Bara bilder från i söndags.


Det är så varmt och kvavt här i Stockholm. Jag är så glad över mina functions T-shirtar, man blir så varm och svettig av att rida & springa runt i stallet hela dagarna. Nu idag kom jag på den briljanta idén - En häst = Ett glas vatten. Så efter jag har ridit, longerat eller tömkört en häst så går jag och dricker ett glas vatten. Det är verkligen så lätt att glömma bort att dricka vatten, för mig fungerar det bra att göra så.. Jag hade ingen huvudvärk idag och jag kände mig väldigt pigg jämfört med lördag, sön, måndags.. 

I söndags red jag Lottas fina fina Linus. Han rör sig helt fantastiskt och är riktigt fin att rida. Vissa hästar kan förmedla extremt bra ridkänsla, och Linus gör verkligen det!! 


I söndags promenerade jag och Gäddan. Hon var inte lika sugen på att ta en selfie som jag var... 😉 



I lördags, skämtåtsido, jag menar i söndags var jag och Fabbe ute på en fartfylld tur! Det började lugnt, han fick äta gräs. Men sen därefter eskalerade det och han blev galet pigg och bockade, busade, galopperade iväg och hittade på bus hela tiden! Vääääldigt pigg & glad! 😄 




Sommar och SOL



Nu är sommaren här igen!! Hoppas att den stannar ett tag 😉 

I måndags hade Fabbe besök av en Equiterapeut. Så han har endast blivit joggad i veckan, så han ska hitta sin "nya" kropp. Jag känner enormt stor skillnad på honom, speciellt i galoppen! Fabbe var sned i bäckenet och hade en låsning i sitt vänstra framknä. Snedheten och låsningen knäcktes bort,  och han blev lasrad och fick stå med ett lyx magnettäcke 😉 Något som var väldigt bra var att Fabbe hade extremt bra leder och ligament och hade lika bra rörlighet i bakbenen som en Grand Prix häst! Så nu jäklar måste vi träna på!! 😁 


Lotta är bortrest så jag och Jennifer tar hand om hennes hästar och fotar så hon får bilder till som blogg. Tur för mig eftersom jag också får bloggbilder 😄 



Linus var lite kelig efter joggingpasset! 


Fina Linus! 

Back in town


Igår kändes det lite tungt att åka ifrån Östersund, mina vänner, min familj, häst och hund. Men idag är jag så himla glad över att jag har det här jobbet. Det var riktigt roligt att rida idag och alla hästar var så duktiga! Som jag brukar säga - En riktigt bra rid-dag!! 😉

Jag får helt enkelt fortsätta att sakna alla hemma ett tag till och kanske försöka åka hem lite oftare. Det bästa under dessa dagar var självklart att hänga med Isa. Herregud vad jag har saknat henne. Det kommer jag att få fortsätta att göra, hon har det så mycket bättre hemma med mamma & pappa.. 







Faida


Min fina lilla prinsessa! Hon är så vacker och fin, helt perfekt! Dessutom är hon Gudasnäll att hålla på med. 

I måndagskväll fick hon åka på bete. Först lastades gamle Nalle och därefter klev Faida på snällt och försiktigt. Hon stod dom ett ljus i transporten och backade ur transporten lugnt och fint. (Detta känns ju super inför framtiden!) Nalle åkte direkt vidare till ett annat bete. Faida gnäggade ett par gånger, men följde snällt med mig och gick in i hagen. 

Faida gick först i en vinterhage bredvid den nya flocken som hon ska gå på bete med. Sen släpptes hon in i den stora fina sommarhagen, och typ direkt jagades hon ut ur hagen. Så efter hon hade sprängt hagen 5 ggr och därefter stått i vinterhagen tillsammans med ledarstoet accepterades Faida. Så igår kväll var det frid och fröjd i hagen! Nu kommer hon hänga hela sommaren med ett stort gäng av gamla hästar, tonåringar och fölungar. Det kommer bli toppen för henne! 






Ett par bilder


För typ 2 veckor sedan knäppte Jennifer dom här fina bilderna på mig och Fabbe!

 Fleecetröja i juni liksom.. Vart har solen tagit vägen? 










Glad midsommar från ett regnigt Sthlm.


Idag har det inte varit många själar i stallet. Några tappra hästägare har envist trotsat regnet och firat midsommarafton med att motionera sin häst. Själv så drog jag vinstlotten och har jobbat hela dagen. Det är ingen Vinstlott tänker säkert ni, men för mig är det en vinst. För på måndag får jag äntligen åka hem till mitt älskade Jämtland, Familj, vänner, häst och hund!!! Tjoho! Det ska bli fantastiskt härligt att få komna hem, som jag har längtat!!

Idag har jag motionerat Lottas fantastiskt fina häst Linus. Alltså wow vilken häst! Att han var fin visste jag redan, eftersom jag har sett dom in action ett flertal gånger. Men att han skulle vara så fin att rida trodde jag inte, och då joggade jag bara. Så nu tänker jag föreslå för Lotta att vi byter hästar, hon får Fabbe och jag Linus! 😉  

Lotta har en blogg - Audinadenfina.se 


Glad midsommar från Linus och Gäddan! 




Jennifers häst var midsommar-fin idag! 



Fabbe ville också vara fin idag, så han lånade Rossinis bukett och förnyade den med höstrån i... 😁 

Horsie


Selfie time ala Regi! 






Hästar ÄR snälla och lugna djur


600 kg vs 65 kg, ni ser själv hur det gick.. 


Tisdag ..?


Jag tror att mitt upplägg - ta det lugnt men ändå träna för Kristian - vsr ett passande och bra upplägg för Fabbe. Idag när jag red lektion så var det sol om poletten plötsligt hade ramlat ner. Han gjorde utan tvekan de bästa skänkelvikningarna hittills idag, likaså de diagonala travslutorna. Jag fick jobba väldigt mycket förvändgalopp och ur den förvända rida tempoväxlingar och övergångar galopp-skritt-galopp. 

Vi avslutade med att rida några enkla byten på kort diagonal. Men herr vingelpära Fabbe behöver helt klart stärka sig betydligt mer innan vi är redo för att visa upp det på tävling. Kristian tyckte att jag skulle jobba vidare på att rida enkla byten på raktspår intill väggen  ett tag till. Som jag sa häromdagen, det kommer krävas massor av träningstimmar innan vi är redo för MSVB, och i MSVB:4 ingår enkla byten på kort diagonal.. Hejeeeee. 





Så otroligt nöjd


Gårdagens programridning gick inte som jag hade planerat. Jag påbörjade att rida MSVC:2an, efter första mellantraven avbröt dom mig och sa att jag red fel väg. Vilket jag inte gjorde, utan det hade blivit ett missförstånd så dom trodde att jag skulle rida igenom LA:3an. Som tur var kan jag LA3:an som rinnande vatten, så jag red igenom programmet och kursens deltagare fick döma och kommentera min ritt. 

Men eftersom det hade blivit ett litet missförstånd så fick jag efteråt rida igenom MSVC:2an och så kommenterade Kristian varje moment och sa vad som var bra/dåligt och vad jag skulle tänka på. Vilket gjorde så att jag idag visste vad jag kunde plocka poäng på och vilka moment jag var tvungen att tänka till och rida på säkerhet. 

Vi genomförde en bra ritt, utan några större missar. 62,44 % blev resultatet och en 5:e placering! Jag är Så otroligt glad och nöjd över hur duktig Fabbe är på tävlingsbanan. Han har verkligen mognat och tagit sin roll som tävlingshäst på största allvar.. 😉 

Nu blir det inga tävlingar utan jag kommer bara fokusera på träning. Till hösten planerar jag på att starta någon MSVC till och sen (Förhoppningsvis) även debutera MSVB innan årets slut! Men för att klara av det krävs det MASSOR av träningstimmar. 



Rosett, plakett och ridstrumpor från Kingsland. 



Mamma, pappa och en deras vän Ulf var där och hjälpte mig. 

Då var det dags igen


Jag har glömt bort att jag har en blogg.. 

Men i morgon ska jag och Fabbe delta på en dressyrkurs, vi ska rida MSVC:2 och dömas av de som deltar på kursen. På söndag är det dags för tävling. Det blir programmet MSVC:2 som vi ska kämpa oss igenom, så det känns bra att få rida igenom programmet dagen innan! Jag hoppas på att få bra feedback! 👍 

Det känns just nu som om MSVC:2 är lite väl svårt för oss. Men det fanns inga andra tävlingar i närheten som passade oss + att jag kommer jobba på rätt mycket framöver + jag kommer åka hem nästa gång jag är ledig - så jag chansar och åker iväg. Bära eller brista!!  



 

Det har gett resultat!!


Jag tror att Fabbes "lugna vecka", med endast uteritter, hoppning och skrittmaskin har gett resultat! Nu ikväll när jag trimmade lite på utebanan kändes han väldigt fin & väldigt pigg! 

Det blev mestadels jogging, men jag passade på att plocka upp honom lite för att känna på hur han kändes. Jag hoppas att det håller i sig, för jag vill gärna tävla i helgen.. 

Så jag ska fortsätta med att rida ut, hoppa och trimma lite lätt resten av veckan. Givetvis blir det även lektion för Kristian, men utöver det tänker jag som sagt försöka ta det lugnt. 





Heja Juni!!


Alltså fy vad det har regnat här den senaste tiden. Jag tror nästan att det har regnat varje dag i Maj månad. Hoppas att Juni bjuder på sol varje dag! Det har börjat bra, idag var det så soligt och varmt ute! 😍 

Förutom att jag har stekt i solen så har jag även mockat, släppt ut/in hästarfrpn hagen, vägt höpåsar, släppt hästar i skritten, ridit 3 pållar, tillagat lunch/middag till hästarna, putsat träns, sopat,  mockat hagar & skrittmaskin och borstat hästar. Som ni förstår så har jag haft extremt mycket tid över till att steka i solen.. Solbrillorna var iallafall på. Mest för att skydda mitt högra öga.. Som just nu inte mår så bra. Jag har antagligen haft något skräp i ögat som har skavt.. Så det är lite irriterat och jag är liiiite ljuskänslig (& halvblind, eftersom jag bars har lins i mitt vänstra öga..) 



Måste verkligen sova, typ helst nu direkt


Fabbe tar det lite lugnare nu ett par dagar. Igår vilade han, dvs dubbla hagpass & 30 min i skritten, idag fick han också gå dubbla hagpass + en lugn tur ute i solen. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur morgondagen blir, men det lutar mot att vi roder ut då med. Han förtjänar att ta det lite lugnt ett par dagar :) 

Meeeen däremot har jag fullt upp som vanligt. Andra hästar som ska skötas, matas och ridas. En av hästarna som vill ridas och motioneras är Farbis. Hon har flyttat till ett nytt fint och fräscht stall. Spolspilta och en 20x60 ridplan - lyckan är total!! 😛 


Igår firade vi Kristians SM-medalj - champagne & tårta!! 😍 

Finn ett fel..


.... 




RSS 2.0