträningen. Fabbe kändes fin så vi tre (jag, Fabbe och Helena) är riktigt taggade inför träningen! :) 
 
Nu anlände de precis! Herråååå
 

Vad har vi lärt oss i helgen?


- Jo att hästar är, åter igen hästar, och att man kan verkligen inte förutspå hur de kommer att reagera.

Om man går in på equipe ser man tre bokstäver efter mig och Theo i resultatlistan. (Ett tips: kika längst fram, eller bak. beroende på hur du tolkar resultatlistan)Tre bokstäver som är skrivna i följande ordning - Ute. Vet ni vad det betyder? Utmärkt excellent! Eftersom vi lyckades uppnå detta beslöt jag mig för att stryka mig från de andra klasserna som jag skulle starta i helgen... Ett klokt och bra beslut enligt mig själv.

Självklart är han fortfarande mitt lilla gullepjuttefjun som jag tycker om allra mest!

Gårdagens inlägg!

 
tänk om alla dagar kunde vara som denna! 
 
Dagen började med jobb, men endast mellan 0700-13,30. Sen tog jag ledigt för att kunna ägna mig lite extra tid i stallarna. Vilket jag själv tycker att jag gjorde helt rätt i, med tanke på att jag hade 3 hästar att rida! 
 
Först ut var Galaxy. Det blev mycket lösgörande arbete för att få henne att jobba i en lägre form. Det var vår premiärtur idag så vi tog det lugnt. Väldigt trevlig och ambitiös häst! 
 
Efrer Galaxy var det Theos tur att bli trimmad! Idag fokuserade vi på att han skulle vara framme för skänkeln och det gav rresultat. Hans galopp blev så bärig och rund. Det är en härlig känsla när man känner hur hela hästen växer i fronten! :)   Det blev därför mycket gsloppjobb. Han gjorde flera fina, rena och bra byten samt att galoppslutorna var också bra! Så idag var vi båda nöjd efteråt! :) 
 
När jag hade putsat, borstat, stretchat, lindat Theo begav jag mig bort till Helenas stall. Efter mockning och annat stallfix åkte jag och Helena med Fabbe bort till ridplanen. Idag var Fabbe trött efter det braiga dressyrpasset han gjorde i förrgår, så därför blev det bara så vi joggade runt i en lägre form. 
 
Så efter flera timmar hästande så sitter jag äntligen vid köksbordet och äter en välförtjänt tallrik med lasagne. 
 
 
 

Fin häst

 
Efter ett par veckors skogsturer bland stockar och stenar var det äntligen dags för ett riktigt dressyrpass på en ridplan med Fabbe! 
 
Vi började att jogga runt för att checka av hur han kändes. Efter ett par minuters joggning började jag kräva mer tryck och bärighet - och det fick jag. Efter massa galoppfattningar fick jag det vi alla strävar efter rygg, bakbenen och en front - En häst som arbetar! Trots att det ännu bara blir ett par steg så är vi på rätt väg. Och det känns kanoooon! 
 
Han var så fin och duktig att jag nu känner mig alldeles för lyrisk och pigg för att sova. Eller så beror det på de två kaffekopparna jag drack för någon timme sen.. 
 
Zickan var med och kollade, filmade och knäppte kort! Så bilderna är från dagens pass! :) 
 
 

Jaahaa (Gårdagens inlägg)

Trots att termometern visade 20+ ute, och jag helst hade velat sitta i skuggan, motionerade jag två pållar, varav en gav mig redigt med motion tillbaka.. 
 
Idag blev det en lugn och skön skogstur för Fabbe. Det var så fint väder, men så varmt att dom (Fabbe & Nalle) blev sjöblöt av svett trots att vi skrittade typ hela turen! 
 
 
Efter Fabbes lugna tur fick jag rida på monster Theo!! Huvva! Idag hade vi verkligen olika åsikter om vart hans kropp skulle placera sig. Så pass att jag börjar seriöst att fundera på om det är hoppning vi ska satsa på. Haha... 
 
 
 

Latmaskar?

 
Idag fick dressyrsadeln, kandaret, sporrarna och pisken vara kvar i sadelkammaren, för idag åkte skippys hoppsadel på Theo!! 
 
Vi gjorde en mindre bana av en kombination (räcke-räcke) som dessutom fick agera enkelhinder på volt, och så slängde jag fram en oxer på diagonalen. Theo tyckte att det var super kul, som vanligt! Så det var gasen i botten från början. Men efter ett par halter innan hindren lyssnade han på mig någorlunda. Ibland tog han dock kommandot och då var det full fart! ;) 
 
Efter hoppningen var vi båda sjöblöta av svett. Huvva!! (Jag som brukar säga att hoppning är för latmaskar..) Jag ska även lägga till att det var 23 grader varmt, helt galet varmt för att vara Östersund! 
 
 

Fotografen


Igår lekte jag fotograf, självklart var Zickan och Elvira mina modeller. Vilket dom är extremt begåvade på att vara. Jag lyckades knäppa över 600 bilder på dom!! Som tur var blev det många fina bilder :)

Pusskalas!

 
 
 

Bättre sent än aldrig

 
Slänger in ett par bilder på Carro & Lego, Ludde & Zixten, Johannas Pålle och Karin & Bamsen från Ånge. Tyvärr så har det försvunnit en hel del bilder (Skumt) men det är bättre än inget! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra bättre BÄÄÄÄST !

 
Ni alla vet redan att jag tycker att Hasse är bra bättre bäst. Det finns ingen som kan lära ut och förmedla känslan i ridningen som han kan. Liksom allt annat som har med hästar att göra. Han är bäst. Inte nog med det, han är även en fantastisk person, både som vän och tränare. Ödmjuk och han har ett hjärta av guld! 
 
Igår ställde han upp, som vanligt. Lika engagerad, hjälpsam och bäst som alltid! Ni skulle ha sett vad han trixade, fixade och grejade bara för att kunna hjälpa mig och Theo igår. Det är inte många tränare som gör sådant för sina elever, men tänk att det gör min tränare! :) 
 
 
 
 
Hasse, jag är så glad och tacksam för allt du gör och hjälper mig med -  I love you! 

Släng er i väggen, här kommer Strömsunds Ridklubb!

 
Utan tvekan har Strömsunds Ridklubbs tävlingsekipage varit outstanding idag. Med tanke på att vi tog hem första och andra platsen i både LA:3 och MSVC:1. WOohoo
 
Men om tävlingen idag. Vad kan jag säga? Förväntningarna var ju långt ifrån skyhöga med tanken på förra helgens lilla problem jag och Theo fick. Målet för denna dag var att han helt enkelt skulle gå fram. Vilket han även gjorde (pust). 
 
Den klass som jag är nöjd med idag är MSVC:1. (Tänk vad skönt att känna sig någorlunda nöjd efter en tävlingdag, det händer inte så ofta) Tyvärr blev travprogrammet kattskit, han sprang runt som en symaskin. Vinglade fram i öppnorna och slutorna. Men resterande av programmet var faktiskt bra. Han kunde skritta (WOW) och galoppen var riktigt bra. Det känns som om vi har tagit ett steg i rätt riktning, och nu ska vi bara (obs! B A R A) få till "vår awesome" trav på tävlingsbanan. Lätt fixat, fort gjort. Eller hur? 
 
Dagens missar vill ni väl få reda på? Dom grövre missarna var att från uppridningen, halten, föll han in i galopp istället för trav. Sen fick vi tyvärr vänstergalopp istället för högergalopp i en fattning. Sen att åter igen, travdelen var inget att hurra för. I LA:3 orkar jag inte ens sammanfatta eller förklara programmet. 
 
Som ni säkert redan vet, kom jag tvåa i både LA:3 och MSVC:1. Vinnaren i LA:3 var Märeth och i MSVC:1 var Carro. Grattis grattis! 
 
Som vanligt har jag de bästa hästskötarna Zickan, Martina och Ronja - Tack för hjälpen! 
Sen Tack Frida (som har knäppt de fina bilderna ni ser) och Hanna för att ni fotade typ 200 bilder var på mig och Theo. 
Och Jarek, tack för att du ställde upp och var hästskötare när vi andra ville kika på MSVB. 
Och Tack Pappa, för att du gick och köpte saft åt mig. 
Och Tack Ludde, för att du slängde upp mig på Theo när jag skulle in på prisutdelning.
 
Värsta tacktalet. Det blir lätt så, nu när man har kommit tvåax2 på en helt vanlig dressyrtävling liksom. HAHAHAHAHAHAHAHA ;) 
 

 
 
Gladaste pållen på prisutdelningen var lätt Theo!
 
 
Kolla in Theos snygga knoppar som hans fantastiska hästskötare Zickan har gjort. Mmmm :) 
 
 
 
 

Inte ett ord.

 
Idag blir det inga små bokstäver om dagens ridpass. Utan det är upp till er själva att skratta,kika, fundera och analysera vad jag och Zickan gör för toook. Varsågod!
 
 
HAHAHA. Hahaha. Kan man göra annat än att älska bilderna? Nääääää :)

Ibland går det bra, men ibland går det även lite sämre.

 
 
Hur ska jag sammanfatta denna helg? 
 
Igår tävlade jag klasserna LA:3 och MSVC:1. Theo var väldigt fin på framridningen, men tyvärr så dog han när vi gick ut på tävlingsbanan, vilket var på deras ridplan. Han blev väldigt spänd, kort i steget och gick emot mig. Efter en dålig ritt fick vi 58 % i LA:3, inte så mycket att hänga upp i julgranen. Men eftersom jag såg LA:3 som en uppvärmingsklass spelande liksom det ingen större roll. Efter nån timmes paus och fikande var det dags för MSVC:1. Han var väldigt fin på framridningen och jag var riktigt taggad. Tyvärr blev han väldigt spänd och kort i steget i denna klass med. Svårt att förklara, men att gå från framridningen där jag hade riktigt schvung i gången och rygg(!!!) till att få en häst som är tvärtemot. Men vi lyckades på något sätt visa domaren något som hon gillade trots ett par missar (där jag får helt ta en på mig själv) fick vi 62 %. Carro var också där med Lego, och startade MSVC:1  även hon fick ett par missar men slutade på 63 %. Efter två starter kunde jag konstantera att han antagligen reagerade på underlaget. Han tyckte väl att det var stumt, hårt, ja, inte tillräckligt bra för att visa sin bästa sida..
 
Eftersom det var meeting delade jag och Carro på ett hotellrum. Mysigt värre. Hotellet var helt klart ett 5 stjärnigt hotell, snygga små pojkar som bar väskorna upp till rummet och som sedan matade oss med vindruvor. Nää. Det var ett helt vanligt hotell. Självklart blev det massa godis, chips, ostkrokar och vin blandat med ett jäkla surr och skrattande. Tiden gick jävligt fort så runt 1 på natten släckte vi lampan och somnade. 
 
I dag startade båda MSVC:2. Både Carro och jag beslöt oss för att köra järnet och göra vårt bästa idag. Först ut av oss två var jag... Jag började rida fram, och Theo kändes fin och lösgjord. Därför blev det mycket skrittpauser och strax innan jag skulle gå in på banan plockade jag upp honom och satte mer rygg och tryck i honom. Han kändes fin! Väl inne på banan blev allt pannkaka och Theo blev tyvärr på dåligt humör i en bakdelsvädning och beslöt sig för att skita i allt jag sa. Sagt och gjort, vi blev uteslutna. Men däremot lyckades Carro göra en fin och bra ritt och knaprade åt sig en 3:e plats! Grattis!!! 
 
Det är ingen mening att haka upp sig på att det blev pannkaka idag, utan nu är det bara till att se framåt och sikta in sig på nästa tävling. YEEEAH.
 
Det var faktist inte enbart jag och  Carro som var och representerade Strömsunds Ridklubb borta i Ånge, utan även Ludde, Johanna, Kristina och Karin. Jag har bilder på de flesta ekipagen, så jag slänger ut fler och visar när jag sitter vid en datorn som är belägen på en plats med bättre mottagning än här ute i skogen där jag booor. 
 
 
 
 
 
 

Lördag? Nej, det är ju onsdag.

 
Idag har det varit en sådan dag där jag vet inte om jag är nöjd eller missnöjd med dagens ridpass på Theo. Vi gick till ridhuset med Zickan och Frida. Både jag och Zickan var inställda på att rida läääänge och mycket idag, vilket jag fick göra. Idag fokuserade vi på galoppen, mer tryck och bärighet vilket resulterade i att han gjorde mycket fina galopp priuetter, blandat med hans fruktansvärt fina luftkonster! Han har haft lite svårare med piruettarbetet i höger galopp, men idag tyckte jag att han orkade med det bättre än förut. Det är kul när man börjar känna lite resultat och att hästen blir starkare. Yeeh! Men samtidigt känns vissa saker som ska vara så simpla, så svårt ibland. Jag vet inte om det är på mig eller på honom det slår slint ibland. Antagligen oss båda..
 
Efter Theos dressyrpass var det bara till att bege sig bort till lillkillen Fabbe och ta en tur ute i skogen med Sanna och Nalle. Idag blev det mycket galopp i uppförsbacke, till allas glädje! Fabbe frustade och pustade för han tyckte att det var lite jobbigt. Men påvägen hem hade jag en mycket fin och avslappnad häst som var lösgjord =) 
 
I morgon då?
Jo då ska jag jag jobba. Vilket känns riktigt roligt. Eller? Jag hade mer än gärna varit ledig och hängt i stallet i stället. Hhehheheheh. Båda hästarna ska även ridas i morgon och jag ska även börja packa ihop kraftfoder, täcken, hinkar och hö till helgens tävling. Så jag har en känsla av att det blir en låååångkväll i stallet i morgon - Me like! 
 
 

Bildbomb, eller ?

 
Slänger in ett par bilder som Pappa tog i söndags.
 

RSS 2.0