Wohoooooooo!


Tjoho! Så jäkla kul! 😄😄 
65,57%


Det blev ingen seger idag, tyvärr 😉 Det blev en 4:e plats och 1,5 poäng från 3:e platsen. Vilket är lite surt.. 

Jag är nöjd med Fabbe men tyvärr var han lite trött och mör i kroppen idag. Vilket gjorde att han inte riktigt orkade och vi fick några missar. Men som sagt, jag är nöjd! 

Fabbe har gått otroligt bra och utvecklats mycket de senaste två veckorna. Med facit i handen skulle jag ha tagit det lite lugnare nu i veckan - Det är lätt att vara efterklok. 

Nästa gång vi åker på tävling blir det årsdebut i MSVC. Vi behöver bli lite starkare och stadigare innan jag känner att vi är riktigt redo för det. Planen är att vi startar MSVC:2 den 14 juni, men jag får se om det blir av eller inte. 

Färgglada!


Färgglad men misslyckad outfit. Men vad gör det om 100 år..? 😉 

Tanken var att jag skulle jogga Fabbe idag. Men han kändes trött och var inte alls på hugget, så vi tog en lugn promenad ute istället. 

Fabbe har varit så himla fin i veckan, så jag hoppas att jag inte har trimmat på för mycket... I morgon åker vi till Värmdö och rider en LA:3a, hoppas han är på hugget då! 😄 


Kolla vad jag hittade på Helenas kamera..

 
- SUPERFINA bilder på mig och Fabbe!! 
 
 
 
 
 
Bilderna knäpptes förra året när vi tävlade La & Msvc på Strömsunds Ridklubb. Fabbe var superfin den tävlingen och skötte sig utmärkt, så vi vann båda klasserna den dagen. 
 

Så sant..


Ledig eftermiddag 😄


Klockan är 19,14 och jag ligger redan i sängen, kollar halvt på tv och knaprar på nötter. Ibland är det skönt att inte göra något alls. Men bara ibland. 

Jag slutade redan klockan 14,00 idag. Det är därför jag kan ligga i sängen redan nu med gott samvete. Farba har motionerats, jag har uträttat några ärenden, köpt ett par nya ridbyxor och betat Fabbe en stund. 
Farba satsar inte på en karriär som fotomodell.


Så här ser alltid Farba ut när jag knäpper kort på henne... Men.. 


Om jag vill ha ett kort på henne när hon har öronen framåt, ja då får jag knäppa kort i smyg eller ta fram telefonen tyst och diskret.. För då kan jag lyckas fånga henne på bild.. ;) Det blev vinst!


Wow! Snacka om att Fabbe & jag startade tävlingssäsongen på bästa sätt - Genom att vinna dagens LA:3 på 70,2%! 

Fabbe var så duktig och fin på tävlingsbanan, brydde sig inte alls om den stökiga omgivningen. Vi fick några onödiga missar, bla taktmiss i en mellantrav, jag missade att stå kvar i halten innan ryggningen och så hade jag kunnat planerar vissa vägar & rörelser mycket bättre. Men det är nog ett bra tag kvar innan man lyckas genomföra ett program fläckfritt.. Så jag är galet nöjd med dagen!! 😄 Ägaren Helena & Fabbe! 


Mina extremt duktiga hästskötare! 


Vi vann ett Presentkort på butiken Back 2 use, en tidning, läppglans och ett schabrak! 

Tävlingsdags


I morgon är det äntligen dags för årets första start! Det blir en lokal LA:3 på Hufvudsta Ridklubb. Tydligen är det en liten och trång tävlingsplats och tävlingsbanan ligger omringad av en väg, park och parkering. Det ska bli spännande och se vad Fabbe tycker om det.. Det blir definitivt väldigt bra miljöträning! 

Så håll era tummar och tår i morgon!! Som vanligt glömmer jag att publicera.. Just nu har vi precis anlänt till tävlingsplatsen, det gick fortare att köra än vad vi hade beräknat. Så vi har gott om tid att chilla och kolla in tävlingsplatsen! 

Dags att byta jobb..?


Jajjamen! Om man är och hälsar på mig får man arbeta för en sovplats. Skämt åt sido! Helena hjälper gladeligen oss i stallet och vi tackar och tar gladeligen emot all hjälp. Hon har hittills putsat träns, sadlar och hängt tvätt. Nu i eftermiddag har hon borstat hästar och mockat hagar & boxar. Hon är helt klart välkommen att stanna så länge hon vill!! 😄 
Onsdag

 
Helena, för er som inte vet så är det hon som äger Fabbe & Farba, är här nere i Stockholm och jobbar samt hälsar på mig och hästarna. 
 
Så igår var det första gången på typ 8 veckor hon såg Fabbe in action. Hon tyckte att det hade blivit stor skillnad på honom - till det bättre! Dessutom var han rätt mör i kroppen igår för Kristian tvingade oss att arbeta på ordentligt i måndags. Fabbe börjar bli betydligt starkare, så nu börjar vi att jobba lite mer samlingsarbeten, samla, öka, samla, öka i både trav och galopp. Kvicka raktioner,eftersom det gäller för mig att få Fabbes kroppsdelar på rätt plats. Ibland blir det bra, ibland blir det mindre bra. Det är bara till att kämpa på vidare!! =) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helena fotade oss igår, kul att få lite bilder till bloggen. Jag kan tänka mig att det inte är såååå jätte kul att enbart se huvudbilder på Fabbe ... ;) (Helena, som du märker snodde jag ditt minneskort och förde över ett par bilder på min dator;))

Farbis


Farba är duktig på att hålla mig sysselsatt. Häromdagen gick jag runt i sommarhagen och letade efter en tappsko.. I förrgår fick jag promenera henne i 45 min och massera strupen, för då hade hon foderstrupsförstoppning. Det hela gick väldigt bra eftersom jag upptäckte det direkt och fick loss foder/höet som hade fastnat på några få minuter. Nu tänker säkert ni alla att man bör blöta hästens mat, men vet ni vad? Hennes mat var uppblött. 

Men nog om tråkigheter! Idag jobbade hon riktigt bra i tömmarna. Jag fortsatte jobba vidare på skänkelvikningar, men idag tog vi det i skritt. Hon jobbade på riktigt bra och var stundtals jätte fin! Jag pratade med min gamle gode vän & tränare Hasse om att jag hade lite bekymmer med att få Farba i en bra arbetsform när hon tömkörs. Jag fick ett par tips och självklart fungerade det han sa superbra! Det är kul!


Så Som alla andra dagar, Fabbe går ut ren och kommer in skitig. Han lever upp till sitt smeknamn rullkungen.. 

Men idag gjorde det inget att jag var tvungen att borsta och göra honom fin igen. Idag gick han nämligen SUPERbra när jag red lektion! 

Kristian är just nu nere i Tyskland och tävlar, så idag passade jag på att rida en lektion för hans beridare Jossan. Jag fick superbra hjälp och det bästa var att jag red igenom LA3:an och  hon guidade mig igenom varje moment. Det blev så bra, tänk om det var tillåtet att tävla med ett headset... ;) 

Men påtal om något helt annat.. Jag har en gelepadd under Fabbes sadel & schabrak. Den padden rengjorde jag nu ikväll, och om jag säger så här - Det var flera dagar försent!! jag trodde verkligen inte att den skulle vara så skitig som den var.. Kolla på sista bilden - SÅ VIDRIGT!! 

 Nu kommer padden att rengöras varje dag.. 

halvhalt vaddå?

Dagens träningen - hur man gör en halvhalt. 

Under dagens träning - Jag och Fabbe var som två frågetecken(??). 

Efter dagens träning - vi kan göra halvhalter i trav & galopp. Smasch! 

Vad enkelt det är när man förstår vad tränaren menar. Men innan dess är det väldigt svårt och förvirrande. Det kan ni väl hålla med om? halvhalt vaddå?

Dagens träningen - hur man gör en halvhalt. 

Under dagens träning - Jag och Fabbe var som två frågetecken(??). 

Efter dagens träning - vi kan göra halvhalter i trav & galopp. Smasch! 

Vad enkelt det är när man förstår vad tränaren menar. Men innan dess är det väldigt svårt och förvirrande. Det kan ni väl hålla med om? 


Nu är jag så trött (idag också). I morgon är jag ledig och då blir det sovmorgon! Nattiii 


Måndag.


Farba har fattat grejen med tömkörning nu. Svänger dit jag vill och travar & galopperar fint och balanserat. Idag testade jag även på att försöka göra skänkelvikning längst långsidan. Eller mer lura henne till att själv trampa över ett par steg. Hon lyssnade bra och råkade göra det ett par gånger, massor av beröm och så fick hon en skrittpaus. Eller snarare jag, eftersom jag vsr tvungen att springa efter henne.. ;) 
Fabbe fick gå ett lättare lösgörande pass idag. Mycket skänkelvikningar, diagonala slutor och förvänd galopp i en låg och rund form. Han kändes fin så jag hoppas att det håller i sig. För i morgon är det dags för lektion igen! 
Alldeles nyss var Fabbe och jag ute och åt lite gräs. Rätt nöjd häst! :D 

Regi av Ena


Idag har Kristians och Stall av Enas fina 3 års hingst Regi av Ena (e. Zuidenwind -Stedinger) visats på 3 årstest. 

Det har varit en fröjd att rida och jobba Regi hemma och han visade samma härliga temperament under visningen med. Positiv, lyhörd och helt fantastisk! 

Det blev gångartsdiplom med 49,5 poäng. 9 8,5 7 och 8,5 8 8,5 på gångarter! Eftersom Regi fick över 48 poäng och även utförde ett godkänt ridprov är han nu kvalad till 3 årschampionatet! 

Det har varit en grym dag och jag kan ärligt, med handen på hjärtat säga att jag älskar mitt jobb. Tack Kristian och Anna-Lena för att jag fick vara med och visa Regi idag! 


3 års


I morgon är det dags för Regi att åka på 3-års test. 

Mer än så orkar jag inte skriva. VilodagIdag har Fabbe vilat. Han fick gå i skritten på fm och nu på kvällen gick vi två en promenad. 

Igår hade jag planer på att stå och kolla när korna rusade ut i sommarhagen men istället fick jag och några till springa och jaga två kalvar som inte ville lämna tryggheten. Det blev lite spännande och vi fick bra motion, men tillslut lyckades vi få dom två till rätt ställe, nämligen sommarhagen! 
Vi gick förbi korna och kalvarna, och dom såg ut att ha det bra i sommarhagen. Tänk att det är mitten på maj och det går redan att släpps djuren på bete. 

Nytt och fint


Ett par kronor fattigare men ett par ridhandskar och ett par strumpor rikare! 
Efter regn kommer solsken..


I måndags när jag red lektion var Fabbe tvär, sur och grinig. Han vägrade svara framåt. När jag bad honom att höra det så kickade & bockade han. Det slutade med att jag fick galoppera i ridhuset och så fort han svarade i mot, kickade & bockade så skulle han galoppera ännu fortare fram. Headsetet flög av mig två gånger pga Fabbes försök till att få mig ur balans & komma ifrån arbetet, andra gången den flög av behöll Kristian den i fickan..  Tillslut gav Fabbe upp och då blev han jätte fin och svarade väldigt bra fram. Men hur lätt är det att efter 20 minuters bråk vara nöjd och glad på sin häst? Jag fick dock bita ihop och klappa och berömma jätte mycket.

Men efter regn kommer solsken! Igår var Fabbe jättefin när jag red lektion! Jag fick jobba vidare med de diagonala skänkelvikningarna, jag fick även rida öppna längst spåret och vi avslutade travarbetet med att göra några diagonala slutor. Han kändes väldigt fin i galoppen och nu äntligen börjar även hans vänstra galopp bli rund och fin! Vi började att jobba i en låg och rund form och som innan avslutar vi i en högre form. Det var några i ridhuset som såg någon av de första lektionerna och den igår, och dom tyckte att det var stor skillnad på honom! Tur att dom inte såg honom i måndags ;) 

Ibland är det "bra" att det går dåligt och att hästen inte är på humör under en lektion. Jag fick bra hjälp i måndags om hur jag skulle lösa problemet och det gav verkligen resultat eftersom Fabbe var så fin och duktig igår! Men nu hopas jag på att han fortsätter vara fin och duktig.. ;) Sovmorgon!


Rekord! Klockan är 00,32 och jag är fortfarande vaken. 

I morgon ska jag försöka ta mig tid till att skriva ihop lite av vad som har hänt i veckan. 

Jag är så trött nu. Så trött. ZZZzzzzzz 
RSS 2.0