Kvalitets


I fredags började jag, Helena och Farba med att sitta i bilkö i 2 timmar. Att först sitta i bilkö och sen köra 40 mil kan vara det segaste jag har gjort. Som turvar  turades jag och Helena om att köra! 

Anledningen till att vi körde 40 mil var att få träffa Felicia & Sofie. Nejdå, skämt åt sido! ;) Det var för att Farba deltog på kvalitets i lördags. 

Farba var super duktig, från första till sista stund. Hon var lugn och snäll när vi anlände sent i fredagskväll. Promenerade snällt på lördagsmorgonen, stod som ett ljus medans jag knoppade, skötte sig galant på framridningen men blev tyvärr något spänd när vi gick ifrån framridningen till visningsbanan. Att lämna ett tryggt ridhus med 4 väggar till att gå ut på en gigantisk ridplan med en 20x60 bana med dressyrstaket, domarbås blev lite för mycket för fröken. 

Men jag är trots det nöjd. Hon genomförde kvalitets, visades i 3 gångarter och fick en 8:a på huvud/hals/bål! Med kommentaren "lång hals". 

Poängen blev 7,5 - Skritt, 7 - trav, 6 - galopp, 8 - huvud/hals/bål, 8 - extremiteter, 7,5 typ. 

Självklart tycker jag att hon är värd högre poäng, men för dagen förtjänade hon inte mer än så. Men med mer träning och rutin så kommer det att bli så bra. Jag är säker på att Farbis kommer glänsa på tävlingsbanorna framöver! Som den stjärna hon är ⭐️ 


Ett glas rosé är ett måste dagen innan tävling! 



Sofie, Felicia och Helena höll med om att rosé måste förtäras innan tävling! ;) 



F O K U S E R A D 


Efter löshoppningen! Felicia var snäll och hjälpte till 😄 



I mina ögon var hon den finaste hästen som visades den dagen 💕 

Bettlöst


Igår blev Fabbe justerad i munnen av fru Tandläkaren. På rekomendationer från henne så måste jag rida på bettlöst ett tag. Idag var första dagen utan bett.. Jag längtar tills jag får stoppa in ett bett i munnen på honom!! Det var omöjligt att ens försöka göra något vettigt. Fabbe flög runt i ridhuset och tyckte att det var lattjo att inte behöva arbeta. Efter 30 minuter lyckades jag göra en bra skänkelvikning, och då nöjde jag mig. På't igen i morgon, men då blir det en annan "nosgrimma". 




Nya handskar från Ariat, väldigt sköna och tydligen ska dom inte lukta lika mycket svett som andra ridhandskar. Upp till bevis!! 😉 

Phuuuu..


Och nu är min och Fabbes MSVB-debut  avklarad..

För att vara första starten får jag faktiskt vara nöjd med 60,678 %. Men vi hade ofantligt mycket missar, dåliga öppnor, slutor, Fabbe fick fnatt och sprang iväg, jag gjorde en dålig volt och hade kunnat planerat vissa saker något bättre. Ibland blir det tyvärr så.. Nya tag och nästa tävling får jag se till att hålla Fabbe i styr och inte göra dumma missar själv! 👌 

Tyvärr blev det inga bilder eller filmer. 



Modell för en dag.


Igår var jag modell för Equestrian Stockholm. Dom säljer ridkläder, täcken, schabrak och plastronger. Jag fick ha på mig ridbyxor, tröja och ett skärp. Alltså ridbyxorna är det skönaste jag har haft på mig! Lätta, smidiga och stretchiga! De har silicon istället för helskodda, och det fungerade super att rida i det. Skärpet var så jävla snyggt!! Omg! Ett sånt skärp är ett måste när jag får börja tävla med frack! 😉 

Kristians hästar Tvåan och Gäddan var också med under fotograferingen. Vilken grej alltså! En fotograf, en som såg till att hästen hade spetsade öron och stod korrekt och en som coachade mig. Dom har tagit fram en ny modell på deras schabrak, så det var just dom som var i fokus. Riktigt snygga, och det känns som om det är kanon kvalité! 

Ni som är intresserade gå in på equestrianstockholm.se  - Jag kan varmt rekommendera deras ridbyxor (jag funderar faktiskt på att köpa ett par själv!) och de nya schabraken är såååå snygga! 




Lotta och Linus visade upp en tävlingsoutfit. Snyggingar! 😉 Ni har väl inte missat Lottas blogg..?  - audinadenfina.se 

Så ha koll på hemsidan, för jag, Lotta och våra hästar kommer dyka upp där! Och faktiskt även Fabbe, fast som hopphäst istället för dressyrhäst. Han fotograferades ihop med hoppryttarna idag och visade upp nya luvor. 



En till hästapålle!


Idag har jag trimmat en hoppeHäst! Jag tycker dock att den även kan vara en dressyrhäst! Såå Stina, ut å tävla dressyr va!! 😄😉 

Den påminner lite om Farba, kort hals, liten, överbyggd men rör sig mkt! Calleballe är lite äldre och rider i ett par år istället för ett par månader. Men båda vill väl och försöker!  Dessutom är Calleballe också fux! Många likheter! 

Stina red sin andre häst samtidigt. Sist jag såg den hästen var den 2 år och liten. Nu är den 5 år och stoooor! Den är efter hingsten Damino sd, så jag tror nog allt att Stina kommer satsa på det här med dressyr så småningom! 😁 



På botten,


I helgen debuterar jag och Fabbe MSVB:2. Det är ett rätt schysst och bra program att göra debuten i. Det ska bli väldigt spännande.. Extra spännande med tanke på att Fabbe idag inte alls förstod hur man gör byten.. Förhoppningsvis har poletten trillat tillbaka tills söndag.. ;)





Trött tröttare tröttast


Idag har jag och hästarna haft vilodag, förutom Farba, hon blev longerad. Väldigt lämpligt med tanke på att jag har varit sååååå trött idag. Vad hände under min semester? Jag tappade alla muskler, all kondition och all ork. Nu blir jag trött efter att ha ridit en häst... Jag är jätte trött efter jag har slutat... Det kanske är så efter man har haft semester?? 😁 

Egentligen borde jag försöka träna lite utöver ridningen. Men hur ska jag få tid till det? Ett alternativ är att träna och göra annat samtidigt. Borsta tänder - Sitta i 90 grader. Leda häst - benböj. Väga höpåsar - styrkelyft. Linda upp benlindor - Armhävningar. Putsa träns - situps. Fyfan vad vältränad jag kommer bli!! 😉 


Jag tyckte att vi skulle promenera idag. Fabbe tyckte att vi skulle äta gräs... 



Gröna Lund


Vilken rolig kväll och eftermiddag vi KvK Gänget har haft. Det blev en tripp in till Gröna Lund där vi alla möttes i en 5 kamp. Gissa vem som vann.. 😉 Yes! Jag började lite svagt med avslutade stort med 3 raka segrar. Det kändes skönt att slå chefen, med tanke på att han var extremt kaxig efter de två första omgångarna ;) 

Sommarkrysset hade avslutning idag. Kristian hade fixat så vi hade väldigt bra sittplatser framför scenen. Så idag har jag dansat och sjungt till Darin, Loreen, Anna Untz, Bo Kaspers Orkester. Bäst var  ju lätt Anna Untz - är det fest får vi komma... 

Kvällen avslutades med en promenad i lustiga huset, en tur med det blå tåget och sist men inte minst en hemsk färd i en bergodalbana. Upp å ner, svängde hit och dit.. Jag trodde att jag skulle spy ett tag. Blääää. Det här med snurriga karuseller är inte min grej. 



Loreen hade ett bra men konstigt framträdande.. 



Vi försökte vinna lite godis, men turen var inte på vår sida.. 


Jag tänkte gå i spökhuset, men det blev tyvärr aldrig av. Men nästa gång!! 

Liten blev stor idag!


Nu börjar Farbis bli en stor häst, för idag gick hon sin första ridlektion någonsin. 

Hon är så enkel att åka iväg med. Hon lastar sig själv och blir inte uppjagad av att komma på ett nytt ställe. 

Jag började med att longera henne ett par minuter och sedan hoppade jag upp. Det är ganska "enkel" ridning på Farba. Det vi fokuserade på var att hon först och främst skulle trava rakt. Alla unghästarär  vingliga och oliksidig, så det gäller för mig som ryttare att få henne liksidig och rak. Ett varv senare travade hon rakt, det är otroligt enkelt när man har ett proffs (Kristian) som säger vad man ska göra!  ;) Sen fick jag fokusera på att få henne rund men kort fast samtidigt en lång hals, inte låg men inte för hög i formen. Farba är rätt enkel och schysst så hon fattade grejen och la sig perfekt. Så jag behövde bars koncentrera mig på att få henne att gå fram ordentligt och vara rak. Enkelt va...? ;)



Bilder från Strömsund


Här kommer det ett gäng med fina bilder som Zickan har fotat. Som vanligt är det otroligt fina bilder! ❤️ 










Japp! Fabbe tyckte tydligen att set var passande att räcka ut tvungen mot fotograferna! 😉 

Helt klart en favorit


Strömsunds ridklubb anordnar ett meeting varje år. Och det har nu blivit årets favorit tävling! Det är så kul att åka dit och tävla. Trevliga funktionärer, bra uppstallning, stor och rymlig framridning, bra tävlingsbana, god mat, bra priser och så är ryttarmiddagen väldigt trevlig! Strömsunds ridklubb är min klubb som jag tävlar för, men det har inget med min favoritsering att göra... ;) 

Och hur gick tävlingen..? Jo galant! Fabbe skötte sig bra i travprogrammet och super i galoppen! Just galoppen brukar vara lite svårt för honom. Men i lördags blev galoppen bättre än traven. Det känns bra att galoppen börjar bli starkare på honom. Resultatet blev 70,11% och det räckte till en 2:a plats! Under prisutdelningen fick jag veta att jag hade blivit Årets Ryttare 2014 med nomineringen För hennes fina sätt att rida och för hennes goda tävlingsresultat för vår klubb. Så otroligt roligt! 

 
Diplomet ska nu ramas in och sedan hängas upp på väggen! Det är kul aatt allt slit och sena kvällar i stallet lönar sig. Tusentack alla!! 



Semester - check


Tiden har gått så fort!! Det känns som om det var igår jag kom hem till Östersund. Nu har det redan gått 2 veckor och på måndag börjar allvaret igen. Men så kul det ska bli att få börja jobba igen, jag verkligen längtar! 😄 



Zickan, hon kan också!!

 
Det gäller att passa på att utnyttja sina kompisar väl. Zickan fick därför hoppa upp och vara beridare på Fabbe under de dagar hon var och hälsade på mig.
 
 
 
Första dagen gick det inte så bra.. Zickan var inte nöjd och inte fabbe heller..
 
 
Här försöker jag ge peppande ord..
 
 
Men skam den som ger sig, och här lovade Zickan att fortsätta sitt jobb som beridare på Fabbe!
 
 
Och så dåligt kan det inte ha gått med tanke på att hon kunde offra en puss på honom ;)
 
 
Men dag två släppte allt och Fabbe gick super!!
 
 
Så här glad och nöjd var Zickan efter ridningen!! :D

 
 
 
 

Donna Farba

 
 
Lilla Farba utvecklas just nu i raketfart. Jag brukar säga att hon är hästen som har 3 åldrar.. Hon är 5 år gammal, räknas som 4 åring i tävlingssammanhang men är som en 3 åring i sin utbildning... Men idag tog hon ett stort steg i rätt riktning, så förhoppningsvis kan hon snart räknas som en 4-åring.
 
Hon är lite speciell den här damen. Hon vill inte ha en dressyrsadel på sin rygg. Utan hon föredrar just nu en allroundsadel som blev tillverkad på stenåldern. Den är hemsk att rida i. Jag gilder runt som en tvål i en kopp. Men Farba är nöjd, och då får faktiskt även jag försöka vara vara nöjd ... ;)
 
 
 
Det är lite krut i Farbis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hon kan!!

 
Jajamen! Mamii är grym!! Hon kan allt från att linda upp lindor, vara ridlärare, ge kärlek och coacha.  
 
 
Här har hon Fullt fokus på att linda upp lindorna rätt... ;)
 
 
 
Här hjälper hon till att hänga upp träns. Det är väldigt viktigt och noggrant att tränsen hängs upp rätt dvs inga pannband eller bett på sniskan.
 
 
Här går och hon är mentalcoach till Fabbe. Han gillar inte när trafik susar förbi honom. Så Mamii hade lovat att skydda honom ifall det kom en bil ... ;)
 
 
Hon hade ett vakande öga medans jag red.. Här måste jag ha gjort något som inte var bra, för jag tycker att mamii ser något bekymrad ut...
 
'
 
Gäddan blev också Mamiis favorithäst.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ågesta del 1

 
Nu äntligen kommer det efterlängtade bilder på anläggningen och hästarna. Det är Zickan som har knäppt samtliga bilder.
 
 
 
Här är vårt fina stall. Till höger ser ni Fabbe.
 
 
Fina Regi och Fina Martina! När Zickan och Martina var och hälsade på så fick dom två hoppa in och arbeta lite. Så jag erbjöd dem att stanna kvar ;)
 
 
Världens finaste 3-åring!
 
 
 
Fina Regi! Han är så fin att rida och ger en fantastisk ridkänsla!
 
 
Gäddan, ännu en favorithäst.
 
 
Så fin!
 
 
Härliga Eastwood, stor som ett hus men världens mysigaste pålle!
 
 
Våran fina sadelkammare.
 
 
Här är Biggles, stallets kung!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ture


Det var inte bara Kristian och barnen som fick rida på Ture igår, även jag och Amanda tog oss en liten tur! 

Amanda köpte Ture för ungefär 6 månader sedan. Han är importerad från Irland och har gått några huntig klasser där. Här i Sverige har han tävlat hoppning och även turnespel. Så det här med dressyr hade Ture aldrig varit med om tills Amanda köpte honom. 

Igår red jag Ture först. Kände igenom honom och fick honom lite mer lösgjord. Därefter hoppade Amanda upp och red lektion för mig. Dom var så himla duktiga! Från att inte kunna gå och ställa i högervarv, till att kunna ställa igenom i båda varven, rida fina och balanserade skritt-trav-skritt övergångar! Det är ganska många år sedan Amanda red, men hon snappade upp allt snabbt och i slutet av lektionen kom hon på sig själv när hon gjorde fel. Så det kommer inte ta lång tid innan hon är helt tillbaka! 😄 





Hästtjejer!!


Gissa vilka två som är världens bästa Fastrar - Jag och Amanda!! ✌️ Vi två hade ponnyridning på Amandas stora snälla Ture. Barna skrittade runt på honom och var väldigt glada! 







Storebrorsan ville också rida. Det började väldigt bra. Han skrittade runt lugnt och försiktigt på åkern. Efter ett tag skulle han testa på att trava.. Efter ett par meter började Ture att galoppera, det gick fortare och fortare.. Kristian stutsade runt på ryggen mer och mer.. Sen gjorde Ture ett litet bocksprång och då stöp Kristian rätt ner i backen. Jag som råkar vara den elaka systern asgarvade, medans Amanda sprang fram till Kristian och var såååå orolig. Det gick bra, men han hoppade inte upp igen.. 😉🙈 


10 mil senare


Så enkelt. Farba blev löshoppad idag, och hon var ruskigt duktig. Hon hoppade själv och behövde ingen övertalning alls. Däremot så är hon absolut ingen hopptalang. Om hon kom fel på första hindret så blev det fel hela serien igenom. Men hon hoppade och gjorde det med glädje! Det är allt som krävs när man är en dressyrhäst! 

Fabbe blev för första gången på en hel vecka trimmad på en ridplan!! Jag red ett par ryggningar, dels för att vi är väldigt dålig på att rygga men även för att ryggning är en bra lösgörande rörelse 👌. Det blev lite lättare galoppjobb, enkla byten varvat med skrittpauser. Hästarna är som sagt nyvaccinerade, därför tar dom det lite lugnare just nu. 







Rullkungen!! Förstå hur lycklig han är nu när han har en "vanlig" hage.. 

RSS 2.0