Årets näst sista dag


Hey och gott nytt år!
Årets näst sista dag har jag spenderat ihop med Faida och Farbis. Vi gick en liten promenad och båda två skötte sig galant! God jul


God jul önskar jag och Isa. (Bättre sent än aldrig) Relax och mys


En hel dag utan hästar, hur ofta händer det? Ikväll var jag, Martina och Zickan på relaxavdelning på badet istället för att mocka bajs och frysa i stallet. Så himla skönt att ta hand om sig själv. Vi bastade, testade på så många olika ljus,  ång och doftbastusar. Vi bubblade även omkring i bubbelpoolarna. Käkade sushi och upptäckte en ny Aloe Vera dryck med kiwi, mmmmmm så god! 

I morgon blir det hästar typ hela dagen. Släppa ut hästar på morgonen, ta hand om hästar och förhoppningsvis hinna rida en liten tur efter jobbet, sen på kvällen blir det trav och middag. Tummen upp för det! Ni kan även hålla era tummar om att vi spelar hem miljonerna i morgon!! 


Min bil parkerade om sig idag.. 

idag var vi duktiga

 
Idag åkte jag och Fabbe från ridhuset, svettiga men väldigt glada och nöjda. Det ni är världens bästa känsla.
 
 
 
 

....


Jag tror att jag och Fabbe är inne i en dålig period nu. Igår hade vi åter igen helt skilda åsikter. När jag sa höger, så sa Fabbe Nej. När jag sa rygga så sa han Nej. När jag sa hoppa så sa han nej. När jag sa galopp så sa han nej. 

Jag brukar alltid tänka positivt efter varje ridpass, fokusera på det som var bra och inte dåligt. Men igår fokuserade jag totalt på det dåliga. Trots att det stundtals gick bra och vi avslutade ridpasset helt okej. Känslan var usel. Men, efter jag kommit hem och ätit mackor, grisfötter och fil så förstod jag inte varför jag blivit så upprörd över ridningen...? Kan faktiskt ha varit så att jag var hungrig och grinig själv. (Stackars Fabbe) Åtminstone hoppas jag på det! Nya tag i morgon, med mat i magen och ett glatt humör!! 

(Och eftersom jag har hämtat och burit 100-tals kilo hö till Fabbe idag,  så borde han verkligen visa sin tacksamhet och springa jätte fint i morgon) Söndag


Nu är det bara 5 arbetsdagar, och sen går jag på julledighet. Vet inte riktigt hur mycket jag kommer vara ledig, förhoppningsvis så mkt som möjligt! 

Igår åkte jag och Sofie till ridhuset med våra ädla springare. Fabbe och jag jade lite skilda åsikter. Han ville springa i fullfart med huvudet rätt upp i luften, och helst av allt gå ut ur ridhuset. För enligt honom var det monster överallt där inne.. Tillslut lugnade han ner sig, och då gick luften typ ur honom. Bitvis fick vi till en bra känsla och flyt, men eftersom han blev så trött så fick vi avsluta halvnöjda.. 

Jag hoppade även upp och trimmade gamle härliga Nalle en stund. Han var riktigt pigg och arbetssugen. Med honom joggade jag mest runt och försökte få honom att bli rakriktad. Han blev fin så vi avslutade med att prova på att göra några galoppombyten. Och visst bytte han, men det blev ett par språng efter med bakbena. Men nästa år, när han är 22 år då ska vi nog allt få till rena byten!! ;) 


Vårt vinterland.. 

Jag vill ha snö


Det kan vara så att jag är lite tjatig nu, men vart är snön?! Jag är så fruktansvärt less på knöliga, isiga hagar, hårda och oridbara ridplanar, tom åkrarna är stenhårda och knöliga nu..

Jag vill ha snö. Nu. Då kommer hagarna bli bra, det kommer desstutom att gå och rida överallt då - och det blir ett super underlag. Snö is tha shit. 

Men trots att det suger att rida ute nu, så måste hästarna få röra på sig. Idag hade jag ingen lust att åka till ridhuset. Så jag och Fabbe tog ett skrittpass på ridplanen. Våran är som tur är "bara hård", inte knölig. Vi skrittade över bommar och jag fokuserade på min sits.  Vi tränade på att göra halt och att skritta på fram RAKT efter halten. Det där med halten på medellinjen är inte vår starka sida när vi tävlar.. Så det behövs tränas på! Vi avslutade dagens hårda träningspass med att trava lite på åkern, i mörkret. Snön, vart är du?!?! 
Jag snodde Felicias massageapparat idag och masserade Fabbe. Han var något skeptisk, så att massera halsen får bli ett projekt framöver.  

Smygreklam för lotto!


Idag har jag varit ledig från allt som har med jobb att göra, och istället fokuserat på hästar, ridning och återigen hästar. 

Den dagen jag vinner miljoner på lotto kommer jag att bara spendera alla mina dagar i stallet, med hästarna och Isa. Så himla skönt att slippa stressa, slippa skynda sig hem, utan bara mysa på och ta det lugnt. Annars ska man försöka hinna rida innan det blir mörkt (omöjligt nu) hinna hem och tvätta kläder eller göra andra tråkiga hushållssysslor. Eller ha dåligt samvete för att jag inte hinner med stackars Isa. 

Så fler dagar som denna hade varit kanon!! Det kanske är så att jag borde börja spela på lotto..? Nytt i garderoben :D


Jag Ä L S K A R att shoppa när det är sjukt B R A priser. Det är då man "sparar" pengar!! ;) 

Just nu är det 50 % på massa fina ridkläder & hästsaker på hästaffären Häst e Bäst. Dom har så mycket fint, herregud, jag vill ha allt där inne! Jag längtar tills lilla Faidis är tillräckligt gammal för att ha fina saker på sig. Just nu är hon nöjd med att ha en lädergrimma.. Det enda som är positivt med det är att desto mer kan jag handla till mig själv! Idag åkte jag hem med ett par nya ridbyxor, en HV Polo fleecetröja, ett par sporremmar och en ny stalljacka - just den var välbehövligt då dragkedjorna har gett upp på samtliga stalljackor.. 

Dagens inköp! 

Närbild på byxfickan på ridbyxorna, så snyggt!! 

Fräcka! Ingrid Klimke Clinic - Cavaletti


I fredags hade Ingrid Klimke en Clinic, dressyrframgångar med cavaletti. Det är  alltid intressant att kolla på clinics, och oftast kommer man hem med lite inspiration. Att clinicen var på Friends Arena och att jag och Helena hade super platser gjorde inte saken sämre! 

Det var intressant och se hur Ingrid Klimke ville att ryttarna skulle släppa kontrollen lite, länga på tyglarna och rida på fram. Under clinicen visades skritt över bommar, trav över cavalettis och den yngre hästen avslutade med att hoppa ett hinder ett par gånger. Visst blev det skillnad både på unghästen ich även den som var lite mer utbildad! 

Jag brukar alltid säga "jag ska hoppa mer" "en gång i veckan "det är ju så kul". Men nu ska jag faktiskt försöka lägga upp en schema, vecka för vecka så jag verkligen hoppar eller använder mig av bommar/cavalettis en gång i veckan.. 

Emelie Nyreröd och  Floppy Disc visade cavalettis för unghästar. 


RSS 2.0